2016 metų mano mėgstamiausi I: kūnui, plaukams, veidui, rankoms ir kojoms

2016 metai jau baigėsi, ir tikriausiai pagalvojote, kad metų mėgstamiausiųjų įrašo jau nebus? Mat pernai šį įrašą rašiau dar gruodį, o šiemet deja, nebespėjau. Iš kitos pusės - sausio pradžia tikriausiai tinkamiausias metas tokiam įrašui, na, kol kas pirmajai įrašo daliai.

2016-tieji man asmeniškai buvo labai didžiuliai permainų, naujovių ir pokyčių metai. Ne, aš nekalbu apie kosmetiką, kalbu asmeninį gyvenimą ir naują šeimos narį mūsų namie, gimdymą, vaiko augimą, veiklą, kuri dažniausiai prasideda ir baigiasi tik vaiku ir jo poreikiais. Ir kelias nuvogtas minutes tinklaraščiui - ne tiek, kiek norisi, tačiau nors šiek tiek. 



Gal todėl 2016-taisiais metais neturėjau laiko nuotraukų idėjoms kurti, ir mokytis fotografuoti, dėlioti ir žiūrėti kaip geriau. Visgi, daugumos jų kokybė visai nebloga, nors galėtų būti ir geriau. Eh, jei kalbėti apie svajones ir 2017 metų tinklaraščio planuojamus pokyčius - tai vis dar taupau naujam fotoaparatui. Ne, tikrai nepirksiu kažkokio labai labai brangaus, tiesiog, investuosiu į geriausią kainos ir kokybės santykį. O draugas fotografas būtinai padės išsirinkti, kai tik turėsiu tam tikrą pinigėlių sumą. Iš tiesų, fotografijų kokybė mano tinklaraštyje man kliūva labiausiai, tikriausiai ir jūs pastebėjote tokius taškelius ant nuotraukų? Mano dabartinio, kažkur tarp objektyvo stikliukų yra atsiradę dulkelių, o jas išvalyti neįmanoma - prietaisas nėra ardomas. Tad kol kas tas dėmeles vis stengiuosi retušuoti, kas užima labai daug papildomo laiko. Bet yra kaip yra.

Grįžtam iš lyrinių nukrypimų 😆 prie šio įrašo esmės. Šį kartą noriu jums parodyti savo metų mėgstamiausius gaminius, tuos, kurie paliko didžiausią įspūdį. O kad įrašas nesigautų labai labai ilgas, ir jums nepabostų skaityti, papasakosiu tik apie kūno, plaukų, veido, rankų ir kojų priežiūrai skirtus mėgstamiausiuosius.

KŪNUI:


Dušo želė arba kūno prausiklių per metus susidaro visai nemažas kiekis. Naudojau tikrai daug ir patiko nemažai: ir Douglas paliko neblogą įspūdį, ir L'Occitane, ir Dove kreminiai prausikliai... Tačiau visgi, mano 2016 ovacijos ir didžiausia meilė, mėgstamiausias ir maloniausias naudoti buvo Dove dušo aliejus. Nerealiai malonus kvapas, naudoti tikras malonumas, o po dušo - stebuklas, man visiškai nereikia ir nesinori jokio kremo, losjono ar drėkinančio aliejaus.
Tiesa, galiu papasakoti įdomų dalyką - būnant Vilniuje vežiausi šį aliejų ir Beauty Blender kempinėlę, kurią po naudojimo reikia išplauti. Apsidairau, o išplauti nelabai yra su kuo! Užpyliau truputį šito aliejuko, o jis bumpt, ir išplovė netgi vandeniui atsparaus maskuoklio dėmes, kurių niekas iki šiol iš kempinėlės išimti negalėjo. Tai jūs įsivaizduokit, kaip jis gerai prausia kūno odą ir šalina nešvarumus!



Kūno odą reikia ne tik švariai nuprausti, bet ir pasirūpinti, kad nuo jos būtų pašalintos negyvos ląstelės, odos paviršius atnaujintas. Kūno šveitiklių vėlgi, kaip ir dušo želių labai daug išbandyta, labai daug ištestuota. Ir čia išsirinkti buvo labai sunku, patiko daug kas, beveik viskas, tiesą sakant. Tačiau gerai apgalvojusi ir peržiūrėjusi metų šveitiklių įrašus, aš nusprendžiau, kad didžiausią malonumą ir džiaugsmą jaučiau naudodama šį, iš Sanctuary SPA. Jo efektas buvo geras, ir nors naudojau tik kartą (nes turėjau vienkartinę pakuotę), tačiau jį naudodama jaučiau tokią malonią atsipalaidavimo akimirką. Tiesiog, manau, jog tai būtent tas mėgstamiausias.



Na o toms dienoms, kai norisi labai stipraus kūno šveitimo, aš galiu rekomenduoti, Lietuvoje dar gana šviežią kompanijos MO$HI šveitiklį kūnui. Šveičia taip stipriai, kaip niekas nešveitė iki šiol, nors, jautriai odai tikrai nerekomenduoju, manau per stiprus.



Maloniausia vonios priemonė? Ar jums kyla klausimas? Man tai visiškai ne, neabejotinai - Lush! 🛀 Kokybiškos putos, malonus aromatas ir atpalaiduojantys, minkštučiai burbuliukai. Norisi būti ir būti vonioje! Ne-rea-lu!



Rūpintis savo kūnu, nereiškia tik nusiprausti, nušveiti ar pasimėgauti vonia. Intymi mūsų higiena yra ne mažiau svarbu, ir šiemet iš kelių naudotų priemonių man labiausiai patiko Gentle Day prausiklis - mielai jį kartočiau. Tiesa, šiuo metu pakuotė yra pasikeitusi, bet labai noriu tikėti, kad formulėė išliko tokia pat puiki, kaip ir senosios pakuotės.



Kūną kondicionuojančios priemonės būna pačių įvairiausių, aš asmeniškai jas skirstau pagal sezoniškumą: kremai ir balzamai - šaltuoju metų laiku; losjonai - šiltuoju. Tikriausiai pats geriausias visų metų kūno kremas man pasirodė iš Douglas "Breath of Amazonia" serijos, ir skalsus, ir geras, ir kvapas malonus.



Nors šitą aliejuką aš bandžiau kovo mėnesį, bet wow, jis man tikrai paliko gilų įspūdį ir labai patiko: toks lengvas, neapsunkinantis, kondicionuojantis odos būklę, oda po jo atrodo tokia nerealiai graži, o komfortas jaučiamas dar ilgokai po aliejaus padengimo. Kol kas jis - mano norų sąraše, kai šiek tiek sumažinsiu turimų gaminių kiekį, būtinai įsigysiu.



Ir dar vienas aliejus odai, šį kartą specializuotas. Nėštumo metu juo kas vakarą tepiau vis didėjantį pilvuką ir tikėjausi, kad strijų neturėsiu. Iš tiesų, aš jų ir neturiu ir neturėjau. Noriu tikėti, kad šio aliejuko dėka, tačiau turiu pripažinti, kad aliejus gali būti tik pagalbinė priemonė. Ar nėštumo metu atsiras strijų, ar ne, iš esmės priklauso nuo odos elastingumo, taigi, iš esmės - didžiule dalimi nuo paveldimumo, ir tik šiek tiek galima sumažinti tikimybę, naudojant tokios paskirties aliejus.
Vienaip ar kitaip, aš manau, kad tai pats geriausias aliejus, skirtas naudoti nėštumo metu, kurį galima rasti Lietuvos rinkoje.



Geriausia savaiminio įdegio priemonė? Abejonių šiam dalykui praktiškai nebuvo - MONU suteikia tolygų, natūralų įdegį, naudoti paprasta ir lengva, nepalieka jokių dryžių. Tobulai geras, tiek kad, neparduodamas Lietuvoje, ir man labai labai gaila, kad jo turiu kokiems porai kartų, liko visiškai nedaug, o ką naudosiu šiemet, dar nežinau.


RANKOMS ir KOJOMS:


Mano mylimiausias metų muilas nesukėlė jokių abejonių. Na gerai, abejojau, ar noriu gabalinio ar skysto muilo, kaip mėgstamiausio? Iš tiesų, labiau mėgstu skystą, todėl kalbu būtent apie jį, o jei rinkčiausi gabalinį, tai būtų kažkuris iš Dove. Skystasis gi, iš vokiškų prekių parduotuvės.



O va, prie mėgstamiausio rankų kremo buvo ilgų diskusijų su savimi ir pasvarstymų: jūs žinote, aš myliu L'Occitane, bet jų šiemet bandžiau mažai. Patiko Seba Med, patiko Douglas... Apsispręsti dėl vieno buvo sunku, labai sunku, galiausiai išrinkau pastaruoju metu naudojamą: kol kas jis puikiai veikia tiek šiuo, šaltuoju metų laiku, tiek gerai drėkino ir švelnino rankas vasaros metu. Tiesa, jis tikrai netiks visoms, nes po susigėrimo produktas dar jaučiasi ant odos. Tad, tos, kurioms nepatinka kremo pojūtis ant rankų tikrai nesirinkite, o man jis labai patiko.



Kažkodėl jaučiuosi taip, lyg 2016 nebūčiau naudojusi nieko gero savo pėdų odai: dauguma produktų tokie taip sau, arba nepaliko labai didelio įspūdžio, arba nekėlė susižavėjimo, arba paprasčiausiai skyriau mažiau dėmesio pėdų odai. Vienintelis man nominacijos vertas kandidatas čia yra Alverde natūralus pėdų kremas, kuris švelnino ir maitino pėdų odą. Kaip šiandien pamenu, kai paskutinias nėštumo savaites vyras man vakarais (ne, ne kiekvieną vakarą, bet dažnokai), masažuodavo mano sutinusias kojas ir tepdavo šiuo kremu (pasilenkti iki savo pėdų per arbūziuką ant pilvo jau nebegalėjau). 😂


PLAUKAMS:


Jau lygiai metai, kaip prieš kiekvieną plaukų plovimą trinu galvą ir/ ar plaukus nuplaunamais aliejais, apsivynioju rankšluosčiu ir tik po kiek laiko keliauju į dušą plauti plaukų. Per tuos metus išbandžiau tikrai nemažai aliejukų, tačiau kai kurie sausindavo plauką arba erzindavo galvos odą; kai kurių efekto praktiškai nebūdavo. Tačiau buvo ir ne vienas, kuris patiko: čia varžėsi Uogos Uogos "Džiuglių eliksyras" ir Eveline nuo plaukų slinkimo. Kadangi pastarasis padėjo sumažinti plaukų slinkimą - metų nominacija keliauja būtent šiam produktui.



Per 2016 metus sunaudojau tik dvi sauso plaukų šampūno pakuotes, ir tiesą sakant, tuo labai džiaugiuosi. Tikiu, kad tai priemonė, skirta extriniams atvejams, o ne dažnam naudojimui. Todėl vis dažniau ir dažniau mieliau naudojuosi įprastu šampūnu, arba iš viso neplaunu plaukų (jei neinu iš namų), negu renkuosi sausą šampūną. Pasirinkti tarp dviejų variantų sunku nebuvo: rinkausi pigesnį, tačiau man geresnį efektą suteikusį So...? šampūną. Ir taip, jūsų Batiste šampūnui jis tikriausiai neprilygs, tačiau yra tikrai neblogas pigesnis, biudžetinis variantas.



Šiemet aš leidau sau nemažai eksperimentuoti su plaukų šampūnais ir rinktis negirdėtų kompanijų (kaip Tara Smith) gaminius ar bandyti natūralius (Uoga uoga) šampūnus ir kondicionierius. Deja, tačiau turiu pripažinti, kad natūralus, veganiškas, ekologiškas, ar koks kitas sveikas šampūnas ir kondicionierius tikrai nėra skirtas man. Mano plaukai nori chemijos, tiksliau įprastų plaukų kondicionavimo ir plovimo priemonių, kurios galėtų šiek tiek paglotninti plauką, suvaldyti vėlimąsi ir pasipūtimą. Ir tarp visų metų ekperimentų plaukų žvaigždė buvo būtent Dove "Intensive Repair" porelė pažeistiems plaukams, sugebėjusi suteikti tai, ko jiems reikia ir vizualiai juos padailinti.



O va, geriausia plaukų kaukė 2016 metais ne iš Dove. Pirmą metų pusmetį ilgai ir nuobodžiai naudojau didžiulę pakuotę Kallos plaukų kaukės, kuri ir atsibosti, ir įkyrėti spėjo. Tad antroje metų pusėje nenorėjau net normalaus 200 ml plaukų kaukės, tiesiog, keliems kartams ir viskas. Tad iš naudotų variantų išsirinkti vieną nebuvo labai sunku. Šiaip, patiko visos Fitokosmetik kaukės, tačiau labiausiai mano plaukui tipo greitojo poveikio kaukė su makadamijomis ir avokadu. Aš rekomenduoju išbandyti kurią iš šių kaukių: kainos nedidelės, o ir kiekis - tik trims kartams, tad jei netiks, drąsiai galėsite išmesti ir nebus gaila išleistų poros eurų.



Po plovimo, visos kondicionuojame savo plaukus aliejukais, na gerai, galbūt ne visos. Tačiau man plaukų tepimas aliejuku, po plovimo, jau daug metų yra rutina, kurios net miegodama neužmirščiau. Šiemetinis aliejuko atradimas - lengvutis, besvoris ir plaukų neapsunkinantis sausasis aliejus, kurį galima drąsiai naudoti ir plonų plaukų savininkėms, ir kasdien. Labai malonus tiek kvapas, tiek efektas, tiek naudojimas, tiks toms, kurioms nereikalingas stiprus plaukų glotninamasis efektas.



Na o tais atvejais, kai visiškai nebesusitvarkydavau su savo plaukais, jie šiaušdavosi, pūsdavosi ir visaip kaip gadindavo man nuotaiką, aš naudojau tirštesnį aliejų iš B.App. Iš tikro, Dove ir B.App aliejų tarpusavyje lyginti negalima: jie visiškai skirtingi, atliekantys skirtingas funkcijas, tinkantys ir tenkinantys skirtingus poreikius ir man asmeniškai reikalingi abu aliejukai: vienas kasdienai, o kitas - toms blogų plaukų dienoms. 



Ir mylimiausias mano plaukų šepetys 2016 metais buvo Dessata. Nežinau, ar verta daug pasakoti? Naudojau jį ištisus metus ir jau pastebiu šiek tiek nusilanksčiusius šerelius, šukavimas nebėra toks malonus, kaip naudojimo pradžioje, bet jis man vistiek patinka. Ar Tangle Teezer ar Dessata? Nežinau, manau priklauso nuo jūsų plaukų ir poreikių, skirtumus jau buvau jums surašiusi prie Dessata šepečio apžvalgos, tad galite paspausti ant pavadinimo, kuris nuves jus į įrašo nuorodą ir viską pasiskaityti.


VEIDUI:


2016 metų micelinė priemonė? Daug klausimų nekilo, be labai mylimo Bioderma, man labai labai patiko iš Mixa - poveikis geras, ir kaina ženkliai mažesnė, tiek kad pakuotės, na ten tai nesąmonė. Reikės pasižiūrėti, gal jos jau patobulintos? Gal jūs žinote, nes anksčiau taškydavosi, dozuojant pro pompą purkšdavo ne ten, kur reikia, o keliauti iš viso buvo neįmanoma: visa kosmetinė garantuotai bus šlapia. Nepaisant pakuotės trūkumų, vandenukas maloniai ir gerai veikia odą, šalina makiažo likučius be vargo, žodžiu - labai. 👍



Vienas nuostabiausių mano metų atradimų yra šis, akių makiažo valiklis. Aš nežinau, ką jis tokio turi, bet stebuklingai greitai nuvalo bet kokį makiažą, bet kokį, ir labai greitai, naudoti patogu, niekas negriaužia ir nedirgina. Jei įdomu, spauskit ant pavadinimo ir pasiskaitykit daugiau, o kol kas, tai berods mylimiausias 2016 metų gaminys, vertinant apskritai visus (drąsiai pasakyta, kad pats geriausias, gal ne pats pats, bet tikrai išsiskiria savo kokybe). Mėgavausi iki paskutinio lašelio!



Pats geriausias prausiklis, kurio pasigendu iki šiol. Įsivaizduokite tobulai švarią veido odą... Visi iki tol naudoti veido prausikliai nublanko, nieko geresnio nesu naudojusi. Atrodo, kad iki šios priemonės aš nežinojau, kas yra iš tiesų švari veido oda. Savo kosmetikos krepšelyje pasigendu jos ir dabar.



Konjac veido valymo kempinėlė jau antrus metus iš eilės yra mano mėgstamiausias veido priežiūros prietaisas. Tačiau tik šiemet turėjau galimybę palyginti originalų ir kinišką variantą. Ir žinot, kažkaip nesu labai griežtos nuomonės, kad kinietiškas buvo kažkuo prastesnis už originalą: nei valomosiomis savybėmis, nei pojūčiais ant veido nenusileidžia originalui. Aš nežinau, kurį variantą mieliau rinkčiausi, manau abu turi vienodai šansų. Žinau tik tiek, kad kempinėlę gera ir malonu naudoti ir turėti kaip vieną iš savo veido priežiūros rutinos dalių. Oi, gerai, kad atsiminiau, metas būtų pakeisti šiuo metu naudojamą.



Veido kaukes aš labai mėgstu ir jų sunaudoju daug. Todėl ši kategorija buvo visiškai nelengva, priimant sprendimą, todėl tarp mėgstamiausiųjų bus dvi: pirmoji - šviežia iš Lush. Labai gaila, kad Lietuvoje Lush parduotuvė užsidarė - galbūt reikia tikėtis jos atidarymo ir vėl? Ar visgi ne? Galbūt pardavimų kiekis netenkino gamintojų? Net neįsivaizduoju, bet šita kaukė buvo kažkas osom - ir švelnino, ir ramino, ir valė, ir drėkino - išsprendė visas tuo metu turėtą odos katastrofą ir kitas didesnes ir mažesnes stichines veido nelaimes.



Ir antroji, labai patikusi kaukė man pačiai buvo nuostaba, mat nesitikėjau tokio puikaus rezultato savo odai: atrodė, lyg būčiau lepinusi savo odą geros kokybės priemonėmis jau kuris laikas. Na, tiesiog, pats efektas buvo toks, kokio ir reikėjo mano odos tipui. Būtinai kartosiu.



Tikriausiai sunkiausia yra pastebėti veido toniko poveikį, ne tik pastebėti, tačiau ir aprašyti, papasakoti, o kaip pasakyti ir palyginti, kada oda jaučiasi itin gerai ir gerai? Visgi, man šiais metais labiausiai patiko Douglas Naturals veido tonikas: malonus naudoti odai, gerai valo, gerai tonizuoja. Daro tai, ką reikia ir tai ką žada, o be to, dar yra natūralesnės sudėties nei dauguma panašių rinkoje esančių gaminių.



Specializuotoje veido priežiūroje didžiulį įspūdį man paliko Monu stangrinamasis aliejus. Tiesa, teko ilgokai palaukti matomo efekto, bet po pirmojo mėnesio pastebėjau, kaip oda išgražėjo, pajaunėjo ir tapo apskritai visaip kaip sveikiau atrodanti.
Šiaip, dabar pagalvojau, kad Monu kompanijos gaminiai man patiko, veikia kiek kitaip, lėčiau, tačiau užtikrintai ir rezultatai būna ženkliai geresni, nei tikėjausi prieš vienos ar kitos priemonės naudojimą.



O va, su veido kremu teko pasukti galvą, ir nebežinau, ar todėl, kad nenusipirkau kažko labai įspūdingo, ar todėl, kad keliu pernelyg aukštus reikalavimus, bet nė vienas neįtiko man visu 100%, tai ta, tai ana smulkmena vis užkliūdavo, kai bandžiau atrinkti patį pačiausią. Galiausiai manau Lush būtų verčiausias mėgstamiausiųjų titulo. Naudodama jį aš iš tiesų jaučiausi graži, o ir odos poreikiai buvo pilnai patenkinti.



Na, ir galiausiai paakių srities kremas: favoritas čia Douglas, be abejonių. Taip, kiti naudoti tikrai nebuvo prasti, tačiau pirmiausia norisi aukščiausiais balais vertinti gebėjimą pašviesinti mano tamsius paakius bei aprūpinti odą reikalingomis medžiagomis. Ir tik paskui jau seka kainos faktorius, gebėjimas veikti raukšleles, jau nekalbu apie dizaino sprendimus ar tokius menkaverčius dalykus, kaip populiarumas. Jei kremas geba pašviesinti tamsius paakius - jis be abejonės tampa mano mylimu ir mėgstamu produktu.


KITI:


Na, ir galiausiai dalykas, kuris daugiau higienos, nei grožio daiktas, kurį naudojame visos ir kuris reikalingas kasdien - mylimiausia dantų pasta. Daugiau ar mažiau man patiko visos Signal dantų pastos, tačiau šios - skonis švelnus, efektas greitas, pakuotė - tiesiog kažkas tokio, ko mūsų rinkoje nėra - gražu ir žaviai mergaitiška. Liuks!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tai buvo visa krūva gaminių, kuriais mėgavausi 2016 metais, o kas patiko jums? Sekančioje dalyje pasižiūrėsime į dekoratyvinę kosmetiką, aromatus ir nagučius. O kol kas tiek, tikiu, kad 2017-tieji bus ne ką mažesnių atradimų metas, ir kosmetikos priemonių mano krepšelyje rasis vis įvairesnių ir vis geresnių.




Ačiū, kad skaitote,

Labos nakties,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Siaubas... Nieko gėlėto nematau produktuose, kurie testuojami ant gyvūnų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, ačiū už komentarą ir jūsų nuomonę.
      Dėl produktų, testuojamų ant gyvūnų - šiuo klausimu turiu asmeninę nuomonę, kurios niekad neminėjau tinklaraštyje ar kitoje socialinėje erdvėje. ir tikrai niekur niekada nesakiau, o ir tinklaraštis nėra skirtas tik tiems produktams, kurie nėra testuojami ant gyvūnų/ ar tai veganiški/ ar tai tinkami vegetarams/ ar tai visiškai natūralūs. Atvirkščiai, esu sakiusi, jog bandau įvairius produktus ir savo potyrius pasakoju čia. :)

      Kaip suprantu naudojate tik ant gyvūnų nestestuojančių kompanijų kosmetiką? Gal galite pasidalinti savo mėgstamiausiais gaminiais?
      Gražios jums pavakarės :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą