#72/2020 Liepos mėnesį baigiau.

Vakar su baigtais produktais niekaip nespėjau, bet žinote, neturiu aš tokio labai labai griežto sau rėmo, kad juos reikia paruošti būtent pirmai mėnesio dienai. Na taip, norisi pabaigti pagal planelį, bet jis nėra nekeičiamas, nėra nepajudinamas. Vakar diena tiesiog išnyko, o šiandien norėjau daugiau laiko praleisti su šeima - daug laiko prabuvome tiesiog prie jūros, vaikui labai patinka smėlis, man jūra tiesiog tobula vieta meditacijai ir pabuvimui su savo mintimis. Taigi tokios tokelės - dienos atsipalaidavimui. O mano tuštučiai šį mėnesį labai keisti - regis nei vienos pilno dydžio pakuotės, tiksliau didžioji dalis miniukų, nemažai dekoratyvinės kosmetikos, tačiau nieko, ko realiai tikiuosi iš pabaigtų priemonių. Sakau gi, keista ta liepa.

"Visi mąsto apie pasaulio pakeitimą, bet niekas negalvoja apie pokyčius savyje."
J. Randolphas


Veidui

Paprasto efekto, drėkinantis ir labai švelnus kremas su gera sudėtimi. Kremas paliko labai gerą įspūdį, sudėtis labai saugi ir kelianti pasitikėjimą. Naudojau be jokių baimių tiek veido, tiek paakių odai. 
Su mielu noru pakartočiau, tik būtinai laukčiau nuolaidų.

Jau ne pirma šio serumo pakuotė ir tai tiesiog nuostabi priemonė vasaros metu, kai reikia paprasto, saugaus produkto; kai reikia itin lengvos formulės, kuri neapsunkintų odos, kai reikia intensyvaus drėkinimo. 
Kartosiu ir vėl, manau dar ne kartą.

Labai prastas micelinis vanduo, kuris vargiai, labai prastai, sunkiai įveikia akių makiažą, ką aš čia - neįveikia, tik apmozoja. Bet baisiausia priemonės sudėtis - koks save gerbiantis gamintojas į micelinio vandens sudėtį deda toksiškų akims ir jas erzinančių ingredientų? Ta prasme? Šios priemonės akims naudoti tiesiog griežtai negalima. 
Jokiais būdais nekartočiau ir po pirmojo bandymo akims naudoti nekilo ranka.

Baigiau, sunaudojau ir spėjau laiku. Tiesą sakant vos spėjau, nes priemonė atidarius galioja vos 3 mėnesius. Sekantį kart retonolio nepirkčiau prieš vasaros sezoną - kažkaip truputį neramu po nakties su priemone eiti į saulę, kad ir naudojant apsaugą nuo saulės. Tikriausiai tiesiog nepataikiau su laiku nusipirkti. Tačiau man nepaprastai patiko serumo minimali sudėtis, labai džiugino poveikis.
Būtinai pakartosiu, tik sekantį kart rinksiuosi kiek stipresnį  retinolį ir naudosiu ne vasaros metu.

Labai erzino kremo tekstūroje jaučiamos dalelės, kurios priminė smėliuką kreme. Žinote, toks jausmas lyg teptumeisi apsauginiu kremu nuo saulės prie jūros - smėlio visur pribyra, pripučia ir tepiesi su tuo netolygiu smėliuku - pasitaiko kartais. Kūnui dar kaip kūnui, bet kai tas jausmas ant veido, tai nieko smagaus... Labai nepatiko ir priemonės sudėtinės dalys, tarp kurių nesaugios ir žalingos odos sudėtinės dalys. Neramu man ir dėl besikemšančių veido porų - labai reta priemonė kemša mano odą, o ši va kimšo... Baisu - ar kyla klausimų dėl pakartotinių bandymų? Jei kyla, tai tikrai ne.

Sudėtis? Baisi ir vėl. Aš nežinau ar bereikia kartotis? Kiekvienas Biotherm produktas, kurį paimu į rankas yra baisus ir net nevertas bandymų, tačiau stengiuosi suteikti kiekvienai priemonei šansą. Kremas lengvas, drėkinimas jaučiasi, tačiau iš esmės tai savo kainos tikrai nevertas.
Nenorėčiau pirkti.


Švelnus, kvapnus, didžiulis, atsakingai gaminamas itališkas muilas, kurį su malonumu vis kartoju, kartoju ir kartoju. Labai patiko ir kartosiu dar ne vieną, tikriausiai tik vis kito aromato, kad nespėtų pabosti.

Rudeniško ar tai žiemiško kvapo kūno kremas, kuris turėtų intensyviai maitinti odą, tačiau turiu pastebėti, kad maitinimas nebuvo labai intensyvus, sakyčiau labiau trumpalaikis. Labiausiai čia man patiko kvapas, o pats kūno kremas - na, toks gana paprastas. Aš jo nekartočiau, manau yra geresnių kūno kremų.

Malonaus, gaivaus kvapo, pakankamai švelniai ir efektyviai dezinfekuojanti želė. Galbūt tik man nelabai patiko nepatogus naudojimas, dėl ko priemonė nebuvo skalsi ir greit baigėsi.
Kartočiau, patiko.

Pasitepliojau kiek per liepą, o kadangi dažai labai greit nusiplauna, nesijaučiau įsipareigojusi spalvai. Tiesą sakant ant blondinės ta spalva buvo daug gražesnė, o ant brunetės, na ne tokia ryški, kaip norėčiau. Patys dažai... nežinau aš juos pirkčiau pati? Pasižaidimas, kurio man greičiausiai jau nebereikia. Tad ne, antrą kart nekartočiau, nors ir nieko blogo, bet mano poreikiai šiai dienai visai kitokie.

Dekoratyvinė kosmetika

Ne pačios geriausios kokybės lūpų dažai, tačiau paletės idėja man labai patiko - tai priemonė iš kurios galima susikurti savo svajonių spalvą, susimaišyti jos tiek, kiek norisi. Iš pradžių labai daug maišiau, kartais prisimaišydavau nesąmonių ir viską mesdavau lauk, o kartais pavykdavo išgauti gražių spalvų ir efektų. Ne viską sunaudojau ant lūpų. Va dabar metu lauk mažučius likučius juodos ir mėlynos spalvos - tiesiog nesugalvoju kur juos panaudoti, o šiaip, paletė beveik tuščia, buvo smagu naudoti, tačiau visai nepatogu nešiotis su savimi. O priemonė tai tokia, kad reikia padengti kelis kartus dienos metu - galėtų būti lizdas ar net visi išsiimantys, kad patogiau būtų nešiotis.
Visgi, manau tokio dydžio paletės nekartočiau - nebuvo patogu tokią tampytis su savimi, o ir kokybės man pritrūko.

Baiginėju ir mažinu visos turimos kosmetikos kiekius, tačiau geriausiai man sekasi su veido priemonėmis - kaip ten bebūtų, bet naudojam daugiau. Šitam jau buvo laikas iškeliauti ir va, spėjau laiku. Makiažo pagrindas iš ties neblogas, visai gražiai pamaskuoja veido odos netobulumus, paslepia smulkias raukšleles. Stangrinamojo efekto čia tikrai nėra ir joks makiažo pagrindas to nepadarys. Ir visgi vizualiai oda atrodo šiek tiek jaunesnė ir gražiau atrodanti.
Ne pats geriausias, kokį kada esu bandžiusi, bet net labai neblogas - baigiau su malonumu.

Kaip ilgai šito viršutinio nagų lako nenaudojau... o jis ėmė ir tiesiog sudžiūvo. Sistema su pagrindu ir viršutiniu nagų laku man labai patiko. Viršutinis sluoksnis ir vienas pats gebėdavo suteikti ilgalaikį (6-8 d) efektą. Tačiau jį paprasčiausiai užmiršau per ilgai. Nepaisant to, pakartočiau.

Taip tikėjausi kažko nepaprasto ir tiesiog nusivyliau. Efektas man pasirodė taip sau, labiau natūralus, o norint ryškesnio imdavo stipriai lipinti blakstienas. Su tuo dar galima gyventi, tačiau kai po poros mėnesių ima trupėti, o po 3 mėnesių nuo pirkimo reikia mesti lauk... Rimtai? Dažnai tas pats Catrice ir Essence išlaiko bent 3-4 mėnesius, be jokio vargo. Nusivyliau, lūkesčiai buvo dideli ir dabar suku galvą, kokie tiek kiti Gosh tušai?

Kaip baigti priemones, kurias nori baigti? Nusineši į darbą ir vis tepiesi, per daug nesikoncentruodamas į tai, ką tepiesi. Tepiesi, nes lūpoms reikalinga papildoma drėgmė ar maitinimas ar norisi kažką jausti ant lūpų. Tai va, šituos blizgius noriu pabaigti, noriu su jais atsisveikinti, tad nunešiu ir paskutinį į darbą, po atostogų - ne tiek daug ir beliko. O šitas - labai paprastas, 6 val tikrai nelaiko, greit nusitepa, bet ant odos jaučiasi maloniai, lengvai sluoksniuojasi, tad vis dar mielai naudoju.

Jau kuris laikas pastebiu, kad sunaudoju labai daug lūpų priemonių, labai daug, ypatingai darbo metu, kur tai po kavos norisi pasidažyti iš naujo, tai su pietumis ar kuriuo nors užkandžiu nusivalgo. Blizgesys labai paprastas, atrodo labai natūraliai, tad labai patiko prie kasdienių, minimalių makiažų. 
Antrą kart nemanau kad kartočiau, tačiau išbandžiusi ir sunaudojusi nė kiek nesigailiu.

Vertinau gal ne per geriausiai, bet pradėjusi per karantiną eikvoti antakių priemonių atsargas nusprendžiau pirmiausia kažkaip užbaigti pieštukus. Labai smagiai naudojosi prie natūralių makiažų, puikiai tiko vasaros metu.
Patiko ir galbūt visai pakartočiau.

Aš neklydau rašydama apžvalgą žiemos pabaigoje - šis balzamas puikus vasarai, vėlyvam pavasariui, bet nelabai patiko žiemos metu. Vėsino odą, lengvos tekstūros priemonė puikiai jautėsi karštomis dienomis, o saulėtame paplūdimyje mano lūpas gelbėjo SPF 30 apsaugos faktorius nuo saulės. 
Puikus vasarą ir mielai pakartočiau ir ateinančios vasaros metu.

Aromatai

Intensyvus, stiprus kvapusis purškiklis, kurio kvapas iš ties primena mangus, muilą ir mangus, tačiau kvepėjo labai maloniai. Tiesa, privengdavau juo kvėpintis gamtoje, nes būtinai kokia bitė, širšė ar šiaip vabzdys pagalvos kad vaisiai ir pradės įkyriai skraidžioti aplink. Gal kiek nuvylė labai trumpas, maždaug 1,5 val išlikimas, bet iš esmės tai buvo puikus kasdienis produktas, kuris ne tik pavėpindavo, bet ir atgaivindavo karštą vasaros dieną.
Pakartočiau.

20. Egiptietiški aliejiniai kvepalai "Kleopatra"
Pamenate Lietuvoje pirmuosius aliejinius kvepalus, kuriuos lietuvaičiai vežė lauktuvėms iš pirmųjų kelionių po Egiptus? Pamenu, pirmuosius lauktuvėms gavau 2006 metais nuo vaikino mamos - ech, koks nuostabus gėlių aromatas ten buvo... Šitie kvepalai irgi gėliniai, tačiau jau kuris laikas kvapomanės pastebi, kad egiptietiški aliejiniai aromatai prarado savo autentiškumą - pastaruosius metu jie tiesiog kopijuoja populiarius vakarietiškus aromatus ir atkartoja juos aliejinėje formoje. Aš turėdama rytietiškus kvepalus noriu autentikos, o ne Gucci (ar bet kokio kito brando) populiaraus aromato kopijos. Šitie man regis jau buvo kopija ir nelabai mane žavėjo aromatas. Trūksta to tikro autentiškumo ir viskas.
Apskritai vertinant aliejinė forma yra nuostabi vasaros metu - šylanti oda labai palaipsniui skleidžia kvapą, jis išlieka labai ilgai - pakanka pasikvėpinti ryte, o vakare vis dar jauti kvapą. Ir visgi, kaip ir visi aromatai, taip ir aliejiniai - kvepalai genda, keičiasi jų kvapas, tad laikyti n metų nereiktų. 
-----------------------------------------------
Viskas, kaip ir minėjau, tie mano baigtieji šį mėnesį labai neįprasti, keistoki ir man pačiai. Tikriausiai dėl to, kad labai daug visokių smulkmenų, nemažai dekoratyvinės kosmetikos. Rugpjūtis turėtų būti kitoks. O kokia buvo jūsų liepa?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai