SCHWARZKOPF Gliss Kur "Ultimate Repair" šampūnas ir balzamas labai pažeistiems, sausiems plaukams su 3x skysto keratino kompleksu

Regis prabėgo visa amžinybė, kai naudojau Schwarzkopf šampūnus ir tikriausiai apskritai priemones plaukams. Nemažai jų naudojau paauglystės - ankstyvos jaunystės metu, pakaitaliodama su L'Oreal Elvital, Dove ir Shauma (to paties Schwarzkopf) šampūnais. Per karantiną šią porelę man nupirko vyras ir visai pataikė - ir sausiems, pažeistiems plaukams, ir keratinas man visai tinka. Pastaruosius kelis mėnesiu bandžiau, testavau ir noriu jums papasakoti savo nuomonę apie juodąją porelę su keratinu.

"Tegul tai, ko tu negali, netrukdo tam, ką tu gali."
J. Woodenas


Produktas: SCHWARZKOPF Gliss Kur "Ultimate Repair" šampūnas ir balzamas labai pažeistiems, sausiems plaukams su 3x skysto keratino kompleksu
Gamintojas: "Schwarzkopf & Henkel", Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išplauti nešvarumus, atkurti pažeidimus, sugražinti prarastą keratiną, suteikti spindesio, lengvesnio šukavimo ir atsparumo
Tinkamas tipas: labai pažeistiems, sausiems plaukams
Labiausiai patiko: efektas
Labiausiai nepatiko: sudėtis
Tūris: šampūno 250 ml; kondicionieriaus 200 ml
Kaina: kiekvienas po 3,29 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Maxima, Eurokos, Rimi ir kt.

Ką žada gamintojas: 
ŠAMPŪNAS: Junginys su 3x labiau koncentruotu skystojo keratino kompleksu preciziškai atkuria plaukų pažeidimus ir sugražina jiems prarastą keratiną. Plaukų struktūra maksimaliai atkuriama. Gilaus poveikio atkuriamasis poveikis ir iki 90% atsparesni bei spindintys plaukai.
Naudojimas: išskalauti. Naudoti reguliariai.

BALZAMAS: Junginys su 3x labiau koncentruotu skystojo keratino kompleksu preciziškai atkuria plaukų pažeidimus ir sugražina jiems prarastą keratiną. Gilaus poveikio atkuriamasis poveikis, itin lengvai iššukuojami ir iki 90% atsparesni bei spindintys plaukai.
Naudojimas: išskalauti. Naudoti reguliariai.


Pakuotė. Juodos spalvos plastikiniai buteliukai tikriausiai negali būti elementaresni ir beveik tokie pat, kaip kiti prekybos centrų parduotuvių lentynose. Buteliukas standartiškai dangteliu į viršų; balzamas atvirkščiai. Pakuotės šiek tiek briaunuotos, dizainas labai paprastas, elementarus, bet detalių gana daug.

Kvapas. Tiek šampūno, tiek kondicionieriaus kvapai labai panašūs, kvepia tiesiog šampūnu, šiek tiek  sodresniu, kiek stipresnio kvapo šampūnu.

Konsistencija Šampūnas beveik gelinės konsistencijos, perlamutrinės spalvos, tirštokas. Kondicionierius itin tirštas, kreminis ir labiau primena plaukų kaukę nei įprastinės konsistencijos balzamą.


Sudėtis:
ŠAMPŪNAS: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Dimethicone, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Cocamide MEA, Hydrogenated Castor Oil, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Mica, Hexyl Cinnamal, Laureth-4, Laureth-23, Linalool, Limonene, Propylene Glycol, Salicylic Acid, Methylparaben, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, CI 77891.

BALZAMAS: Aqua, Cetearyl Alcohol, Quaternium-87, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Citric Acid, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Isopropyl Myristate, Polyquaternium-10, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Hydrolyzed Keratin, Panthenol, Glycerin, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Sodium Methylparaben, Parfum, Dimethiconol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Potassium Sorbate.


Poveikis. Pasižadėjau sau, kad plaukų priežiūros gaminių sudėčių nenagrinėsiu, tiesiog mano plaukams nepakanka natūralių priemonių, tad truputį chemijos įsileidžiu. Daugmaž tiek, kiek yra šios porelės sudėtyje: putojimą sukurianti medžiaga, konservantai, emulsikliai, kvapiosioms medžiagos ir pagalbiniai ingredientai, tirštikliai ir kt. nėra saugios medžiagos. Tačiau turime šiek tiek kondicionuojančių ingredientų, kurie minkština, drėkina, stiprina plaukus, antisatiškai veikiančių ingredientų. Šiek tiek silikono, kuris užpildo plaukus ir juos suglotnina (o kaip be silikono?); simondsijų aliejaus ir keratino, kuris ne tik padeda plaukams išlikti tiesesniems, tačiau ir juos lengvai fiksuoja suformuodamas plėvelę, gerina plaukų būklę bei skatina jų atsinaujinimą. Apskritai sudėtis normali - daugmaž tokio lygio yra dauguma prokybcentrių šampūnų ir viskas man regis čia pakankamai gerai, nebent linkstate link natūralesnių priemonių, švelnesnių ploviklių ir ne tokių stiprių putojimą sukeliančių medžiagų.

Kalbėti apie šampūno ir kondicionieriaus poveikį tiesiog neverta, mat naudojimas niekuo nesiskiria nuo kitų tokio tipo priemonių. Šampūnas labai gerai suputoja, iš ties švariai plauna ir iš kart jaučiu, kad suteikia kiek daugiau paklusnumo. Plaukų šampūnas man pasirodė gana paprastas, tačiau veiksmingas. Bėda ta, kad jei dažniau juo plaunu plaukus, lyg ir norėtų pasausinti galvos odą. Maniškė ir šiaip sausoka, tikriausiai genetiškai, tad kasdien galvą plautis su priemonėmis, turinčiomis SLS ir įprastinių sausinančių ingredientų man tiesiog neįmanoma, jei noriu sveikos galvos odos. Balzamas labai tirštas ir sunkus, tačiau ant plaukų pasiskirsto lengvai, suteikia plaukams paklusnumo, minkštumo, švelnumo. Plaukai tampa glotnesni, tiesesni, lengvai iššukuojami. Ir visgi porelė visai nebloga: visiškai patenkina mano pagrindinius poreikius išplauti nešvarumus ir suglotninti plaukus; jie gerai atrodo, mano garbanos sugula tvarkingiau. Visai gerai kaip prekybcentrių kosmetikai - šita porelė prilygsta daugmaž Elvital ir Dove kokybei ir tokia kokybė mane tenkina.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. aš tai jau atsisakiau tokių priemonių visai, renkuosi kuo geresnės sudėties, kartais net nereikia daugiau investuoti, nes būna pigių produktų, kurie turiniu yra daug geresni už šiuos ir panašius. o be to, man SLS išplauna greitai plaukų dažus iš plaukų, tai nemėgstu :D

    bet anksčiau tikrai naudodavau, kol nerūpėdavo kas viduj ir daug plaukai nereikalaudavo)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsisakei silikonų ar kažkokių specifinių ingredientų?
      O pavyzdžiui ką šiuo metu naudoji? Smalsu, kas tos geresnės sudėties priemonės?

      Panaikinti
    2. šampūnuose nenoriu SLS, daugiau kaip ir viską atleidžiu, aišku silikonai irgi nėra tai, ką naudoju daug. naudojau Nature Box su granatų aliejumi, subaigiau, dabar turiu Green Feels dažytiems plaukams šampūną) kvepia skaniai, išplauna ir neturi SLS)

      Panaikinti
    3. Pritariu Dovilei 100 proc. :)

      Panaikinti
    4. Ačiū už atsakymą :) Reiktų ir man SLS vengti - plaukai ir oda sausoka iš prigimties :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą