#115/2024 Vasario mėnesį baigiau.

Sveikas pavasari! 
Pagaliau! Mes tavęs taip laukiame! Tikriausiai pavasario laukimas metų eigoje jaučiamas intensyviausiai? Po žiemos ištroškę saulės, šilumos, šiltų orų... nekantraujame kuo greičiau nusimesti šiltus žieminius paltus, pirmą kart išeiti be striukės, pasėdėti ant žolės, pirmą kart įšokti į jūros bangas... Laukiame pavasario ir šilumos su ilgesiu. Aš labai tikiuosi, kad šiais metais žiema jau neberodys ragų (nors sveikas protas sako, kad jų dar galima tikėtis) ir kasdien vis labiau, ir labiau pavasarės. Tereikia tik trupučio kantrybės. 

Na o šiandien, kaip ir kiekvieno mėnesio pirmąją dieną, noriu pasidalinti praėjusio mėnesio baigtomis priemonėmis ir užrašyti galutines nuomones apie kiekvieną iš baigtų. 


Kūnui

Nepatiko kaip vonios putos, tad sunaudojau kaip kūno prausiklį. Patiko kvapas, sudėtis pasirodė taip sau, o labiausiai erzino pompa, kuri dozuoja jau po tokį menką lašelį, kad ji nepakanka vienam kartui, tad tenka pompą paspaudinėti. Dušui gal dar ir nieko, bet kai naudoji voniai... pirštai pavargsta, tad pamenu, tiesiog įsipildavau atsukusi pompą. Galiausiai pati priemonė tokia pusėtina - nei gerai, nei blogai, bet manau, kad nekartočiau, nes kokia Dove dušo želė man malonesnė naudoti, o kaina mažesnė.

Man labai patinka Geomar kūno šveitikliai - jie efektyvūs, veiksmingi, gerų sudėčių ir dažniausiai malonių aromatų, tačiau šitas... kvepia sintetiniu vynuogių aromatu, ne pats maloniausias. Apskritai Geomar šveitiklius dar tikrai kartosiu - perkant su nuolaida labai apsimoka.

Tikėjausi, kad maloniai kvepės žiemos mišku, bet nekvepėjo niekuo. Va taip ir susigundom patraukliomis pakuotėmis... Viena nauda, kad odai tikrai suteikė švelnumo, bet vis tiek nekartočiau - man reikia, kad vonios priemonės kvepėtų.

Veidui I

Perliukas, dėmesio vertas produktas ištisus metus. Tačiau maloniausias naudoti vasarą - intensyviai drėkina, neleidžia odai išsausėti, tad ir raukšles mažiau formuojasi. Pastabėjau, kad ir odą ramina, padeda greičiau užgyti. Labai patinka - ateityje dar būtinai pakartosiu.

Valo efektyviai, tačiau šitas produktas man nepatiko. Pirmiausia dėl to, kad priemonė per tiršta, jausmas toks, lyg odą valyčiau ne pieneliu, o kremu, sumaišytu su vazelinu. Ir galiausiai - pakuotė - tragedija. Nuo pat pirmo naudojimo išspausti reikiamą priemonės kiekį yra taip sudėtinga, tiek reikia pavargti, kad ne kart norėjosi buteliuką šviesti lauk. Jau nekalbu apie tai, kad įpusėjus priemonei naudojimas tapo sunkiai įmanomas. Vien dėl to nekartočiau - man patinka skystesni pieneliai ir patogios naudoti, pykčio vonioje nekeliančios pakuotės.

Išgirtas, išreklamuotas ir visaip kaip išliaupsintas produktas, kurio aš nebaigiau ir likučius metu lauk. Sudėtyje gamintojas taip ramiai pasirinko naudoti odą sausinantį ir apsauginį barjerą pažeidžiantį alkoholį. Va taip va, prašom! Sakau ačiū, bet ne... alkoholis ir veido priežiūra man nesuderinami dalykai. Žinoma, jei visgi nuspręstumėte pirkti - serumas veiksmingas, tačiau aš raginčiau to nedaryti - rinkoje yra daug veiksmingų peptidų serumų, kurių gamintojai atsakingai vengia odai kenkiančių ingredientų.
Nekartočiau.

Pastebėjau ir labai džiaugiuosi kremo riebesne formule ir teigiamu poveikiu odai, tačiau šio kremo kiekis mažytis ir pilno kiekio aš paprasčiausiai nepirkčiau. Gamintojas sudėtyje naudoja ir alkoholį, ir silikoną - du ingredientus, į kuriuos mano oda labai neigiamai reaguoja. Šis kremas tiesiog ne man.

Pravertė šventinio maratono metu, kai svarbu buvo galimybė nusivalyti makiažą bent jau su servetėlėmis, nei nenusivalyti visai. Didžiąją dalį pabaigiau jau namuose, kad nesudžiovinti ir pilnai sunaudoti. Valo gerai, makiažą šalina efektyviai, sudėtyje tik keli nesaugūs ingredientai. Neblogos, tačiau servetėlių nuolat naudoti makiažo valymui neplanuoju (ir nerekomenduoju) - odai sveikiau pienelis ar makiažo valymo balzamas ar aliejus. 

Veidui II

Puiki sudėtis ir puikus efektas: sudrėkino, nuramino, atgaivino ir suteikė švytėjimo. Planuoju išbandyti daugiau šio gamintojo kaukių - verta. Ir šitą mielai pakartočiau.

Kiek mažiau efektyvi, nei viršutinė, tačiau labai gera - drėkino, gaivino ir suteikė odai švytėjimo. Gal kiek daugiau nei norėčiau jautėsi lipnumas, tačiau ir sudėtis faina, ir kaina patraukli. Pakartočiau.

Poveikis labai geras: drėkino, suteikė švelnumo ir švytėjimo. Tačiau deja, šios kaukės nekartočiau - sudėtyje yra alkoholio. Išbandžiau, poveikis patiko, ačiū, bet savo noru odos žaloti jai netinkamais ingredientais nenoriu.

MĖGINYS.
Iš šios kompanijos bandytų priemonių, tai yra vienas vienintelis, kuris puikiai tiko mano odai. Naudojau ir pilno dydžio pakuotę ir dabar porą mėginių: lengvos konsistencijos priemonė labai greit susigeria į odą, intensyviai drėkina, ramina, suteikia švelnumo.
Labai patiko, kartočiau ir pilno dydžio.

MĖGINYS
Silikono ir alkoholio kokteilis, po kurio mano odą išbėrė skausmingais poodiniais spuogeliais, oda labai stipriai sureagavo. Naudoti veidui nebaigiau ir pilno dydžio nepirksiu - nepatiko.

MĖGINYS.
O šitas kremas labai fainas: ir sudėtis labai gera, ir poveikis puikus. Odą sudrėkina, ramina, oda ne tik jaučiasi labai komfortabiliai, tačiau ir vizualiai atrodo jaunesnė bei gražesnė. Visai gundausi pilno dydžio pakuotei, kad įsitikinti poveikiu. Patiko!

MĖGINYS.
Nepapuolė į kadrą ir jau nebeplanuoju perfotografuoti, tad tiesiog įrašau. Dar vienas produktas, kurio sudėtyje daug silikono. Pabandžiau kartą - odą tikrai skaistina ir šviesina, tačiau dėl silikono nei priemonės baigiau ant veido, nei planuoju pirkti pilna pakuotę.

Rankoms

Manau šis gamintojas žaidžia gražių pakuočių korta, nes kiek teko bandyti skirtingų priemonių, - ir sudėtys prastokos ir kvapai nuvilia. Prausti rankas prausia, ir visai gerai, tačiau tą patį daro daugybę kitų muilų ir pigesnių muilų. 
Dėmesio neverta - susigundžiau pakuote, bet muilas prastokas, nekartočiau.

Labai malonaus gėlių aromato muilas, puiki sudėtis ir pakuotė, kurios pakanka ilgam. Nesti Dante muilus labai myliu, o Romantica serijos kvapai labai malonūs ir patiks gėlių puokščių mėgėjoms. patiko kvapas, mielai pakartočiau, tik gal ne iš karto - juk reikia paįvairinti gyvenimą, bent jau kvapų įvairove.

Dove muilai man irgi labai faini, nes ir prausia efektyviai ir maloniai kvepia. Gal tik sudėtys ne tokios saugios, o ir gabaliuko mūsų šeimai pakanka vos 2-3 savaitėms. Ne, muilo nevalgom, bet rankas prausiam dažnai, o dar ir makiažo šepetėlius visuomet plaunu su tuo muilu, kuris gyvena vonioje. Originalus muilas malonaus aromato, efektyvus - patinka, tačiau tyžta greičiau, tad nėra toks skalsus.

Kompanija, kuri gamina geriausias rankų dezinfekcines želė ir siūlo labai gausų kvapų pasirinkimą. Vyriškos nebuvo mano mylimiausios, kvepėjo grynai vyriškais kvepalais - aš kvapu nesužavėta, užtat mano vyrams labai patiko. Kartosiu, tik vyriškų nebepirksiu.

Rankoms ir pėdoms

Riebi, sunki, ilgai besigerianti rankų kaukė, kurią naudojau prieš miegą ir kas kart pabusdavau su lygia, švelnia, minkštutėle rankų oda! Poveikis labai fainas, tik gal konservantas galėtų būti saugesnis.
Galbūt kartočiau.

Greitai susigeriantis ir iš kart rankoms suteikiantis lygumo, švelnumo ir drėkinimo produktas. Keistokas pasirinkimas greit susigeriantį rankų kremą pilstyti tokiomis didelėmis pakuotėmis. Tokio poveikio kremus mėgstu naudoti dienos metu, kai pasitepi ir iš kart gali dirbti. O ir kvapas, primenantis plaukų šampūną kėlė dviprasmes mintis. Galbūt kartočiau - neblogai (bet būna ir geriau).

MĖGINYS.
Suteikė pėdoms drėgmės, švelnumo ir minkštumo. Man sunku komentuoti dėl efekto skilinėjantiems kulnams, kai mano pėdų oda minkšta, švelni ir niekad nėra skeldėjusi. Pirmas įspūdis visai neblogas - jei turėčiau problematiškus kulnus - bandyčiau pilno dydžio pakuotę.

Rankoms ir nagams

Puiki, labai efektyvi rankų kaukė, kuri maitina, suteikia švelnumo, lygumo ir skaistumo odai. Po kaukės atrodė, kad rankos ne vienus metu jaunesnės, oda suminkštėjo, visi pasausėjimai buvo pilnai sudrėkinti. Labai fainas poveikis - kaukę su mielu noru pakartočiau.

Pats geriausias viršutinis nagų lako sluoksnis, kokį esu bandžiusi. Pats geriausias! Džiūva labai greitai, suteikia intensyvų spindesį ir išlieka mažiausiai 7 dienas, kartais ir 12, jei nagų lakas kokybiškesnis. Aš žinau, kad šitą kartosiu dar ne kartą, tik prieš tai noriu pabaigti visus turimus likučius - nematau reikalo švaistytis priemonėmis. 

O šitas prastokas... pirmiausia man ilgokai džiūva. Jau ir taip užtrunku, kol padengiu ir išdžiovinu visus sluoksnius, tad laukti dar ir viršutinio nagų lako džiūvimo man pasirodė per daug. O ir šiaip... viršutinis sluoksnis išlikimą pailgina gal dienai ar dviems. Nesu sužavėta, yra geresnių, todėl nekartosiu.


28. BELLA Wiping & Cleaning Double side vatos diskeliai, 120 vnt.
Patys mėgstamiausi iš visų vatos diskelių, nes ir dalinti per pusę galima ir medvilnė neatsiskiria plaušeliais (nebent jau labai trinsite). Diskelius naudoju tik nagų lakui valyti, o veidui jau ne vienerii metai naudoju daugkartinio naudojimo, nors anksčiau esu valiusi su šitais ir makiažą, ir vaistus teko leistis su šitų pagalba. Geriausi, jau ir vyrą išmokiau, kad jei perka jis, visuomet ieškotų šių.

29. CLEANIC Naturals kosmetiniai pagaliukai, 200 vnt.
Galvojau, kad perku gerus, tačiau... prasti ir nekokybiški. Vatos ant pagaliukų per mažai, bet ką valant, pro vatą ima durti kotelis, lengvai nusilanksto. Žodžiu, nefaini - nekartosim.

Kartojama pasta, kuri labai efektyviai šalina apnašas ir suteikia nepriekaištingos švaros efektą. Vienintelis trūkumas - pastoje nėra flourido, kuris reikalingas dantų apsaugai. Vien dėl šios priežasties suabejočiau, jei sugalvočiau dar kartą pakartoti.

Pats mylimiausias iš visų naudotų šepetėlių, lengviausia pasiekti visus dantis, kiekvieną kraštelį ir efektyviai išvalyti bei pašalinti apnašas. Apie viską jau pasakojau įraše, dažnai parodau baigtuose priemonėse, tad nesikartosiu. Curaprox - patys geriausi.

Dekoratyvinė ir aromatai

Iš ties suteikia putlumo efektą odai, tačiau man labai nepatiko pompa, kuri ant veido purškia tokio stambumo lašais, kad jautiesi praktiškai kaip po lietumi... o ir sudėtyje yra alkoholio, nuo kurio nieko blogo nenutiko, bet norėčiau kaip įmanoma jo vengti, įskaitant ir dekoratyvinę kosmetiką. 
Nekartosiu, tiesiog nepatiko.

Kadangi jau keičiu žiemos kosmetiką į pavasario/ vasaros spalvas, tai išsitraukiau šį blizgesį šiltojo sezono naudojimui. Gal apie pusę jo esu sunaudojusi per praeitus kartus, kvapas nepatikęs, tad tokias priemones sėkmingai naudoju ir toliau. Tik šiuo atveju, deja, nesuprantu kas nutiko, nes aplikatorius nulūžęs ir greičiausiai pasilikęs viduje. Įdomu, ar kažkas buvo įsisukęs į mano kosmetiką? O gal tiesiog savaime tas galiukas lūžo? Vienaip ar kitaip, naudoti nebegaliu, tad atsisveikinu. Buvo fainas, pigmentacija intensyvi, tad gal ir kartočiau, tik nežinau ar šie dar parduodami.

Pilnai baigiau per rudenį ir žiemą. Nebedaug ir bebuvo, tad labai nesinorėjo pusmečiui numesti. Įrašo nuotraukose, siekdama išgauti intensyvią pigmentaciją, tepiau keliais sluoksniais, o šiais metais dengiau vienu plonyčiu sluoksniu ir tai buvo geresnis sprendimas. Patys dažai ne geriausios kokybės - linkę paryškinti lūpų odos raukšleles ir pasausėjimus, tad nemanau, jog noriu kartoti. Galima rasti geresnių nude atspalvio dažų.

Pastaba sau - nepalikti tokių menkų likučių kitam sezonui, nes vis tiek praktiškai nieko ištraukti iš pakuotės nebegaliu. Galvojau pasidėsiu vasarai, tik kad nebėra ko pasidėti, tai ir atsisveikinu - patiko intensyvi pigmentacija, labai fainai paslėpė visus lūpų odos netolygumus, bet kažkaip vis sugebėdavo nukeliauti ant dantų. Dėl to manau, kad nekartočiau - ieškau lengvesnių ir patogesnių kasdienių sprendimų, o jei reikia šventėms - norisi patvarumo.

Lūpų balzamui riebumo netrūko, formulė man patiko, tačiau kas čia yra su poveikiu, sunku ir man pačiai paaiškinti. Pastebėjau, kad kai reikia "pagydyti" išsausėjusias, šalčio ar vėjo nudirgintas lūpas, vien šio balzamo nepakanka, jis praktiškai nieko nedaro! Taip ir prateplioji kas pusvalandį, tikėdamasi intensyvaus poveikio, tačiau ji nėra. Balzamas tinkamas daug priežiūros nereikalaujančioms lūpoms, taigi ne mano poreikiams.

Ar pamenate, kai buvo populiarūs šie šepetėliai? Jie buvo kuriami viskam: veido, akių, net lūpų makiažui ir turėjo tapti nauja revoliucija makiažo pasaulyje. Visi juos pirko, vieni po vieną ar du, kiti - rinkiniais. Aš pirkau rinkinį, bet man patiko tik kreminei pudrai padengti ir tai... priemonės sugerdavo daug, darbo daug, tad jau ne vieni metai praktiškai nenaudoju. Po ranka turiu vieną šepetėlį ir juo ne tiek makiažą dengiu, kiek pvz nuvalau apdulkėjusių makiažo priemonių pakuotes, išvalau vidų. O ką> Tankūs šereliai labai patogūs tam darbui - vis geriau nei stovėtų be darbo dyki. Paskutinį kart bandžiau dengti ant veido pudrą ir šis šepetėlis, kiek stipriau paspaudus perlūžo per pus. Nieko, turiu dar 9-nis. Bet sekantį kartą nebepirkčiau ir nebekartočiau - revoliucijos mano makiažo rutinoje nesukėlė.

Ko jau ko, bet jokių naujų skaistalų per ateinančius metus tikrai nepirksiu. Kažkada prisipirkau tiek, kad dar kelis metus turiu ką naudoti. Šie buvo gražiai persikiniai, šilti ir puikiai tiko rudens metui. Pabaigiau ir giriu pigmentaciją, tačiau pastebiu, kad ant odos laiko prastokai.
Atspalvį kartočiau - labai fainas.

MĖGINYS.
Na ir šį mėnesį baigiau tik vieną aromatą, tiksliau mėginuką. Atradau visai netyčia, tad nematau tikslo laikyti, nes turiu pilno dydžio buteliuką. Kvapas puikus - sultingas, paslaptingas ir svaiginantis aromatas su vanile ir kreminiu jazminu. Skanutis, bet tik šaltuoju metų laiku.
--------------------------------------------
Štai ir viskas, iškrausčiau visą baigtų priemonių dėžutę ir stebiuosi, kad šį kart baigtų produktų labai daug, nemenkai dekoratyvinės kosmetikos, daug ištuštėjusių nekasdienių produktų pakuočių. 
Mėnuo buvo labai geras, o dabar - pirmyn į pavasarį su lengvesnėmis priemonėmis, svaigesniais aromatais ir pavasariška nuotaika!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai