#114/2024 Sausio mėnesį baigiau.

Op ir yra... paskutinė žiemos mėnesio pradžia. Visada galvojau, kad sakantys, jos su metais laikas bėgavis greičiau - tikriausiai gerokai perdeda. Tačiau tiesa ta, kad su prabėgančiais metais laikas iš ties bėga vis greičiau ir greičiau. Vos trys akies mirksniai ir baigėsi sausis, prasideda vasaris, jau greit varysim žiemą iš kiemų, bet kol kas noriu jums parodyti priemones, kurias baigiau per sausio mėnesį.


Kūnui

Kneipp druskų išskirtinės savybės yra stiprus, nors ne visai tikroviškas kvapas ir trumpas galiojimas. Tad vos pradėjus naudoti, reiktų neužkišti kažkur lentynoje ir realiai sunaudoti per tris mėnesius nuo atidarymo. Kvepėjo neblogai, priminė gėles su krūmų šakelių aromatu, bet vyšnių žiedų nepriminė.
Kartočiau, vien dėl stipraus aromato.

Pasibaigė mano pigios, bet labai, labai, labai maloniai kvepiančios prausimosi putos. Tiesą sakant putos man labiau patinka vasaros metu dėl patogumo. Pastebėjau, kad tas pats putų kiekis baigiasi ženkliai greičiau, nei dušo želė, tad tikriausiai nėra pats skalsiausias ir taupiausias variantas. Bet vasaros metu - man tai pats geriausias sprendimas. Kvapas puikus - dėl to kartočiau.

Planavau išmesti anksčiau, tačiau prisiruošiau tik dabar - liko gal per 1,5 piršto nuo dugno, bet jau žinau, kad nebesunaudosiu, o kitai vasarai reikia šviežio buteliuko. Nesusigeria labai greitai, ant odos lieka aliejukas ir man tai visai patinka - nes kol baigiu išsitepti, matydavau vietas, kurias pamiršau ištepti ar patepiau per mažai. Šiaip sakyčiau apsaugo gerai, bet vandeniui tikrai nėra atsparus.
Nežinau ar kartočiau, greičiausiai ne, yra geresnių priemonių.

Labai lengvos konsistencijos kremas, greit susigeria, suteikia labai intensyvaus švelnumo ir šiek tiek drėkina. Svarbiausia šio kremo savybė - stiprus, intensyvus ilgai išliekantis aromatas. Jei norisi kvepėti be kvepalų, ar pastiprinti kvepalų kvapą - šituos Oriflame kūno kremus galima drąsiai pirkti - kvepėsite bent pusdienį.
Aš manau, kad pakartočiau - visai faina kartais kūną išsitepti tik dėl švelnumo ir aromato. Ne nuolat, ne iškart, bet ateityje greičiausiai pakartočiau.

Plaukams

Radau būdą, kaip patikrinti plaukams nuo karščio apsaugančių priemonių efektyvumą ir kadangi tai vienas iš šios priemonės aspektų, pirmiausia paminėsiu, kad saugo ne taip gerai, kaip tikėjausi. Tačiau pats kremas plaukams suteikia lygumo, glotnumo ir sveiko žvilgesio. Efektas patiko, o va naudojimas šiek tiek erzino - man labiau patinka skysti purškikliai.
Manau nekartočiau.

Veidui I

Nežinau, nelabai. Nekartočiau, nors ir kaip švariai prausė, bet odai suteikdavo džergiančios švaros, jautėsi sausesnė, erzino akis, jei pakliūdavo arčiau... O ir likučius pabaigti buvo iššūkis - įsivaidzuokite nieko nebeina išspausti, tad nustebau, kai išpurčiau į kelioninę pakuotę apie 30 ml priemonės, kurios dar beveik mėnesiui pakako. Skalsus produktas, bet nelabai tinka mano sausai odai. Nekartočiau.

Panaši situacija yra ir su šiuo šveitikliu - lyg ir fainas, labai švelniai šveičia, suteikė skaistumo ir švelnumo odai, bet jaučiu, kad negyvos ląstelės nebuvo pilnai pašalintos. Man pritrūko stiprumo, reikėjo didelio priemonės kiekio vienam kartui. Na nemanau, kad kartosiu - būna geresnių priemonių.

Labai skalsus prausiklis, kuris visiškai nesausino veido odos ir suteikė vizualiai matomo skaistumo, malonaus švaros ir gaivos pojūčio. Priemonė man labai patiko, bet kadangi skirta ne mano odos tipui, pilnos pakuotės nepirkčiau - mieliau pasirinkčiau to paties gamintojo, sausai odai skirtą prausiklį.

Veidui II

Labai faina veido kaukė - kokybiška, efektas stiprus ir ne tik jaučiamas, bet ir vizualiai matomas. Oda po kaukės atrodė bent penkmečiu jaunesnė, įgavo skaistumo, net raukšlelės po vieno naudojimo tapo mažiau matomos. Patiko, kad serumo daug, likučius sunaudojau sekančios dienos ryto ir vakaro rutinoje. Kaukė puiki, mielai pakartočiau.

Viena pigiausių alginatinių kaukių rinkoje. Man sunkokai maišėsi, kiek per greit džiūvo ir kiekio buvo per daug, o kol padengiau veidą, ji spėjo sutirštėti tiek, kad kaklą padengti jau buvo be šansų. Kaukė puikiai gaivino ir nuramino veido odą, bet man pritrūko drėkinamojo efekto. Manau vien dėl to, vargu ar kaukę kartočiau, tačiau jei norisi išbandyti alginatines kaukes, rekomenduočiau pradėti nuo šios - jei nepatiks, bent nebūsite daug išleidę.

Burbuliuojanti, lakštinė veido kaukė - viena mėgstamiausių šios kompanijos kaukių. po naudojimo veido oda tapo skaisti, švytinti sveikata ir labai švari. Nesausino, bet ir drėkinimo pasirodė mažoka. Kartočiau, jei reiktų švelnaus valomojo efekto.


Šios kompanijos dantų pastos labai kokybiškos ir iš ties vertos dėmesio. Nors kaina ir didesnė, tačiau pataikius akciją, labai rekomenduočiau išbandyti - ši ramina jautrias dantenas ir mažina dantų jautrumą. Pasta labai aktuali, kai gydomos dantenų ligos ar kaip kad būna man - nešiojant breketus etapais visi dantys tampa jautresni, o dantenos nuo dantų vaikščiojimo pabursta ir sujautrėja.
Mielai pakartosiu esant poreikiui.

Pirkau su idėja turėti vieną universalų kremą viskam ir naudoti veido odai, tačiau pakako kelių naudojimų, kad alkoholis sukeltų odos niežulį, bėrimą ir mini žaizdeles... Iš kart nustojau naudoti veidui, nes nu kaip galima tokias alkoholio koncentracijas tepti ant veido? Galvojau, kad naudosiu kokioms rankoms, pabandžiau porą kart ir nusprendžiau save mylėti - jei netinka mano veidui, kodėl turėčiau skriausti savo rankas? Metu lauk beveik pilną pakuotę - dėl suteikiamo švelnumo naudoti neverta. Apskritai labai rekomenduoju vengti priemonių su alkoholiu - gal žalos nesimatys iš karto, tačiau ji tikrai bus. Ar verta? Aš nekartočiau.

Neretai kartojamos - nešiojuosi rankinėje, kai prireikia nusivalyti rankas ar aplink esančius daiktus, kad ir telefoną, rankinę ar piniginę. Ar kada galvojote, kad nešiojantis šiuos daiktus jie pritraukia daugiausiai nešvarumų? Pasitikiu šiomis servetėlėmis, man jos patinka, tad mielai kartosiu ir ateityje.

Jau daug metų kūno plaukeliams šalinti naudoju skustuvą su tokiomis, putojimą sukeliančiomis juostelėmis. Papildomai šiam skutimosi būdui nereikia nei putų, nei želė nusiskusti, tad sutaupau, o ir oda raminama - jokie kiti skustuvai ant mano odos nebuvo tokie švelnūs ir efektyvūs. 
Naudoju ir toliau.

Dekoratyvinė kosmetika

Išgrandžiau maksimaliai, kiek tik buvo įmanoma, nes labai, labai fainas makiažo pagrindas! Bet ne visiems - priemonė turi riebumo, maskuoja vidutiniškai, tačiau atrodo labai natūraliai, suteikia sveiko, intensyvaus švytėjimo efekto. Sausiaodėms, turinčioms matinę, papilkėjusią odą, tai labai aktualu. Kasdienai vienas fainiausių makiažo pagrindų, kurį mielai pakartočiau.

Sunaudojau beveik viską, pakuotė jaučiasi lengva, tuščia, nors tušo dar sukrapštyčiau kokiai savaitei pasidažyti. Nebenoriu, intensyvėja priemonės kvapas, vadinasi tiesiog metas pakeisti nauju tušu. Keistoka, kai kosminę apimtį žadantis tušas tos kosminės apimties nesuteikė - nemeluosiu, jos buvo, bet tikrai ne XXL efektas. Taip, ir ilgino ir lengvai tankino, tačiau jei jau žada maksimaliai, tai ir tikiesi maksimaliai, tiesa? Efektas geras, blakstienoms išraiškingumo suteikė, bet formulė nesužavėjo - net ir mano sausą aplink akis odą priemonė sugebėdavo nutepti ir palikti antspaudus ant vokų... Tad vis sekdavau, kaip atrodo ir dienos eigoje nuvalydavau. Dabar galvoju, kad Gosh tušai man nelabai patinka - tiesiog pati tušo formulė nėra mano mylimiausia, tad... nemanau, kad kartočiau. Panašia kaina yra milijoną kart geresnių.

Nebloga priemonė su tikrai palankiu kainos ir kokybės santykiu. Svarbiausia taisyklė šiems dažams yra naudoti lūpų kontūro pieštuką, nes aplikatorius nepatogus gražiai padengti. Na ir kitas svarbus aspektas yra kantrybė - po padengimo priemonė 2 valandas tepa viską aplink, yra nemaloniai lipni. Bet jei tą laiką išlauksite - dažai tampa visiškai atsparūs, lūpų nesausina ir iš ties maloniai jaučiaisi.
Pakartočiau, bet pirkčiau labiau kasdienai tinkamą, universalesnę spalvą.

Įsidėjau naudoti rudens ir žiemos metui, tačiau beveik baigiantis žiemai suprantu, kad jau ne vieną sezoną šia spalva visiškai nesidažiau. Net nebebandau, nes per tamsi, per intensyvi, o kažkokių neįprastų makiažų jau senai nebedarau... Na tiesiog neturiu kur panaudoti, o ir dažaii nebe pirmos jaunystės, tad metu lauk. Tokių neįprastų atspalvių man nereikia.

Aaa... lengvos konsistencijos kremas manau būtų labai fainas vasaros metui, kai norisi lūpas kuo mažiau apsunkinančių produktų, tačiau žiemai balzamas tiesiog per lengvas... Drėkinimo šiek tiek yra, suteikia nemažai švelnumo, bet ant pažeistų lūpų tepti negalima - dirgina, dilgčioja ir degina. Jei turite sausas lūpas, žinote, kad beveik visuomet jos būna pažeistos! Priemonė faina būtų tiems, kurie neturi jokių rimtesnių problemų su lūpų oda. Man per lengva, per mažai kondicionuoja ir trūksta riebumo. Nekartočiau.

Labai patiko tik pradėjus naudoti, tekstūra buvo tiesiog tobula, makiažą dengė fantastiškai, spyruokliavo tobulai. Bet... įtrūkimas atsirado labai greitai ir tuomet per kelias dienas kempinėlė tapo nebepanaudojamu, plastiliną primenančiu gabalu. Dažniausiai įtrūkus kempinėlėms, dar gerą mėnesį naudoju toliau, o čia buvo tiesiog neįmanoma... jau beveik porą savaičių naudoju kitą kempinėlę. Apmaudu, kad naudojimas toks trumpas.
------------------------------------------------------
Viskas, visą krepšelį pilnai iškrausčiau ir viską parodžiau. Šį mėnesį nemažai dekoratyvinės kosmetikos. Apskritai apstebėjau, kad kai neperki dekoratyvinės ir periodiškai naudoji bent kelis mėnesius tas pačias priemones - jas realiai įmanoma pabaigti. Nekankinu savęs, turiu gana platų spalvų ir tekstūrų pasirinkimą, tačiau sezoniškai keičiu spalvas. Jei įdomu, žiemos kosmetiką rodžiau ČIA. Dalis šio įrašo priemonių jau sunaudota ir greitu laiku turėtų baigtis dar kelios priemonės, bet apie tai - kituose įrašuose.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai