2024 pavasario - vasaros tendencijos: makiažas

Kokios tendencijos be makiažo? Tikriausiai natūralu, kad atšilus orams, norisi pakeisti ir dažymosi įpročius? Man dažniausiai norisi lengvesnio makiažo ir ryškesnių spalvų, tarkim kokios ryškesnės spalvos akių makiaže, vasariškesnių lūpų dažų ar ryškesnių skaistalų. Nors šio sezono tendencijos drastiškai nesiskiria nuo praėjusio sezono, tačiau vis vien smagu pasižvalgyti, o ir naujovių atšilus orams tikrai bus.


Minimalstinis makiažas (beveik be makiažo)


Intensyvus odos švytėjimas


Monochromatinis, vienos spalvos makiažas


Ryškus, instagraminis makiažas


Švelnus "grunge" (netvarkingas) makiažas


Persikinis makiažas


Intensyvūs skaistalai


90 stiliaus, plonyčiai antakiai


Laminuoti, "pilni" antakiai


Masyvios blakstienos


Spalvotas blakstienų tušas


Pilnos, vėduoklės formos blakstienos


Grafinis pravedimas


Retro pravedimas


Minimalus akių makiažas, beveik be akių makiažo


Ryškūs šešėliai


Mėlynos spalvos šešėliai


Baltos spalvos šešėliai


Chromo efekto akių šešėliai


Dviejų spalvų šešėliai


Vienos spalvos akcentas


Ryškiai raudonos lūpos


90 stiliaus nude lūpos


Juodos, raganiškos lūpos


Ombre lūpų makiažas


Lūpų blizgesiai


Kūrybiškas lūpų makiažas



Kas svarbiausia 2024 pavasario - vasaros makiažo tendencijose?

Va, kaip ir sakiau, kai kurios tendencijos jau yra praėjusio sezono tąsa ir visiškai naujo makiažo sezono šį kart neturime, tačiau naujovių yra ir akcentus tuoj susidėliosime svarbiausiuose dalykuose. Pradėkime nuo veido odos. Jau ne vieną sezoną makiažo meistrai siūlo rinktis visiškai minimalų makiažą, kuris šiuo metu atrodo bemaž taip, lyg makiažo nebūtų naudota. Minimalus makiažas gali būti pagardintas intensyviu, tiesiog stiklo efektą suteikiančiu hailaiteriu arba intensyviais skaistalais. Šį sezoną akcentuojami persiko spalvos skaistalai ir šešėliai, o jei norisi - neretai rekomenduojamas vienspalvis makiažas, tarkim tas pats persikinis. Arba 90 stiliaus nude makiažas.

Nors šį sezoną vis dažniau matome plonyčius antakius (aha, aš tokius irgi turėjau), tačiau vis dar populiaresnis pilnų, laminuotų antakių efektas, suteikiantis pilnų, vešlių antakių efektą. Nemažai šį sezoną žaidžiama ir su blakstienomis - viena iš naujovių - spalvotas blakstienų tušas. Visgi populiariausios pilnos, vešlios, vėduoklės formos blakstienos.

Topų topas šį sezoną yra mėlyni šešėliai, tęsiant 2023 m. Barbės temą. Išbandyti rekomenduojama šaltų atspalvių, blizgius mėlynus arba derinti su kita spalva. Atkreipiamas dėmesys į chromo efekto ir blizgius baltus šešėlius. Nors pravedimas šį sezoną nėra privalomas, jei norisi žaismingumo galima rinktis grafinį ar retro (katės akies) pravedimą.

Lūpos, lūpos, lūpos... raudonos kaip vyšnios bus pačios populiariausios, o jei dar pagardintos gausiu blizgesio sluoksnių - mua, šefo, tiksliau makiažo meistro, komplimentas. Na, o jei norisi įkvėpimo ieškoti 90-uosiuose ar rinktis vienspalvį makiažą, o gal nesinori eksperimentuoti, drąsiai rinkitės jau įprastą nude.

Mane labai džiugina ryškus spalviniai akcentai ir vėl populiarėjantys spalvoti šešėliai! Ir nėra nieko geriau, nei minimalus makiažas, kai karšta. O karšta bus jau tuoj tuoj, tereikia trupučio kantrybės.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai