2023 rudens - žiemos dekoratyvinė kosmetika

Kelios iš jūsų tikrai manęs prašė parodyti, kokią dekoratyvinę kosmetiką šiuo metu naudoju? Jau ne vieną mėnesį sakau, kad jokios dekoratyvinės nebeperku. Kodėl? Priežastis labai paprasta - namuose ir taip labai daug dekoratyvinės kosmetikos, kurios pilnai pakaktų ne tik man vienai, bet greičiausiai dar kelioms merginoms, tad jau kuris laikas esu nusprendusi - nebeišlaidauti dekoratyvinei kosmetikai vien dėl to, kad norisi naujos spalvos, sudomino kažkoks produktas ar jaučiu pareigą jums parašyti apie kažką naujo. Pareigos jausmas yra gerai, bet mano piniginiai reikalai ir principai yra svarbiau. Tad porą kart į metus pakeitusi atspalvius naudoju tai, ką turi ir šiandien dalinuosi rudens ir žiemos kasdiene dekoratyvine kosmetika.


Kadangi mūsų namuose dar nėra visų baldų po remonto, na taip, pasidarėm remontus, o mažiau svarbūs baldai liko nesupirkti, įskaitant ir mano kosmetinį staliuką. Tai va, kol kas kosmetinio staliuko dar neturiu (ir dar kelis mėnesius tikrai neturėsiu), tai kasdien naudojamą kosmetiką kraunu į tokį rožinį kosmetikos lagaminą, kas vakarą nešu į virtuvę, kur dažausi, o paskui kas rytą gabenu atgal į miegamąjį. Ir ties tai aš keliuosi penktą ryto, porą valandų anksčiau, nei visi kiti, tad kad mažiau trukdyti mano šviesai jautriems šeimos nariams, dažausi virtuvėje. Lagaminėlio turinį planuoju ir keičiu porą kart per metus: atšilus orams pavasarį ir atvėsus - rudenį. Šį kart kviečiu į šaltojo sezono kosmetikos krepšelį. Nuo ko pradedam?

LŪPŲ KOSMETIKA

Lūpų kosmetiką keičiu priklausomai nuo sezono, nes vasarą norisi ir šviesesnių spalvų ir lengvesnių formulių. Kas kart keičiantis orams prakraustau tai ką turiu, pasirenku kelis skirtingus atspalvius, kuriuos norėčiau naudoti ir jau tuomet stengiuosi rinktis pagal įsigijimo laiką - t.y. naudoti seniausiai įsigytus. Žinoma, jei nesikeičia konsistencija, spalva ar kvapas. Atsiradus pirmiems gedimo požymiams kosmetikos iš karto atsikratau. Ką pasirinkau rudens ir žiemos metui?


1. AVON Mark. skystas lūpų lakas (dažai), matinis "Dare to be bare" turiu jau ilgokai ir iš nude/ rudų matinių dažų pasirinkau naudoti šituos. Tiesą pasakius ne pati geriausia formulė, nes reikia daug kruopštumo dengiant, lūpas labai sausina ir negražiai nusidėvi. Bet... man labai patinka atspalvis, iš visų turimų nude kito tokio neturiu.

2. MAKEUP REVOLUTION Retro Luxe Metallic - skysti lūpų dažai "We Rule" metalinio efekto, primena bronzinį atspalvį. Naudojami retesnėmis progomis, sunkiau pritaikomi, bet kadangi ant nosies Kalėdos, Naujieji, tai pagalvojau, kad gal rasiu kokią progą. Bent vieno ekstravagantiško atspalvio sezonui būtinai reikia.

3. MAYBELLINE Color Sensational Creamy Matte - matiniai kreminiai lūpų dažai "986 Melted Chocolate" tamsiai rudi lūpų dažai, labai patogūs dėvėti, tačiau šiek tiek sausina lūpas ir nėra atsparūs, kaip tikėjausi. Standartiniai lūpų dažai - praėjus pirminiam nusivylimui dėl teplumo, visai pamėgau, tik vertinu ir naudoju ne kaip matinius, o kaip įprastus lūpų dažus.

4. ESSENCE "Velvet Matt" ilgai išliekantys, matiniai lūpų dažai Nr. 23 šitie dažai pats šviesiausias, natūraliausias atspalvis šaltuoju metų laiku, todėl gyvena mano rankinėje - nešiojuosi juos kosmetinėje ir dažausi, kai tik prireikia lengvai paryškinti lūpas ar po darbo dar kažkur užsukti.

5. ESSENCE "longlasting lipstick nude" ilgai išliekantys nude lūpų dažai "03 come naturally" labai natūraliai atrodanti lūpų dažų spalva, tačiau šiek tiek sodresnė, mažiau rožinė nei prieš tai minėta. Faina, paprasta, elementari kasdienė spalva. Turiu senokai, bet ir likę visai nedaug.

6. ESSENCE XXXL ilgai išliekantis lūpų blizgesys, suteikiantis matinį efektą "07 - silky red" lūpų blizgesys, labiau primenantis lūpų dažus. Labai maloniai jaučiasi ant lūpų ir visiškai nesausina odos. Kai reikia šiek tiek raudonos - rankos pačios visuomet tiesiasi į šio blizgesio - skystų dažų pakuotę.

7. L.A.GIRL Matte Flat Finish Pigment Gloss - matinis lūpų kremas "Frisky" o šitos formulės negaliu pakęsti, tai esu įsimetusi į rankinę - neva dažysiuosi, kai reikės raudonos. Atspalvis labai, labai tinkamas šaltąjam sezonui, sodriai žiemiškas, bet formulė... labai sunku tolygiai padengti, nusitrina burbuliukais ir siaubingai sausina lūpas. Šį sezoną dažiausi vos kelis kartus ir skubėjau nusivalyti. Greičiausiai pavasarį tiesiog išmesiu - labai prasti lūpų dažai.

8. CATRICE Prisma Chrome Lipstick - lūpų dažai "050 Mystical Mermaid" dar vienas ekstravangantiškesnis, rudeniškas atspalvis, kurio dar kol kas nesidažiau šį sezoną. Bet kartas nuo karto panaudoju. Tai tikrai ne kasdienė spalva, bet visai faina ryškesniems proginiams makiažams.

9. CATRICE Shine Appeal Fluid Lipstick - blizgūs skysti lūpų dažai "060 Marry Berry" violetinis, uogų atpslavis blizgesio pavidale. Blizgesys lyg ir nori šiek tiek keliauti už kontūro, tačiau visumoje visai neblogas, pigutis.

10. GOLDEN ROSE "Longstay Matte" skysti matiniai lūpų dažai No.12 tamsūs, ryškūs, intensyvūs. Ir kada, jei ne rudenį? Dengiant reikia kruopštumo, džiūva greitai, šiek tiek sausina, bet visai gerai išlieka.

11. MILANI Amore Matte lip cream - matinis lūpų kremas "25 allure" tobulas, puikus, matinis produktas, kuris nepriekaištingai gerai laiko ir visai natūraliai atrodo. Man toks labiau šaltojo sezono atspalvis, kuriuo pasidažius galima daryti praktiškai viską, drąsiai.

12. CATRICE "Travelight Story" matiniai lūpų dažai, "C01 Refreshed Red" tamsūs, sodrūs lūpų dažai, kurie puikiai atrodo, tačiau prieš juos dengiant, lūpų oda turi būti nepriekaištingai lygi, be jokių odos pasausėjimų. Naudoju rečiau, nes formulė sausoka, bet man labai patinka atspalvis.

13. CATRICE "Ultimate Stay" lūpų dažai "160 Don't Worry Be Berry" ir dar vienas uogų atspalvis, tik šiek tiek tamsesnis ir šiek tiek intensyvesnis. Džiūvant ant lūpų šiek tiek sausina, bet nėra nepakenčiamai nemalonus.

14. GOLDEN ROSE Dream Lips Lipliner - lūpų kontūro pieštukas "502" labai, labai gero atspalvio lūpų pieštas prie visų tų tamsesnių nude/ rudų atspalvių! Išlieka gerai ir kaip pagrindas dažams tiesiog tobulas! Labai patinka.

15. ESSENCE lipliner - lūpų kontūro pieštukas "11 in the nude" nude, bet jau šiltesnio, šviesesnio, neutralesnio atspalvio, tad gerai tinka prie šviesesnių natūralių atspalvių. Beje, šio leidimo Essence pieštukai buvo tiesiog tobuli! Naujusiųjų dar nebandžiau, tad įdomu, ar tokie pat geri? Ar taip pat verti dėmesio, kaip senieji?

16. GOLDEN ROSE lūpų pieštukas No.205 senesnis ir šita formulė buvo sausesnė, trūko kremiškumo. Užtat kaip gerai ir ilgam kontūrą laiko! Šį raudoną pieštuką renkuosi, kai noriu, kad dažai laikytų ilgesnį laiką.

17. ESSENCE lipliner - lūpų kontūro pieštukas "14 femme fatale" laikau kosmetinėje, nes tobulai kreminis, lengva naudoti, intensyvios pigmentacijos! Bus gaila, kai baigsis.

18. DOUGLAS Glitter lip gloss - spindintis lūpų blizgesys vasaros sezonu visuomet turiu kelis, praktiškai bespalvius lūpų blizgesius, o žiemos metu jų norisi rečiau. Vieną prigriebiau, jei norėtųsi blizgumo be papildomos spalvos.

Na ir galiausiai prie lūpų priemonių dar turiu porą lūpų balzamų, kurių vieną visuomet nešiojuosi kosmetinėje, o kitas gyvena arba ant naktinio staliuko, arba va šitame lagaminėlyje. Šiuo metu bandau Frudia ir Dr.Bronners lūpų balzamus.



ANTAKIŲ PRIEMONĖS

Aš turiu vos kelias antakių priemones, nes tiesiog nematau reikalo prisipirkti. Dažniausiai vis tiek dažomės viena spalva, tad krūvos skirtingų produktų antakiams man nesinori. Šiuo metu naudoju plaukų vašką ir antakių pudrą:

1. CATRICE "Eye & Brow Contouring" paletė akių ir antakių kontūravimui "020 But First, Hot Coffee!" iš kurios likusi tik tamsiausia spalva. Paletė skirta ne tik antakiams, bet ir akių vokams, tačiau vietoje šešėlių niekad nenaudojau - trūko pigmentacijos. Bet va antakiai su šia pudra atrodo puikiai! Kaip matote, naudoju ir hailaiterį, tačiau jį dengiu ne tradiciniu būdu, po antakiais, o dažau veidą. Tobulai intensyvus hailaiteris.

2. WEST BARN CO. Gel Brows - antakių formavimo želė antakiams užfiksuoti. Ir fiksuoja gerai, tačiau konsistencija tiesiog baisi, per kieta, per sunki, per tiršta, nepatogi naudoti. Antrą kart tikrai nepirkčiau, o likučius planuoju sunaudoti ar bent jau naudoti tol, kol neatsibos.



VEIDO KOSMETIKA

Kaip ir su antakiais, taip ir su veido oda - aš nepersistengiu. Turiu pasirinkusi kelis atspalvius, naudoju vieną makiažo pagrindą! Galite patikėti? Tik vieną? Nes tikrai buvo laikai, kai turėjau atidarytus kokius 5-10 skirtingų makiažo pagrindų, o dabar? Dabar suprantu, kad tiek tikrai nereikia - ir taip užtrunka, kol pilnai baigi vieną priemonę, tad švaistyti pinigų tik dėl to, kad turėti; paskui dar galvoti, kur laikyti tokius kiekius... Nereikia, tikrai nereikia ir neverta.

1. BOURJOIS Healthy Mix Serum Gel Foundation - skysta kreminė pudra "52 Vanilla" labai fainas, labai natūraliai atrodo ir odai suteikia lengvo, sveiko švytėjimo efekto. Tikrai lengvai nutepa daiktus aplink, neturi jokio patvarumo, bet puikiai jaučiasi ant odos net ir tada, kai turiu stipriau išsausėjusią odą. Sausiaodėms turėtų patikti - kiti greičiausiai negalėtų pakęsti.

2. NYX Plump Finish makiažą fiksuojantis purškiklis su putlinamuoju efektu fainas efektas, nes iš ties to putlumo odai suteikia, gražiai makiažą sulieja, bet... nepatinka, kad sudėtyje yra alkoholio ir purškia labai nefaina, stambia srovele.

3. REVOLUTION "Lace" Baking Powder biri pudra paėmiau kreminės pudros pafiksavimui, nes nusipirkau, galvojau beikinsiu, bet tiesa ta, kad tokia makiažo technika netinka sausiaodėms. Dengiu plonyčiu sluoksniu ant veido odos, kad minimaliai pafiksuoti. Fiksuoja gerai, bet reikia kruopščiai nuvalyti perteklių, kad nesukristų į poras ir neparyškintų pasausėjusių odos plotų. Beje, pakuotė labai, labai nepatogi naudoti.

4. MAYBELLINE Super Stay Active Wear - maskuoklis "10 Fair" turiu jau kuris laikas, bet nebenaudoju. Išbandžiau ir paskutinį kart gal vasaros pradžioje naudojau, manau kad bus metas mesti lauk. Nepatiko man šis maskuoklis - praktiškai nemaskuoja, o jei dengiu storiau, sukrenta į raukšleles ir atrodo prastai. Pastaruoju metu iš viso maskuoklių nenaudoju, o šis buvo tikrai prastas. Greičiausiai patiktų tik jaunoms mergaitėms, kurios dar nelabai turi ką maskuoti.

5. CATRICE "Sun Glow" mineral bronzing powder, mineralinė bronzinė pudra "010 Golden Light" pasidėjau ir bronzinę pudrą, bet labai retai šaltuoju metų laiko tokią naudoju, labiau mėgstu skaistalus. Pasidėjau kartu, jei prireiktų ar užsimanyčiau saulės nubučiuotos odos efekto.

6. ESSENCE "Silky Touch" skaistalai 20 - babydoll rožinio atspalvio skaistalai, kuriuos labai daug ir labai dažnai naudojau pastaruoju metu, neretai ir padaugindama, nes pigmentacija tiesiog puiki. Bėda ta, kad prastai laiko, lengvai nusitrina ir dienos eigoje gali reikėti atnaujinti kelis kartus. Ir toliau naudoju, nes šitas atspalvis tiesiog tobulas!

7. ESSENCE "Silky Touch" skaistalai 80 - autumn peach šiek tiek mažiau naudojami, nes šis atspalvis sodresnis, persikinis/ koralinis su lengvu oranžiniu atspalviu. Pastaruoju metu, atvėsus orams vis dažniau renkuosi šitą atspalvį. Situacija ta pati - pigmentacija puiki, bet prastai laiko.



AKIŲ KOSMETIKA

Aš esu iš tų žmonių, kurie lūpų dažus naudoja dažniau, nei šešėlius ar akių pravedimus, greičiausiai dėl to, kad mano akys ir taip labai ryškios, o va lūpoms papildomas ryškumas tikrai nepakenkia. Ir šiaip su lūpomis daug patogiau ir greičiau, nei su akių makiažu. Bet lūpos ir akių makiažas man turi vieną panašumą - juos norisi keisti priklausomai nuo sezoniškumo. Rudens ir žiemos metu norisi šiek tiek tamsesnių ir sodresnių atspalvių, tad rodausi, ką esu pasirinkusi naudoti rudenį ir žiemą.


1. THE BALM "In theBalm of Your Hand" greatest hits Volume 2 akių šešėlių ir veido kosmetikos paletė, kurią labai patogu pasiimti, kai nebežinai ko nori arba keliaujant, kai reikia visko vienoje vietoje. Rudenį dažniausiai naudoju šešėlius, o vasarą - veido kosmetiką. Patinka, The Balm kosmetika labai kokybiška ir verta savo kainos.

2. LUVIA Cosmetics 2 Pan Eyeshadow - akių šešėlių dueto paletė, kurią renkuosi, kai reikia labai sodrių, šiltų atspalvių. Va čia yra rudens topas - paprasta, mini paletė ir nors tų dviejų spalvų nepakanka, nors norisi ir šviesesnių atspalvių, tačiau paletėje esančios spalvos labai fainos rudens metui.

3. AMWAY Artistry Signature Color "Modern Icon" Shimmer Powder Eye Duo - spindintys birūs akių šešėliai įsimečiau, nes žiemos metu labai norisi blizgesio. Šitie šešėliai patys blizgiausi iš visų šiuo metu turimų. Dažniausiai blizgučius renkuosi Kalėdoms arba Naujiems, tai šiais metais tikrai šventėms panaudosiu ne kartą.

4. GOSH Boombastic Volume XXL blakstienų tušas jau pradėjęs sausėti, tad ilgai nebelaikys, reikės ieškoti naujo. Nežinau, faina, kad ryškus efektas, bet šitas tušas tepa, lyg ir pilnai neuždžiūva, tad vis turiu tikrinti odą po antakiais. Gosh tušai nėra mano mėgstamiausi, perku tik tada, kai labai didelė nuolaida pasitaiko, labiau mėgstu Lorealio tušus - kokybė ženkliai geresnė, o kaina ne tiek ir daug skiriasi.

5. CATRICE "18h Colour & Contour" Eye Pencil - juodas akių pieštukas "010 Me, My Black And I" paprastas, juodas išsukamas pieštukas. Nudžiūvus ant odos puikiai atlaiko ir karštesnę dieną ir nepalankias oro sąlygas. Pieštukus naudoju retai, bet mėgstu sau palikti pasirinkimo galimybę.

6. MAYBELLINE Lasting Drama Carbon Matte - matinio efekto akių kontūro pieštukas "830 Rusty Terracotta" kartais rudens sezonu man norisi spalvoto akių kontūro. Esu atsirinkusi kelis skirtingus, tamsesnius atspalvius ir negalėjau nuošalyje palikti šios šiltos rudos. Atspalvis nuostabus, paryškina žalias akis ir puikiai laiko.

7. DOUGLAS Felt Tip Eyeliner - skystas akių pravedimas "3 Extra Black" super duper lengvas naudojimas ir rezultatus visuomet pavyksta be priekaištų gauti tobulus, visuomet. Puikiai laiko visą dieną, naudoti paprasta ir smagu - vienas mėgstamiausių pravedimų.

8. ESSENCE "Extreme lasting" easy glide & waterproof akių kontūro pieštukas "05 rockin' taupe" aaa... koks mažas galiukas belikęs, bet ne veltui. Pieštukas labai atsparus, puikiai išlieka, kreminę konsistencija lengva padengti, o atspalvis - labai fainas kasdienai. Nesinori, kad baigtųsi.

9. AVON Mark. Intense Kohl Longwear Eyeliner - akių kontūro pieštukas su kempinėle "Intense Brown" niekad nebuvau šiuo pieštuku patenkinta, nu niekad, nes ir dengiasi ne per lengviausiai ir laiko prastai. Suprantu, kad jis lyg ir skirtas pasklaidymui, tačiau man taip nepatinka naudoti. Vienintelis fainas dalykas yra atspalvis, tad tik dėl to tą galiuką laikau ir kartas nuo karto panaudoju.

10. CATRICE Kohl Kajal akių pieštukas "110 blue I know you?" na ir mėlyna gal nėra pati populiariausia šaltojo sezono spalva, tačiau kelis spalvų pasirinkimus mėgstu turėti, kai prireiks spalvos ar norėsis ryškesnio akių efekto. Labai geras, šaltas mėlynas universalus atspalvis.

11. ESSENCE "The dip Eyeliner" Waterproof - vandeniui atsparus akių pravedimas, juodas ir liko šis juodas pravedimas kasdienėje kosmetinėje, nes tik ką pakartotinai testavau ir jums pasakojau. Bet man jis nepatinka, nes žiauriai nepatogu naudotis, labai negražiai dengiasi, aplikatorius per kietas ir jokios kontrolės neturiu. Sudėtingas produktas, o ir vandeniui tikrai nėra atsparus.

-----------------------------------

Viskas, parodžiau viską, ką planuoju naudoti iki pavasario. Mano makiažas gana paprastas: stengiuosi visuomet saikingai pasidažyti antakius, gal kiek intensyviau paryškinu veido odą, kartais pasidažau lūpas. Išsirinktą krepšelį vertinu labai palankiai - šiuo metu jame yra visko, ko reikia daugiau mažiau viskam, kas tik gali šauti į galvą. Kita vertus - kažko prireikus visuomet galima pasiskolinti iš šiltojo sezono kosmetinės ir sukeisti. Tačiau kol kas, per beveik 3 mėnesius to neprireikė - pasirinkimais esu patenkinta ir naujos kosmetikos man tikrai nereikia.
Visko turiu tiek, kiek reikia!
Man visko pakanka tiek, kiek turiu!

O jums?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Privertė nusišypsoti vėduoklė - ir aš tokią turiu :)
    Dekoratyvinės kosmetikos turiu mažiau nei jūs, bet man užtenka, praėjo tie laikai, kai pirkdavau jos nemažai, atrodė ir to reikia, ir ano, norėjosi viską išbandyti pradėjus dažytis :) Dabar pagrinde naudoju tik CC kremą, kompaktinę pudrą, antakių pieštuką ir antakių tušą, blakstienų tušą bei lūpdažį, jei yra nuotaika - šiek tiek paryškinu akis šešėliais. Nebenaudoju skaistalų ir bronzerių, nes nebepatinka apkrautos odos jausmas, norisi minimumo priemonių. Dabar labiau kreipiu dėmesį į veido kremą ir serumą ir pan., geriau pinigus leidžiu tokioms priemonėms nei dar vienam lūpdažiui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vėduoklę naudoju greičiau nudžiovinti makiažo fiksatorius - labai patinka :)
      Minimalus makiažas yra gerai - ryškiau ir intensyviau norisi retai. Šaunuolė - sveika oda yra svarbiau, nei dar vienas lūpdažis ;)

      Panaikinti
  2. Oho, koks išsamus įrašas, ačiū!! Mano mėgstamiausia priemonė daug metų buvo bronzantas, ryskindavau skruostikaulius. Bet jau kokie keli metai sau pradedu nebepatikti su bronzantu, atrodo jis pradėjo pabrėžti atsiradusias raukšlelės apie akis. O gal pasirenku netinkamo atspalvio

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau ;)
      Dekoratyvinė kosmetika kartais iš ties paryškina raukšleles ir tai daugiau priklauso nuo formulės/ konsistencijos, nei nuo spalvos. Aš pastaruoju metu labai mėgstu skaistalus - gaivumo odai suteikia, o ir šiaip, rudens metu saulės nubučiuotos odos nesinori.

      Panaikinti
  3. Dažausi nedaug: naudoju concealer tamsiems paakiams užmaskuoti. Man visai patiko Clinique, bet panašu, kad kažka ten pakeitė ir jau tokio pačio nerandu pirkti. Reikės ko nors naujo ieškoti. Dar naudoju ruža. Kažkaip atgaivina veida. Na dar pora lūpų pieštukų ir lūpų dažų turiu. Kartais padažau blakstienas, tai tušą irgi turiu. Dar ir paletę akių šešėlių turiu, bet ne taip dažnai naudoju.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O šeip smagu pasižiūrėti, kas ką turi kosmetinėje. Labai jau jus ankstyva:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą