Mėgstamiausias kūno plaukelių šalinimo būdas su Gillette Venus.

Jeigu skaitote mano tinklaraštį nuo pradžių, tikriausiai tuštučiuose pastebėjote, kad kartas nuo karto įdedu nuotrauką su Gillette skustuvo galvutėmis ir liaupsėmis pagyrų joms, tačiau rašydama jas vis nesinori per daug išsiplėsti, tad tie keli sakiniai man pasirodė niekad nebuvo pakankamai informatyvūs. Net dabar, kai tvarkau visus įrašus, parašytus nuo tiklaraščio įkūrimo pradžios, man vis knieti parašyti neilgą, tačiau informatyvesnį įrašą, kodėl šis plaukelių šalinimo būdas man yra mėgstamiausias.



Taigi, iš esmės mano mėgstamas būdas šalinti kūno plaukelius yra juos skusti Gillete Venus skustuvu su keičiamomis galvutėmis. Prieš nusiperkant, aš maniau, kad tai dar vienas brangus ir išreklamuotas skustuvas, kurio man visiškai nereikia, tačiau draugė (berods prieš 7 metus) įkalbėjo bent pabandyti, ir iki šiol esu jai dėkinga už tai. Pirmą kartą aš įsigijau skustuvą su priklijuojama dušo kabinoje dėžute, kuri atsidaro, viduje yra skustuvas ir galima įsidėti dvi galvutes. Iš tiesų, labai higieniška, patogu ir diskretiška - niekas nemato, kas yra rožinės dėžutės viduje. Tačiau kraustantis per kelis butus, dėžutė jau po pirmojo bandymo ją nulipinti nuo sienos (ten buvo su tokiais lipdukais) - sekančio buto vonioje nebeprilipo. Tad nusipirkau dabartinį skustuvą su ta tokia pritraukiama silikonine lipučka, net nežinau, kaip lietuviškai jis vadinasi, bet atlipinus jį galima vėl užlipinti, kad ir kitoje vietoje, ar kitam bute. Aišku, man nebeatrodo taip higieniška ir diskretiška, kaip dėžutė, tačiau šis būdas yra daugkartinio naudojimo. Ir šiaip, nerekomenduoju skustuvo tiesiog padėti: jis turi tirpstančias gaminio juosteles, kurios padėtos neišdžius, deformuosis ir skustuvo galvutė tarnaus (galimai) trumpiau, o ir teplios paviršius ant kurių padėsite. 


Iš karto galima pakalbėti apie kainą  ir kas įeina į rinkinį. Tai pirmiausia, ką reikia nusipirkti - skustuvą. Jis jau būna su viena ar dviem galvutėmis, todėl pradžioje nereikės sukti galvos, kad dar reikia įsigyti galvučių. Mano skustuvas vadinasi Venus SPA Breeze, rožinis, tačiau dabar jų yra ne viena skustuvų rūšis ir iš esmės, kiek žiūrėjau skiriasi tik jų spalvos. Aišku, aš jums visgi rekomenduoju ieškoti su man asmeniškai labai patogiu pakabinimo mechanizmu, ar tai priklijuojamu, ar tai su tokiu siurbtuku, kokį turiu dabar. Nors va, rašant šį įrašą greitai permečiau internetinėse parduotuvėse esančius skustuvus ir gaila, nemačiau nieko panašaus.

Skustuvo forma primena moteriškės siluetą ir man asmeniškai labai patogu laikyti rankose. Jis minkštas, dalis silikono, dalis plastiko, tad niekur neslysta ir neįsirėžia į rankų odą, net jei tvirčiau spaudžiate rankose.

Skustuvų kainos nėra mažos, apie 7-10 Eur, tačiau patikėkite, kartą investavusios, turėsite ilgalaikį dalyką. Mano skustuvui šiuo metu yra apie 5-6 metai ir jis vis dar veikia be priekaištų, svarbu laiku pakeisti galvutes.


Skustuvo galvutės yra tas dalykas, į kurį jums reikės investuoti papildomai. Jas galite pirkti nuo 2 iki 8 vienetų dėžutėje, ir aišku, kuo daugiau perkate, tuo pigiau išeina vienai galvutei. Dvi galvutės kainuoja apie 7 Eur, 4 vnt. - apie 12 EUR. Vėlgi, kainos atrodo nemažos, tačiau man asmeniškai viena galvutė tarnauja apie 2-3 mėnesius, tad padalinus kainą ir palyginus su tuo, kiek išleistumėte vienkartiniams skustuvams, skutimosi putoms ir priemonėms po skutimo, - kaina nėra didelė, aš asmeniškai sutaupau, nepirkdama krūvos priemonių skutimo metui ir po skutimo. Jau nekalbu apie tai, kad mano oda jaučiasi daug geriau, nei skutant įprastais skustuvais. 

Galvučių naudojimas nepaprastai lengvas. Ant skustuvo, prie galvutės į viršų paspaudžiate, tiksliau pastumiate tą rožinį plastikinį trikampiuką, - ir sena galvutė atsiskiria nuo skustuvo. Praplėšiam naujos galvutės pakelį ir įspaudžiam skustuvą į angą. Viskas, išimam lauk iš pakuotės ir galim naudoti. Paprasta ir lengva.


Tačiau aš dar nepaminėjau, kodėl man taip labai patinka šis būdas: tai dėl ypatingos galvutės. Trys ašmenys skuta tiek aštriai, kiek reikia ir pašalina visus plaukelius. Skydimą odą skatina virš ašmenų esanti juostelė, o po jais esanti juostelė su rievelėmis - apsaugo odą nuo įsipjovimo. Beveik, kaip visuose skustuvuose. Tačiau didžiausią įspūdį man paliko putojimą sukuriančios spalvingos juosteles galvutės viršuje ir apačioje. Sudrėkusios vandeniu jos sukuria tokį keistą gleivėtą jausmą, bet ne tai kad nemaloniai gleivėtą, ne, toks maloniai skystantis ir odą drėkinantis, bei kartu apsaugantis odą glitumas. Būtent tos juostelės ir yra stebuklas ir geriausias skustuvo aspektas. Pasižiūrim, kas jų sudėtyje? Na, bent jau mano turimų Venus Breeze juostelių, kurias naudoju šiuo metu:

Sudėtis
Putojimą sukeliančios/ gelinės juostelės:  Sodium Stearate, Propylene Glycol, Glycerin, Aqua, Sorbitol, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myristate, Squalane, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Paraffinum Liquidum, Polyethylene, Polybutene, PEG-90M, PEG-45M, Lauryl Dimethicone/ Polyglycerin-3 Crosspolymer, Garcinia Indica Seed Butter, PEG-7M, Stearic Acid, Niacinamide, Panthenol, Myristic Acid, Alcohol Denat., Sodium Chloride, Polyquaternium-10, Tris (Tetramethylydroxypiperidinol) Citrate, Tetrasodium Etidronate, Pentasodium Pentetate, Linalool, Silica, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Dipropylene Glycol, Amyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, Sodium Citrate, BHT, Sodium Acetate, Tocopherol, Isopropyl Alcohol, CI 17200, CI 60730.

Slydimą lengvinančios juostelės: PEG-115M, PEG-7M, PEG-100, Silica, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Pentaerythrityl Tetra-di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Tocopheryl Acetate, Tris (Di-t-butyl) Phosphite, Vitis Vinifera (Grape) Seed OilPersea Gratissima (Avocado) Oil, BHT, Glycol.


Jau minėjau, kad skustuvo galvutes aš keičiu kas 2 mėnesius, maždaug, tačiau tai nereiškia, kad visoms tas laikas galioja: galbūt jūs turite daugiau ar mažiau plaukelių, skiriasi plaukelių augimo greitis, skutimo dažnumas, tad ir laikas, kada jums reikia keisti galvutę. Iš esmės aš vadovaujuosi keliais aspektais: pirma, jei atšipo ašmenys ir nebeskuta, čia teoriškai taip turėtų būti, bet geriausias rodiklis man yra gelinių juostelių susinaudojimas. Tiesiog, per laiką, su kiekvienu naudojimu juostelės tirpsta, kol galiausiai jos nelieka. Tad aš visuomet naudoju tol, kol tos gelinės juostelės yra, ir kol skustuvas maloniai slysta oda. Jei bandysite, pačios tikrai pajusite, kada norisi pakeisti galvutę. 😉
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ir galutiniame variante, norisi pasakyti, kad tai pats geriausias, iki šiol atrastas plaukelių šalinimo būdas, bent jau man. Pirmiausia, aš niekad, niekad su skustuvu neįsipjaunu. Ir žinot tą jausmą, kai skuti su putomis ir vienkartiniais skustuvais, oda jaučiasi nemaloniai sudirginta? Šito jausmo su Gillette Venus nėra, tad aš sutaupau ne tik nepirkdama visokių ten skutimosi putų, bet ir priemonių po skutimo, kurios nuramintų sudirgusią odą. 

O koks jūsų mėgstamiausias plaukelių šalinimo būdas?




Ačiū, kad skaitote,

Pasijuskite kaip deivė (čia iš Venus reklamos 😀),
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Atsakymai
    1. Nelabai, nors aš naudoju ir kažkaip pripratau. Bet realiai galvutė per didelė.
      Galvojau Venus Snap pirkti tam reikalui, bet, ten kad ir mažiukas skustuvas, bet galvutė ne ką mažesnė.

      Panaikinti
  2. Manasis Venus yra mėlynos spalvos (kažkaip jis ten keistai vadinasi, nežinau), kažkada pirkau, tai toks pasirodė geriausias. Ir galvutes visad perku mėlynas, tai jos be tų papildomų juostelių, kur putoja. Dabar mąstau, gal šitos rožinės tiktų manajam skustuvui... :?

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą