JOWAÉ atkuriamoji, drėkinamoji veido kaukė su sakurų hidrolatu

Naudoju ne tik lakštines ar vienkartines veido kaukes, tačiau vis bandau atrasti tvaresnių sprendimų, kalbu apie kaukių indelius, kurių pakanka ne vienam kartui ir gerokai ilgiau nei mėnesiui. Vienkartinių kaukių kiekvienoje pakuotėje labai daug plastiko, daug papildomų šiukšlių, kurios greičiausiai ne visuomet atsiduria rūšiavimo konteineryje. Jie kiekvienas rūšiuotų, gamtos teršimo problema būtų ženkliai mažesnė, deja, yra dalis žmonių, kuriems iš principo nerūpi kas liks po jų, kurie tingi rūšiuoti arba dar kvailiau - nesiruošia už kitus daryti "jų darbo". Lyg tai visiškai neliestų jų pačių, jų vaikų ar anūkų. Teisingas rūšiavimas yra visų mūsų atsakomybė ir atsakingesnis vartojimas lygiai taip pat. Tad, vedama tokių minčių pradėjau paieškas ir nusipirkau drėkinančią, nematytos ir negirdėtos Jowae kompanijos veido kaukę.


Produktas: JOWAÉ atkuriamoji, drėkinamoji veido kaukė su sakurų hidrolatu
Gamintojas: "Laboratoire Jowae'. Pagaminta Prancūzijoje
Paskirtis: veido odai - drėkinti, švelninti, suteikti elastingumo
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: gaivina ir drėkina odą
Labiausiai nepatiko: alkoholis priemonės sudėtyje
Tūris: 50 ml
Kaina: 12,20 Eur
Kur galima įsigyti: Eurovaistinė, Gintarinė vaistinė

Ką žada gamintojas: Greito poveikio, akimirksniu drėgmės pusiausvyrą atkurianti veido kaukė su antioksidaciniais lumifenoliais ir sakurų žiedų vandeniu. Visiems odos tipams, taip pat jautriai. Lengvos, gelinės tekstūros, intensyvaus ir greito poveikio drėkinamoji veido kaukė su lumifenolių antioksidantais, sakurų žiedų vandeniu, drėkinamuoju kompleksu iš svilarožių šaknų ekstrakto, saldžiųjų migdolų ir linų sėmenų aliejų derinio bei augaliniu glicerinu.
Suteikia odai švelnumo ir elastingumo, akimirksniu atkuria drėgmės pusiausvyrą, minkština ir gaivina drėgmę praradusią odą.  Tinka visų tipų odai, taip pat ir jautriai.

Pagrindinės veikliosios medžiagos:
- Antioksidaciniai lumifenoliai – patentuota veiklioji medžiaga, išgaunama iš itin atsparių augalų (lot. Sempervivum Tectorum), pasižymi ketveriopu poveikiu odai:
    * saugo nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio;
    * skatina detoksikaciją;
    * skatina ląstelių medžiagų apykaitą;
   * skaistina (stabdo melanino sintezę).
- Sakurų žiedų vanduo pasižymi detoksikuojančiomis, raminamosiomis bei odos apsauginį barjerą padedančiomis atkurti savybėmis. Slopina melanino gamybą, ir padeda palaikyti tolygų odos atspalvį. Suteikia elastingumo bei sveiko, skaistaus spindesio.

Įkvėpta korėjiečių grožio ritualų.

Sudėtyje 96% natūralios kilmės ingredientų. Tinka veganams. Patikrinta dermatologų. Tinka visiems odos tipams, taip pat ir jautriai.

NAUDOJIMAS: Plonu sluoksniu užtepti ant švarios odos ir palaikyti 10 min. Perteklių įmasažuoti į odą arba nuvalyti vatos diskeliu. Galima palikti per naktį kaip miego kaukę. Naudoti 2 kartus per savaitę.


Pakuotė. Plastikinis indelis su užsukamu dangteliu, patalpintas į kartoninę dėžutę. Pakuotė iš esmės elementari, o ir dizainas nėra labai išvaizdus. Į ją greičiausiai niekada neatkreipčiau dėmesio parduotuvės lentynoje: baltas dizainas su pastelinės žalsvos spalvos akcentais ir daug užrašų, tiek daug, kad akys tikrai nesidžiaugia. Bet gi ne dizainas, o pats produktas svarbiausia?

Kvapas gana intensyvus, jaučiamas kaukę laikant ant veido. Kvapas man labiausiai primena intensyvų gėlių aromatą. Malonu, tik nemanau, jog būna veido priežiūros priemonėms aromatai būtini.

Konsistencija kažkas tarp lengvo kremo ir gelio. Lengvutė, besvorė ir šiek tiek vandeninga.


Sudėtis: Aqua, Glycerin, Diisopropyl Sebacate, Propanediol, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Extract, Carbomer, Alcohol, Tromethamine, Parfum, Chlorphenesin, Althaea Officinalis Root Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Edta, Biosaccharide Gum-1, Prunus Serrulata Flower Extract, Xanthan Gum, Sempervivum Tectorium Extract, Glyceryl Caprylate, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Tocopherol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Citrate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Citric Acid.


Poveikis. Sudėtis būtų visai puiki: yra nemažai drėkiklių ir odos minkštiklių, vaistinės svilarožės, kuri ramina ir gydo odą, kondicionuojančių odą vyšnių ir šilaropių ekstraktų, vitamino E, glicerino. Gamintojas pasirinko saugius konservantus ir ech, paslydo... klampumą mažinančią medžiagą pasirinkęs alkoholį! Pastarasis ingredientas sausina odą, o ilgalaikio naudojimo perspektyvoje pažeidžia odos apsauginį barjerą. O kai sudėtyje taip aukštai (kuo aukščiau, tuo didesnė koncentracija), ta vargu ar gerieji ingredientai gali neutralizuoti alkoholio poveikį>

Iš ties jaučiu, kad esant pažeistai odai kaukė dirgina odą, skruostų oda dilgčioja, tačiau tik tais jautresniais odos etapais. Įprastai kaukė visiškai nedirgina pažeistos odos, neerzina. Gelinės tekstūros priemonė lengvai pasidengia ant odos ir pirmiausia jaučiu malonų, odą gaivinantį pojūtį. Mmm... toks būtų labai smagus vasarą, po saulės vonių ar įkaitusiai veido odai raminti.

Gamintojas sako, kad veido kaukės perteklių reiktų tiesiog nuvalyti, o likučius įmasažuoti į odą. Tačiau toks priemonės palikimas ant odos man nepatinka, išskyrus gal vakaro metu, kai su likučiais ir šiek tiek lipnia oda gal ir gali eiti miegoti, tačiau ne dieną ar prieš ruošiantis dienos makiažui. Apskritai tokias kaukes labiau mėgstu nuplauti ir nepalikti ant odos. Pašalinus likučius galiu pasidžiaugti, kad priemonė iš ties drėkina odą, iš ties suteikia švelnumo, bet jokio didesnio poveikio nei raukšlėms, nei sudirgusiai odai nėra. Mano nuomone efektas neprastas: drėkins, švelnins, tačiau naudojant neramina, ar tas alkoholis nepadarys didesnės žalos? Sunaudoti priemonę sunaudosiu, bet vien dėl alkoholio, jos nekartočiau.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai