2020 vasaros mėgstamiausi

Baigėsi dar vienas, tikriausiai daugumos mylimiausias sezonas - vasara, kurios metu dauguma kiek atsipalaidavo po pavasarinio karantino, leido sau šiek tiek daugiau pramogų, kiek daugiau kelionių. Mums ši vasara iš ties buvo kitokia, aš nežinau kur padėjau visą savo laiką ir blogui jo regis skyriau gerokai mažiau nei planavau. Paskutinę vasaros dieną nusprendžiau paskirti mėgstamiausiųjų įrašui ir parodyti jums, ką mėgau labiausiai bei kas padarė didžiausią įspūdį.

"Niekada nesi per senas išsikelti sau naują tikslą ar naują svajonę."
K. S. Luisas



Švelnus, levandomis kvepiantis, atpalaiduojantis prausiklis labai patiko naudoti vasaros vakarais, prieš miegą. Atrodo ne tik padėdavo švelniai atsipalaiduoti, tačiau ir lengviau užmigti ir ramiau miegoti nakties metu. Sužavėjo ir formulė be sausinančio SLS, dažiklių, ftalatų ir daugiau abejotinų priemonių.


Nuostabus, kasdienai tinkamas plaukų purškiklis, kuris padėjo susitvarkyti su pasišiaušusiais, nepaklusniais plaukais, atgaivinti jų būklę, suteikti blizgesio. Priemonė visiškai neapsunkindavo, nesuriebaluodavo plauko, lengvai padrėkino. Smagu, kad ir plaukų kvapus sugebėdavo pašalinti ir suteikti lengvą švaros kvapą.



Ir visgi manau, kad man šios vasaros topas buvo Manilla kosmetikos trijulė. Na gerai, kremas man iš ties patiko kiek mažiau, tikriausiai dėl konsistencijos. Užtat tiesiog sužavėjo prausimosi putos, kurios be jokio vargo nuplauna makiažą, švelniai ir efektyviai pašalina nešvarumus ir visiškai neišsausina odos. prausiklis tiesiog nuostabus!


Nors vasara tikrai nėra palankus metas rūgštiniams, intensyviems produktams ir stipriems ingredientams, tačiau jos metu pabaigiau pavasarį bandytą silpną retinolio serumą ir man labai patiko. Geras jausmas matyti po nakties lygesnę, tarsi patemptą odą, sveikesnę jos išvaizdą. Regis rudens metui reikės užsisakyti kiek stipresnio serumo.



Rankų higiena ir apsauga ne ką mažiau svarbi dalis vasaros metu, tiesą sakant lygiai taip pat svarbu, kaip ir karantino metu. Tiek kad dabar galima laisvai įsigyti bet kokį dezinfekcinį, kai pavasarį visi medžiojo bet kokį, kad tik veiktų. Iš pastaraisiais metais bandytų, labai patiko Bath and Body Works mažyčiai dezinfekciniai su labai malonio aromatu, švelnia tekstūra ir pakankama apsauga. Ir prie to paties man labai norisi paminėti - virusas tai niekur nedingo, sumažėjo tik mūsų budrumas. Labai daug žmonių važiuodami viešuoju transportu ar parduotuvėje sau leidžia iškišti nosį lauk ar praktiškai nepridengti burnos - ne kart degiau noru priminti, kad kaukė kažkaip nusmuko. Suprantu vasaros metu siaubingai karšta ir oro trūksta, o dabar - iškišti nosį tapo tiesiog įpročio reikalas, visiškai negalvojant apie saugumą. Va, gi kaukes nešioja, baudos negaus ir regis daugumai net nerūpi, kad taip 'nešiojama' kaukė nieko nesaugo. Čia kaip skėtis per lietų, kuris neišskleistas lieka rankinėje - turi su savimi, bet vistiek kiaurai šlapias.


Makiažo vasaromis naudojame ženkliai mažiau, norisi daugiau natūralumo, tad man labiausiai patiko šis drėkinantis makiažo pagrindas, kuris visiškai neapsunkindavo odos, lengvai palygindavo odos spalvą, bet nepalikdavo kaukės efekto. Naudoju ir dabar, šviesindama su lašiukais iki man tinkančio atspalvio ir džiaugiuosi - jo nesijaučia ant odos, darbo dieną išlaiko, maloniai jaučiasi ir gerai atrodo. Gaila tik, kad išimtas iš prekybos.


Šią vasarą aromatus naudojau labai neorganizuotai. Paprastai pasidedu 5 sezonui tinkančius ir vienas nuo kito besiskiriančius aromatus ir rotuoju pagal nuotaiką, orą ir progą. O va šiais metais norėjosi pabaigti kai kuriuos mažus likučius, nedidelius kiekius ir seniau turimus aromatus. Va vasarą mane labiausiai žavėjo labai unikalus Rituals aromatas su nestandartine žalumos, drėgmės, medienos, samanų, muilo ir citrusų akordų derme. Atrodo viskas visiškai nedera tarpusavyje, bet buteliuke aromatas buvo puikiai subalansuotas, nors trumpai išliko ir tikriausiai man daug labiau patiko pavasario metui.
-------------------------------------------------------------------------------------
Nė vieno kito aspekto šiais metais tikriausiai nebeišskirsiu. Vasaros metu keliavome mažai, daugiausia lankėme gimines tai vienos, tai kitos pusės šeimos šventėse, susitikome seniau matytus draugus, daug laiko praleidome tiesiog pajūryje - nepatikėsite, aš spėjau ir įdegti, truputį. Su vaiku aplankėme delfinariumą su pasirodymais. Na ir žinoma - darbas, daug darbo, daug laiko su vaiku, šiek tiek žvejybos, pakankamai vandens pramogų, grybavimas, mano daržas balkone.... Pilna įspūdžių vasara, kad ir pusiau karantininė. O kokia jūsiškė?





Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip, vasara is ties neiprasta. Kelioniu kur kas maziau...pas mama i Kedainius, kelis kartus i sodyba prie ezero, na dar i Utena susitikti su drauge. Vat ir visos keliones. Dar planavau aplankyti Telsius. Bet to dar neigyvendinau. Vis Zemaitija. O ir buti neteko. Gal dar bus kelios sauletesnes dienos ir spesiu tai padaryti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bet kaip smagu, kai iš ties daug žmonių iš naujo atrado Lietuvą! :) Tikėkimės ruduo bus gražus ir dar pavyks pasidžiaugti saulėtais orai ir aplankyti ne tik Telšius ;)

      Panaikinti
  2. mano vasara buvo labai kreizi ir ne tik dėl karantino - baigiau mokslus, daug laiko skyriau sau ir galvojimams kas esu ir ką iš ties noriu veikti, pasiekti. įsimintina ir kitokia,pilna naujų ir netikėtų atradimų - tokia buvo mano 2020 vasara)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikinu baigus mokslus! Puikus jausmas turėti rankose diplomą! Ar pavyko atrasti save per tuos kelis mėnesius? Ar visgi dar reikia laiko? Turi planų rudeniui?

      Panaikinti
  3. Ir aš baigiau 12 metų trukusius mokslus, įstojau į teisę, derinu reikalus dėl darbo, kuris ne tik gerai apmokamas ir derinamas su studijomis, bet ir leidžiantis man tobulėti 😁 tai iš tobulėjimo pusės vasara tikrai įspūdinga. O ir pakeliaut teko - ne į užsienį, kaip planavau, bet aplankiau Nidą, važiavau pas draugę, gyvenančią kitame Lietuvos gale, pirmą kartą su vaikinu važiavome prie ežero su palapinėmis. Įspūdžių labai daug ir esu visiškai pasiruošusi priimti visas gyvenimo naujoves, kurias atneš ruduo 😍

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu girdėti! Gerai apmokamą darbą be patirties labai sunku rasti. Linkiu sėkmės! Po įspūdžių kupinos vasaros vienas džiaugsmas bus nerti į sėkmingą rudenį ;)

      Panaikinti
  4. Mano vasara buvo keista. Birželis lyg toks neblogas, liepa nuobodi, rugpjūti atostogų planai subyrėjo. Bet šiaip viskas neblogai, nes turiu mėgiamą darbą.
    Beje į retinolius ir aš dairausi, tik dar neperprantu kokio čia man reiktų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daug kam iš ties keista ta vasara. O pakeliauti kažkiek pavyko?
      Geras dalykas retinolis, tik kol stiprumą surasiu reikiamą 🙊

      Panaikinti

Rašyti komentarą