TIMELESS Matrixyl S6 Serum - peptidų serumas, skirtas kovoti su raukšlėmis

Žinau, kad labai, labai laukėte šio įrašo. Pagaliau išaušo diena, kai galiu pasidalinti nuomone apie Timeless rožinį serumą, kurį reklamuoja gana gerai žinoma Rūta iš Šokoladas Sielai. Ir reklamuoja ne bet kaip, o labai įtikinamai, labai patraukliai, tad neišbandyti ir neįsitikinti pačiai būtų kažkaip lyg ir kvaila. Rūta atrodo puikiai, labai prižiūri veido odą ir teigia, kad jos paslaptis yra būtent šios kompanijos serumai. Nežinau ar tik serumas gali būti tarsi stebuklingas jaunystės eliksyras? Greičiausiai nuomonės formuotojos paslaptis yra ir profesionalus kosmetologas, ir genetika, o gal ir rimtesnės procedūros, kurių atskleidimas labai pakenktų prekiniam ženklui? Bent jau aš esu linkusi taip manyti. Visgi, stebuklingą, tiesiog magišką serumą nusipirkau, bandžiau, naudojau, tyrinėjau, stebėjau rezultatus ir poveikiu bei mintimis nekantrauju pasidalinti su jumis.


Produktas: TIMELESS Matrixyl S6 Serum - peptidų serumas, skirtas kovoti su raukšlėmis
Gamintojas: "Timeless Skin Care" Pagaminta JAV
Paskirtis: veido odai - mažinti raukšles, drėkinti, mažinti saulės žalą, stangrinti ir pakelti odą, suteikti putlumo, spindesio
Tinkamas tipas: visų tipų odai, ypač sausai ir brandžiai
Labiausiai patiko: stangrinamasis poveikis
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra alkoholio
Tūris: 30 ml
Kaina: 34,95 Eur

Ką žada gamintojas: Tai – ATKURIANTI priemonė. Šis galingas polipeptidas, turintis šešis svarbiausius odos atstatymo elementus, mažina ryškias raukšles ir mimikos linijas, skatindamas kolageno gamybą. Kartu su itin drėkinančia hialurono rūgštimi šis serumas padeda pavargusiai, pažeistai odai, mažina ryškias raukšles ir naikina saulės padarytą žalą. Serume esantys peptidai stangrina odą ir pakelia ją. Veidas tampa putlesnis, įgauna sveiko spindesio ir atrodo daug jauniau. Naudinga ir kaklo, ir dekoltė zonai.

Rekomenduojama: visų tipų odai, ypač – sausai ir brandžiai odai.

PRIVALUMAI:
✓ Grąžina odai stangrumą.
✓ Stimuliuoja kolageno ir elastino gamybą.
✓ Padidina odos elastingumą.
✓ Sumažina ryškias smulkias linijas ir raukšles.
✓ Skatina optimalų odos drėkinimą.

KAIP JIS VEIKIA?
Šio serumo sudėtyje yra 2% koncentracijos Matrixyl®️ Synthe’6™️ – galingo polipeptido, kuris skatina kolageno gamybą. Šis polipeptidas stimuliuoja šešias pagrindines sudedamąsias odos dalis. Šis serumas kartu su hialurono rūgštimi užtikrina stiprų drėkinimą, padeda panaikinti matomus senėjimo požymius ir išlygina gilias raukšles bei smulkias linijas.

NAUDOJIMAS: užlašinkite 2–3 lašus ant švarios odos ir pirštų galiukais paskirstykite. Galima naudoti kasdien: ir ryte, ir vakare. Rekomenduojama naudoti vakare.


Pakuotė. Vienspalvio, ryškiai, beveik barbiškai, rožinės spalvos dizaino priemonė atkliauja kartoninėje dėžutėje. Viduje supakuotas tokios pačios rožinės spalvos buteliukas labai kokybiškai apdirbtas - lyg ir aptrauktas rožine plėvele ar nudažytas rožine spalva. Tačiau apžiūrėjus iš visų pusių - nepasakytum, atrodo lyg pagamintas iš kokybiško, rožinio stiklo. 

Butelaitis turi atsukamą stiklinę pipetę, kuria patogu dozuoti reikiamą priemones kiekį. Beje, pipetė man labai patinka - iš ties faina. Greičiausiai ir pakuotei keliu nykščius į viršų - apgalvota, kokybiška ir kartu neperkrauta.

Kvapas neutralus, natūralus, lengvai medicininis. Kadangi sudėtyje nėra papildomų kvapų (valio! žinote, kad nemėgstu kvapų veido priežiūroje), tokios priemonės rinkoje vadinamos bekvapėmis.

Konsistencija skystesnė nei tikėjausi, gana vandeninga. Priemonėje nėra jokio jaučiamo riebumo ar sunkumo. 


Sudėtis: Water, Matrixyl®️ synthe’6™️, Aloe, Glycerin, Hyaluronic Acid, Benzylalcohol, Dehydroacetic Acid.


Poveikis. Pirmiausia pradėkime nuo priemonės sudėtinių dalių. Jūs man paaiškinkite, kas yra Matrixyl? Pagūglinus randu, kad tai peptidų kompleksas, tačiau galutiniam vartotojui nelabai aiškus terminas, neaišku - įsigijus ar prieš perkant serumą reikės papildomai ieškoti, kas tai yra. Lygiai taip pat kiti sąraše esantys ingredientai atrodo nepilnai užrašyti, pvz alavijas - kas alavijas? alavijo šaką į serumą įgrūdo? Sultis išspaudė? Ekstraktą? Ką? Nežinau, tokie tarsi neatsakingi sudėties rašymai aiškumo ir kartu pasitikėjimo vartotojui neduoda.

Priemonės pagrindą sudaro vanduo, peptidai, alavijas, glicerinas, hialurono rūgštis, alkoholis ir rūgštis - konservantas. Atrodo viskas ok, sudėtis minimali, yra drėkiklių, raminančių, raukšles mažinančių ingredientų. Bet kam, na kam konservantui rinktis benzilo alkoholį? Mano oda labai jautriai reaguoja į alkoholį, ingredientas ne tik sausina, dirgina, pažeidžia apsauginį odos barjerą, bet ilgesnio naudojimo eigoje ir priklausomai nuo koncentracijos priemonėje - gali sukelti ir rimtesnių odos pažeidimų, pradedant niežuliu, bėrimu, baigiant žaizdelėmis ir intensyvia odos dehidratacija. Tiesą sakant pastaruoju metu pastebiu, kad skruostai rausta ir nori dirgintis. Prausiklis tikrai nedirgina - po jo viskas gerai, po toniko - viskas gerai. Išryškėja patepus serumu ir kremu. Akivaizdu, kad priemonės sudėtyje esantis alkoholis dirgina mano odą, nors rimtesnių bėdų, kaip paraudę sluoksniai, kol kas nepastebiu. Bet gal ir nelauksiu - odą turiu vieną, o serumų rinkoje labai daug.

Tačiau tikriausiai visiems aktualiausia - ar serumas veiksmingas? Peptidai yra vienas geriausių ingredientų kolageno gamybai aktyvinti, raukšlėms mažinti ir stangrumui gerinti. Bet kuris serumas su peptidais, jei jo sudėtyje pakankamai daug tikrai mažins raukšleles, pakels odos kontūrą ir suteiks stangrumo. Timeless serumo poveikis nebuvo matomas iš karto, reikėjo labai ilgo naudojimo laiko, daugiau nei mėnesio kasdienio naudojimo, kol pastebėjau teigiamą poveikį odai. Šiuo metu mano raukšlės tikrai mažiau pastebimos, oda stangresnė ir vizualiai jaunesnė. 

Viskas būtų nepriekaištinga ir puiku, jei ne sudėtyje esantis konservantas - alkoholis. Nu velnias, turim ženkliai saugesnė Phenoxyethanol, pagaliau tie patys parabenai bent odos neerzina. Alkoholis šio serumo sudėtyje neigiamai veikia mano odą - skruostai po naudojimo nuolat paraudę, nors dienos eigoje paraudimas dingsta, tačiau puikiai žinau, jog tokios reakcijos neturėtų būti, ji nėra normali ir galiausiai neprives prie gero. Aš šio serumo nerekomenduočiau - rinkoje yra puikių peptidų serumų, didžiulė pasiūla be tokių erzinančių ingredientų kaip alkoholis, juos ateityje ir bandysiu. O va Timeless, labai liūdna, tačiau man pasirodė išpūstas burbulas! Ir visuose šios kompanijos serumuose naudojamas šis konservantas. Net jei platintojai traktuoja, kad tinka jautriai odai - tikrai netinka nei jautriai, nei sausai, o ir kitiems nerekomenduočiau. Ieškosime saugesnių sudėčių ir veiksmingų ingredientų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Hmm, suprantu, kad turint sausa oda nori nenori tampi kosmetikos priemonių blaivininke (jokio alkoholio) bet aš taip besąlygiškai Rūtos nenurasyciau. Ji pirmoji Lietuvoje sudėliojo teisingus kosmetikos priemonių lūkesčius (retinolis nuo raukšlių, C vitaminas nuo pigmentinių dėmių ir t.t.), jai iš kažko gyventi reikia, tai kodėl nepardavineti amerikietiško produkto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, deja, sausa oda ir alkoholis visiškai nedraugauja. Greičiausiai ir kitiems odos tipams ne ką menkiau kenkia, tik gal efektas pastebimas ne taip greit?
      Nepasakyčiau, kad Rūta B. pirmoji sudėliojo koks aktyvus ingredientas kam skirtas - labai daug moterų apie tai kalbėjo ir anksčiau, tik greičiausiai jos nepateko į jūsų akiratį ar informacija tuo metu nebuvo jums aktuali.
      Beje, aš nesu nieko prieš jos verslą ir tai, kad visiems reikia iš kažko gyventi - lai parduoda, man dėl to širdies neskauda, nekritikuoju, nekenkiu. Bet lygiai taip pat prašau gerbti mano nuomonę apie apžvelgtą priemonę - šis tekstas yra mano asmeniniai potyriai naudojant produktą.

      Panaikinti
  2. Ar jis toks tikrai š.. nemanau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano odai, mano lūkesčiams, mano žiniomis ir mano supratimu šis serumas yra išpūstas burbulas.
      Niekur tekste nerašiau, kad š... čia jau jūsų interpretacija.
      Pasakysiu tik tiek, kad apie pusę serumo išmečiau ir rinkoje tikrai yra saugesnių peptidų serumų. ;)

      Panaikinti
  3. Turiu aš jos ta knyga išleista, ir jei atvirai, tuo metu kai knyga pasirodė, Lt rinkoje nieko panašaus nebuvo. Ok gal vietomis ir nusisneketa (pvz šilkinis pagalvių užvalkalas, naudoju jau 5 metus dėka Rūtos :D Nu bet tikrai skirtumo nėra, mulberry šilkas ar Ikea medvilnė) bet radau knygoje kas.tiko daug įžvalgų apie nebrangius produktus kurie nenusileidžia SkinCeuticals pvz

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš nesiginčiu dėl p.Rūtos B. kompetencijos veido priežiūros klausimais. Aš jos net neanalizuoju ir nesiimsiu analizuoti. Tačiau pasikartosiu - labai daug informacijos buvo galima rasti ir gerokai anksčiau, nei influencerės išleistoje knygoje ;)

      Panaikinti
  4. Labas, ačiū labai, kad turėjai kantrybės ir laiko atsakyti įžvalgiai po komentarais. Dar pratęsiant temą norėčiau pasakyti, kad aš jokiu būdu nenurasau tavo blogo indėlio, apžvalgų, kurias rašai, skaitau jau eilę metų, ir džiaugiuosi, kad rašai! Bet dėl Rūtos, man vistiek atrodo, kad ji PT buvo pirmoji, kuri susistemino informacija. Ok, buvo kosmetikos DNR, pavienių merginų apžvalgos, bet bent jau aš tuo metu neturėjau vientiso paveikslo apie priemones, kurios padeda spręsti problemas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau ;) Viskas tvarkoje, man atrodo labai normalu išsakyti savo poziciją - suprantu, kad jums Rūta B. labai patinka ir viskas čia tvarkoje. Rūta gana aiškiai ištransliavo informaciją video formatu, bet turiu pastebėti, kad ne viską tiksliai, o ir abejonių dėl veido procedūrų man kyla - tarkim menkai judri kakta, labai stipriai įtempta oda ties lūpų kampučiais. Tiesiog keista... suprantu, kad genetika, supratau, kad kosmetika, bet nuo senėjimo nepabėgsi - pažįstu kelias moteris tokio pat amžiaus ir kad ir kokia gera genetika, kad ir aktyvius ingredientus naudoja ir labai rūpinasi oda, bet amžius matomas. Gal ne tiek, kiek pase, bet ir nesuabejosi, kad 25 + ;) Tai va, man viskas tvarkoje su tuo, kad Rūta mėgstama, man tik nepatinka, kad kažkas lyg ir iki galo nėra pasakyta.

      Panaikinti

Rašyti komentarą