TESORI D'ORIENTE "Byzantium" parfumuotas vanduo moterims

Aromatai, kvapai, aromatizuotos priemonės yra mano silpnybė - man patinka malonūs kvapai, man patinka, kaip greit kvapas gali pakeisti, suteikti emociją. Aš neapsistoju ties vienais kvapais, mėgstu vis pakeisti, vis bandyti, nes tiesiog labai greit atsibosta ir norisi pokyčių. Arba norisi kitokios emocijos...

Šį kart jums noriu papasakoti apie dovanų gautą Tesori d"Oriente "Byzantium" parfumuotą vandenį.


Produktas: TESORI D'ORIENTE "Byzantium" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Conter" S.r.l. Pagaminta Italijoje
Tūris: 100 ml
Leidimo metai: 2016 m.
Kaina: 8,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos
Kvapo kategorija: gintaro - gėlių

Gamintojo aprašymas: Prabangus aromatas, įkvėptas senovės Bizantijos miesto. Juodosios rožės, šiltų gauruotųjų švitrūnų aromatas kvepalų buteliuke sukuria žavingą, daugiabriaunę aromato natą, visai kaip Bizantijos mozaikos.


Viršutinė nata: migdolai, cinamonas, mimoza
Širdies nata: medus, heliotropas, juodoji rožė, gauruotasis švitrūnas
Apatinė nata: vanilė, kakava, baltasis muskusas, peru balzamas, agarmedis


Sudėtis: Alcohol Denat., Parfum, Aqua, Rosa Damascena Flower Extract, Cistus Ladaniferus Resin, Styrax Tonkinensis Resin Extract, Citrus Aurantium Amara Leaf/ Twig Oil, Glycerin, Tocopheryl Acetate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lactic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Alpha-Isomethyl Ionone, Anise Alcohol, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Cinnamate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Geraniol, Linalool.


Pakuotė. Tiesą pasakius man patinka gamintojo sprendimas nenaudoti jokių perteklinių pakuočių - metalinis parfumuoto vandens indelis su pigiu plastikiniu dangteliu. Dizainas pasirinktas puošniu, blizgios smulkios mozaikų plytelės raštu. Atrodo žavingai, tas blizgių mozaikinių plytelių raštas kvepia senove. Gal tik pats buteliukas kiek per didelis - jaučiau, kad nėra pilnas prieš pradedant naudoti, tad fainiau būtų ir kompaktiškesnė pakuotė, kuri ir vietos mažau užimtų ir nešiotis patogiau. Tokia didesnė pakuotė gal tik apgauna akį, kad priemonės daugiau, nei realiai jos yra. Bet visa kita - labai faina, man dizainas patinka, o ir metalinis buteliukas, nei įprasti stikliniai, duoda išskirtinumo.


Kvapas. Ties1 sakant sugaudyti visas parfumuoto vandens natas yra palyginus sunku - tik pasipurškus atrodo jaučiu kreminį migdolą, gėlės ir rožių kvapą, tačiau aromatas gana greit transformuojasi, puikiai subalansuotas ir nei viena pavienė nata ryškiau neskamba - viskas susipina į visumą, apgobia uoslę ir užpildo vientiso kvapo derme. 

Byzantium kvapas man pasirodė tiesiog tobulas toms, kurioms patinka pudriniai aromatai. Jam jaučiasi pudrinis muskusas, gėlių nata, saldumas ir kažkas, kas labai primena plastikinių barbių kvapą - žinau, paskutinis plastiko apibūdinimas keistokas, bet jei vaikystėje turėjote barbes ir jas palikote ilgiau ant saulės, tikrai turėtumėte prisiminti tą keistoką, specifinį aromatą. Aromatas keistokas - šiek tiek primena pudrinį kūno kremų kvapą, bet visumoje, perkračius savo patirtį, niekad nesu turėjusi jokių panašių kvepalų. Saldinta pudra su rožių aromatu, kukliomis, kreminėmis migdolo užuominomis. Visgi, nors kvapas saldus, nors yra vanilės, kakavos, migdolų - aromato negalėčiau pavadinti gurmanišku - mano uoslei tai pudrinis gėlių aromatas. 

Jis kitoks, jis keistas, neįprastas. Pradžioje maniau, kad man nepatiks, kad erzins. Bet šis pudrinį kūno kremą su gėlėmis primenantis aromatas man keistai patinka. Aš juo mėgaujuosi.


Mano nuomone, aromatas labiau tinka:
     ☂☃ rudens ir žiemos sezonui;
     ☀ dienos metui.

Aromatas nėra šleifinis, jaučiamas per maždaug ištiestą ranką, tačiau kadangi kvapas kreminis, pudrinis jį lengva sumaišyti su kūno ar plaukų priemonių kvapu, tad ir aplinkinių tikrai neerzins, nesukels didesnių nepatogumų uždarose, mažesnėse patalpose. Ko jau ko, o ilgo išlikimo čia visiškai nesitikėjau - nu kur tau tokia kaina ir geras išlikimas? Nebūna! O pasirodo, kad būna - pasikvėpinusi ant odos jaučiu mažiausiai 6 val, o kelis kartus pastebėjau, kad pasikvėpinus prieš miegą, po 8 val ryte, ant odos jaučiu kvapo likučius! Na čia yra labai daug ant mano sausos odos! O jei patenka ant drabužių - kvepia ne vieną dieną, tad išlikimas yra tiesiog fantastiškas!


Nesitikėjau, bet man patiko - aromatas pudrinis, su jaučiamais kreminiais migdolais ir gėlių aromatu. Man labiausiai primena parfumuotą, pudrinio kvapo kūno kremą - atrodo nieko ypatingo, tačiau mano uoslei šis kvapas patinka! Ir mano nuostabai - ant mano odos išlieka labai ilgai - 6-8 val be didesnių problemų, o jei papurškiu ant drabužių - galiu būti tikra, kad kvepės ne vieną dieną. 

Visgi, labai rekomenduočiau šių kvapų aklai nepirkti - aromatas savotiškas ir tikiu, kad kiti kompanijos parfumuoti vandenys gali būti savotiški, neįprasti, keistoki, tad ar patiks jūsų uoslei? Nieko prabandaus, bet šis kreminis, purdinis kvapas mane žavi. Kol šalta - su mielu noru naudosiu, o atšilus orams ant odos greičiausiai gali būti per sunkus, "lipnus" ir erzinantis.

Aromatas panašus į:
- MONTALE "Sweet Oriental Dream"
- KEIKO MECHERI "Loukhoum"
- KEIKO MECHERI "Loukhoum Parfum du Soir"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

📍 Šiame įraše ant mano nagų SINCERO "Effect Matt" matinio efekto nagų lakas M15.

Komentarai

  1. Turiu šio gamintojo kitą aromatą pasičiupau kažkada Čekijoj prekybos centre. Irgi buvau nustebinta ilgu išlikimu to kvapo. O ir ilgai tie kvepalai nesibaigia.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu va, aš sakau - kartais pigiai, bet tokia gerąją prasme nustebina! nesitikėjau :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą