LATTAFA "Bade'e Al Oud Oud for Glory" parfumuotas vanduo moterims ir vyrams

Kelias dienas buvau dingusi iš tinklaraščio, nes tiesiog neturėjau laiko, koncentravausi į šiek tiek kitus dalykus. Per tas dienas labai norėjau pasakoti apie jau gerai išbandytus, ištestuotus Lattafa Oud for Glory parfumuotą vandenį, tinkantį vyrams ir moterims. Lattafa yra arabiški kvepalai, kurie įkvėpimo semiasi iš garsių aromatų, tad jau įžangoje galiu išduoti, jei dar nesupratote iš buteliuko panašumo, kad šį kvapą įkvėpė Initio "Oud for Greatness" aromatas. Išbandžiau, testavau, naudojau ir skubu pasidalinti nuomone su jumis.


Produktas: LATTAFA "Bade'e Al Oud Oud for Glory" parfumuotas vanduo moterims ir vyrams (EDP)
Gamintojas: "Lattafa Perfumes Ind." L.L.C. Pagaminta Jungtiniai Arabų Emyratai (UAE)
Tūris: 100 ml
Leidimo metai: 2020 m.
Kaina: 34,99 Eur (kainos svyruoja nuo 25 iki 60 Eur)
Kur galima įsigyti: pigu.lt; save24; Notino, marabika ir kt.
Kvapo kategorija: gintaro - medienos

Gamintojo aprašymas: Tamsa, paslaptingas saldumas ir viliojantys bei aromatingi kerai. Tai – Lattafa Oud For Glory Bade'e Al Oud kvepalai, kurių išskirtinis kvapas prikausto dėmesį ir it magnetas traukia artyn.

Kvepalų kompozicija pasitinka minkštu ir intymiu šafrano, žemišku muskato riešuto ir elegantišku bei švelniu levandų aromatu. Kvapo širdį sudarančios šiltos ir žemiškos agarmedžio medienos bei gaivinančios pačiulio natos akimirksniu nukelia į Artimuosius Rytus ir leidžia pajusti karščiu alsuojantį nesustojančio rytietiško gyvenimo ritmą. Šie sodrūs ir intensyvūs kvapų akordai pasitelkiami kuriant ir Bade'e Al Oud kvepalų pagrindą, todėl kartu su muskusu jie vainikuoja visą kompoziciją sodriu ir jausmingu aromatu.

Drąsus, tvirtas ir itin išraiškingas kvapas suteikia subtilios prabangos ir elegantiškumo, todėl puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ir ypatingai progai. Lattafa Oud For Glory kvepalai drąsiai gali būti naudojami abiejų lyčių atstovų, nes juodame, aukso detalėmis puoštame prabanga tviskančiame kvepalų buteliuke švelnūs ir šilti atspalviai papildo ryškias aromato natas ir atsiskleidžia visu savo jausmingumu.


Viršutinė nata: šafranas, muskato riešutas, levanda
Širdies nata: agarmedis
Apatinė nata: pačiulis, muskusas


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, EthyleneHexy Methoxycinnamate, Butyl Methoxidibenzoylmethane, Ethylene Hexylsalicylate, CI 15985, CI 60730, CI 17200.


Pakuotė. Jūs pasižiūrėkite, kokio grožio kvepalų buteliukas ir apskritai, visa pakuotė! Kvepalai atkeliauja didelėje, juodos matinės spalvos, kartono dėžutėje, kurios dangtelis atsiverčia. Dėžutės viduje dugnas išklotas kažkuo panašiu į aksomą - minkštu ir švelniu. O jau buteliukas...

Juodo matinio stiklo kvadratinis buteliukas labai sunkus, atrodo labai kokybiškai, labai dailiai ir prabangiai. Aukso spalvos metalas apjuosia buteliuką,, uždėtas ant dugno ir ant dangtelio. Dizainas gausus puošybos detalių ir labai labai primena Initio "Ouf for Greatness" pakuotės išvaizdą. Fantastiškas, labai patrauklus akiai, labai malonus liesti ir visai neatrodo pigiai. 


Kvapas. Tik pasipurškus kvapas man nepatiko, nes pirmu įkvėpimu jautėsi keistokas lyg ir tepalų, lyg ir aštrumo kvapas... Kažkas, kas primena medicininį aromatą su šafrano prieskoniu. Maždaug per pusvalandį medicininis prieskonis prislopsta. Ant mano odos jaučiasi odos (nežinau iš kur tas odos kvapas) aromatas su šiltu, saldoku muskuso riešuto aromatu. Primena mamos kepinius su muskato riešutais ir vaikystę. Šiuo etapu jaučiu ir levandą, kuri kvapui suteikia traškumo ir įneša saikingo gaivumo. Kuo intensyviau uostau, tuo stipriau ryškėja švelni medienos ir vos jaučiama dūminė, permatoma, lengvutė nata.

Galiausiai paskutiniuose akorduose jaučiu ir pačiulio natas. Nesu didelė pačiulio fanė ir džiaugiuosi, kad čia ji nėra stipri. Nežinau kodėl, bet šis kvapas labai skiriasi nuo to, ką aš įprastai mėgstu. Man patinka gėlytės, patinka mediena. Mediena čia taip pat puikiai jaučiasi, tačiau kvepalai labai maloniai, nudžiūvus ant odos aromatas kreminis, medienos su aiškiai jaučiamu saldumu.

Aromatas skirtas tiek moterims, tiek vyrams ir iš ties linksta labiau į vyrišką pusę. Jei anksčiau skeptiškai vertinau unisex aromatus ir vengiau tinkamų abiem lytims, bet  su šiuo pakeičiau nuomonę - kvapas, net ir labiau vyriškas, labai labai patinka. Labai gražiai atsiskleidžia šaltu, snieguotu oru arba darganotomis rudens dienomis.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ★ vakaro metui;
     ☃ žiemos sezonui.

Nesuprantu, kaip yra su šituo kvapu? Nuo mano odos, tik pasipurškus, jaučiamas net ir didžiausiame kambaryje, tačiau prislopus kvapus, dažniausiai jaučiasi per daugmaž 2 metrus nuo odos. Taip, taip, šleifas įspūdingas, tačiau kvapas ant odos neužsilieka.... Tikėjausi, kad užuosiu ilgiau, tačiau jau  po 3-4 valandų norisi atnaujinti aromatą, nes praktiškai nebeužuodžiu. Išlikimas ant odos prastas, tačiau visai kitas reikalas yra drabužiai! Jei aromato patenka ant rūbų - kvepia paromis, - iki pat tol, kol neišskalbiu. Žinau, kad yra žmonių, kurie mėgsta kvėpinti rūbus, bet aš jau nemažai metų to nedarau - sugadinusi šilkinę palaidinę, daugiau nebenoriu. Buvo žiauriai gaila, o ir su dažytais kvepalais reikia atsargiai - papurškus ant papuošalų, šviesių rūbų, jei tikrai sugadins neišplaunamomis dėmėmis.


Iš pradžių buvau labai skeptiška aromato atžvilgiu, nepatiko man pirmi naudojimai, tačiau kuo dažniau kvėpinausi, tuo labiau patiko! Medienos aromatas iš ties labai malonus, puikiai tinka šaltomis, vėjuotomis, snieguotomis ir darganotomis dienomis. Labai maloniai kvepia ir gražiai susižaidžia su šaltu oru. Greičiausiai aktualiausia, ar tikrai panašus į INITIO "Oud of Greatness"? Panašus, labai panašus, nors ne identiškas ir išlieka trumpiau. Tačiau palyginus kainas... na, Lataffa kainos ir kokybės snatykis labai puikus, bet prieš perkant labai rekomenduočiau pauostyti ir panešioti ant odos - tai nėra saugus 'aklas' pirkinys.

Aromatas panašus į:
- INITIO "Oud for Greatness"
- PARFUMS DE MARLY "Haltane"
- AFNAN "Supremacy in Oud"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Iš kvapų natu ir tavo vaizdaus aprašymo, suprantu, kad cia ne mano "cup of tea", aš labai noriu išmėginti 4711 "remix Exotic Paradise", EDC. 2023 vasarą Vokietijoje buvo topas. Nei mačiau, nei uosciau :) sakiau isbandysiu, kaina piguciu kategorijoje, apie 16 EUR už 100 ml

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne visų skoniui, bet man toks gerulis!
      Pagooglinau jūsų įvestą - citusai ir gėlės - labai vasariškai skamba natos :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą