DERMO PHARMA+ antibakterinė rankų želė "Melon" su vitaminu E, glicerinu ir alijošiaus ekstraktu

Antibakterinė rankų želė tikrai nėra kosmetikos priemonė, greičiau higienos dalykėlis, labai praverčiantis tuo metu, kai šalia nėra vandens, o būtinai reikia švarių rankų. Tokios želė mano rankinės kosmetikos krepšelyje gyvena jau gerus 5-7 metus ir nors nėra dažnai naudojamos (nes kas per daug, visgi, nėra sveika, įvertinus ir tai, kad sudėtyje yra sausinančio alkoholio), tačiau tuomet, kai jų prireikia, jos turi būti patikimos, efektyvios ir veikti nepriekaištingai.

"Žinau, kad nesu tobulas ir negyvenu idealaus gyvenimo. Tačiau prieš pradėdami badyti pirštais, įsitikinkite, kad jūsų rankos švarios"
Citata, autorius nežinomas

Pastaruoju metu pas mane apsigyveno lenkų gamintojų "dermo pHarma+" antibakterinė želė, kvepianti melionais ir arbūzais. Paprastai aš tokių priemonių, su konkrečiais kvapais nesirenku, tačiau Lietuvoje antibakterinių/ dezinfekuojančių želė pasirinkimas labai mažas, todėl bandau tai, kas siūloma rinkoje.


Produktas: DERMO PHARMA antibakterinė rankų želė "Melon" su vitaminu E, glicerinu ir alijošiaus ekstraktu
Gamintojas: "Dermo pHarma". Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: "nuprausti" rankų odą, kai šalia nėra vandens, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: didelis kiekis - pakaks ilgam
Labiausiai nepatiko: per ilgai išliekantis kvapas
Tūris: 88 ml
Kaina*: 1,99 EUR
Kur galima įsigyti: Maxima prekybos centrų kosmetikos skyriuose

Ką žada gamintojas: Antibakterinė rankų želė "dermo pharma +" melionų kvapo. Sudėtyje yra vitaminas E, alijošiaus ekstraktas ir glicerinas, kurie drėkina rankų odą. Želė apsaugo rankas nuo bakterijų ir mikrobų.
Naudojimas: nedidelį želė kiekį paskirstykite ant rankų ir palaukite, kol įsigers.
Vengti patekimo į akis, patekus - nedelsiant praplauti šiltu vandeniu. Tik išoriniam naudojimui, nevalgyti.


Produkto pakuotė pagaminta iš tvirto, skaidraus plastiko, užsukto rožinės - fuksijų spalvos dangteliu. Dangtelį galima nusukti, tačiau abejoju, ar tai būtina. Dozavimui gana tampriai atsikemša ir užsikemša jo viršutinė dalis. Šiaip naudojimas patogus, tik galbūt plastikas galėtų būti vos vos minkštesnis, nes kartais paspausti sudėtinga.

Kalbant apie dizainą, reikia pasakyti, kad iš pakuotės gana akivaizdžiai matosi, kad gaminta pigiai. Pats dizaino sprendimas niekuo nestebina: užrašai ir mažytis vaisių paveikslėlis. Man įspūdingiausiai atrodo rombo formos pakuotė - žiūrint iš priekio ji atrodo kvadratinė, iš šono - trikampė. Tai gana neįprastas sprendimas rinkoje, galbūt todėl traukia žvilgsnį.


Kvapas. Kartu su alkoholio kvapu, aiškiai jaučiamas ir geltonųjų melionų bei arbūzų aromatas. Deja, jis tikroviškas tik užspaudus ant rankos: neilgai trukus prasimuša sunkus cheminis aromatas, o melionų gaivos kaip nebūta. Tiesa, kas man nepatinka, kad tas sunkus sintetinis, šiek tiek odekolonus primenantis kvapas išlieka ilgai, per ilgai po rankų valymo. Man norėtųsi, kad kvapas dingtų greitai ir nepaliktų jokio šleifo.

Konsistencija. Kaip ir daugumos tokio tipo rankų želė želinės konsistencijos, lengvai slysta rankų oda. Pakanka palenkti ranką ir produktas važiuoja žemyn, pamažu tirpdamas ant rankų odos. Įdomi viduje esanti želė dažyta raudona spalva, tačiau priemonė skaidri. Jos viduje matosi smulkios mėlynos spalvos dalelės, kaži tai kokie rutuliukai. Smalsu, kas tai ir kam skirta?


Sudėtis: Alcohol, Water, Polysorbate-20, Fragrance, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Propylene Glycol, Glycerin, Triethanolamine, Carbomer, Vitamin E Acetate, Hydroxypropyl Methylcellulose, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, CI 19140, CI 42090, CI 17200, CI 60730, CI 15985.


Poveikis. Antibakterinė rankų želė ant odos paskirstoma lengvai, susigeria gana greitai. Nuo paskirstymo iki pilno susigėrimo rankos būna lipnios, tačiau nepasakyčiau, kad ilgai. Visgi, man norėtųsi spartesnio veikimo ir greitesnio įsigėrimo. Rankų odai želė suteikia švaresnių rankų pojūtį, tačiau negaliu jos net palyginti su mano mylimomis Carex: ten švara ir gaiva atrodo nepriekaištinga, o čia, tik šiaip sau, deja... Taip, alkoholis pašalina nešvarumus ir bakterijas, bet rankos tikrai nesijaučia nepriekaištingai švarios.

Drėkinamojo ar kitokio gero poveikio rankų odai aš tikrai nesitikiu, nes jau užtepta ant šiek tiek įbrėžtos odos, želė griaužė katino paliktą brėžimą ant odos. Tad nemanau, kad ji gali drėkinti rankų odą. Nors vizualiai jos atrodo šiek tiek geriau, bet kažkokio drėkinamojo efekto tikrai neturi.


Jei nebūčiau bandžiusi geresnių priemonių, sakyčiau, kad ji visai gera, tačiau kai turiu su kuo palyginti, rezultatas nestulbina. Taip, naudoti galima, ji nėra bloga, bet man visgi tokia vidutinė priemonė. Labai nežavi, bet labai ir nenuvilia.




Ačiū, kad skaitote,

Ramios nakties,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai