HUGGIES "Pure" drėgnos servetėlės kūdikiams 0% Phenoxyethanol, parabenų, kvapų ir alkoholio

Drėgnos kūdikių servetėlės? Tikriausiai šiuolaikinės supermamos mane pasmerktų už tai, kad nuolat neprausiu vaiko po kiekvieno sauskelnių keitimo. Tačiau nakties metu aš niekaip neprisiverčiu apsimiegojusio sūnaus tempti į vonios kambarį, budinti jį nurenginėdama ir kas kartą apiplaudama. Todėl taip, nakties metu, keičiant sauskelnes aš renkuosi naudoti drėgnas servetėles nuvalymui. Na o dienos metu mes kas kart prausiamės tyru vandenuku...

Drėgnų servetėlių kūdikiams pasirinkimas milžiniškas... Didžiulis, bet toli gražu ne visos jos saugios naudoti naujagimiams ir mažesniems kūdikiams. Pirmąjį gyvenimo mėnesį savo mažyliui naudojau Neutral servetėles, kurios iš tiesų švelnios ir saugios naudoti. Tačiau keisdami sauskelnių kompanijas ir ieškodami geriausio kainos ir kokybės santykio, nusprendėme lygiai taip pat paieškoti ir drėgnų servetėlių, kurios būtų pigesnės, bet ne prastesnės. Ir vienų, ir kitų reikia daug, todėl kodėl gi ne?

"Mažiausios pėdelės palieka didžiausius pėdsakus mūsų širdyse"
Citata, autorius nežinomas



Produktas: HUGGIES "Pure" drėgnos servetėlės kūdikiams 0% Phenoxyethanol, parabenų, kvapų ir alkoholio
Gamintojas: "Kimberly-Clark Europe Ltd". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: valyti gležną ir jautrią odą
Tinkamas tipas: visiems, skirta jautriai kūdikių odai
Labiausiai patiko: saugus ir patvarus uždarymas
Labiausiai nepatiko: servetėlės pernelyg drėgnos jaunam kūdikiui ir būdamos kambario temperatūros, gali mažylį išgąsdinti
Kiekis: 56 vnt.
Kaina*: 1,99 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kūdikių skyriuose (pvz. Maxima, Rimi...); vaistinėse (pvz. Eurovaistinė...)

Ką žada gamintojas: Be phenoxyethanol, parabenų, kvapų ir alkoholio, saugios naudoti naujagimiams. Natūrali, sugerianti servetėlių medžiaga tinkama sveikai odai. Švelnus valymas, tarsi su medvilne ir vandeniu, nuo pirmųjų gyvenimo akimirkų.

Tikriausiai visos drėgnos servetėlės, parduodamos didesniame kiekyje, supakuotos vienodose plastikiniuose maišeliuose - pakuotėse, su lipduku, skirtu užklijuoti ir atklijuoti pakuotę, taip apsaugant nuo drėgmės praradimo. Tačiau šių servetėlių pakelio išskirtinumas ir man didžiausias privalumas yra tai, jog užklijavimas nėra paprastas ir plonas. Nežinau ar labai aiškiai matosi viršutinėje nuotraukoje, bet lipdukas yra storesnis, primena plastikinį. Dėl tokio lipduko pakuotė labai saugiai ir tvirtai užsiklijuoja, o servetėlės ilgam nepraranda drėgmės bei ilgiau tinkamos naudoti.
Kalbant apie vizualinį dizaino sprendimą, tai ant pakuotės man visko per daug: daug užrašų, daug paveikslėlių, daug spalvinių intarpų, bet konkrečios informacijos mažoka. Taip, iš karto pastebima, ko nėra servetėlių sudėtyje (čia apie kenksmingas medžiagas, nurodytas ant pakuotės viršaus), pastebimas gražus kūdikis - koks sutapimas, mano irgi berniukas :D Bet nieko labai ypatingo ant pakuotės tikrai nerasime. Žiūrim, kas slepiasi viduje.

Kvapas. Nors servetėlių gamyboje nenaudojami jokie sintetiniai kvapai ir aromatai, tačiau servetėlės nėra visiškai bekvapės. Uostant jas jaučiamas toks šiek tiek ligoninę ir vaistus primenantis kvapas, kuris būna praktiškai visuose bekvapėse servetėlėse.

Konsistencija. Medvilnės servetėlė papuoša mažais pliušiniais meškučiais atrodo mielai, tačiau tik mamai - mažylis to tikrai nepastebi. Medvilnė pridrėkinta veikliosiomis medžiagomis. Tačiau man pasirodė, kad ji pridrėkinta pernelyg daug, nes paėmus, nes ir kambario temperatūros servetėlės jaučiasi per šlapios ir šaltos. Problemą išsprendėme palikę servetėlių pakelį nesandariai uždarytą - jos prasausėjo ir nebėra tokios nemaloniai šlapios.


Sudėtis: Aqua, Caprylyl Glycol, Sodium Benzoate, Coco-Betaine, Polysorbate 20, Malic Acid, Sodium Citrate.

Polysorbate 20 - dažnai turi pavojingų priemaišų, tačiau teigiama, kad tik didelė priemaišų koncentracija yra kenksminga.
Malic Acid - erzina akis, todėl servetėlėmis jokiu būdu negalima valyti veiduko.

Poveikis. Kaip jau minėjau, man nepatiko servetėlių šlapumas, bet tai išsprendžiama jas palikus neuždarytas. Dar pastebėjau, kad audinys keistas, jis šiek tiek tempiasi, bet labai greitai plyšta, tempiamas neplonėja. Deja, bet dėl šių  priežasčių jas naudoti nėra labai malonu.
Išbandydama servetėlės ant savo odos kelias sekundes jaučiau keistą odos pojūtį: ne suerzinimą, ne dilgčiojimą, bet nebuvo taip, kad nieko nejausčiau - jaučiau. Tad labai atsargiai bandžiau ant mažylio. Ir galiu pasakyti, kad sudirgimų tikrai nėra, jokių problemų servetėlės nesukėlė. Atrodo, kad jos pakankamai švelnios ir saugios kūdikio odai valyti, išskyrus veido sritį.
Ar man patiko? Nesu tikra, mat mažasis dar negali pasakyti. Sudirgimų nėra, neerzina odos, sudėtis atrodo saugi, bet man labiau patiko Neutral kūdikių servetėlės.




Ačiū, kad skaitote,
Saugokite savo mažiausias brangenybes, Gėlėta kosmetinė

Komentarai