#116/2024 Kovo mėnesį baigiau.

Antroji Velykų diena ir atrodo pagaliau tikras pavasaris? Negaliu sulaukti vasarinių suknelių sezono, noriu saulės, noriu jūros, noriu vasaros! O kol kas svečiuojamės pas mano tėvelius ir mėgaujamės buvimu kartu. Gera diena šiandien dar ir dėl to, kad mūsų namuose šiandien atsirado naujas augintinis - vaikas jau daugiau nei metus noriu jūrų kiaulytės. Ne žiurkėno, ne kito kokio graužiko, o jūrų kiaulytės. Man atrodo apie ją kalba jau nuo kokių ketverių, bet rimti norai, pažadai rūpintis atsirado nuo maždaug šešerių, tad sukakus aštuntajam gimtadieniui tokia dovana buvo pažadėta - naujas šeimos narys, kurio vardo kol kas nežinau, nesam garantuoti, bet jis jau tyliai kvyksi vaiko rankose. Ir kiek laimės.... Tikiuosi, kad ir pažadus rūpintis augintiniu jam pavyks įgyvendinti - augintinis vaikui yra labai gera mintis. Vaikai per augintinius mokosi atsakomybės, rutinos, švelnumo, gėrio ir meilės gamtai, domisi kaip pasirūpinti, žaidžia kartu, tad nors jūros kiaulytė yra įsipareigojimas visiems, bet šiuo sprendimu visi esame patenkinti. 

Na, o kadangi šiandien pirmoji mėnesio diena, tinklaraštyje noriu su jumis pasidalinti praėjusį mėnesi baigtais produktais ir galutinėmis nuomonėmis apie kiekvieną pabaigtą ar lauk metamą priemonę - tokių šį mėnesį neturiu - viską baigiau pilnai, tad metas ištuštinti dėžutę ir papasakoti, kas ir kaip.


Kūnui

Taip sau. Pirmiausia tai labai neskalsus produktas - reikėjo labai nemažo priemonės kiekio, kad jaustųsi kvapas, o  ir kvapas, na aš tikėjausi saulės spindulių. Jie ir jautėsi, bet kartu buvo jaučiama ir kažkokia keista priemaiša, kurią dažnai buvo galima užuosti rusiškoje kosmetikoje. Kažkaip liūdna, nes tikėjausi labai daug, bet nesužavėjo kvapas, o ir kad jaustųsi, reikėjo labai daug druskos vienam kartui. Tad ir baigėsi labai greit.
Nekartočiau ir manau kad ši kompanija nepateisina mano lūkesčių.

Maloniai kvepėjo, kvapas pakankamai intensyvus ir odai švelnumo suteikė. Vienintelis mano priekaištas - burbulas turi riebalo, kuris pasklinda po vonią ir prilimpa prie kūno odos. Mane tai erzina, nemėgstu, kai ant odos jaučiasi riebi plėvele. Kita vertus, žinau, kad kitiems tai labai patinka. Šiaip burbulas labai fainas - reikės pasidairyti kitų šios kompanijos produktų.

Plaukams

Naudojamos prieš plaukų plovimą, kaip aliejinė plaukų kaukė. Priemonė dilgčioja odą, lengvai šyla ir ištverti ilgiau, nei rekomenduoja gamintojas - neįmanoma. Beje ir nereikia - jei gamintojas nurodė, kad reikia naudoti konkretų laiką - taip ir reiktų daryti, nepriklausomai nuo to, priemonė skirta plaukams, veidui ar kūnui. Priemonė skirta kovoti su plaukų slinkimu ir pastebiu, kad šiuo metu plaukų slinkimas tikrai sumažėjęs - tikiu, kad ši priemonė padarė didžiulę įtaką. Kita vertus, labai svarbu atsiminti, kad sprendžiant tokio tipo problemas, labai svarbu jas spręsti kompleksiškai: vitaminai, tinkamas plovimas ir džiovinimas, masažas ir ne viena, o kelios subalansuotos priemonės. Labai svarbu išsiaiškinti, dėl ko plaukai slenka ir pašalinti tas priežastis - mano atveju tai milžiniškas, bemaž jau porą metų trunkantis stresas, kuris šiuo metu mažėja, nebėra toks intensyvus, tad žinoma, prisideda ir tai. 
Ampulės man patiko, manau yra veiksmingos - pakartočiau.

Nors ši aliejinė plaukų kaukė skirta naudoti lygiai taip pat, prieš plovimą, tačiau jos paskirtis kitokia. Porėtiems plaukams skirta priemonė drėkina plaukus ir uždaro plauko žvynelius, todėl ne kovoja su slinkimu, o gerina plaukų būklę. Aš pastebėjau, kad plaukai tapo paklusnesni, lengviau šukuojami, švelnesni, lengvučiai. Nors kartais aliejinės kaukės erzina dėl ilgo laikymo, tačiau rezultatai verti to erzinančio laukimo (tuo laiku tiesiog užsiimu kitais darbais) - plaukai ir atrodo geriau, ir jaučiasi sveikesni. Priemonė man patiko - kartočiau.

Rūpinantis plaukais, labai svarbu ne tik tai, kuo plaunate ar kondicionuojate plaukus, bet ir tokie kasdieniai sprendimai, kaip plaukų aksesuarai ir šukos ar šepečiai. Tik nesenai peržvelgiau savo šepečius ir pastebėjau, kad šio šepečio dantukai pažeisti, kažkas panašus į įpjovas. Įsivaizduokite, šukuojate pažeistais dantukais plaukus ir kas nutinka? Jūs pažeidžiate, nulaužiate savo plaukus! Šukuojant tokiu šepečiu plaukus garantuotai plaukai pradės lyg ir nei iš šio, nei iš to trupėti, lūžinėti ir jūs nesuprasite kodėl, nes ieškosite kitų priežasčių. Tokiais šepečiais šukuoti plaukų negalima! Prisidarysite bėdos lygioje vietoje. Bandžiau iš šio šepečio manikiūro žnyplėmis iškarpyti visus pažeistus dantukus, bet kai pasiekiau tokią iškarpymo fazę (kokią matot nuotraukoje), nusprendžiau tiesiog pakeisti šepetį - nebeverta laikyti. Tad labai rekomenduoju, atidžiai apžiūrėkite šepečius, jei pažeisti tik keli šereliai, galite juos išimti (jei kerpate, kirpkite taip, kad neliktų nė menkiausio išsikišusio galiuko). Jokiais būdais nešukuokite plaukų šepečiais, kurių šereliai pažeisti - pigiau pakeisti šepetį, nei bandyti susitvarkyti su tokio šepečio sukelta žala.
O šiaip pats šepetys buvo fainas, pastaruosius tris metus praktiškai tik jį ir te naudojau. 

Veidui I

Nuostabus, labai skalsus naktinis veido kremas - kaukė su peptidais, kurie palaipsniui suteikia odai skaistumo, oda palaipsniui atrodo vis sveikesnė ir jaunesnė. Puiki sudėtis, nepriekaištingas kainos ir kokybės santykis ir labai fainas, geras, efektyvus produktas. Buvo gaila, kai baigėsi, bet labai vertinu tai, kad naudojau ilgą laiką ir buvau labai patenkinta rezultatais. Verta bandyti ir labai verta pakartoti.

Nepriekaištinga sudėtis, kuris bus tinkama ir pačiai jautriausiai, dehidratuotai ir Sacharos sausumo veido odai! Labai lengvai, puikiai valo makiažą, įskaitant ir atsparesnį, turiu pastebėti, kad ir tušas, su kuriuo paprastai tenka pavargti, nusivalo be didesnių rūpesčių. O po valymo oda atrodo lyg papildomai sudrėkinta, netempia dėl sausumo ar diskomforto - priešingai, jaučiamas malonus komfortas! Vienintelis galimas trūkumas yra konsistencija. Pienelis kiek skystesnis, nei esu pratusi, tad jo reikia daugiau makiažui nuvalyti. Nepaisant to - puiki priemonė, kurią mielai pakartočiau.

Lengvos konsistencijos veido kremas, kuris tiks tikriausiai visiems odos tipams. Priemonė drėkina, minkština ir minimaliai drėkina veido odą. Veido kremas nėra bekvapis, kaip teigiama ant pakuotės, tačiau efektu esu labai patenkinta. Visgi, nemanau, kad priemonę kartočiau - jos sudėtyje yra silikono, kuris ilgesnio naudojimo eigoje linkęs kimšti veido poras ir nors tokio poveikio nepastebėjau, tačiau rizikuoti nenorėčiau.

Mažulytė pakuotė, kurios pakako pastebėti pirminiam poveikiui, tačiau ne tiek, kad būčiau visiškai garantuota dėl efekto. Serumas skirtas mišriai ir riebiai odai ir skirtas balansuoti. Man jis padėjo labai greit susitvarkyti su bėrimu ir spuogeliais, minimaliai drėkino odą. Apskritai oda jautėsi maloniai. Nekartočiau tik dėl to, kad ne mano poreikiai, ne mano odos tipui skirtas produktas, bet vertinant apskritai - produktas fainas.

Esencija, kurią naudojau vietoje veido serumo, tačiau kadangi priemonės kiekis nedidelis - ar produktas tikrai veikia raukšles, nespėjau pastebėti. Atkreipiau dėmesį, kad suteikia skaistumo, sveiko švytėjimo ir neblogai drėkina. Tikiu, kad veiktų raukšles, tačiau tokiam poveikiui pastebėti reiktų maždaug mėnesio naudojimo. Sudomino, išbandyčiau pilno dydžio produktą.

Veidui II: kaukės

Gera kaukė, kuri pamaitino ir sudrėkino odą. Efektas nebuvo kažkoks kosminis ar labai nustebinęs. Suteiks odai komforto, padrėkins. Gera kaukė, bet wow efekto nebuvo.

O šios kaukės efektas pasirodė stipresnis, geriau drėkino ir apskritai oda jautėsi kaip po kelių dienų SPA salone. Papildomai pagirsiu, kad suteikė skaistumo ir sveiko spindesio. Patiko labiau nei Frudia, šią kartočiau.

Labiausiai tinkama sausiaodėms ir jei lyginti su kitomis mėnesio kaukėmis, patiko mažiau nei Elmolu ir daugiau nei Frudia. Maitino, suteikė komforto. Greičiausiai kartočiau.

Standartinė molio kaukė, kuri pavalo odos paviršių, suteikia paviršinės švaros ir odos gaivumo pojūtį. Lyginant su kitomis molio kaukėmis, didelio skirtumo nepajutau, gal tik tiek, kad šios kaukės kvapas stiprus, intensyvus. Mano uoslei kvapo per daug. Nežinau, efektas visai geras, kai norisi paviršinio odos valymo, tačiau sausiaodėms toks poreikis labai retas. O ir dėl kainos - reiktų pasidomėti kiek dabar kainuoja molio milteliai, kuriuos galima sumaišyti su vandeniu ir gauti lygiai tokį pat efektą. Nors efektas visai geras, bet kaukė nėra revoliucinė, beveik identišką poveikį gali suteikti dauguma molio kaukių.


16. HOLLAND & BARRETT Multivitamins & Minerals ABC-Z maisto papildas, 60 tabl.
Naudojau porą mėnesių, nes tiesiog susidomėjau šiuo gamintoju ir turiu pastebėti, kad greičiausiai per porą mėnesių poveikį galima pajausti? Kaip manote? Aš manau, kad galima, bet čia poveikio aš nepajutau. Tiesą sakant visą žiemą prasirgau, nuo pat lapkričio kovido iki pat šių dienų, kai lipu iš bronchito. Lyg ir vitaminai turėtų padėti sustiprinti imunitetą? Nesustiprino ir apskritai, efekto aš nelabai jaučiau, nors rekomenduojamų vitaminų dozių papilduose visiškai pakanka. Ech, gal dar kokį butelaitį iš šio gamintojo ir bandysiu, tačiau daug vilčių nededu.
VIENOJE TABLETĖJE YRA:
Vitamino A - 800 ug - 100% RMV
Vitamino D3 - 10 ug - 200% RMV
Vitamino E - 12 mg - 100% RMV
Vitamino K1 - 75 ug - 100% RMV
Vitamino B1 - 1,1 mg- 100% RMV
Vitamino B2 - 1,4 mg - 100% RMV
Niacino - 16 mg - 100% RMV
Pantoteno rūgšties - 6 mg - 100% RMV
Vitamino B6 - 1,4 mg - 100% RMV
Folio rūgšties - 200 ug - 100% RMV
Vitamino B12 - 2,5 ug - 100% RMV
Biotino - 50 ug - 100% RMV
Vitamino C - 80 mg - 100% RMV
Kalcio - 200 mg - 25% RMV
Magnio - 100 mg - 27% RMV
Geležies - 14 mg - 100% RMV
Vario - 1000 ug - 100% RMV
Jodo - 150 ug - 100% RMV
Cinko - 10 mg - 100% RMV
Mangano - 2 mg - 100% RMV
Seleno - 55 ug - 100% RMV
Chromo - 40 ug - 100% RMV
Molibdeno - 50 ug - 100% RMV

Labai ilgai naudojau šitą valiklį, labai ilgam didelio kiekio pakako. Nors gali atrodyti, kad nagų lako valikliai vienas nuo kito labai nesiskiria, bet iš ties skiriasi. Pvz šitas menkai rūpinsis nagų kondicionavimu, tačiau labai efektyviai nuvalo nagų lako likučius. Greitas ir efektyvus, nagus sausina minimaliai. Patiko, kartočiau - tokių produktų paskirtis galiausiai yra tik nuvalyti nagų lako likučius.

Aromatai

Baiginėju įvairius likučius ir šią dulksną pabaigti buvo viena iš plano dalių. Deja, nesu patenkinta aromatu. Skaitydama natas įsivaizdavau gundantį jazminą, pagardintą sultingomis vaisinėmis natomis. Tačiau didžiam mano liūdesiui, šis kvapas... duslus, sunkus, visai ne vasariškas ir gana brandus. Ne mano skonio, ne tai, ko tikėjausi pirkdama. Nekartočiau ir apskritai apstebėjau, kad su VS kūno dulksnomis man ne pakeliui - visai ne mano skonio kvapai - pirkdama dulksną tikiuosi lengvos aromato natos ir skambesio, o ne sunkių, duslių kvapų, kurie vis tiek išlieka per trumpai.

Baiginėjau likučius - noriu prasivalyti aromatų dėžutes (yra dvi - viena šiltiems orams, kita - šaltajam sezonui). Šis tualetinis vanduo, tik pasipurškus, mane labai erzina... Kvapas nemalonus, erzinantis uoslę su kažkokiomis pigiomis priemaišomis. Džiaugsmas čia ateina, kai kvapas nusistovi ant kūno odos ir tampa kokosiniu, minkštu, jaukiu aromatu. Va tas nusistovėjęs aromatas man labai patinka. Tualetinis vanduo lengvas, paprastas ir trumpai išliekantis, man labiau primena kūno dulksną, nei kvepalus.

Klasikinis baltų gėlių aromatas, kažkas panašaus į 90 klasiką, tik šiek tiek modernesnis ir tinkamas ne tik vakaro, bet ir dienos metui. Tai nėra pirmas LBD aromato buteliukas, kurį kada turėjau ir mano galvoje šis kvapas yra susijęs su prisiminimais, su praeitimi ir asocijuojasi su gražiais ir jaukiais pasimatymais. Šiai dienai yra daug įdomesnių kvapų, o ir pastaruoju metu klasikai dar nesu pasirengusi, tokius kvepalus naudoju gana retai. Pabaigiau, parekomenduočiau toms, kurios ieško modernių klasikinių kvepalų, tačiau pati kol kas negalvoju apie pakartojimą.
---------------------------------------------

Štai ir viskas - visą kovo dėžutę ištuštinau ir apie viską papasakojau. Labai džiaugiuosi, kad šį mėnesį baigiau kelis aromatus ir planuoju sunaudoti dar kelis beveik tuščius buteliukus. Nesu kvepalų kolekcionierė, tad nematau tikslo laikyti lašelių butelaičiuose. Apskritai kovą daugiausiai dėmesio skyriau plaukams ir tai man regis labai akivaizdu. Nemažai ir veido priežiūros priemonių, tačiau jų daugiau mažiau tiek pat, kiek kiekvieną mėnesį. Įdomu, koks bus sekantis mėnuo.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai