GARNIER "Neo" permatomas sauso kremo antiperspirantas

Sveikos, draugės,

Va, ir vėl rašau jums apie kosmetiką, ir vėl ne apie dekoratyvinę... Žinau, kad dekoratyvinės kosmetikos apžvalgos tikriausiai labiausiai laukiamos. Tačiau kūno, plaukų priežiūra yra taip pat, o gal net daugiau svarbi.

Todėl šiandieną papasakosiu įspūdžius apie vieną svarbiausių kūno priežiūros priemonių - dezodorantą, konkrečiau vieną iš nesenai rinkoje pasirodžiusių naujovių GARNIER "Neo" (kažkodėl tas "Neo" man labai su "Matrica" nori tapatintis 😊 ). O realybėje "neo" reiškia "atgaivintas, atnaujintas, atgimęs". Taigi griebiau to naujai atgimusio dezodoranto dvi pakuotes ir nusprendžiau išbandyti.


Produktas: GARNIER NEO permatomas sauso kremo antiperspirantas "FRUITY FLOWER" ir
"SOFT COTTON"
Paskirtis: apsaugoti nuo nemalonaus prakaito kvapo
Tinkamas tipas: visiems tipams
Labiausiai patiko: kvapai
Kaina*: 12,79 Lt ( 3,70 € )
Kur galima įsugyti: praktiškai visur: prekybos centruose, kosmetikos parduotuvėse
Įvertinimas: 8 / 10


Ką žada gamintojas: 48 val. intensyvi apsauga - odos komfortas ir švelnumas. Jokių dėmių. Švelniai išspauskite mažą produkto kiekį ir tepkite pažastis.

  • Skutimas, depiliacija, trynimąsi į drabužius – tai pažastims tenka atlaikyti kasdien. NEO – naujoviškas dezodorantas-antiperspirantas, kuris ramina ir saugo sudirgintą odą. 80 proc. jo sudėties sudaro kremas, todėl jis tinka alergiškai ar perštinčiai pažastų odai po depiliacijos ar skutimo.
  • Neo dozatorius Glider išskiria unikalų sausąjį kremą, kuris netepa drabužių ir greitai susigeria į odą, jos nesausindamas ir nesukeldamas lipnumo pojūčio.
  • Guminio dozatoriaus prisilietimai visada švelnūs ir malonūs, jis nesukelia šalčio pojūčio ir perštėjimo.
  • Neo – tai ilgo poveikio dezodorantas, 48 valandas saugantis nuo prakaito ir nemalonaus kvapo. Gaivi ir švelni pažastų oda!
  • Savo Neo aromatą atras kiekviena. 5 skirtingi aromatai nuo bekvapio iki švara dvelkiančių citrusų. 
  • Be etilo alkoholio. Be parabenų. Tinka visų tipų odai, netgi jautriai. 
Daugiau informaijos galima rasti Garnier puslapyje ČIA.

Nuotrauka skolinta iš oficialaus Garnier puslapio: http://garnier.lt/
Tinklaraštyje publikuojama fotografija yra Garnier nuosavybė, čia naudojama gavus savininko sutikimą.

Garnier siūlo penkis skirtingus kvapus:
  • FRAGRACE FREE - bekvapis
  • SOFT COTTON - lengvas jūros ir medvilnės aromatas
  • SHOWER CLEN - gaivus citrusinis kvapas
  • FRESH BLOSSOM - lengvas gėlių kvapas
  • FRUITY FLOWER - gėlių ir vaisių aromatas
Gamintojai sukūrė nemažas pasirinkimo galimybes įvairaus skonio savininkėms, tad iš siūlomų aromatų kiekviena suras sau patinkantį. Aš norėjau bekvapio ir gėlių-vaisių, tačiau keista, pasirodo bekvapį antiperspirantą pakankamai sunku gauti. 

Pirmiausia žinoma pakuotė, kuri visai neprimena dezodoranto pakuotės, labiau panaši į nedidelę kremo tūbelę. Produktas dozuojamas po 40 ml, kas yra kiek mažiau nei įprasti dezodorantai ar antiperspirantai. Švelniai paspaudus nedidelis kiekis antiperspiranto išlenda per tris dozatoriaus skylutes. Toks dozavimas ne tik patogus dėl to, jog sumažėja tikimybė panaudoti per daug. Tačiau dar ir dėl to, jog toks dezodorantas neuždžius, kaip rutulinis; nenulūš, nenutrupės, kaip pieštukinis; nepateks į kvėpavimo takus ar akis, kaip purškiamas. Dezodoranto dozatorius yra pakuotės apačioje, todėl bebaiginėjant pakuotę manau nereikės vargti norint iškrapštyti kremo - antiperspiranto likučius. 

Įsigijau du gaminius - Fruity Flower bei Soft Cotton. Aš turiu vieną savybę, prieš naktinės lempos šviesą patikrinti, kiek produkto dar liko pakuotėje ir tai darau tikriausiai su kiekvienu gaminiu. Keista, tiesa? Taigi, kažkodėl nusipirkto dezodoranto kiekis abiejuose buteliukuose skyrėsi - Fruity Flower buvo beveik pilnas, o Soft Cotton, kažkodėl vos mažiau nei pusė pakuotės. Čia kaip suprasti? Negi gamintojai netinkamai dozuoja gaminius? Mielai nuneščiau grąžinti, ar pakeisti, tačiau nemanau, jog kas nors patikės, kad tokį dezodorantą nusipirkau, o ne išnaudojau pati. Visgi, nesmagu, jog pirkdama naują pakuotę gaunu tik pusę produkto...


Abiejų dezodorantų sudėtis praktiškai identiška. "Fruity flower" turi vienu ingredientu daugiau, todėl pateiksiu pastarojo sudėtį

Aqua / Water, Dimethicone, Aluminium Chlorohydrate, Isopropyl Palmitate, Cera Alba / Beeswax, Talc, Arachidyl Alcohol, Zinc Gluconate, Parfum / Fragrance, Silica, Arachidyl Glucoside, Hydroxypropyl Starch Phosphate, Phenoxyethanol, Steareth - 100 / PEG - 136 / HDI Copolymer, PEG - 100 Stearate, Behenyl Alcohol, Benzyl Alcohol, Caprylyl Glycol, Perlite, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Stearate (F. I. L. C162032/2).

13 ingredientų saugūs naudoti, 
7 - vidutinio saugumo, 
1 - pavojingas ir 
1 - kenksmingas.

Sakyčiau netgi visai neblogai. Gaminyje, kaip ir gamintojas žadėjo, nėra parabenų ir etilo alkocholio. Tačiau man kiek neramu dėl benzilo alkoholio, kuris yra kenksmingesnis nei etilo alkoholis, nes ilgiau naudojamas jis pažeidžia odos apsauginį lipidų barjerą, ardo kolageną, sausina odą ir gali sukelti kontaktinį dermatitą. 
Žinau, jog Europos Sąjunga labai griežtai kontroliuoja pavojingų medžiagų dozavimą kosmetikos priemonėse, kurios yra pagamintos Europos Sąjungos šalyse, tad tikiu, normos neviršytos. Tačiau šiek tiek neramu dėl to "ilgesnio naudojimo"... Iš kitos pusės, nežinau ar reiktų tikėtis natūralumo perkant dezodorantą tokia kaina.


Ei, grįžkim prie linksmesnių dalykų 😉Pirmiausia, man labai didelį įspūdį paliko kvapai. Jie nėra pernelyg intensyvus - o man ir šiaip patinka kosmetika su kvapais. Šių gaminių kvapai super - nežinau ar yra kokie dezodorantai, kurie turėtų tokius šaunius kvapus - pavyzdžiui, mandarinų, pakalnučių ir kedrų viename. Šitas kvapų sluoksniavimas šiek tiek primena kvepalus. Ir nepakitęs išlieka ilgai. Kaip ir minėjau ankščiau - pasirinkimas įvairus kiekvienos uoslei.

Kreminės konsistencijos antiperspirantas (galbūt dozatoriaus dėka) labai tolygiai ir lengvai pasiskirsto ant odos. O išdžiūva bene akimirksniu, todėl iš karto galima rengtis nesibaiminant jog neišdžiuvęs produktas sugadins mėgstamus drabužius. Nė vienas mano rūbas, nei baltas nei ant tamsus, nebuvo suteptas dezodoranto dėmėmis, kad ir kaip kruopščiai ieškojau :D :D Iš karto pastebėjau, jog dezodorantas ant odos tampa tarsi besvoriu ir išties nematomu. O po kelių dienų mano pažastų oda tapo lygesnė ir švelnesnė. Oda, netgi naudojant iškart po skutimo, nesudirgsta, nerausta, nekelia alergijos. Taigi, odos puoselėjimo efektas užfiksuotas ir įvertintas.

Iki apvalaus dešimtuko įvertinimo, šiam gaminiui trūksta tik ilgesnio gaivos / apsaugojimo laiko. Normaliai darbo dienai jo pilnai užtenka. Tačiau sportuojant, aktyviai judant ar gausiai prakaituojant apsaugos nepakaks. Įprastai man šis kreminis antiperspirantas veikia apie 6 valandas, po to pradedu jausti, jog kvapas keičiasi, nors pažastų oda išlieka visiškai sausa. Po apytiksliai 11 - kos valandų jau aiškiai jaučiasi prakaito kvapas ir pirmosios drėgmės pojūtis. Taigi, jokių šansų (remiantis mano patirtimi), kad produktas apsaugo 48 valandas.

Kaip kasdienis dezodorantas Garnier "Neo" man tikrai patiko. Įžvelgiu daug daugiau pliusų nei minusų. Tiesa, pilna produkto kaina  12,79 Lt yra kiek brangoka, kai įprastiniai dezodorantai yra didesnės talpos ir mažesne kaina. Akcijos metu man pavyko įsigyti už 9,59 Lt, todėl taupančioms pasiūlyčiau paieškoti, palaukti gaminio akcijos, išrinkti mėgstamą kvapą ir išbandyti.




Jūsų, Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai

  1. Po mėnesio vartojimo pastebėta pirmoji antiperspiranto dėmė and tamsios palaidinės. Na gal iš dalies tai mano kaltė - vilkausi ją iš karto po dezodoranto padengimo. Tačiau vėlgi, keista - anksčiau dėmių nebuvo... Galbūt dezodorantas nebeįsigeria į odą taip greit, kaip anksčiau?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šis antiperspirantas man paliko tikrai nekokį įspūdį: nuo prakaitavimo nepadėjo, o dar sustiprindavo prakaito kvapą. Gerai bent tiek, kad nepirkau, o buvau laimėjusi ;) Patiko tik kvapas ir malonus naudojimas. Tiesa, pati pakuotė - nepatogi, kai baigiasi antiperspirantas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip tik dabar baiginėju pakuotę dezodoranto liko gal 3-5 kartams. Kažkaip man visai gerai naudojasi, neturiu problemų dėl likučių sunaudojimo. Tiesiog kas kartą paspaudžiu kraštus ir leidžiu pilnai prieiti oro. Tada sekantį kartą likučiai būna dugne ir pasispaudžia tiek, kiek reikia...
      Dėl deodoranto, neblogas, bet ne pats geriausias variantas, keista, bet naudojimo eigoje pasteėjau, jog ant drabužių palieka dėmes, ko iš pradžių nebuvo.
      O kvapas ir apsauga tikrai pernelyg trumpa...

      Panaikinti

Rašyti komentarą