HEM smilkalai iš Indijos: Jasmine, Cinnamon, Gold Rain, Vanilla, Coconut

Man atrodo bloge tikrai bus daugiau įrašų apie namų kvapus įvairiomis formomis, tačiau šiuo metu dažniausiai naudoju smilkalus, kurių turiu skirtingų kompanijų, skirtingų kainų kategorijų, įsigijau skirtingais gyvenimo etapais. Praeitą kart pasakojau apie nepigius, tačiau labai sužavėjusius lietuviškus Smells Like Spells smilkalus, o šį kart trumpai noriu pasidalinti vienu iš pigiausių smilkalų variantų, kuriuos turiu jau senokai, pirkau gana senai, kai prekybcentriuose buvo būtent Hem smilkalai. Šiuo metu jų galima nusipirkti Barboroje arba Maximoje. Šiuo metu turiu penkis skirtingus aromatus, iš kurių tikėjausi labai daug, bet bemaž visi čia esantys nuvylė. Gal tiesiog nepataikiau nusipirkti tų tikrai puikių?


JASMINE
Pakuotėje kvepėjo skaniai, tačiau uždegus labai jaučiamas papildomų priemaišų kvapas, lyg ir deganti anglis, lyg ir medis tepaluotas, o gėlių aromatas silpnokas. Mėgstu jazminus ir iš jų visuomet tikiuosi to gaivaus, viliojančio baltų gėlių kvapo. To gėlių kvapo čia labai pritrūko.

CINNAMON
Labai panaši situacija ir su cinamono kvapo lazdelėmis. Pakuotėje kvepia lyg tikra cinamono lazdelė. Uždegus aromatas tikrai skleidžiasi, jaučiamas pakankamai stiprus cinamono kvapas, tačiau šalia ir tos pačios medžio anglies priemaišos. Būtų visai nieko jei tos priemaišos kvepėtų silpniau.

GOLD RAIN
Pats maloniausias iš visų čia esančių. Man atrodo su pigiais smilkalais didesnė tikimybė neprašauti, kai renkiesi kvapus, kurie neimituoja realių gamtoje esančių kvapų, t.y. vaisių, gėlių ar prieskonių. Tuomet ir kvapai malonesni, nebelieka iliuzijos, kad kvapas turi būti toks, o ne kitoks. Šis kvepia gaiviai su švaros kvapu. Kvepia kaip intensyviai parfumuotas muilas ir tas aromatas labai malonus, nėra jokių neaiškių priemaišų, nesijaučia degančios anglies ar tepalų aromato. Ir... primena studentavimo laikus, būtent šitą dažnai pirkdavau ir užuosdavau bendrabučio koridoriuose. Šis kvapas iš ties geras.

VANILLA
Pakuotėje kvepia saldžia, pasaldinta vanile. Tačiau uždegus... dominuoja duslus, tepalų kvapas ir vos vos jaučiasi sintetinės vanilės natos. Keistokas tas priemaišų kvapas, atrodo lyg kažkokios priemaišos degimo metu išsiskiria ir šiuo atveju slopina pagrindinio kvapo natas. Nepatiko.

COCONUT
Uostant neuždegus, kvapas iš ties primena kokosus. Tačiau vėlgi, vos uždegus smirda saldžiai šleikščiai ir kokosų tikrai nebeprimena. Žinote koks kvapas sklinda po namus? Pirmenate 90 kremus su 'natūraliu' kokosų aromatu? Toks sintetinis, sintetinis? Tai va, primena tą bandymą imituoti kokosų kvapą su tepalų (kaip kokiam garažiuke) priemaiša. Labai nepatiko...


Pati Hem kompanija tikrai nėra bloga - turiu kelis pakelius smilkalų iš kitos linijos ir jie man labai patinka, tačiau su šitais kvapais regis tiesiog nepasisekė išsirinkti tikrai maloniai kvepiančius smilkalus. Suprantu, kad pigiuose smilkaluose tikrai gali jaustis degimo priemaišų, bet šiuo atveju (4 ir 5) tiesiog nemaloniai smirda. Apmaudu ir jei gundysitės, labai rekomenduoju atidžiai rinktis kvapus. Tikriausiai neapsiriksite pasirinkę tuos, kurie nekvepia kaip tam tikros gėlės, vaisiai ar prieskoniai. Gerai, kad smilkalų vienoje pakuotėje nedaug, tad net ir neįtikus kvapui, jį bus galima greitai pamiršti ir išsirinkti labiau uoslei įtinkantį.

Gamintojas: "HEM Corporation", Mumbai, Indija
Kur įsigyti: prekybos centruose, pvz. Maxima, Barbora; damodara.lt
Kiekis: po 8 vnt. pakuotėje
Kaina: kiekvieno pakelio apie 0,69 Eur
Degimo laikas: apie 45-50 min.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai