2024 pavasario - vasaros dekoratyvinės kosmetikos krepšelis

Praeitą sezoną rodžiau savo rudens - žiemos makiažo krepšelį su pasirinktais produktais, spalvomis bei formulėmis. Ir man atrodo labai logiška būtų parodyti ir pasidalinti ir antrąja puse - kokia gi kosmetika pas mane vyrauja pavasario ir vasaros sezonais?

Aš pastebėjau, kad geriausiai jaučiuosi sezono metu keičiant spalvas, jei rudenį norisi sodresnių, neutralių spalvų, tai vasarą... vasarą ir pavasarį norisi ryškiau, bet ne tik ryškiau, norisi ir lengvesnių formulių, daug mažiau makiažo, o neretai - praleisti vieną ar kitą žingsnį ar panaudoti vos, pvz antakių dažus ar palyginti veido odą. Tad jau kuris laikas esu pakeitusi priemones į vasarines ir šiandien noriu šiek tiek papasakoti apie tai, ką pasirinkau.


VEIDO KOSMETIKA

Veido kosmetika nuo šaltojo sezono pirmiausia skiriasi lengvesnėmis formulėmis. Jei rudens ir žiemos metu renkuosi tik kreminį makiažo pagrindą, tai vasarą karaliauja birios mineralinės priemonės ir tik retomis progomis - kreminė pudra. Šį kart dekoratyvinę kosmetiką šiek tiek pasmulkinau.


1. LUMENE Invisible Illumination Dewy Glow Setting Spray - makiažo fiksatorius, suteikiantis spindesio turiu tik vieną makiažo fiksatorių vienu metu. Niekuomet nepatiko apsikrauti fiksatoriais, tad ir toliau vadovaujuosi vienos priemonės politika. Šitas fiksatorius nuostabus: suteikia švytėjimo, oda atrodo sveika, spindinti ir daili. O geriausia - idealaus smulkumo dulksna.

2. - 3. UOGA UOGA natūrali mineralinė veido pudra su gintaru "Nr. 633 Kas ta sakura" ("Petals of Sakura") ir "Nr.632 Burbuliukai" išskirtinai vasaros produktas, ypač karštomis dienomis, kai kreminių priemonių nesinori, kai atostogauju, kai noriu tik šiek tiek pagražinti veido odą. Man šios priemonės patinka, nors tobulumo priemonėms trūksta, nors pasitaiko, kad šiek tiek sukrenta į ryškesnes raukšleles, bet tai geriausia mineralinė pudra, kokią esu bandžiusi. Jau greit naudosiu ir vėl.

4. GOSH #Foundation Drops Hydrating - kreminė, drėkinanti pudra su SPF10 "002 Ivory" naudoju šiuo metu ir kas keisčiausia... priemonė labai greit baigėsi, na beveik baigėsi, nes su pompa jau menkai ką pavyksta ištraukti. Dienų klausimas, kada pasibaigs. Iš ties tai vertinau gana gerai, bet kuo daugiau naudoju, tuo mažiau man ši pudra patinka, greičiausiai pradedant nuo  keistos, pudrinės konsistencijos, prasto maskavimo, nors atrodo, kad pudrinė turėtų gerai maskuoti? Nesužavėjo atspalvis, kuriam trūko nors kažkokio tono, o ir sluoksniuojant linkęs sukristi į raukšleles. 

5. WET n WILD PhotoFocus Dewy makiažo pagrindas suteikiantis švytėjimo nupirktas tik šį mėnesį ir dar visai nebandytas, todėl nuomonės neturiu. Pamenu, visas pasaulis buvo išprotėjęs dėl matinės versijos, bet man trūko spindesio ir šiek tiek erzino. Papasakosiu, kaip su ta švytėjimo suteikiančia.

6. REVOLUTION "Lace" Baking Powder biri pudra tęsiu ir naudoju toliau, greičiausiai kol pabaigsiu. Nuo praeito karto matosi šioks toks rezultatas naudojant, o jei reikia nuomonės apie priemonę, tai tikrai ne pati geriausia pudra fiksavimui - ji skirta beikinimui. O ir pakuotė labai nepatogi, aš dalį priemonės piluosi į kitą indelį, kad būtų patogu naudoti.


VEIDO KONTŪRAVIMUI

Anksčiau buvau tikriausiai išprotėjusi dėl visokių veido bruožus formuojančių priemonių, nes esu prisipirkusi nemažai skaistalų ir hailaterių, šiek tiek bronzinių pudrų. Pastaruosius porą metų branzines pudras naudoju retai ir labai stengiuosi tarp skirtingų skaistalų nebešokinėti - paėmiau vienus, ir jei spalva tinka, naudoju kol baigiasi. Va taip pasirodo ir galima kažką realiai sunaudoti. Keičiu tik spalvas - vasaros sezonui žieminės spalvos visai nedera.


1. ESSENCE "Silky Touch" skaistalai 20 - babydoll rožiniai skaistalai iš praėjusio sezono, kuriuos šaltuoju metų laiku naudojau mažiau, o maždaug nuo vasario, vėl paėmiau į rankas - naudojimo rezultatai matosi ir manau rudeniui jau nelabai bus kas likę. Apskritai, jei ir toliau naudosiu kasdien, visai realus dalykas pabaigti iki vasaros pradžios. Skaistalai faini, gerai pigmentuoti, tačiau prastai laiko, dienos eigoje gali reikėti atnaujinti.

2. ESSENCE "Silky Touch" skaistalai "90 summer dreaming" labai mažai naudoti, nes atrodė per šviesūs ir anksčiau man patiko matinės formulės, o šioje yra šiek tiek blizgučio. Manau ši vasara yra ta, kuomet pagaliau rimčiau įsisuksiu į priemonę, turėtų labai gerai atrodyti prie įdegusios odos.

3. ESSENCE "Silky Touch" skaistalai "40 - natural beauty" tarpinis variantas tarp skaistalų ir bronzato. Šiltas, rudas atspalvis, kurį rinkdavausi tada, kai norėjosi bronzato, bet įprasti buvo per tamsūs ar per šalti. Tam ir naudoju, beje, geriausiai atrodo vasaros metu. Ir kaip ir su visomis šios linijos priemonėmis - pigmentacija puiki, bet išlaikymas prastas.

4. CATRICE "Sun Glow" mineral bronzing powder, mineralinė bronzinė pudra "010 Golden Light" visuomet buvo šiek tiek per tamsi ir šiek tiek per šilta, kad įsimylėčiau, bet kiekvieną vasarą naudoju po truputį, jei norisi paryškinti įdegusią odą. Pridėjau ir šiai vasarai, o gal naudosiu.

5. ESSENCE "Cookies & Cream" blizgesio suteikiantys perlai "01-One Sweet Day" likučiai, na gal trečdalis ar mažiau perliukų likę. Aš juos naudoju vietoje hailaiterio, nors turi švelniai rausvą atspalvį. Tačiau vietoje skaistalų tikrai ne - per daug blizgu. Kaip hailaiteris atrodo natūraliai, tinka kasdienai ir saikingai gražiai žėri. Nors išlikimas tikrai nėra tobulas.


ANTAKIŲ ir AKIŲ PRIEMONĖS

Nuo praėjusio sezono visiškai nepakito, nes noriu pabaigti abi priemones, o ir tinkamos jos tiek šaltajam, tiek šiltajam sezonui. Spalva universali, tad ją ir toliau naudosiu, kol visiškai baigsis turimi likučiai. Na, o akių priemonės - sezoniškos, keičiu į ryškesnes, šviesesnes spalvas, nes vasarą tikrai norėsis ryškiau, intensyviau.


1. I HEART MAKEUP "Unicorn Love" akių šešėlių paletė rinkausi tarp palečių ir nusprendžiau vasarai pasirinkti šią paletę, nes daug ryškių spalvų. Apskritai tai atspalvių pigmentacija nėra pati geriausia, bet jei dengiu tik vieną spalvą, atrodo visai neblogai. Beje pastaruoju metu šešėliais dažniausiai ir dengiu viena spalva visą voką ir tik kartais įnešu natūralios spalvos į akies raukšlę, voko pakontūravimui.

2. CATRICE "Eye & Brow Contouring" paletė akių ir antakių kontūravimui "020 But First, Hot Coffee!" naudoju ir toliau, nes tiesiog noriu pilnai pabaigti ir pusmečio naudojimas labai matosi - priemonės sumažėjo per pus, galimai iki rudens pabaigsiu. Na, o hailaiteris iš šios paletės jau pilnai sunaudotas.

3. WEST BARN CO. Gel Brows - antakių formavimo želė nepatinka man šios priemonės konsistencija - turėtų būti želė, o yra kietas vaškas. Ir dengti nepatogu, bet antakius fiksuoja puikiai. Indelyje liko labai, labai mažai, tai jei turėsiu kantrybės, - tai turėčiau pilnai baigti jau netrukus.


4. ESSENCE Eyeliner Pen Waterproof - vandeniui atsparus akių pavedimas "01 Black" patogi plunksnelė ir labai gerai išlieka, tačiau nepatiko sudėtis ir labai trūko pigmentacijos. Įsimečiau dėl visa ko.

Įsimečiau irgi su tokiu maža ką, nes situacija labai panaši, kaip prieš tai naudoto - prasta pigmentacija ir sudėtis ir naudoti, jei brėžiat linijas, sunkoka. Nepatinka, nelabai rankos tiesiasi, tai metu į kosmetinę, o gal.

6. CATRICE Eye'Matic Dip Liner Waterproof - vandeniui atsparus skystas akių pravedimas "010 Stay With Me!" o šis pravedimas fainas ir vienintelis trūkumas yra tas, kad gali subėgti į gilesnes akių vokų raukšles, kol dar neišdiūves. Tačiau išdžiūvus laiko tobulai, dengti nėra labai sunku ir pigmentacija visai gera. Vandeniui atsparus, vasarą galėsiu prakaituoti ar verkti, kiek širdis geidžia.

7. CATRICE "Travelight Story" skysti akių pravedimas "C01 Skyline" vienas tobuliausių skystų pravedimų: spalva pigmentuota, dengiasi labai lengvai ir puikiai išlieka visą dieną.

8. ICONIC blakstienų tušas apie kurį dar neturiu apžvalgos, bet turėčiau savaitės bėgyje parašyti. Dažo tobulai, blakstienos labai ryškios, tankios, prailgintos. Gal tik formulė nėra tobula. Šiek tiek plačiau papasakosiu už savaitėlės.

9. MAYBELLINE Lasting Drama Carbon Matte - matinio efekto, automatinis akių kontūro pieštukas "830 Rusty Terracotta" spalvotas pieštukas su labai gražia, rudai - raudona spalva. Naudojau rudenį, naudosiu ir vasarą. Labai gražiai paryškina mano žalias akis, labai. Ir laiko puikiai.

10. ESSENCE "LongLasting" ilgai išliekantis akių pieštukas  "12 I have a Green" dar vienas spalvotas, žalias pieštukas, kuris jau beveik baigėsi. Gal kokiems 2-4 kartams liko, mažytis galiukas. Neblogai laiko, bet spalvoti Maybelline man patinka labiau.

11. MAYBELLINE Lasting Drama Carbon Matte - matinio efekto, automatinis akių kontūro pieštukas "850 Teal Amazonite" ryškaus, vasariško žaliai mėlyno atspalvio lūpų pieštukas. Kokybė labai, labai gera, pieštukas nepriekaištingas - vieni mylimiausių.

12. CATRICE Kohl Kajal akių pieštukas "110 blue I know you?" universalios mėlynos spalvos pieštukas, kurį naudoju ištisus metus ir nuo rudens galiukas jau gerokai sumažėjęs, tik vargu ar labai stipriai matosi? Lengvai dengiasi, spalva puikiai pigmentuota ir išlieka visai gerai.

13. PAESE Soft eye pencil - akių pieštukas "03 Dark Chocolate" šiltuoju metų laiku ne visuomet norisi intensyvios juodos spalvos ir čia gelbsti kasdienai tinkama ruda. Pieštuko konsistencija labai faina, bet... visiškai neatsparus prisilietimams, palieka pėdsakus. Gal dėl to jį naudoju rečiau, nei norėčiau.

14. INIKA sertifikuotas organiškas akių kontūro pieštukas "05 Black Caviar" visgi ne pats mėgstamiausias, nes labai trūko pigmentacijos, dienos eigoje stipriai blunka. Beveik norėčiau pabaigti ir pamiršti, nes nieko gero - turime rinkoje ženkliai pigesnių ir kokybiškesnių priemonių.

15. H&M Eye Colour - To - Go akių šešėlių pieštukas "Alpine Aster" labiau akių šešėliai pieštuke, kuriuos naudoju, kai norisi atspalvio. Faina, kad galima ploniau padengti ir neryškinti intensyvia violetine bei pasidžiaugsiu, kad išlieka visai gerai.



LŪPŲ PRIEMONĖS

Praeitą kart visas lūpų priemones mečiau į vieną nuotrauką, o šiam kartui nusprendžiau suskirstyti į tris atskiras, pagal kategoriją. Greičiausiai ir man pačiai papasakoti ir jums skaityti bus daug lengviau, pradedant nuo lūpų dažų ir baigiant lūpų balzamais.

Lūpų dažai

1. GOLDEN ROSE Vitamin E Lipstic - lūpų dažai Nr. 65 vasariškai raudoni, intensyvūs lūpų dažai su labai malonia konsistencija ir spindesiu. Nėra ilgai išliekantys, bet man labai patinka - iš Golden Rose labai verta pirkti būtent lūpų dažus.

2. CATRICE "Travelight Story" vėsinančio efekto matiniai lūpų dažai "C02 Chilly Orange" vasariška, matinė oranžinė, bet žinot, tokia dėvima oranžinė, nes oho-ho, kokių oranžinių būna. Patinka kreminė tekstūra, geras išlikimas ir tiesiog tobula pigmentacija.

3. MAKEUP REVOLUTION "Amazing" lūpų dažai "Scandalous Crime" ryški rožinė su šiek tiek violetinės. Anksčiau tokius atspalvius labai mėgau, dabar renkuosi retai ir greičiausiai tik vasaros metui. Vienintelė tokia šią sezoną, tad greičiausiai bus progų iš naujo prisijaukinti.

4. CATRICE "Ultimate Colour" lūpų dažai "440 Hugs And Hibis-Kisses" dar viena labai ryški ir labai intensyvi spalva. Man labai patinka dažų formulė, minkštutė, kreminė ir puikiai tinka vasarai, kai lūpos sausėja greičiau ir intensyviau.

5. L'OREAL "Color Riche La Vie En Rose" lūpų dažai "Julianne's Delicate Rose" labai, labai švelni, pastelinė rožinė spalva, kurią greičiausiai pasirinkau per šviesią, kad atrodytų natūraliai. Nelabai sužavėjo formulė, bet labai noriu šį sezoną pabandyti prisijaukinti.

6. DEBORAH "Hydracolor The Original" lūpų balzamas su spalva SPF 25 "Nr. 45" pats vasariškiausias ir pats mylimiausias lūpų produktas, nes su SPF ir labai natūralios spalvos. Labai faina, drėkinanti formulė. Kasdieniai, labai mylimi, ir nors gamintojas sako, kad tai balzamas, man labiau primena lūpų dažus.

7. TRIFLE COSMETICS "Cream Bar" creamy matte lipstick - matiniai lūpų dažai "Cake Island" šalto, tamsiai rožinio atspalvio dažai su tobula pigmentacija. Dažai labai kokybiški, nesausina lūpų ir išlieka puikiai. Labai geri dažai ir labai vasariškas, mylimas dalykėlis.

8. GOLDEN ROSE "Miss Beauty" Velvety Kiss Lipstic - velveto efekto lūpų dažai "01 True Nude" paprasti, šviesūs nude lūpų dažai su trupučiu oranžinio atspalvio. Pigučiai, prastokai išlieka ir man šiek tiek sukrenta į lūpų raukšleles, ypač tai pastebima, kai lūpos sausesnės.

9. UOGA UOGA natūralūs lūpų ir skruostų dažai su raudonųjų serbentų ekstraktu, atspalvis "600 Nuoga" ("Nude") universalus produktas, tinkamas ir lūpoms, ir skruostams. Dažų konsistencija labai minkšta, kreminė, maloni, tačiau eigoje pasausėja kiek labiau, nei pageidaučiau. Na ir žinoma, priemonė nėra ilgai išliekanti, tačiau pats produktas kasdienėms reikmėms labai fainas.


Skysti dažai ir blizgesiai

10. CATRICE "Velvet Matt" lūpų kremas - kreminiai lūpų dažai "060 REDvolution" sugebėjau pamesti juodą metalinį dangtelį, bet nieko baisaus, nes likęs vidinis visai gerai saugo priemonę. Mano skoniui šie skysti lūpų dažai labiau tinkami šaltuoju metų laiku, tačiau jau pradėję sausėti, tad galimas dalykas, kad iki sekančios žiemos nebeišlaikys. Panaudosiu kokiai progai dar kelis kartus šią vasarą.

11. AVON Mark. blizgus skystas lūpų lakas (dažai) "Love bite" fuksijų rožinis, intensyvus, blizgus atspalvis, kuriam gal jau bandysiu paskutinį šansą duoti. Nes šiaip pigmentacija labai gera, bet priemonė vis nori nukeliauti ant dantų ir teplioti viską aplink. Formulė man nepatinka, spalva ir pigmentacija šauni.

12. NYX "Butter Gloss" lūpų blizgesys "Eclair" labai, labai mažas likutis, kurį turėčiau šį sezoną pabaigti, jei tik netingėsiu ir nepamiršiu šį lūpų blizgesį naudoti. Šiaip tai labai, labai faina, kreminė, minkšta, riebi, sunki formulė - sausoms lūpoms labai tinka. Reikės nusipirkti kokį neutralesnį atspalvį ateityje.

13. ESSENCE Plumping Nudes lipgloss apimties suteikiantis lūpų blizgesys "01 XXL Charm" taip pat nemenkai sunaudotas, nes labai fainas. Blizgesys turi švelnią, natūralią spalvą ir lengvą vėsinantį efektą. Praeitą vasarą buvo mano mylimiausias.

14. ESSENCE "XXXL shine" lūpų blizgesys "26 - twinkle twinkle" nors nesimato, bet esu sunaudojusi apie pusę blizgesio pakuotės. Labai fainas, švelniai rožinis blizgesys, lengva naudotis ir labai tinka vasarai.


Balzamai ir pieštukai

15. DR. PAWPAW universalus balzamas dažniausiai jų naudoju išskirtinai lūpoms. Priemonė suteikia blizgesio ir visai neblogai kondicionuoja. Kažkada papasakosiu kiek plačiau.

16. AROMAMA aromaterapinis lūpų balzamas "Greipfrutų energija" lietuviškas, riebus, sunkus ir puikiai maitinantis lūpų balzamas. Man patinka tie sunkesni, kai pasitepi ir jauti, kad pasitepei. Maitina ir palaipsniui susitvarko su lūpų išsausėjimais. labai fainas.

17. ESSENCE lipliner - lūpų kontūro pieštukas "11 in the nude" tobulos konsistencijos, kreminis, puikiai pigmentuotas, šiltas nude atspalvis. Šiaip jau taupau, nes labai patinka, bet suprantu, kad nereiktų. Naudoti norisi nuolat, labai fainas.

18. ESSENCE lipliner - lūpų kontūro pieštukas "14 femme fatale" lygiai ta pati situacija - tobulas pieštukas. Norisi jį naudoti nuolat ir neretai vieną - puikus.

19. WET n WILD Gel Lip Liner PerfectPout automatinis, gelinis lūpų kontūro pieštukas "Never Petal Down" rožinės spalvos ir puikiai atrodo, tačiau bėda su išlikimu.. tik prisilieti prie ko ir pieštukas palieka pėdsakus ir nuvalo plėmais nuo lūpų... Erzina, tai jau kuris laikas bandau pabaigti kasdieniam naudojimui - likučiai greičiausiai iki rudens ir baigsis.


--------------------------------
Viskas, štai ir visas kosmetikos krepšelis šiltajam sezonui. Prisikroviau labai daug ir nebūtinai viską naudosiu, nes žinote, kaip būna. Pasilikau sau nemažai laisvės rinktis, jei norėsis vienų ar kitų sprendimų. Man patinka šio sezono spalvinė gama - pavasariui ir vasarai esu pilnai pasirengusi!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. O tie essence skaistalai dar gero galiojimo laiko? Kažkada pamenu ir aš tokius turėjau, bet kiek teko pastebėti, dabar lyg kitas pavadinimas ir dizainas essence skaistalų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, tai sena pakuotė, senas leidimas. Mano nuomone, kol nepasikeičia kvapas, nesikeičia konsistencija, naudojant nesukelia jokių odos bėrimų - naudoti tinkamas. Senos pakuotės, bet viskas su jomis gerai :) Žinoma, kiekvieno pasirinkimas, kaip vertinti galiojimo laiką, aš ne tas variantas, kur ant grybų miške nėra galiojimo datos ir nežinau, ar tinkami valgyti, ar nesugedę :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą