AMALFIS BEAUTY Ergonomic Scalp Massager - galvos odos masažuoklis, skatinantis plaukų augimą

Kadangi patiriu intensyvų plaukų slinkimą (priežastis - buvęs ilgalaikis, intensyvus stresas), tai bandau viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad plaukai kuo greičiau nustotų slinkti, sustiprėtų ir vėl pradėtų augti nauji. Tai intensyviausias mano plaukų slinkimas, kai kiekvieno plovimo metu išslinkdavo gera sauja plaukų, o šepetys, po kiekvieno šukavimo buvo pilnas. Tokio stipraus slinkimo neturėjau niekada gyvenime - nei po gimdymo, kai paprastai galvą palieka labai daug plaukų dėl hormoninių pokyčių, nei po kovidų - slinkimai buvo, tik niekada tokie intensyvūs, kai iš storos kasos lieka trečdalis plaukų ir plonytė kasytė. 

Labai nemalonu, nes kuo jau kuo, o plaukų kiekiu skųstis niekad nebuvo priežasties, tad savaime suprantama, su tuo kovoju, kaip tik išmanau. Šiuo metu geriu papildus bendrai organizmo būklei - nes gali trūkti nebūtinai tik plaukams skirtų mineralų; naudoju pipirinius aliejus, aliejines kaukes, vengiu plaukus formuoti ir džiovinti, plaukus rišu dažniausiai šilko gumytėmis (kartais pamirštu ir prigriebiu kitokią), masažuoju galvos odą. Tam turiu santalo medienos masažuoklį, o nesenai prigriebiau ir silikoninį apie kurį tuoj papasakosiu plačiau.


Kur įsigyti, kiek kainuoja ir kodėl pirkau?

Apie šį masažuoklį sklando legendos socialiniuose tinkluose, neva jis gali paskatinti plaukų augimą, tinka intensyviau išplauti plaukus, masažuojant šampūnu išteptas šaknis. Apskritai merginos prisiekia, kad šitas galvos skalpo masažuoklis yra stebuklas. Aš labai norėjau išbandyti dėl savo slenkančių plaukų, dėl praktiškai dingusio naujų plaukų augimo - žinia ta, kad reguliariai masažuojant galvos odą aktyvinama galvos oda, gerinamas kraujo ir kartu didinamas su krauju atnešamas deguonies kiekis į plaukų šaknis ir odą aplink svogūnėlius. Kodėl neišbandžius? 

Pirkau Eurokos, mokėjau 3,49 Eur, tačiau mačiau, kad masažuoklių pilna visuose ebay, Temu, aliexpress puslapiuose, tad gal galima nusipirkti ir pigiau. Labai svarbu, kad šereliai būtų maksimaliai lankstūs ir nebūtų kieti.



Apie galvos odos masažuoklį.

Masažuoklis atkeliavo skaidraus plastiko dėžutėje ant kurios labai mažai informacijos ir pažadų apie prietaisą, masažus ir žadamą poveikį. Pats masažuoklis ryškiai rožinės, tvirto plastiko pagrindu su tokio pat plastiko kojele. Man patinka, kad masažuoklis turi pritvirtintą virvelę, tad man labai patogu jį pasikabinti vonioje ir nepamiršti papildomo žingsnio plaukų priežiūroje.

Masažuoklio galvutė silikoninė, su ilgokais, labai lanksčiais ir labai ilgais, smailėjančiais šereliais. Labai svarbu, renkantis tokio tipo masažuoklį atkreipti dėmesį į šerelius - jie negali būti tvirti ir aštrūs. Jei jau renkatės tvirtų šerelių, tuomet jų galiukai privalo būti užapvalinti, kad nepažeisti galvos odos. 

Prietaiso forma labai patogi laikyti rankoje ir patogiai kontroliuoti masažinius judesius. Šereliai labai švelnūs ir malonūs galvos odai, net ir stipriau paspaudus - neduria, neerzina, tačiau reiktų atsiminti, kad rizika su tokiais šepečiais visuomet yra, todėl labai svarbi pati masažo technika.



Kas ir kaip man pasiteisino arba nepasiteisino?

1. Pirmiausia, labai svarbu atsiminti, kad neužtenka nusipirkti masažuoklį ir juo naudotis bet kaip - tinkamiausi masažui yra nedideli, sukamieji judesiai, maždaug tokie, kokius darytumėte savo pirštais. Tiesa ta, kad gamta jau davė geriausią masažavimo įrankį - su rankų pirštais nepažeisite galvos odos, tačiau masažuoklis masažą palengvina ir padaro efektyvesniu. Tad pirmiausia - masažiniai judesiai turi būti nedideli, sukamieji - nemakaluokite masažuokliu po visą galvą.

2. Masažuojant rinkitės masažo techniką - įkeliu vieną iš mano mėgstamų - ji pritaikyta atlikti rankomis, tačiau tinka ir masažuokliams - rekomenduoju pradėti nuo sprando, kylant link viršugalvio; masažuojant taikyti skirtingus judesius - pagrinde smulkiais sukamaisiais, tačiau įtraukti ir zigzaginius, lengvo spaudimo, vibracijos judesius. Kiekvieną judesį kartoti po kelis kartus.
3. Nerekomenduoju masažuoklio naudoti plaukų aliejavimo metu - prieš aliejus gerai iššukuokite plaukus ir tuomet, jei norisi pamasažuokite. Tačiau aliejumi išteptus plaukus labai rekomenduoju tiesiog palikti ramiai. Aliejumi ištepti plaukai labiau pažeidžiami, lengva išsukti plauką iš svogūnėlio, todėl, jei veido priežiūroje aliejus ir masažuoklis yra geriausi draugai, tai plaukų priežiūroje šiuos žingsnius geriau atskirti.

4. Nors masažuoklis gali būti naudojamas plaunant plaukus šampūnu, tačiau aš nerekomenduočiau. Taip, su masažuokliu šampūnas intensyviau suputos, gali atrodyti, kad švariau išplaus, tačiau aš pastebiu, kad suvelia mano plaukus, man nepatinka šampūno ir masažuoklio pojūtis, o ir pirštais jaučiu, kad išplaunu švariau, nieko nepamirštu ir svarbiausia - daug greičiau, nei masažuoklio pagalba.


5. Sunku pasakyti, kiek tokio tipo masažuokliai padeda? Masažuoklis galvai apskritai yra gera mintis (turiu tris skirtingus) pirmiausia dėl atsipalaidavimo. Nors nejaučiame, bet masažuojant galvą atpalaiduojama patirta įtampa greičiausiai intensyviau, nei masažuojant pečių liniją. Masažas ne tik atpalaiduoja, bet ir skatina kraujo cirkuliaciją poodiniuose sluoksniuose, tad kartu stimuliuojasi plauko svogūnėliai, dėl to gali pagerėti plaukų augimas, gali ženkliai pagerėti galvos odos būklė, tarkim, jei susiduriate su pleiskanomis. Tačiau kliautis tik galvos odos masažuokliu, sprendžiant plaukų ir galvos odos problemas negalima - plaukų ir galvos bėdos gali būti efektyviai gydomos tik kompleksinėmis priemonėmis.


Tiesą sakant man šitas masažuoklis labai fainas, įpratau jį naudoti prieš miegą, kai jau plaukai gerai iššukuoti, išleistos visos šukuosenos. Tuomet, po dienos galiu ir lengviau atsipalaiduoti ir tikiu, kad reguliariai naudojant masažuoklis gali prisidėti prie geresnės galvos odos, o kartu ir plaukų būklės. Jei nuspręsite rinktis masažuoklį, atkreipkite dėmesį, kad šereliai nebūtų kieti, o jei jau jie pagaminti iš tvirto plastiko - rinkitės tik užapvalintais galiukais. Pastaruosius mėnesius masažuoklis tapo mano rutinos dalimi, tokia įprasta, kaip lūpų balzamas ar rankų kremas. Nors ryškių pokyčių dar nematau, tačiau naudojant mėgaujuosi ir laukiu rezultatų.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Linkiu, kad situacija kuo greičiau pagerėtų.mano draugės labai rekomendavo Davines plaukų augimo aktyvatoriu, pati nesu jo bandžiusi, nes netikiu jokiais stebuklais, pats organizmas manau turėtų susitvarkyti su tokiu ciklu. Man plaukai be atvangos slinko susilaukus dukters, bet tada žinojau, kad tai dėl hormonų disbalansą, tiesiog pralaukiau tą laikotarpį, aišku vaikščiojau su juokingom ataugusiom antenom smilkiniuose :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Pagerės, praeis! Viskas praeina - dedu kompleksines priemones ir tikiu, kad padės. Nuo sekančio mėnesio dar bandysiu naujovių plaukams ir tikiu, kad viskas krūvoje padės.
      Po nėštumo slenkantys plaukai nelabai ir veikiami papildomų priemonių - tai, kas užaugo nėštumo metu, turi išslinkti pasikeitus hormonams, ,natūralu. :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą