ALKMENE "Mein TeebaumOl" burnos skalavimo skystis su arbatmedžio aliejumi, be alkoholio

Tik ką parodžiau nusipirkusi ir jau pasakoju? Ne visai taip, nes šį burnos sakavimo skystį pirkau sausio pradžioje ir naudoju jau šiek tiek daugiau nei mėnuo. Nuomonė jau spėta susidaryti, gerai susipažinta su priemone, tad ši apžvalga toli gražu nėra skubota. 

Nors burnos skalavimo skysčiai nėra būtina burnos higienos priemonė (apie mano burnos higieną galite rasti ČIA, įrašas senas, dabar turiu breketus ir esu atradusi daug geresnių burnos priežiūros įrankių, bet principiniai dalykai labai panašūs). Tačiau kartas nuo karto pasinaudoti burnos skalavimo priemone man patinka, ypač etapas, kai jaučiu, kad dantenos sudirgusios ar trūksta papildomos priežiūros burnos higienoje. Labai nemėgstu aštrių, alkoholinių burnos skalavimo skysčių, kurie nugriaužia visą burnos gleivinę, tad visuomet ieškau švelnesnių produktų. Šį kart pasirinkau Alkmene ir dalinuosi savo įspūdžiais.


Produktas: ALKMENE "Mein TeebaumOl" burnos skalavimo skystis su arbatmedžio aliejumi, be alkoholio
Gamintojas: "Mann & Schröder" GmbH. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: burnos ertmei - palaikyti sveikas dantenas ir dantis, šalinti apnašas, stiprinti dantų emalį, suteikti gaivų kvapą
Tinkamas tipas: visiems, nuo 12 metų
Labiausiai patiko: suteikia švaros pojūtį
Labiausiai nepatiko: kai kurie ingredientai
Tūris: 500 ml
Kaina: 5,99 Eur
Kur galima įsigyti: Eurokos

Ką žada gamintojas: Skalavimo skysčiu tinka skalauti burną kiekvieną dieną. Padeda palaikyti sveiką burnos gleivinę, gerą dantenų būklę. Šalina apnašas, stiprina dantų emalį. Suteikia gaivų burnos kvapą.
Sudėtis papildyta arbatmedžių aliejumi.
Sudėtyje nėra alkoholio.
NAUDOJIMAS: burnos skalavimo skystį naudoti iš karto po dantų valymo. Įpilti skysčio į kamštelį iki nurodytos linijos (10 ml). Skalauti dantis apie 30 sekundžių. Nenuryti.

Sudėtis: Aqua, Glycerin, Sorbitol, Propylene Glycol, Sodium Fluoride, Zinc Chloride, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Aroma, Potassium Acesulfame, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool, Sodium Chloride, Citric Acid.


Mano nuomonė. Didžiulis plastikinis buteliukas skaidriomis sienelėmis man pasirodė ne pats kokybiškiausias - pakuotės plastikui trūksta tvirtumo, jis per minkštas, sienelės galėtų būti šiek tiek storesnės. Pakuotės dizainas gana paprastas ir tikriausiai daug dėmesio fizinėje parduotuvėje nepatrauktų. 

Šis burnos skalavimo skystis neįprastas tuo, kad priemonės sudėtyje yra raminančiomis savybėmis pasižyminčio arbatmedžio aliejaus, tačiau kvepia mėtiniais saldainiais. Skalaujant burną jausmas dar kiek kitoks - lyg ir jaučiasi lengvas kartumas, lyg ir mėta, o išspjaunant jau aiškiai pajaučiu arbatmedžio skonį. Turiu pastebėti, kad ši priemonė neturi tradicinio gaivumo pojūčio, lyginant su burną griaužiančiais stipriai mėtiniais Listerine, tačiau ir  gaivos pojūtis kiek kitoks. Alkmene labiau suteikia švaros pojūtį, burnos ertmės visiškai negriaužia, nedirgina dantenų. Priešingai, jaučiu, kaip ramina dantenas, burna ir dantys jaučiasi švaresni, tačiau gaivos jausmo, na to tradicinio, prie kurio esu pripratusi, man labai trūksta. Gal tai tik įprotis?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai