BIOK LABORATORIJA "Thai" natūralus dezodoruojamasis kūno mineralas (akmuo) - lazdelė

Noriu pasidžiaugti, kad ir Lietuvoje vis dažniau pasirodo natūralios priemonės. Ką ten, vis dažniau? Natūralių priemonių turime jau senai, o va natūralus dezodorantas buvo ilgai laukta priemonė mano vonios kambaryje. Aš vertinu tai, kas saugu naudoti ir nekenkia mano organizmui, tad su smalsumu ir dideliais lūkesčiais įsigijau natūralų dezodorantą iš Biok Laboratorija. Metas papasakoti kokią nuomonę susidariau per 4 naudojimo mėnesius.

"Trys paprastos gyvenimo taisyklės:
1. Jeigu nesieksite to, ko norite - niekada to neturėsite.
2. Jeigu neklausite - atsakymas visuomet bus NE.
3. Jeigu nejudėsite į priekį - visuomet būsite toje pačioje vietoje."
Citata, autorius nežinomas


Produktas: BIOK LABORATORIJA "Thai" natūralus dezodoruojamasis kūno mineralas (akmuo) - lazdelė
Gamintojas: "Biok Laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: stadyti prakaito kvapą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: natūrali priemonė
Labiausiai nepatiko: per trumpa apsauga nuo nemalonaus kvapo
Tūris: 100 g
Kaina*: 5,79 EUR
Kur galima įsigyti: Biok Laboratorija, Eurokos, Maxima, Drogas, Eurovaistinė ir kt.


Ką žada gamintojas: Dezodoruojamasis kūno mineralas - lazdelė. Iš natūralių susikristalizavusių mineralinių druskų pagamintas dezodorantas stabdo prakaito kvapą sukeliančių bakterijų augimą. Jo sudėtyje nėra kenksmingų chemikalų, aliejų, emulgatorių ar kvepalų.

Naudojimas: sudrėkinkite akmenį ir patepkite juo prakaituojančias kūno vietas. Puikiai šalina net kojų prakaito kvapą.


Dezodoranto pakuotė man jau iš pradžių kėlė šiokių tokių įtarimų, žinant, kad jis naudojamas sudrėkintas. Į skaidraus plastiko tuščiavidurį ovalo formos pagrindą su abiem kiaurais galais įdėtas dugnas - pagrindas, kuris visa neatrodo sandarus. Nors reikalui esant pagrindą vis galima stumti aukštyn, kad būtų patogu naudoti. Tačiau visiškai neapgalvota, kad vanduo nuo akmens tekės į apačią ir išbėgs per tokį, nesandarų dugną. Per kelias dienas, panaudojus dezodorantą, ir jį padėjus į vonios spintelę, druskos tipo kristalai prilipo prie vonios spintelės lentynos. Žinoma, nusivalo gana lengvai, bet nelabai malonu tokį siurprizą rasti, juolab, kad aš retai padedu dezodorantą tiksliai į tą pačią vietą.

Taip atrodo vieta, kur dezodantas būna padėtas po panaudojimo

Tad dėl nesandarios pakuotės tikrai nerekomenduoju jo keliaujant, nebent ketinate jį dėti į sandarų maišelį ar kitą pakuotę, atskirai nuo kitų savo priemonių.

Kalbant apie dizainą, jis man pasirodė labai paprastas. Tiesa, kodėl dezodorantas pavadintas "Thai"? Bent jau man nesuprantama. Dizaine naudota melsva spalva, tačiau į akis labai nekrenta, apskritai priemonė sunkokai pastebima parduotuvėje.

Kvapas. Dezodorantas visiškai bekvapis, na turi jis tą akmenims būdingą silpną, vos jaučiamą kvapą. Bet manau niekaip nebūsiu suklaidinusi, jei pasakysiu, kad priemonė tiek pakuotėje, tiek naudojant yra visiškai bekvapė.

Konsistencija. Dezodorantas sunkus, tai akmuo. Prieš naudojimą jis gražiai nugludintas. Akmuo beveik visiškai skaidrus, tačiau jo viduje matosi netolygumai, tarsi nedideli įtrūkimai, tarpeliai ar oro pūslelės.


Sudėtis: Ammonium Alum.


Poveikis. Tik pradėjus dezodorantą, jo naudojimas buvo labai paprastas: sudrėkini ir tepi pažastis ar kitas prakaituojančias vietas. Patepus juo odą, atrodo, kad nieko nepasidengė ir nieko ant pažastų nėra, o ir jausmas lengvas, tarsi nieko ir nebūčiau naudojusi. Tačiau matydama vaizdelį ant vonios lentynėlės spėju, kad kartu su vandeniu dezodorantas pasidengia ant odos mažyčiais mini kristaliukais, kurie ir sudaro dezodoranto esmę.

Nors iš pradžių naudoti buvo paprasta, bet jau po mėnesio paviršius ten, kur nubėgo vanduo išsivagojo, tapo nelygus, dalelės nuskildavo, o vietomis kampai tapdavo aštrūs, todėl reikia labai atsargiai tepti odą, kad jos nepažeisti. Tiesa, reikia turėti galvoje ir tai, kad natūralus akmuo, jei tik nukris, jis skils ir naudojimas taps sudėtingesnis.

Taip dezodorantas nuaštrėja ir paviršius išsivagoja naudojimo eigoje. Po 4 mėnesių naudojimo.

Iš natūralaus dezodoranto tikrai nereiktų tikėtis stiprios apsaugos: aš neprakaituoju labai gausiai. Nors nėštumo pabaigoje jaučiau, kad net ir naudojant šį dezodorantą, pažastys greitai tampa šlapios. Tačiau dabar, kai prakaitavimas vėl susinormalizavo, šlapių pažastų pas mane nebėra (manęs tokia bėda nekamuoja, nebent sportuoju). Jei užtepsite ant pažeistos odos, jis neilgam ir nestipriai ją dirgins.

Man aktualiausia apsauga nuo nemalonaus prakaito kvapo. Pastebėjau, kad dezodorantas geba apsaugoti vos 2-4 valandas iki to, kol neužuodžiu nemalonių kvapų. Paskui reikia vėl keliauti praustis ir vėl dengti odą dezodorantu. Tai yra žiauriai trumpai... Taip, tai natūrali priemonė, bet ar mums pakanka tokios trumpos apsaugos? Suprantu - nekenkia, natūralu, bet, per trumpai.

Aš įvertinusi priemonės natūralumą ir trumpą apsaugą, priėjau išvados, kad jis man tinkamas tik toms pasyvioms dienoms, kai niekur nereikia bėgti; arba kai esu namie. Be to, labai smagu, kad jis visiškai bekvapis - vadinasi mano dezodoranto kvapas netrikdo mažylio uoslės, ypač kai taip dažnai jį glaudžiu prie savęs, nešioju ir myluoju. Tad namams ir pasyvioms dienoms - taip, o aktyvesnėms man reikės paieškoti stipriau veikiančios priemonės.

P.S. per keturis priemonės naudojimo mėnesius aš sugebėjau sunaudoti apie 1/6-1/8 dezodoranto, tad akmenukas labai skalsus naudoti ir išeina palyginti pigi dezodoravimo priemonė.




Ačiū, kad skaitote,

Gražios dienos,
Gėlėta kosmetinė


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. As naudoju skysta purskala to dezodoranto. Vat pavadinimas mane suklaidines. Tikrai negalvojau, kad jis lietuviskas yra. Jauciasi kazkokia nauda is ties neilgai. Pk keliu valandu jau tikrai nesijaucia to dezodoranto...na bet gal tipo saugus yra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu, tik aš pirkdama jau žinojau, kad lietuviškas. Ir dėl naudos pilnai pritariu.
      Natūralus, bet tikrai netinkamas tuomet, kai reikia jaustis užtikrintai ir nesijaudinti dėl išlindusio nemalonaus kvapo...

      Panaikinti
  2. Bet cia gi sudetis "AMMONIUM ALUM" reiskia sintetini aluna! Naturalus alunas turetu vadintis "POTASSIUM ALUM". Tai kiek cia to naturalumo, neaisku...?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą