ESSENCE Eyeliner Pen Waterproof - vandeniui atsparus akių pavedimas "01 Black"

Labas pirmadieni! Nauja savaitė ir nauji įrašai. Iš eilės, noriu papasakoti apie dekoratyvinės kosmetikos priemonę - skystą pravedimą, kurį pirkau regis ne taip jau ir senai, vasaros pabaigoje, nes reikėjo kažko atsparaus vandeniui, kai norėjosi taškytis jūroje. Nežinau, kodėl neparodžiau bloge? Kai kurios priemonės būna pamirštos įdėti į naujų pirkinių krepšelį ir tai tikriausiai visiškai normalu: naujas priemones kaupiu mėnesį laiko, prieš jums parodant, dažnai viską jau iki parodymo būnu pradėjusi naudoti, tad jei įmetu į dėžutę čekį - priemonės nebūna pamirštos. Šiuo atveju regis viskas buvo kitaip. 
Taisau klaidas ir rodau bei pasakoju - ar pieštukas iš ties atsparus vandeniui, ar lengva brėžti pravedimą ir galiausiai, ar verta jūsų dėmesio.


Produktas: ESSENCE Eyeliner Pen Waterproof - vandeniui atsparus akių pavedimas "01 Black"
Gamintojas: "Cosnova". Pagaminta Belgijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - akims
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: išlikimas
Labiausiai nepatiko: prasta sudėtis
Tūris: 1 ml
Kaina: 3,09 Eur
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos

Ką žada gamintojas: Paprasto ir patogaus naudojimo akių pravedimu su flomasterio tipo galiuku sukursite ilgai išliekančias bei tobulai atrodančias linijas. Netepanti, vandeniui atspari formulė ne tik ilgai išliks ant vokų, bet ir atlaikys pavasario lietų. Brėžkite palei viršutinių blakstienų augimo liniją nuo vieno voko galo iki kito arba tik paryškinkite akies kraštelį. Po naudojimo gerai uždarykite. Jeigu siekiate sukurti storesnę liniją, lengvai paspauskite plunksnelę.


Pakuotė. Pieštuko formos, plastikinis korpusas su plastiko dangteliu. Pieštuko plunksnelė smailėjanti, lankstaus plušo medžiagos. 

Kvapas. Papildomai priemonė nepakvėpinta, tačiau uostan jaučiamas lyg ir spirito, lyg ir alkoholio kvapas. Jaučiamas tik trumpai, greit išgaruoja ir dengiant ant akių, jau nebesijaučia.

Konsistencija skysta.


Sudėtis: Aqua, Styrene/ Acrylates Copolymer, Alcohol Denat., Methylpropanediol, Ceteareth-25, Sorbitol, Sodium Carbonate, Lactobacillus Ferment, Panthenol, Gellan Gum, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Isopropyl Alcohol, Simethicone, Phenoxyethanol, Methylparaben, CI 77266 (Black 2).


Poveikis. Pirmiausia noriu pradėti nuo priemonės sudėtinių dalių, apie kurias dekoratyvinėje kosmetikoje paprastai nekalbu. Tačiau šiuo atveju... ar matote? Pravedime yra  denatūruoto alkoholio ir propanolio, kurie stipriai sausina ir ilgalaikio naudojimo eigoje pažeidžia odos apsauginį barjerą. Įsivaizduokite, kad pieštuką pamilote jį naudojate ir po kelių mėnesių ima niežėti akių vokai, sausėti oda, atsirasti žaizdelės... galvojate, kas čia kaltas ir tikriausiai niekaip nesusimąstote, kas čia suerzino? Paprasčiausiai akių pieštukas su žalingais ingredientais! Ar tokius būtina naudoti? Tikrai ne, nes yra visa krūva pravedimų be alkoholio, saugesnių pasirinkimų.

Priemonės plunksnelė labai lanksti ir patogi dažytis, tačiau bėda su pačia priemone arba pigmentacija: vieną akį pasidažau be vargo, tačiau kitos dažytis iš karto man nepavyksta -atrodo, kad skystis neatiteka iki plunksnelės taip greitai, kaip tikiuosi. Tad... pasidažai vieną akį ir eini kavos gerti, kol vėl skystis atiteka iki plunksnelės. Rytais man tai netinka - makiažui turiu iki 15 minučių su viskuo, tad laukti pravedimo man per didelė prabanga.

Nesu patenkinta ir akių pravedimo pigmentacija, nes šiuo atveju Essence pieštukas labiau tamsiai pilkas, nei iš ties juodas. Ir tai yra su dauguma Essence skystų pravedimų - plunksnelių. Tik keletas jų iš ties puikiai pigmentuoti. Šiuo atveju juodumo pritrūko, gi pasirinkau juodą, ne pilką ar natūralų atspalvį.


Ir visgi, pagirsiu priemonės išlikimą: pravedimas iš ties atsparus vandeniui, atsparus ašaroms ir lietui. kai tušas jau būna pabėgęs (nemėgstu vandeniui atsparių tušų), pravedimas puikiai atlaiko karštį, emocijas ir bet kokius netikėtumus. Neatsispaudžia ant akių, nenutrupa, nesuteka ir nenusitrina. O nusivalo lengvai su vandeniui atsparioms priemonėms skirtu valikliu.

Patogi plunksnelė, nepriekaištingas išlikimas, tačiau... prasta pigmentacija ir bloga sudėtis. Tai tikrai nėra tas pravedimas, kurį pakartotinai rinkčiausi nusipirkti ir naudoti. Akis reikia saugoti, o jei jau dažytis juodu pravedimu, tai tik juodžiausiu!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai