MERGAITIŠKI POKALBIAI: BELLA "Perfecta" gyvenk spalvingai!

Mergaitiški pokalbiai vėl grįžta! Aš jums buvau pažadėjusi, kad papasakosiu apie ilgo laiko mėgiamiausią moteriškos higienos priemonių gamintoją ir mylimiausius jo produktus, tiesa? Tai va, šiandien apie vieną tų, kurie mane lydi nuo pirmųjų moteriškų dienų, kai supratau, jog esu alergiška plastiko paviršiaus paketams. Šiai dienai mes turime labai daug pasirinkimo, o tuomet, visos jaunos merginos naudojo Always, o vyresnės - storesnius Bella. Tuo metu man pavyko rasti plonesnių ir savo sprendimu negalėjau atsidžiaugti - baigėsi visos alergijos. Laikas bėgo, keitėsi kompanijos siūloma produkcija, nors dažniau tiesiog pakuotės ir per eilę metų aš atradau tuos kelis mylimiausius produktus, kuriuos iki šiol vis nusipirkdavau ir su mielu noru naudodavau. Šį kart atviras pokalbis apie Bella "Perfecta" bei kaip visuomet tokio tipo įrašuose - mini vizualinis tyrimas.

P.S. jei šis įrašas ne jums, jei tokios temos jums tabu arba neaktualu, tuomet atsisveikinu su jumis iki sekančio mano įrašo 😉


Rinkdamasi higienos priemones visuomet stengiuosi pirkti didesnio dydžio, ekonomiškas pakuotes - taip pigiau ir gerokai paprasčiau. Gamintojas siūlo ir perpus mažesnes pakuotes, tinkamas ir įsimesti į krepšį ir kelionėms, tačiau į rankinę aš visuomet deduosi mažame specialiame dėkle arba kosmetinėje kelis vienetus. Būtent dėl šios priežasties man labai svarbu, kad kiekvienas paketas būtų supakuotas atskirai. Taip, plastiko prasme jo sunaudojama daugiau, daugiau šiukšlių, bet šiuo atveju patogumas, higiena ir estetiškas/ higieniškas panaudotų priemonių išmetimas man yra svarbesni aspektai.

Bella "Perfecta" Ultra Green (silky dry)

Kiekis: 10 vnt. pakuotėje (ekononiškos pakuotės - 20 vnt.)
Kaina*: 20 vnt. - 2,19 EUR
Storis: 2 mm (sugeriamumas - 4 lašeliai/6)
Ilgis: 235 mm

Ką apie juos sako gamintojas: Ypač ploni, tik 2mm storio higieniniai paketai su sparneliais, nepastebimi net po labai prigludusiais drabužiais. Tinklelio paviršius su mikro piltuvėlių sistema labai greitai sugeria skysčius ir užrakina juos paketo viduje. Šie paketai yra laidūs orui, tad iki minimumo sumažėja rizika palankiai bakterijoms terpei susidaryti. Speciali SEP sistema apsaugo nuo skysčio pratekėjimo į paketo kraštus. Specialūs groveliai paketo paviršiuje padeda greičiau sugerti ir paskirstyti skysčius. Mėgaukis komfortu ir jauskis saugi!


Green paketai buvo mano patys pirmieji, dar paauglystės laikų paketai dar tuomet, kai kompanija visus savo produktus gamindavo iš neaustinės, itin švelnios medžiagos. Šios paviršius šiuo metu yra austinės medžiagos ir labai primena tuos plastikinius, na, gal ne tiek agresyvus odai. Būtent dėl austinės medžiagos paketai sugeria didesnį skysčių kiekį ir palieka paviršių sausesnį, nei neaustinė medžiaga, tad puikus sprendimas ciklo pradžiai. Man patinka paketų ilgis - tiesiog tobulas, kad liktų nepastebėtas, neerzintų ir labai nesijaustų, bet ne per trumpi, kad ilgio neužtektų. Patogūs sparneliai patikimai prisiklijuoja kelnaitėse, niekas nesmukčioja, neatsilipina, nesusiglamžo iki pat tol, kol reikia pakeisti, o svarbiausia, kad net po labiau priglundančiais drabužiais paketai nėra pastebimi. Vienintelis dalykas, kuris man patinka kiek mažiau nei Libresse yra paskiro paketo pakuotė - ji neturi jokio lipnumo ar lipduko, tad suvyniojant panaudotą priemonę labai sunku juos užtvirtinti kad neišsivyniotų.

Bella "Perfecta" Ultra Blue (extra soft)

Kiekis: 10 vnt. pakuotėje (ekononiškos pakuotės - 20 vnt.)
Kaina*: 20 vnt. - 2,19 EUR
Storis: 2 mm (sugeriamumas - 4 lašeliai/6)
Ilgis: 235 mm

Ką apie juos sako gamintojas: Ypač ploni, tik 2mm storio higieniniai paketai su sparneliais, nepastebimi net po labai prigludusiais drabužiais. Paviršius - neaustinės medžiagos, kuri yra ypač švelni odai. Šie paketai yra laidūs orui, tad iki minimumo sumažėja rizika palankiai bakterijoms terpei susidaryti. Speciali SEP sistema apsaugo nuo skysčio pratekėjimo į paketo kraštus. Specialūs groveliai paketo paviršiuje padeda greičiau sugerti ir paskirstyti skysčius. Mėgaukis komfortu ir jauskis saugi!


O va Blue yra mano mylimiausi dieniniai paketai būtent dėl itin švelnaus, neaustinės medžiagos paviršiaus. Jis švelnus odai ir puikiai jaučiasi net ir karštomis vasaros dienomis - tas švelnumas yra esminis aspektas renkantis higieninius paketus. O apskritai vertinant kitus aspektus (ilgį, patogumą, sugeriamumą ir pan.) jie visiškai tokie pat, kaip ir Green - identiški. Turiu pastebėti, kad "Perfecta" linijos paketai poruojasi vienas su kitu: Orange ir Red - be sparnelių, vieni neaustinės, kiti austinės medžiagos (švelnesnio paviršiaus, kiti saugesnio sugeriamumo); Green ir Blue ir Rose su Violet - iškarpyti šonuose, todėl bent jau man nepatogūs, atsilipinantys krašteliai ir susigarankščiuojantis paketas dėvėjimo metu. Na, dar yra ilgesni tų pačių versijų paketai, bet dienos metui man jie per ilgi. Tad iš esmės renkantis šios linijos paketus reiktų žinoti, kuris paviršius patinka labiau ir jau tuomet rinktis su ar be sparnelių, su ar be karpytų kraštelių, kurie mano galva yra labiau dekoratyvinis sprendimas, nei kažkokia reali funkcija.

Bella "Perfecta" Ultra Night (extra soft)

Kiekis: 7 vnt. pakuotėje (ekononiškos pakuotės - 14 vnt.)
Kaina*: 14 vnt. - 2,08 EUR
Storis: 2 mm (sugeriamumas - 6 lašeliai/6)
Ilgis: 315 mm

Ką apie juos sako gamintojas: Ypač ploni, tik 2mm storio higieniniai paketai su sparneliais, nepastebimi net po labai prigludusiais drabužiais. Paviršius - neaustinės medžiagos, kuri yra ypač švelni odai. Šie paketai yra laidūs orui, tad iki minimumo sumažėja rizika palankiai bakterijoms terpei susidaryti. Speciali SEP sistema apsaugo nuo skysčio pratekėjimo į paketo kraštus. Specialūs grioveliai paketo paviršiuje padeda greičiau sugerti ir paskirstyti skysčius. Ypač prailgintos formos, rekomenduojami nakčiai. Mėgaukis komfortu ir jauskis saugi!


Na ir galiausiai - naktinė versija, kuri mano galva yra tobuliausia versija nakčiai, tiek kad nufotografavau juos nelabai vykusiai, nieko, žemiau bus aiškesnės nuotraukos. Tobulo ilgio ir pločio nakčiai paketai, kurie nei susiglamžo, nei pasislenka, nepaisant to, kad naktį prasivartau milijoną kartų! Jie patikimai apsaugo visus kraštelius nuo pratekėjimo net ir intensyviausiomis dienomis. Prikimba tobulai lygiai, o naktį atrodo kad tik dar geriau priglunda. Visos nakties metu jaučiuosi pakankamai saugi, o ryte - oda nesijaučia nei drėgna, nei sudirgusi.


Galiausiai dedu visus tris paketus palyginimui ir kaip visuomet, noriu jums parodyti mažą eksperimentą, kuriame kartu pasižiūrėsime sugėrimo, paviršiaus sausumo bei pratekėjimo klausimus. Nors per visą ilgą laiką aš jau žinau, kaip kurie laiko, kur jų privalumai ir trūkumai. Beje, šį kart neturėjau mėlynų maistinių dažų, kuriais paprastai atlieku tokius eksperimentus, tad žalia spalva į pagalbą, nors atrodo keisčiau nei įprastai, bet rezultatai matosi beveik taip pat gerai, kaip su mėlyna.


1. Pratekėjimas į kraštelius
Žaliai dažytą vandenuką pyliau dangmaž visur, išskyrus sparnelius, nes paprastai ten skystis gi neteka, jie užlenkti ties kelnaitėmis, tad bandyti pilti ten kaip ir nėra prasmės. Galiu konstatuoti, kad visi trys puikiai sulaiko skystį paketo centre, jis susigeria pagrinde paketo centre ir daugiausiai, kiek nuteka - iki mėlynų kraštelių, žyminčių paketo šonus. Nei ekperimento metu, nei per naudojimą skysčiai niekuomet neprabėga į kraštelius, ant sparnelių, tad išsitepti, ištepti drabužius ar objektus ant kurių sėdi tikimybė labai maža. Na, gal jei nespėtum laiku pakeisti paketo, tačiau šie sugeria labai daug skysčio, tad ir ši rizika nelabai reali.


2. Susigėrimas
Ant kiekvieno paketo pyliau po 40 ml skysčio - tiek tikrai neišteka per dieną, pasak internetinių šaltinių, per visą ciklą moteris netenka 50-150 ml kraujo tad 40 ml vienam paketui nėra labai realus, bet hey, mes eksperimentuojame. Maždaug po 10 sekundžių nuo supylimo prie kiekvieno paketo prispaudžiau po vienkartinę servetėlę ir pastebėjau tai, ką jau ir taip puikiai žinojau. BLUE paketai iš tiesų sugeria prasčiausiai iš šitų trijų - švelnusis neaustinės medžiagos paviršius geria skysčius šiek tiek lėčiau nei Green ar (mano nuostabai, nes jie irgi neaustiniai) Night paketai. Tad jei jums svarbiausias itin greitas susigėrimas ir nesate alergiškos grubesniems paviršiams - tikriausiai geresnis pasirinkimas yra Green paketai iš austinės medžiagos.


3. Sausumas
Na ir galiausiai, prakerpu visus paketus per pusę ir stebiu, kad viduje gausu sugeriančių granulių, kurios paverčia skystį želė ir suteikia sausumo jausmą paketo paviršiuje. Vėlgi, visi jie jaučiasi pakankamai gerai, bet teisybės dėlei reiktų konstatuoti, kad mėlynieji ne tik sugeria lėčiau, bet ir sausumo jausmas ateina šiek tiek vėliau, nei dėvint žaliuosius ar naktinius. Tačiau ir su mėlynais aš jaučiuosi sausa ir saugi - esu bandžiusi ir prastesnių paketų, kurių paviršius ilgam likdavo nemaloniai drėgnas.


Aš myliu visus šiuo Bella paketus, bet patys pačiausi yra naktiniai ir mėlynieji - būtent dėl itin švelnaus ir nealergizuojančio paviršiaus. Bandžiau bene visus Perfecta serijos gaminius ir šie trys be abejonės yra mano favoritai iš visų siūlomų. Po gimdymo esu naudojusi storuosius Classic paketus, kurie puikiai tiko į vienkartines kelnaites (gimdžiusios puikiai žino, kad tuo metu įprastiniai paketai tikrai netinka), o nesenai parduotuvėse mačiau ir kitų serijų - su žolelėmis, pakvėpintų, Medica, bet paskaičius nė vieni manęs nesudomino. Rimtai - ar reikia kvapų tokiose kūno vietose? Na nereikia, o ir mano pačios poreikiai keičiasi. Nepaisant to, kad Perfecta Blue yra mano mylimiausi, tačiau pastaruoju metu žvalgausi suyrančių paketų, kurie būtų saugūs aplinkai ir neterštų gamtos. Tačiau išmesti tai, ką jau turiu nenaudojant būtų lygiai taip pat neprotinga, tiesa? Tad pirmiausia planuoju pabaigti tai, kas liko higienos priemonių dėžutėje.


P.S. svarstau apie galimybę įsigyti menstruacinę taurelę, tačiau labai noriu prieš tai pasikonsultuoti su ginekologe - esu girdėjusi, kad toli gražu ne visoms moterims jos tinkamos ir sveikos naudoti. Jei bus įdomu ir matysiu tokių įrašų skaitomumą, ateityje būtinai papasakosiu potyrius ir paeksperimentuosime ne tik su vienkartinėmis, bet ir daugkartinėmis moteriškomis higienos priemonėmis. Tiesa, niekad su tikru menstruacijų krauju, kad ir kaip populiaru instagram ar youtube rodyti tikrą ciklo kraują. Eksperimentuojame protingai, gerai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Komentuokite! Jūsų komentaras - geriausias atlygis!

Komentarai

  1. Aš myliu savo taurelę. Ypač kai maudausi ežere ar baseine - esu 150% rami! 😍

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aldėja, kurią taurelę naudoji? Baigiu pasimesti begalybėje kompanijų ir modelių, o gera rekomendacija - visuomet smagu išgirsti ;)

      Panaikinti
  2. O man is tu Bella paketu patiko Medica.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą