BORNEO dušo želė

Man labai norisi iki pavasario ar bent jau iki vasaros pradžios išbandyti krūvą namuose turimų nedidelių pakuočių. Pirmiausia tikriausiai dėl to, kad man smalsu ko galima tikėtis iš vieno ar kito produkto. Galiausiai jau dabar iš įvairių stalčiukų ir dėžučių esu surinkusi nemažą kosmetinę mini pakuočių, tad čia save stabdau ir kol nepabaigsiu visų tų mažų pakuočių, nepirksiu pilno dydžio produktų. O tai paskui taip ir guli tie mėginiai ir mini pakuotės namuose pamiršti. Ar jums taip nebūna, kad prisikaupia visas kalnas mėginių ir vis laukiate kokios progos ar kelionės jiems sunaudoti? Man šiuo metu tas etapas, kai norisi sustoti ir pirmiausia baigti tai, ką jau turiu. O šiam kartui, pasibaigus mano kvapniai dušo želė, paėmiau iš kažkurio viešbučio prigriebtą Borneo dušo želė pakuotę, kurią sunaudojau per porą kart ir trumpais įspūdžiais noriu pasidalinti su jumis.


Produktas: BORNEO dušo želė
Gamintojas: UAB "Henda". Pagaminta Kauno raj., Lietuva
Paskirtis: kūno odai prausti, pašalinti nešvarumus
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: elementari odos prausimo funkcija
Labiausiai nepatiko: nesaugi sudėtis
Tūris: 25 ml

Ką žada gamintojas: Gamintojo pažadų nėra

Sudėtis: Deionized Water, Sodium Laureth Sulfate, Coconut Diethanol Amide, Cocoamidopropyl Betaine, Glycerine, Sodium Chloride, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Citric Acid, Parfum, Disodium Edetate EDTA-2NA, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.


Mano nuomonė. Pirmiausia šiek tiek nustebau dėl priemonės pakuotės, nors principas labai būdingas viešbučių kosmetikai, t.y. plastikinė tūbelė su atsukamu dangteliu. Tačiau paprastas viešbučių kosmetikos turi viešbučio pavadinimą ir tikrai retokai, kokį nors paveiksliuką. Šiuo atveju pakuotė papuošta pienės pūku ir negirdėtu, nematytu Borneo pavadinimu. Pagalvojau, gal čia koks ir šiaip prieinamas produktas? Visgi ne, šias dušo želė gamina Henda, įmonė viešbučiams tiekianti kosmetikos produktus nedidelėse pakuotėse. O pavadinimas tik kol nepatyrinėji atrodo apgaulingas. Žinoma, tokio tipo pakuotės nėra pačios patogiausios, tačiau kai reikia nusiprausti, pakuotės nepatogumai pasimiršta. 

Nesu sužavėta priemonės sudėtinėmis dalimis: dušo želė sudėtyje puikuojasi ir odą sausinantis SLS ir kvapų pridėta ir konservantai nesaugūs ir net žalingi - erzinantys odą, plaučius ir potencialiai keliantys dermatitą! Savaime suprantama, kad viešbučiams rūpi tik pateikti kosmetikos priemones svečiams (papildoma kosmetika svečiams prideda viešbučiui žvaigždutę), o sudėtys niekada nebūna prioritetas. Kaip ir šiuo atveju - priemonė neblogai putoja, švariai prausia ir labai labai silpnai ir švelniai kvepia kosmetiniu aromatu. Tačiau jau po pirmojo prausimo jaučiau, kad kūno odą tikrai sausina. Su sausumu susitvarko kūno losjonas, tačiau jei sudėtis būtų saugesnė, losjono greičiausiai verkiant nereiktų. 

Nors produktas puoštas neįprasta pakuote, tačiau principas lieka tas pats: pigi sudėtis ir elementari prausimo funkcija. Tad taisyklė, sena ir jau žinoma, vis dar galioja - jei kūno oda jautresnė, greit išsausėja ar kamuoja odos ligos - keliaujant į viešbučius reiktų apsirūpinti savo kosmetikos priemonėmis su saugesnėmis sudėtimis. Nusiprausti tam kartui ir nesukti galvos tinka, tačiau ilgesniam naudojimui tokios priemonės niekuomet nesirinkčiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai