#110 /2023 Rugsėjo mėnesį baigiau.

Šiltojo sezono pabaiga ir šaltojo pradžia į kosmetikos spinteles atneša permainas: kosmetikos formulės keičiasi iš lengvesnių į riebesnes, ieškome apsauginių priemonių nuo šalčio ir vėjo, norisi daugiau šiltų vonių ir mažiau greitų dušų, nagams renkamės tamsesnius atspalvius, keičiasi dekoratyvinė kosmetika ir svajingai rožinius lūpų  dažus keičia sodresni raudoni ar rudi atspalviai. Pokyčiai įtakoja visus. Pasibaigus šiltajam sezonui, paprastai rugsėjį mano baigtų priemonių dėžutėje dar galima rasti vasariškų produktų, o vėliau, vėliau jų bus (jei bus) vis mažiau ir mažiau. Per rugsėjį pripildžiau baigtų priemonių dėžutę iki pat viršaus, prikroviau pabaigtais ir nebenaudojamais produktais, su kuriais jau noriu atsiveikinti. Tad šiandien kviečiu pasidaryti kakavos ir pasižvalgyti į galutines nuomones.


Kūnui

Išbandžiau ir rankos nusviro dar kažką kito testuoti iš šios kompanijos. Nors pamenu, kad prieš kokius penkerius metus viena iš blogerių gyrė, kokie faini šios kompanijos produktai. Manęs visiškai nesužavėjo - kvapas įdomus, man keistai patinka, bet jaučiu, kad daugumą gali erzinti. O efektas nėra geras - šiek tiek minkština, drėkinimo praktiškai nėra, o jau susigėrimas... kai losjonui padengti ir pilnai susigerti reikia tiek daug laiko, tai jau ne šiaip erzina, bet ir mano laiką švaisto.
Nekartočiau - nieko gero nebuvo. Tiek kad nusipirkau, sunaudojau ir greičiausiai pamiršiu.

Priemonė lyg ir skirta raminti odą po saulės vonių, tačiau man nepatiko. Vienintelis geras šio produkto aspektas yra nedidelė kaina ir minimalus odos raminimo efektas. Tačiau labai erzina ilgai išliekantis produkto lipnumas, siaubingai trūksta bent minimalaus drėkinimo, kvapas baisiai nemalonus. Jei ieškote tokio tipo kūno želė produktų, labai rekomenduoju Holika Holika (paspaudus ant pavadinimo atsidarys įrašas) - ir drėkina, ir ramina gerai, ir sudėtis daug geresnė.
Nekartočiau, nepatiko. 

Jei iki šiol nesate bandę Isana kūno šveitiklių - labai rekomenduoju išbandyti. Priemonės sudėtyje yra aliejuko, kuris lieka ant odos, bet neapsunkina; šveičia puikiai, kaina nedidelė, o jau kvapas... šis kvepia šiltu, saldžiu deginto cukraus desertu. Mmm... labai gerai.
Mielai kartosiu, tiek kad Isana šveitiklių sunku rasti.

Pirkau, nes norėjau įdegio, nes esu baltaodė, kuriai reikia labai, labai daug laiko, kol įdega. Na negaliu pasigirti šokoladine oda, negaliu pasigirti greitu įdegiu, o vasariškai norisi atrodyti. Ir šis savaiminio įdegio losjonas tiesiog puikus - viskas, išskyrus kvapą, man labai patiko. Lengvai dengiasi, efektas matomas, bet atrodo labai natūraliai, o dar ir odą kondicionuoja. Puiki priemonė pradedančioms su savaiminiu įdegiu.
Mielai pakartosiu, jei norėsis rudesnės odos.

Veidui

Puikiai drėkina, maitina ir suteikia skaistumo odai. Labai, labai mielas kaukės dizainas, kuris labai tiks, pavyzdžiui kaip priedas prie kokios dovanos ar dovana. Manau mėgstančios skaityti labai įvertins, nes kaukės dizainas toks jaukus, knyginis peizažinis paveiksliukas. Nepatiko tik ilgai liekantis lipnumas, tad dienos metui, pvz prieš makiažą kaukės nesirinkčiau. Nepaisant to - mielai kartočiau dar kartą.

Kuo daugiau nulupamų kaukių išbandau, tuo aiškiau suvokiu, kad nulupamos kaukės ne man. Turiu dar vieną, tai ją išbandysiu ir įspūdžius papasakosiu, bet vargu ar dar kada susigundyčiau įsigyti tokių kaukių. Ši buvo labai, labai stipraus kvapo, sudėtyje turėjo daug alkoholio. Akivaizdu, kad geriausias priemonės efektas yra švaresnis ir švelnesnis odos paviršius, tačiau.. sudėtis man nepatiko, nulupti didelis vargas, o alkoholio veido priežiūros priemonėse aš baidausi kaip arklys traktoriaus. Tad ne, nekartosiu ir nemanau, kad kada nors pirksiu nulupamų kaukių.

Puikiai drėkina, suteikia odai skaistumo ir vizualiai jaunesnės odos efektą. Nors su senėjimu tokia kaukė nekovos, tačiau vizualiai po jos oda atrodo jaunesnė, o odos paviršius puikiai sudrėkintas. Kažkodėl buvau labai skeptiškai nusiteikusi, tačiau po naudojimo efektu labai džiaugiuosi. 
Pakartočiau.

Veido įdegis namuose taip pat įmanomas su savaiminio įdegio priemonėmis. Šią vasarą kartas nuo karto naudodavau dulksną, kuri padengia veidą priemone su savaiminiu įdegiu. Labai patiko lengvas naudojimas, tik dažniausiai po užpurškimo aš dar pirštais paskirstydavau dulksną ant odos, kad efektas gautųsi maksimaliai tolygus. Pagirsiu, kad naudoti lengva ir paprasta, efektas atrodo natūraliai, gražiai ir tik dėl alkoholio sudėtyje bambu - netinka. Greičiausiai vien dėl alkoholio priemonės sudėtyje, nekartočiau. Mano odą ilgo naudojimo eigoje jis labai veikia.

Bendrai veidą skaistina, tačiau pigmentinėms dėmėms įtakos labai mažai. Apskritai man labai patiko konsistencija - labai maloniai jautėsi ant veido, priemonė drėkino, greit susigėrė - mano įspūdžiai labai geri. Galbūt butelaitis galėtų būti tamsaus stiklo, tačiau kadangi naudojama stabili, šviesai atspari vitamino C forma, dėl to per daug nesuku galvos. 
Manau kartočiau, jei pasitaikytų su gera nuolaida, nes pilna kaina atrodo per aukšta gaunamam efektui.

Rankoms

Visuomet stengiuosi pirkti muilų papildymus kaip pigesnę ir gamtai draugiškesnę alternatyvą - vis tiek visuose namuose yra muilo dozavimo indų arba išplovus, galima panaudoti ir patinkančio dizaino plastikinį nuo kitų muilų - aš taip dažnai dariau kol vaikas buvo mažas, nes keramikiniai skildavo kas kelias dienas. Dabar turiu skaidraus tekstūruoto stiklo ir jį vis papildau. Palmolive muilai per pastarąjį dešimtmetį patobulėjo sudėtimi, nors vis dar rasite SLS, vieną kitą mažiau saugią sudėtinę dalį, bet nieko tragiško, tad bijoti šios kompanijos muilų nereikia. Šis muilas malonaus kvapo, tobulos konsistencijos, gero putojimo - visko nei per daug, nei per mažai, - tiesiog aukso viduriukas. 
Mielai kartosiu ir ateityje.

Patys geriausi gabaliniai muilai e-v-e-r! Visuomet perku vieno ar kito aromato ir mūsų namuose tokio gabalo pakanka maždaug porai mėnesių. Muilų sudėtis puiki, kokybė gera, kvapas labai malonus. Šis kvepia svaigiu, vasarišku gėlių aromatu. Be to, mane visuomet labai maloniai nuteikia tekstūruoto popieriaus, akį traukiantys dizainai. O popierinę pakuotę labai lengva perdirbti.
Jokios abejonės - kartosiu. Jau kartoju, tik kitokio aromato.

Kažkaip keistai jaučiuosi pabaigusi kremą. Iš pradžių atrodė labai fainas, kad ir sintetinis, kvapas, patiko, kad greit susigeria ir suteikia rankoms lygumo. Bet kažko vis trūko. Sukau galvą, kol galiausiai suvokiau - man reikėjo daugiau drėkinimo. Juk ir dienos metu rankos sausėja. Galiausiai pasilieku su abejonėmis - faina, kad tik pasitepusi galiu iš karto dirbti, faina, kad maža, kompaktiška pakuotė, bet drėkinimo norisi daugiau. Abejoju ar kartočiau, galbūt, jei neatrasiu nieko naujo bandymams.


Skutimas yra dažniausiai naudojamas plaukelių šalinimo būdas ir šitos galvutės yra nuostabios. Skustuvas nėra pigus, keičiamos galvutės taip pat, tačiau... kiekviena galvutė turi saugius ašmenis, apsaugines juosteles, o dėl putojimą sukuriančių juostelių, man jau daug metų nebereikia skutimosi kremo ar putų. Viena galvutė (skutantis kartą savaitėje) tarnauja labai ilgai, tad ilgalaikėje perspektyvoje aš jaučiuosi sutaupiusi ir laiko, ir pinigų.

14. JEAN CAROL kosmetiniai pagaliukai, 200 vnt.
Didesnės reikšmės, kokius kosmetinius pagaliukus pirkti, aš neteikiu. Daugiau mažiau visų kokybė labai panaši, nors yra tekę nusipirkti kažkokią pigieną, kur kotelis tiesiog linkdavo naudojant. Šie normalūs, patogūs. Tik jau nepamenu nei kur pirkau, nei kiek mokėjau. Kartočiau.

15. VERSAN maisto papildai sąnariams, 60 kaps.
Tęsiu kolageno papildus sąnariams ir jaučiuosi daug geriau. Manau kolagenas yra pirmoji pagalba, pajutus nemalonius pojūčius sąnariuose. Man padėjo pagerinti sąnarių būklę ir jau kuris laikas jaučiamą diskomfortą lankstant, judant.
DVIEJUOSE KAPSULĖSE:
II tipo kolegenas 1000 mg
Vitaminas C 80 mg (100% RMV)

Patys geriausi, patys kokybiškiausi, patys efektyviausi, tačiau ne patys pigiausi šepetėliai. Kai atradau prieš keletą metų, į kitų šepetėlių pusę nei pažiūrėti nesinori. Visada ieškau užsipirkti kelis vienetus su nuolaida visai šeimai.
Jau kartojame.

17. BELLA Cotton "Wiping & Cleaning" double side medvilnės diskeliai, 120 vnt.
Jei ieškote kokybiškesnių diskelių, tai šituos galiu drąsiai rekomenduoti - patogus naudoti, jokių atplaišėlių, diskeliai neplyšta, yra švelnūs ir labai patogūs naudoti. Būtent šituos norisi kartoti nuolat.

Nagams

Daug geltonų - aukso spalvos blizgučių, kurie labai patiko žiemos metui, bet... viskas kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Sunaudojau apie 2/3 pakuotės, o likučiai tiesiog sutirštėjo, tad laikas atsisveikinti. Gal kiek mažiau nei tikėjausi laikė, tačiau Būk iš esmės yra gerai. Beje, ar kur nors dar matėt Būk nagų lakų? Nes aš pastaruoju metų jų niekur nemačiau.
Kartočiau. 

Pat prasčiausias nagų lakas, kuriuo lakuotis vėl ir vėl galima kas kelias valandas. Nesupratau, kaip gamintojas į rinką išleido tokį prastą produktą? Pripažinsiu, efektas buvo fainas, bet su formule kažkas labai negerai, o ir nepadėdavo niekas, nes po kelių valandų kampučiai jau būdavo nuskilinėję. Normalu, kad naudoti nesinorėjo, tad vos daugiau nei pusę, visiškai sutirštėję iškeliauja lauk.
Nekartočiau.

Viduje viskas tiesiog sušoko į gabalą ir tas gabalas juda buteliuke, brrr... kažkaip keistai atrodo bet sugedęs yra sugedęs. Man šitie lakai nepasirodė labai kokybiški, sunkokai dengėsi, trūko pigmentacijos, naudojau retokai. ir sugedo greičiau neitikėjausi.
Nemanau, kad kartočiau.

Šitas taip pat dengėsi lyg ir dryžiais, reikėjo antro sluoksnio. Spalva faina, bet konsistencija nepatiko. Šitų lakų nekartočiau - yra geresnių

Laikiau dėl neaiškių priežasčių, nes tai visiškai nenaudingas įrankis, kuriuo stumiant odeles skauda, įrankis linksta ir bandant naudotis normaliai - gali sužaloti tiek nagą, tiek odeles. Apsivalau ir metu lauk. Šis įrankis buvo iš kažkokio sukomplektuoto manikiūro rinkinio, o su manikiūro rinkiniais yra panašiai, kaip su makiažo šepetėliais - tik dalis įrankių iš ties naudingi ir reikalingi, o didžioji dalis siaubingai nepatogūs, nefunkcionalūs. Tad... jei renkatės manikiūrui įrankius, rekomenduočiau atskirai pirkti kokybiškus ir jums labai patogius, o ne pirkti rinkinį, kurio nauda bus tik dalinė.

Pats aliejukas ne pats geriausias, kokį esu naudojusi, tačiau aliejus pieštuke yra fantastiškas būdas aliejų naudoti bet kur - darbe pertraukų metu, automobilyje ar tiesiog bet kur, kai pajaučiu kad odelės išsausėjo, o kremas nepadeda. Superinis vien dėl pieštuko. Bandysiu atidaryti ir įsipilti savo aliejuką, o jei nepavyks, manau nusipirksiu rankinei ir tam greitam panaudojimui pakartotinai.

Dekoratyvinė I: veidui

Sunaudojau, tačiau nesu visiškai patenkinta priemonės poveikiu. Faina, kad priemonė turi malonų aromatą, sudėtyje yra aliejų, tačiau produktas neapsunkina veido odos. Visgi, man nepatinka plati purškimo srovė, kartais ant veido atsirasdavo baltų priemonės nuosėdų, o ir alkoholio yra. Pabaigiau, lyg ir blogo nieko nenutiko, tačiau nekartočiau.

Gaivios odos efektas, neapsunkinanti formulė ir vidutinis maskavimas. Man patinka priemonės formulė. Puikiai atlaiko visą dieną. Makiažo pagrindas nenusitrina, lengvai sluoksniuojamas ir maskavimas pakankamai geras. Šis atspalvis puikiai tiko po vasaros, kai oda dar įdegusi. 
Man patiko, kartočiau.

Nebenaudosiu, tad likučius metu lauk. Visokie blizgučiai kūnui man nepatinka. Žinau, kad yra merginų, kurios mėgsta tokias priemones, bet čia ne man. Veidui kaip hailaiteris buvo per tamsus, o kūnui puikiai tiko vasaros metu, kai norėjosi sveikai švytinčių kojų efekto. Vasara baigėsi ir viskas, likučiai man tiesiog nebereikalingi. Nemanau, kad ir kartočiau - tiesiog visokie blizgučiai mane šiek tiek erzina, nes nukeliauja ant rūbų, o jei dar prigulsi dienos metu, ir ant patalynės lieka. Nea, ne mano stiliaus produktas.

Man šitas produktas buvo truputį nesusipratimas: angliškai užrašyta, kad hailaiteris, išversta kad bronzatas, o spalva kaip skaistalų. Tai kaip jį naudoti? Kaip hailaiteris jis man buvo per tamsus - atrodžiau kaip šviežiai sumušta. Bronzatas? Jokiais būdais - raudono atspalvio bronzatų nebūna, tad naudojau kaip skaistalus. Iš ties priemonė turi gražų spindesį, tad puikiai tinka prie įdegusios odos, tad vasaros metui buvo faina. Priemonė labai pigi, tačiau nėra ilgai išliekanti - dienos metu nemenkai pasitrindavo. Ai, sunaudojau vietoj skaistalų ir žinau, kad antrą kart nepirkčiau - kai skaistalai tokie blizgūs, tai ne kažką.

Dekoratyvinė II: lūpoms

Kažkaip atrodė, kad labai greit naudojasi, o pakako visai vasarai, naudojant iš ties labai dažnai. Tad produktas skalsus ir taupus. Iš šitas balzamas vasaros metui nuostabus: lūpas kondicionuoja, maitina ir drėkina, suteikia švelnumo ir tikiu, kad nuo neigiamo saulės poveikio saugo. Sužavėjo arbūzinis aromatas ir geras skonis, visai gera sudėtis. Jau žinau, kokį balzamą pirksiu sekančią vasarą.
Mielai pakartosiu.

Kelis sezonus gyveno rankinės kosmetinėje, iš kurios traukdavau, kai prireikdavo ryškesnio makiažo. Apskritai pastaruoju metu baiginėju daug visokių likučių, tad tikriausiai iki metų galo baigtų priemonių įrašuose dar bus ne viena lūpų dažų ar blizgesių pakuotė. Taip, dažus tikrai pabaigiau ir man visai patiko vasariško atspalvio raudona. Tokia truputį šiltesnė. Patys dažai normalūs - nebuvo itin matiniai ir nusivalgė lengviau, nei turėtų matiniai, tačiau formulė buvo visai faina ir kaina juokinga. Jei jau ką drąsiai galima bandyti iš Essence, tai jokių abejonių - lūpų dažus ir blizgesius.
Kartočiau.

Nesunaudojau, atsisveikinu, nes nemanau, kad dar kada naudosiu. Tai yra lūpų dažų viršutinis sluoksnis, suteikiantis dažams spindesio efekto. Ne, ne tokios spindesio, kaip lūpų blizgesiai - priemonė ant lūpų padengia blizgučiais. Tačiau dengiasi tirštoka košele, stipriai prislopina dažų spalvą, o ir blizgučiai kiek pamenu man buvo per stambūs. Sunkoka padengti tolygiai. Kokybės šiai priemonei labai trūko, tad ir naudojau labai retai, gal kelis kartus per teminius vakarėlius ir naujų išvakarėse. 
Nekartočiau, nebent formulė buvo gerokai patobulinta ir dabar iš ties galima įsigyti tobulą holografinį ar prizmatinį viršutinį lūpų dažų sluoksnį.

Sunaudojau per vasarą likučius ir daugiau jau niekaip nebepajėgiu iškrapštyti lauk. Čia yra senosios formulės lūpų blizgesiai, kurie neretai sukrisdavo į lūpų raukšleles. Šis atspalvis tai darė minimaliai, buvo pastebima tik pasižiūrėjus su padidinamuoju stiklu, tačiau buvo. Greičiausiai tokiu nusipirkti jau nebegalima, tad trumpai noriu reziumuoti, jog kompanijos lūpų priemonės gerokai patobulėjusios. Apskritai būtų labai įdomu dabar nusipirkti ką nors naujo pabandymui ir palyginti. Tik kad tų priemonių likučių turiu tikrai nemažai - prieš tai bandysiu užbaigti visus galiukus (jei konsistencija ir kvapas nepakitęs) ir apskritai sumažinti kosmetikos priemonių kiekį mažiausiai per pus. Niekam nereikia tiek daug. Apskritai su amžiumi ateina suvokimas, kad kelių skirtingų atspalvių ir kelių skirtingų efektų visiškai pakanka. Džiugina ir tai, kad praėjo manijos bangos, kai merginos rodydavo kambarius, pilnus kosmetikos, spintelių spinteles dažų, daugybę stalčių su lūpų dažais. Kur visi tie dažai dabar? Greičiausiai nugulė šiukšlyne, nes ir vieną priemonę pabaigti iki galo yra reikalų, o ten... Pagaliau mokomės ir mokomės tikėkimės ne tik iš savo patirčių, bet ir iš kitų. 
------------------------
Viskas, visos priemonės jau parodytos, visi produktai ištraukti lauk. Dabar beliko išvalyti pakuotes ir išmesti rūšiavimui tai, ką galima rūšiuoti. Labai džiaugiuosi, kad dekoratyvinės kosmetikos po truputį mažėja. Taip, dėl to jos šiuo metu neperku ir artimiausiu metu neplanuoju to daryti. Turiu dar daug pakuočių, kurių (jei nesuges) pakaks labai ilgam. Iki metų galo dar tikrai pamatysite lūpų priemonių (kelios pakuotės link pabaigos), pamažu valausi ir kitas grožio dėžutes, iš kurių kraustau viską, ko nebegaliu ar nebenoriu naudoti. Ačiū Dievui, po truputį judu protingesnio gyvenimo link.
O kaip sekasi jums?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Smagiausias mėnesio įrašas su galutine nuomone, valio 😃Man taip pat nebekyla rankos pirkti dėl pirkimo, kosmetika naudojasi gana ilgai, dažausi vis mažiau. Beje, kyla klausimas, o kur dingo dekoratyvinės kosmetikos reklaminės apžvalgos, nebebendraujate? Nebeaktualu ar pasikeitė į jas požiūris?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu girdėti :)
      Dėl bendradarbiavimo, tikriausiai didžiausią įtaką tam turėjo mano sąmoningas pasirinkimas nesikelti į Instagram, kai visos kraustėsi iš blogų į greitesnio vartojimo platformą. Žinoma, galėčiau dirbti abiejuose, bet tuomet nelieka laiko gyvenimui, šeimai ir darbui (man ji reikia pragyventi :D). Tad turėjau rinktis - ar kraustytis į Instagram, kur nukentės kokybė, išsamumas ir informacija taps vienkartinio naudojimo, tačiau tapsiu aktuali ir populiari; arba likti bloge - prarasti dalį populiarumo, bet išlaikyti įrašus daugkartiniam naudojimui. Mano asmeninis pasirinkimas rašyti tokio tipo blogo įrašus ir pamiršti aktyvų Instagram.
      PR kompanijos bendradarbiavimo ieško tik Instagram, Tik-tok platformose, bando žengti koja kojon su mada, tad greičiausiai bloguose rašoma informacija nebėra tokia aktuli.

      Dalį įmonių pamečiau pati, rašydama aštriau, nei kompanijos galėjo pakelti. Bet šioje vietoje aš kompromisų nedarau, tad jau geriau jokio bendradarbiavimo, tačiau įrašai mano sąlygomis, tokioje platformoje, kuri patinka man ir su tiek aštrumo, kiek pačiai norisi. ;)

      Na ir dalies bendradarbiavimų atsisakiau aš pati, nes netenkino sąlygos, pvz per savaitę išbandyti veido kremą ir parašyti arba rašyti vadovaujantis griežtomis gairėmis. Tai irgi ne aš ir ne apie mane. Tad liko, hmm, nežinau ar dar kas ir yra likę - greičiausiai nebe. Tačiau dėl to nesuku galvos - man labai gerai taip, kaip yra dabar. be įsipareigojimo, be namų apkrovimo, be jokio spaudimo rašau apie tai, ką pati noriu rašyti.

      Panaikinti
  2. Vau, net nesitikėjau tokio išsamaus ir nuoširdaus atsakymo, ačiū! Buvo įdomu paskaityti apie požiūrį į greito vartojimo skatinimo madą per Instagram. Po jo bus kažkas kito. Bet kokiu atveju, kiek galima turėti kremukų, palečių...genda juk, visų ant savęs nesutepsi. Kvepalai tik kitas reikalas, man jų niekas nebus gana 😁Na, man atrodo, kad bendrai abi galvojame panašiai. Sėkmės darbuose ir šeimoje🙂

    AtsakytiPanaikinti
  3. Buk nagų lakų yra Iki parduotuvėje, dar vakar atkreipiau dėmesį :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą