ECODENTA "Pineapple Mornings" ryto dantų pasta su ananasų enzimais ir "Bilberry Nights" vakaro dantų pasta su mėlynių ekstraktu

Iki šiol visi odontologai, higienistai, patarimų portalai ir straipsniai kalbėdavo, kad tiek ryto, tiek vakaro burnos priežiūros rutina turi būti identiška, su visais reikalingais žingsniais ir tokiu pat kruopštumu (apie mano burnos priežiūrą rasite ČIA), tačiau dar nesenai mūsų žymiausia, lietuviška burnos priežiūros priemonių gamintoja sukėlė lengvą revoliucijos bangą, nuvilnijusią per Lietuvą. Ecodenta sako, kad ryte ir vakare dantų priežiūra turi skirtis, lygiai taip pat, kaip ir skirtingai prižiūrime veido odą. Ir tai man atrodo labai logiška, tad susigundžiau kompanijos siūlomu sprendimu - skirtingo poveikio dantų pastomis rytui ir vakarui ir nusipirkau pabandyti. 

"Nesiekite sekti senų žmonių žingsniais; siekite to, ko jie siekė."
Basho



Produktas: ECODENTA "Pineapple Mornings" ryto dantų pasta su ananasų enzimais ir "Bilberry Nights" vakaro dantų pasta su mėlynių ekstraktu
Gamintojas: "Biok laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: išvalyti dantis, pasirūpinti burnos sveikata: saugoti nuo apnašų, stiprinti emalį, balinti, suteikti gaivos; raminti, mažinti jautrumą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: idėja: skirtingi ryto ir vakaro poreikiai
Labiausiai nepatiko: suteikiamas gaivos jausmas trumpalaikis
Tūris: 2 x 100 ml
Kaina*: 6,99 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centruose, kosmetikos parduotuvėse, vaistinėse ir kt.

Ką žada gamintojas: Ar teko girdėti, kad rūpintis dantimis ryte ir vakare reikia skirtingais būdais? Štai kodėl sukūrėme 2 unikalias gamtos įkvėptas formules. Rytui sukurta formulė paruošia jūsų dantis būsimai dienai – ne tik saugo nuo apnašų ir stiprina emalį, bet ir natūraliai balina bei suteikia neįtikėtinai ilgai trunkančią gaivą. O nakčiai sukurta formulė dantis ir dantenas po ilgos dienos nuramina ir sumažina jautrumą. Jūsų dantims tokia priežiūra patiks. 
„Mėlynių vakaras“ dantų pasta: vaikams iki 6 m. naudokite žirnio dydžio kiekį, stebėkite, kad nenurytų. Jeigu vartojami produktai, kurių sudėtyje yra fluorido, pasitarkite su odontologu arba savo gydytoju.

Sudėtis: 
"Pineapple Mornings"Glycerin*, Hydrated Silica*, Aqua*, Sodium Cocoyl Glutamate*, Aroma (Limonene), Calcium Hydroxyapatite*, Cellulose Gum*, Bromelain*, Sodium Saccharin
*98% ingredientai natūralios kilmės

"Bilberry Nights": Sorbitol*, Hydrated Silica*, Glycerin*, Aqua*, Potassium Nitrate, Sodium Cocoyl Glutamate*, Aroma (Limonene), Cellulose Gum*, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract*, Dipotassium Glycyrrhyzinate*, Sodium Fluoride (1448 ppm F ̄)*, Sodium Saccharin
*94% ingedientai natūralios kilmės


Mano nuomonė. Pirmiausia - ploju atsistojusi už kompanijos idėją sukurti skirtingas pastas rytui ir vakarui bei jas komplektuoti vienoje pakuotėje. Tikriausiai ir jums ryte norisi daugiau gaivos, norisi balinamojo efekto, kai tuo tarpu vakare - norisi stiprinti ir nuraminti dantų emalį bei dantenas. Bent jau man ryte norisi stipresnio valymo, o vakare švelniau. Kuris laikas iki šio pirkinio naudojau skirtingas pastas rytui ir vakarui, tad idėja sukurti rinkinį ryto ir vakaro dantų valymui - dešimt balų. 

Dantų pastos atkeliauja vienoje kartoninėje pakuotėje, be jokių perskyrimų viduje, užtat išorėje dėžutė atrodo kaip dvi skirtingos, sujungtos viena su kita. Viduje labai standartinės formos kompanijos pakuotės, viena nuo kitos besiskiriančios ryškiomis spalvomis: geltonoji dienai, o ant pakuotės esantis ananasas lyg rytinė saulė; vakarui skirta mėlynių tamsiai mėlyna.

Pastos skiriasi ir savo spalva - net jei netyčia ryte apsimiegoję kažkaip sugebėsite sumaišyti pakuotes, tai pagal spalvą jau tikrai bus aišku ar naudojate ryto ar vakaro pastą. Kalbant apie poveikį - rytinė dantų pasta man aiškiai gaivesnė, geriau šalina apnašas ir burna iš ties jaučiasi švari. Deja, gaivumas nėra mėtinis ar arktinės gaivos, tad tikriausiai normalu, kad gaiva labai greit išgaruoja. Sudėtyje matau abrazyvą, kuris turėtų reikšti, jog dantų emalį balina, tačiau ženklaus balinamojo efekto aš nepastebiu.

Mėlynių dantų pasta visiškai primena tas vaikiškas vaisines dantų pastas, turi vaisinį skonį ir vos vos gaivos - mano skoniui per mažai. Ji daug geriau suputoja negu rytinė, tad jaučiu, kad mėlynių naudoju mažesniais kiekiais. Ji valo ženkliai švelniau, tačiau apie kažkokį dantenų raminimą ar jautrumo mažinimą nieko negaliu pakomentuoti - tokių problemų turiu labai retai ir šiuo metu tai ne toks periodas. Visgi, vertinant sudėtines dalis galiu daryti išvadą, jog raminti, bent jau minimaliai iš tiesų turėtų.

Apskritai vertinant abi pastas - labai žaviuosi dviejų pastų idėja, bet nesu labai didelė vaisinių pastų mylėtoja. Nors rytinė valo gerai, o vakarinė - švelniai; tačiau labai trūksta gaivos. Jei rinktis tarp ananasų ir mėlynių - aš už ananasus - man ji ir gaivesnė ir švaros poveikis stipresnis.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visuomet galima rasti gaminio akcijų ar nuolaidų. Taip pat neturiu galimybės palyginti visų priemonės pardavimo vietų.

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai