ECODENTA Kakės Makės aviečių kvapo dantų pasta vaikams nuo 3 metų

Kažkurią dieną nustebau, kaip mažuosius veikia reklamos ir noras būti kaip visi! Kad ir Kakės Makės personažas (neturėdama vaikų net baisėjausi negražiu personažo pavadinimu, keliančiu negeras asociacijas, bet kai pasigilini, mergaitė labai pamokanti ir padedanti vaikams suprasti vienus ar kitus dalykus) - mano sūnui visuomet reikia visko, kur yra Kakės Makės ar Minionų (atsiprašau, bet pimpačkiukais vadinti taip pat neprisiverčiu) paveiksliukas. Ir tai yra iš tiesų bet kas - knygutė, arbata, maikutė ar tiesiog paprasčiausias bevertis popierėlis. Tik gal mums, suaugusiems jis atrodo bevertis, o mažiesiems tai labai svarbu! Juk ir suaugę, vienu ar kitu gyvenimo periodu turėjome savas manijas, kurias reikėjo ir norėjosi pildyti, plėsti!? Nelabai malonu jog po vaikučių mylimais personažais dažnai slepiasi visiškai jiems nevertingi gaminiai: tarkim Minionų tik takai buvo visiška chemija su daug dažų, o Kakės Makės arbatoje gausu tik dažomųjų ir kvapiųjų medžiagų (nes tikros arbatžoles lengva atskirti - įmetus į antrą puodelį tas pačias arbatžoles, jei jos tikros, arbata vis dar būna arbata, o ne grynas vanduo...). Žodžiu, man norisi nuoširdžiai pradžiuginti vaiką kad ir ta Kakės Makės arbata ar kitu daiktu mažiukams, papuoštu jų mylimu personažu, tik kad kokybė jų būtų normali!

Girdėjau, kad mamytės skundžiasi ir Kakės Makės kosmetikos priemonėmis, tačiau mažylio bandytos vonios putos iš Margarita, mums sudėties saugumu ir džiuginančiu poveikiu (tik reikia nepamiršti pasižiūrėti į amžiaus kategoriją, kuriai kosmetikos gaminys skiriamas. Juk naujagimio netepsite kremu nuo raukšlių, lygiai taip pat skiriasi naujagimio ir trimečio apsauginis odos barjeras bei susiformavusi arba ne imuninė sistema). Tad kai mažiukas išsakė norą Kakės Makės dantų pastai, aš gana drąsiai ėmiau į rankas, o žvilgtelėjusi į sudėtines dalis nusprendėme ir nupirkti.

"Daug kalbėti ir daug pasakyti - ne tas pats."
Sofoklis



Produktas: ECODENTA Kakės Makės aviečių kvapo dantų pasta vaikams nuo 3 metų
Gamintojas: "Biok laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: pieninių dantų valymui
Tinkamas tipas: vaikams nuo 3 metų
Labiausiai patiko: natūrali ir saugi sudėtis
Labiausiai nepatiko: galbūt tik tiek, kad be dažiklių ir skonio pasta būtų dar natūralesnė
Tūris: 75 ml
Kaina*: 2,79 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse

Ką žada gamintojas: Brūkšt į kairę, brūkšt į dešinę, ir žemyn ir aukštyn – tavo balti dantukai spindi iš toli! Nepamiršk, kad dantukus valyti reikia 2-3 minutes, 2 kartus per dieną, tada jie bus sveiki ir stiprūs. Dantų pastos naudok žirnio dydžio kiekį. Ši dantų priežiūros priemonė su aviečių ir mėlynių ekstraktu bei „Kalident“ švelniai valo dantukus, padeda juos apsaugoti nuo ėduonies.

Sudėtis: Glycerin*, Aqua*, Hydrated silica*, Calcium Hydroxyapatite*, Xanthan Gum*, Vaccinium Myrtillus (Blueberry) Extract*, Rubus Idaeus (Raspberry) Extract*, Cellulose gum*, Aroma, Sodium Cocoyl Glutamate*, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Benzoate*, Potassium Sorbate*, Sodium Fluoride, Sodium saccharin, CI 16255. * 
Sudėtyje yra 0,11% natrio fluorido (500 ppm F-)
*98 % ECOCERT ar natūralios prigimties komponentų. 
Be cukraus, be parabenų, be SLS, be triklozano.


Mano nuomonė. Tiesą pasakius prieš pirkdama šią pastą buvau gana kritiška, tuo metu parduotuvėje ją vaikas išsirinko iš kitų dantų pastų. Iš pradžių galvojau ją keisti su kita Ecodenta dantų pasta vaikams, tačiau ji neturėjo fluoro. Tam tikras kiekis flouro dantų pastoje reikalingas ir vaikams, tačiau tik tuo atveju, jei jie jau moka išspjauti pastos likučius ir jos nenuryja (fluoras negali patekti į skrandį). Flouras stiprina ir saugo dantukus, tad pasižiūrėjusi kitas Ecodentos vaikiškas pastas padėjau atgal - tikriausiai jos skirtos patiems mažiausiems, kurie dažnai nuryja dantų pastos likučius.

Šios pastos apipavidalinimas fantastiškas - spalvota, ryški ir žaisminga pakuotė, kurios svarbiausias akcentas yra vaikų numylėtinė Kakė Makė, mokanti iš tiesų gerų dalykų, tarp kurių ir tai, kad dantukus reikia valyti. Pastebėjau, jog šiuo metu mažylis mieliau renkasi naudoti tą pastą, kurios paveiksliukas jam patinka ir viskas čia gerai, tačiau nemažiau svarbu, kas slepiasi jos viduje. Prisibijojau, kad sudėtis bus prasta ir neverta dėmesio, bet mano baimės nepasiteisino - pastos sudėtis labai gera! Nedažnai pastos sudėtyje galima rasti natūralių uogų ekstraktų, o čia jie yra! Vidutinio saugumo tik dažikliai, skonio medžiagos be kurių dantukus valytis nebūtų taip smagu. Šiai dienai man  svarbiausia suformuoti įprotį ne tik valytis dantukus, bet juos valyti teisingais judesiai ir pakankamai laiko ir skanios, spalvotos pastos prie to iš tiesų prisideda.

Pati pasta gelinė, švelniai rožinės spalvos (nors mano akimis mergaitiška, bet stengiamės auginti vaiką be spalvinių lyties stereotipų - t.y. neskirstome spalvų į mergaitiškas ir berniukiškas. Buvo atvejis, kai pasakė ant rožinės parduotuvėje "fuij, čia mergytės", bet tikriausiai to prisigaudė darželyje iš kitų vaikučių. O šiaip turėdamas plačią pasirinkimo galimybę dažniausiai renkasi melsvus atspalvius). Dantų pasta skanaus aviečių skonio, tokia visiškai vaisinė, tačiau mano džiaugsmui, turi šiek tiek mėtinio gaivumo. Dantukus valo gerai ir apnašas šalina pakankamai gerai - taip, taip, bandžiau ir pati.

Tad aš tiesą pasakius esu nustebinta tiek poveikiu, tiek sudėtimi, tiek vaiko potyriais. Regis Kakės Makės pastą ateityje dar būtinai pakartosime. Mano kritiška pirminė nuomonė buvo visiškai neteisinga - pasta puiki ir gera mažučiams, kurie jau moka išspjauti pastos likučius ir nori smagios, skanios bet veiksmingos priemonės dantukams valyti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai