NEUTRAL "Baby Wipes" drėgnos servetėlės kūdikiams "Sensitive Skin" 0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų

Drėgnos servetėlės yra visiškai neatsiejamas dalykas kasdienėje kūdikio priežiūros rutinoje. Tiesiog neįmanoma be jų apsieiti siekiant palaikyti ir sveiką bei švarią mažylio odą. Todėl šiam kartui papasakosiu apie Neutral Baby drėgnas servetėlės, jų privalumus bei trūkumus.

"Tą dieną, kai tu gimei...
Angelai plojo rankomis, o mėnulis šoko su žvaigždėmis"



Produktas: NEUTRAL "Baby Wipes" drėgnos servetėlės kūdikiams "Sensitive Skin" 0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų
Gamintojas: "Unilever". Pagaminta Didžiojoje Britanijoje
Paskirtis: valyti gležną ir jautrią odą
Tinkamas tipas: visiems, ypač jautriai kūdikių odai
Labiausiai patiko: švelnios, bet efektyvios
Labiausiai nepatiko: sudėtyje esantis ingredientas Lactic Acid gali erzinti akis, todėl netinkama akių sričiai valyti
Kiekis: 63 vnt.
Kaina*: 2,46 EUR
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kūdikių skyriuose (pvz. Maxima, Rimi...); vaistinėse (pvz. Eurovaistinė...)

Ką žada gamintojas: "Neutral" Baby yra jautriai kūdikių odai skirta švelnių produktų linija, kurioje nėra jokių nereikalingų priedų. Visi "Neutral" Baby produktai yra gaminami iš kruopščiai atrinktų ingredientų tam, kad būtų sumažinta jautrumo ir alergijos rizika.
Deklaruojama Danijos Astmos ir Alergijos asociacijos.

Kūdikių odelė yra plona, jos apsauginės funkcijos dar nėra visiškai išsivysčiusios ir žemo pH produktai (pH <4,5) lengviau prasiskverbia pro paviršinius negyvos odos sluoksnius į gilesnius. "Neutral" Baby servetėlių pH yra 3,8 todėl odelės paviršiuje sukuriama tinkama terpė apsauginei funkcijai stiprėti. "Neutral" Baby drėgnos servetėlės valo ir drėkina jautrią mažylio odelę. Naudokite keičiant sauskelnes, taip pat tinka nuvalyti veidą bei rankas.

Naudojimas: išimkite servetėlę ir sandariai uždarykite pakuotę, kad servetėlės išliktų drėgnos. Panaudotas servetėles merkite į šiukšlėms skirtas talpas, nemeskite jų į unitazo angą ar kanalizaciją.


Drėgnos servetėlės supakuotos tradicinėje pakuotėje: plastiko maišelis su užklijuojamu lipduku, skirtu apsaugoti nuo drėgmės praradimo. Paprastai, aš tokių pakuočių nelabai mėgstu, nes lipdukai nėra patikimi po pakuotės įpusėjimo ir nebeužsiklijuoja taip sandariai, kaip naudojimo pradžioje. Tuomet servetėlės labai greitai ima prarasti drėgmę ir savo funkcionalumą. Šiuo atveju, aš priekaištų neturiu, nes servetėlės mažylis atrodo valgo - spėjame sunaudoti visą pakuotę, prieš jai pradedant džiūti.

Man patinka Neutral gaminių švarus ir baltas dizainas. Šios pakuotės dizainas ne išimtis, - čia nenaudojami jokie nereikalingi intarpai, spalvos ar blaškančios dėmesį detalės. Tik tai, ko iš tiesų reikia: baltos spalvos plastikinė pakuotė (kuri man asocijuojasi su švara ir tyrumu, taigi ingredientų saugumu) bei tradicinis, žydros spalvos ančiukas, kuris naudojamas man atrodo visuose "Neutral" kompanijos gaminiuose ir sufleruojantis, kad tai kūdikiams skirtas gaminys.

Kvapas. Servetėlių sudėtyje gamintojas visiškai nenaudoja jokių kvapiųjų medžiagų, dėl ko aš labai džiaugiuosi. Parfumuotos kosmetikos kūdikiams tikrai dar nereikia. Bet nereiktų suprasti tiesiogiai, kad servetėlės yra visiškai bekvapės. Ne, žinokit priemonės kvapas yra, tik jis nėra kažkoks konkretus. Man šiek tiek primena ligoninę ir vaistus, tačiau kvapas visai neintensyvus ir nei manęs, nei mano naujagimio neerzina.

Konsistencija. Drėgnos servėtėlės tradicinės - medvilnės audeklas prisotintas skystomis veikliosiomis medžiagomis.

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Sodium Benzoate.
pH 3,5-4,0
Sudėtyje 0% parabenų, 0% dažiklių, 0% kvapų.


Poveikis. Pirmiausia šiek tiek apie pačias servetėlės: servetėlių audeklas tvirtas, pakankamai daug tempiasi į šonus neplyšdamas ir labai tolygiai plonėdamas. Servetėlės kokybiškos ir todėl, kad jos iš tiesų drėgnos, bet nevarvančios, nepersunktos drėgme, todėl kūdikiui malonu tokiomis valyti kūno odą.

Žinoma, kaip visuomet, prieš išbandant servetėlės ant savo mažylio, pirmiausia išbandžiau ant savo odos. O žinote, kur ant suaugusiojo organizmo jautriausia oda? Žinoma, kalbu apie veido sritį. Anksčiau, prieš perkant specializuotas makiažo valymo servetėlės (gal kokius 2 metus atgal) savo veido odą visuomet valydavau kūdikiams skirtomis servetėlėmis. O kas sakė, kad negalima? Tuomet tai buvo pigus ir pakankamai efektyvus būdas makiažui šalinti (nepamirštant likučius nuplauti vandeniu). Tad išbandydama Neutral servetėles jomis valiau savo veido makiažą. Su 2 servetėlėmis aš puikiai nusivaliau visą savo makiažą, įskaitant ir vandeniui neatsparų blakstienų tušą. Žinoma, su jomis valyti šiek tiek sunkiau, nei su makiažo valymo servetėlėmis, ir man dar vistiek po to norisi nuprausti veidą prausikliu arba bent jau pavalyti akių makiažo valikliu tušo likučius. Bet, aš prisiminiau, kodėl buvau nusprendusi kažkada neinvestuoti į makiažo valymo servetėles, o rinktis kūdikiams skirtas drėgnas servetėles. Po valymo mano veido oda nebuvo nei suerzinta, nei sudirginta. Žinoma, valant nereiktų stipriai spausti odos, kad sudirgimas neatsirastų.

Išbandžiusi servetėles ant savęs, galėjau jas drąsiai naudoti ant savo mažylio. Suprantama, pirmiausia labai stebėjau odos reakciją, tačiau jokių sudirgimų ant mažojo mano sūnaus odos nebuvo. Servetėlės labai švariai, švelniai ir saugiai valė odą, o mano mažiukas atrodė labai patenkintas.

Savaime suprantama, drėgnos servetėlės tikrai negali atstoti tyro vandens kūdikio odai, ir kai tik įmanoma, dienos metu mažylį stengiuosi apiprausti šiltu vandenuku, gerai nusausinus odą, tačiau nakties metu, kai vaikas pabunda reikalaudamas tik maisto, aš neprisiverčiu jo tempti į vonią ir prausti, taip išbudinant miegus bei dar nutempiant maitinimo laiką. Todėl nakties metui tokios švelnios servetėlės puikiai tinka mažylio odai (tik kūdikio tėtis labai jau netaupiai jas naudoja 😀 ).




Ačiū, kad skaitote,
Sveikos ir švarios odos jums linki, Gėlėta kosmetinė

Komentarai