GAMINAME GROŽĮ NAMUOSE: naminės veido kaukės su braškėmis

Ir užderėjo daržuose, soduose, balkonuose ir parduotuvių lentynose braškių! Regis šiemet jų kiek daugiau nei pernai, tad spėję pasigardžiuoti ir pripildyti pilvus, galime pasilepinti ir naminėmis kaukėmis su braškėmis, tiesa? Tiesą pasakius naminių grožio priemonių receptų turiu visą krūvą, dažnai bandau kažką naujo, tačiau net nežinau kodėl niekada nepapildau jomis blogo įrašų. Tikriausiai kartas nuo karto tikrai reiktų. Šį kart noriu su jumis pasidalinti trimis veido kaukių su braškėmis receptais ir šiek tiek papasakoti, kuo braškės geros, kokiomis savybėmis pasižymi ir ką su jomis dar galima nuveikti.



Braškių nauda ir savybės.

Braškėse itin gausu vitamino C AHA rūgščių, salicilio ir aspartano rūgšties, ląstelienos, kurie gali gydyti veido odą nuo aknės, padėti pašalinti inkštirus. Braškės geriausiai tinka riebiai odai, tačiau tinkamai paruošus kaukes, tiks ir sausai. Tiesa, jautrios odos savininkėms braškes ant veido rekomenduojama naudoti itin atsargiai ir pirma patikrinti ar nesukelia jautrumo. Braškės dažnai naudojamos kosmetikos priemonėse, tačiau dažniausiai tų produktų sudėtyje naudojamas tik nedidelis uogų procentas. 
Renkatis braškes veido kaukėms, geriausia rinktis visiškai sunokusias, geriausia beveik pernokusias uogas - taip jas bus lengviau sutrinti ir paruošti kaukėms. Dauguma šaltinių sako, kad namines grožio priemones iš braškių galima gamintis visus metus, jas užšaldžius, tačiau mano nuomone patys geriausi produktai ir didžiausia nauda gaunama naudojant tik itin šviežias, sezonines uogas ar vaisius.

Vitaminas C esantis braškėse padeda odos ląstelėms kovoti su laisvaisiais radikalais; spuogais ir akne.
AHA rūgštis naikina laisvuosius radikalus, kurie lemia priešlaikinį odos senėjimą. Pagerina odos išvaizdą, pašviesina amžiaus dėmes, akne randus, spuogų raudonį; vienodina odos spalvą.
Salicilio rūgštis kovoja su akne ir spuogais bei mažina jų paliktus randus.
Elavinė rūgštis yra antioksidantas, kuris gydo pažeistą odą, padeda jai suteikti jaunatviškos išvaizdos.
Ląsteliena šalina toksinus, kurie sukelia spuogus ir akne.
Folio rūgštis skatina odos ląstelių regeneraciją.


Riebalų išsiskyrimą kontroliuojanti kaukė su citrinomis riebiai odai

❧  2-3 prinokusios braškės;
❧  1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių

Sutrinkite braškes iki vientisos masės ir įmaišykite šviežiai spaustų citrinos sulčių. Kaukę padenkite ant švarios veido odos ir palaikykite 10-15 minučių. Po to nuplaukite šiltu vandeniu, kol kaukė nusiplaus ir veidą apšlakstykite vėsiu vandeniu, kad sutrauktumėte poras. 
Naudojant šią kaukę labai svarbu saugoti tiek plaukus, tiek antakių plaukelius. Citrina pasižymi šviesinančiomis savybėmis ir antakiai gali prarasti spalvą. 
Kaukė sugers odos riebalų perteklių, suteiks matinę išvaizdą, pagerins spuogelių būklę, išvalys poras.


Drėkinanti veido kaukė su jogurtu visiems odos tipams

❧  2-3 prinokusios braškės
❧  1 arbatinis šaukštelis natūralaus jogurto arba grietinėlės
❧  1 arbatinis šaukštelis medaus

Braškes sutrinkite iki daugmaž vientisos masės ir įmaišykite medaus ir natūralaus jogurto (riebesnei odai) arba grietinėlės (sausesnei odai). Viską sumaišykite. Padenkite kaukę ant švarios veido odos. Po 15 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Nuskalaukite šaltu, kad užverti poras.
Veido kaukė drėkina veido odą, medus turi antsiseptinių savybių. Po šios kaukės mano veido oda jautėsi stangri, atrodė šviesesnė, skaistesnė, švaresnė ir nepaprastai maloni. Kadangi braškės iš esmės turi nemažai rūgšties, atrodo, kad odos paviršius įgavo sveiką spalvą. Svarbu po tokios kaukės nepamiršti sudrėkinti veido odos kremu, ypatingai turint sausesnę odą.


Pieno ir kukurūzų kaukė visiems odos tipams

❧  3 prinokusios braškės
❧  1/8 stiklinės kukurūzų krakmolo
❧  1/8 stiklinės pieno
❧  0,5 arbatinio šaukštelio medaus

Sutrinkite braškes, sumaišykite su medumi ir pienu. Į masę atsargiai įmaišykite kukurūzų krakmolą, kol susidarys vientisa kaukės pasta. Ši kaukė nebus tekanti ir bėganti, gerai lips prie veido odos. Reiktų padengti ant veido odos ir kaklo, vengiant akių zonos ir palikti 30 minučių. Nuplauti vandeniu. 
Kaukė kaip ir aukščiau minėtos pašviesins odą, suteiks jai skaistumo, pašalins nešvarumus, drėkins ir maitins paviršinius sluoksnius.


❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧❧

Pagamintos kaukės likučius galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų, priklausomai nuo naudotų ingredientų, tačiau turėkite galvoje kitų produktų galiojimo laikus - tarkim - pieno. Jei į kaukių su braškėmis sudėtį nededamas krakmolas, maltos avižos ar kiti sausi ingredientai, reiktų atsiminti, kad kaukės bus skystos, tekės veido oda, tad aš tokias darausi virš kriauklės ir tą laiką praleidžiu vonioje. Beje, tas tekančias tikrai reikia saugoti nuo akių ir antakių. Iš šių kaukių nebandžiau tik pirmosios - pabijojau citrinos sulčių, nors pastarosios labai dažnai minimos poroje su braškėmis naminaims receptams. Turiu pastebėti, kad po visų šių kaukių mano oda jautėsi kaip po rūgštinio šveitimo - tobulai lengva, skaisti, švari, švelni.

Ar darotės namines kaukes iš namie turimų ingredientų? Ar bandysite kaukes su braškėmis?
Ar norisi daugiau naminių receptų grožiui?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai