NIVEA "Soft" Refreshing Soft Moisturizing Cream - universalus, drėkinantis kremas veidui, kūnui ir rankoms

Kam nepasitaiko nusipirkti nesąmonių? Kartais vedama nostalgijos ar gerai neapgalvojusi nusiperku vieną ar kitą priemonę, o tada jau tenka ir pasigailėti. Vasarą daug keliavau, savaitgaliais retai būdavau namuose, todėl tuo metu pagalvojau, kad man labai reikia universalaus kremo, kad neapsikrauti išvykose, na žinote, tokio, kuris tiktų veidui, rankoms, kūnui ir viskam iš karto. Tokių variantų rinkoje daug nėra, o ir logiškai pagalvojus, juk tam puikiai tinka praktiškai bet kuris veido kremas, be ne, man norėjosi kažko universalaus. Yra puiki taisyklė - kas tinka viskam, netinka niekam, ir nusipirkusi Nivea Soft kremą, man regis tą taisyklę patvirtinau.


Produktas: NIVEA "Soft" Refreshing Soft Moisturizing Cream - universalus, drėkinantis kremas veidui, kūnui ir rankoms
Gamintojas: "Beiersdorf", Vokietija. Pagaminta Ispanijoje
Paskirtis: veidui, rankoms, kūnui - drėkinti, maitinti, suteikti švelnumo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: konsistencija
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: 75 ml
Kaina: 4,19 Eur
Kur galima įsigyti: Notino, Drogas, Eurokos, Maxima ir kt.

Ką žada gamintojas: Kremas tinka veido, rankų ir kūno odai drėkinti. Kremas puikiai drėkina ir maitina, greitai įsigeria į odą. Ji tampa lygesnė ir švelnesnė tiesiog akimirksniu. NIVEA SOFT kremo pH neutralus. Dermatologai rekomenduoja. Sudėtyje yra simondsijų aliejaus, vitamino E.


Pakuotė. Balto plastiko tūbelė su apačioje atkemšamu dangteliu - vienas patogiausių pakuočių tipų, nes į vidų nereikia kišti pirštu, patogu dozuoti (jei plastikas minkštas, o šiuo atveju - tobulas). Kremo pakuotės dizainas nėra pats patraukliausias pasaulyje - tiesiog melsvi ir žali akcentai bei puikiai pažįstamas Nivea kompanijos logotipas. Pakuotei jokių priekaištų neturiu - viskas čia puiku.

Kvapas. Kremui pakvėpinti, gamintojas pasirinko naudoti kvapiąsias medžiagas - mano skoniui, geriausios veido priežiūros priemonės yra tos, kuriuose nenaudojami kvapikliai. Šiuo atveju, kvapas stiprus, jaučiamas, gaiviai saldus kosmetinis aromatas, vienas iš jau įprastų Nivea kvapų, gana gerai atpažįstamas. Neneigsiu, kad malonus, man iš ties malonus, tačiau kvapai reikškia papildomus, odai nereikalingus ingredientus, vien dėl uoslės malonumo.

Konsistencija vidutinio tirštumo, kreminė.


Sudėtis: Aqua, Glycerin, Paraffinum Liquidum, Myristyl Alcohol, Butylene Glycol, Alcohol Denat., Myristyl Myristate, Palmitic Acid, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Cera Microcristallina, Hydrogenated Coco-Glycerides, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Myristic Acid, Arachidic Acid, Oleic Acid, Polyglyceryl-2 Caprate, Dimethicone, Carbomer, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Linalool, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Limonene, Benzyl Salicylate, Parfum.


Poveikis. Pradėkime nuo... priemonės sudėtinių dalių. Įsivaizduokite, kaip ant veido odos tepate kremą su alkoholiu. Galbūt kremas greit susigers, galbūt efektas atrodys apgaulingai geras, bet diena po dienos, dviejų rūšių alkoholis, kurio sudėtyje gana daug, sausins veido odą, pažeis odos apsauginį barjerą, o galiausiai ir sukels tokias problemas, kaip niežulys, odos bėrimas ir mini žaizdelės. Ar maloniai skamba? Visa tai mūsų odai daro alkoholis, o ir be jo sudėtyje dar yra nesaugių konservantų, žalingų kvapiųjų ingredientų... Deja, tačiau nors kremo sudėtinių dalių sąrašo pradžia gali pasirodyti nebloga, tačiau žalingų ingredientų daugiau, nei drįsčiau tepti ant odos.

Ir visgi, smalsumo vedama aš išbandžiau kremą vietoje mano dieninio veido kremo. Mane labai maloniai nustebino puiki, greit susigerianti konsistencija. Priemonė suteikė veido odai švelnumo, atrodo, kad ir visai neblogai maitino. Tačiau... jau antrą naudojimo dieną pradėjo niežėti kakta ir smakras... Iš pradžių bandžiau ignoruoti man siunčiamus ženklus, ir testuoti kremą ant veido toliau - per porą sekančių dienų mano odą išbėrė, skruostai paraudo, atsirado pavieniai giluminiai spuogai, visas veidas degino ir niežėjo. Pakako keturių dienų ant mano veido odos, vos keturių kartų, kad alkoholis padarytų juodą darbą. Iš ties visuomet kosmetikos priemonių sudėtyse alkoholio vengiu - nes po ilgesnio naudojimo kas kartą atsitinka tas pats - pirmiausia niežėjimas, paskui paraudinimas, sudirgimas, bėrimas, giluminiai spuogai ir nesveikai atrodanti veido oda. Ačiū, nereikia, apseisiu be alkoholio sudėtyje.

Tad kremo likučiai man liko rankoms arba kūnui. Deja, kūno odai naudoti aš lygiai taip pat nedrįstu, nes alkūnės, kojos linkusios stipriai sausėti, o nedrėkinamos - pleiskanoti. Dėl to dar bandysiu laimę ir naudosiu kaip rankų kremą. Nors susigeria ne žaibiškai greit (rankų kremui norisi greičiau), bet tikiuosi, kad bent rankų nedirgins. Kol kas naudoju rankoms savaitę - ne tobula, bet kremo labai nesinori mesti lauk, tad naudoju. Tačiau žinau, kad pajutus bent menkiausią dirginimą ar sausumą, mesiu per petį net neatsigręždama. O šiaip - nusivylimas, priemonė prasta, tikrai netinkama viskam, neuniversali, o ir sudėtis iš ties prasta.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Visiems pasitaiko nusipirkti nesąmonių :) Man irgi, deja, nors ir stengiuosi pirkti atrodo tik tai, ko reikia, įvertinus sudėtį ir t.t., bet visko pasitaiko, tiek iš kosmetikos, tiek iš rūbų. Aš tai patarčiau (nors manęs niekas ir neprašė :D ) nebenaudoti šio kremo ir nebekenkti savo odai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už nuomonę, kai ji pasakoma gražiai, - visuomet labai laukiama ;)
      Greičiausiai taip ir bus, nes nu man ir rankų odos gaila :D

      Panaikinti
  2. Mano vyras labai mėgsta Nivea produktus, ta metaline mėlyna dėžute su Nivea naudoja praktiškai viskam, ok, savo mašinai nenaudoja. Aš ir pastebėjau, kad pas jį ant veido kartais atsiranda raudonų dėmių, bet jis net nepagalvotu, kad nuo šio kremo

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasižiūrėkite sudėtį - man atrodo alkoholio yra, tai greičiausiai nuo jo. Lengviausias būdas išsiaiškinti - savaitę nenaudoti ir matysis ar odos būklė gerėja ar ne :)

      Panaikinti
  3. Praėjusių metų galo mano visiškai nesėkmingas pirkinys - tai šis šampūnas DERMARAYS EXTRACARE, Drėkinantis švelnus šampūnas su alijošiumi ir laktoferinu - galiu pasakyti, vienas blogiausių šampūnų, kur teko naudoti. Sudėtis kaip ir padori, žada drėkinti ir t.t., deja, po šio šampūno plaukai kaip šiaudai, tokie išsausinti, kad baisu. Po kelių panaudojimų supratau, kad niekaip nebegaliu šio šampūno naudoti, antraip plaukai pavirs į neaišku ką, apie 11 eurų (500ml su nuolaida) - išmesti į šiukšlių dėžę, vėl reikia ieškoti šampūno. Labai pikta, kai šampūno aprašymas pasirodo toli nuo realybės :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nemeskit šampūno, panaudokit pėdkelnėms ir vilnos megztiniams skalbti. Dar šepetėlius kosmetinius plaunu, nes gaila pinigus išmest. Didelių nesąmonių šiemet neprisipirkau, gal ta green feels kokosinė plaukų kaukė visų mylima man visiškai meh...

      Panaikinti
    2. Žiauriai liūdna dėl nevykusių pirkinių. Aš visuomet bandau rasti kaip išnaudoti kitais būdais. Pvz, pabandykit šampūnu plauti makiažo šepetėlius ar teisingai sako kitas komentaras - rankomis skalbiamiems drabužiams. vis sunaudosite, o ne lauk bus išmesta ;)

      O man kaip kokosinė kaukė patiko! Iš ties tai nuo plauko priklauso - daug kam netinka kokosų aliejus, o mano plaukai su džiaugsmu sugeria visą :)

      Panaikinti
    3. Ačiū, kad rūpinatės, tikrai nežadu tiesiog išmesti, visada netikusį šampūną sunaudoju kažką plaunant, valant ir pan. :)

      Panaikinti
  4. O nivea vis dar prekiauja šalyje agresorėje?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokite nebeseku. Rusiškos nebeperku, o ar prekiauja ne rusiškos - nebeseku. Ar jūs sekat?

      Panaikinti

Rašyti komentarą