MANILLA sausos odos rutina MINI (virš 30 m.). Nuomonė apie tris skirtingus produktus: prausiklį, toniką, kremą. Kaip sužinoti odos tipą ir jai tinkamus produktus.

Ilgus metus rašydama blogą pastebėjau, kad iš ties daugiausiai klausimų visuomet kelia veido priežiūra. Kokius produktus naudoti? Į ką koncentruotis? Kokie ingredientai svarbiausi? Ko vengti? Kokias priemones naudoti? Kokios grožio priemonės privalomos grožio rutinoje? O kaip tu darai? Labai daug klausimų ir į juos nėra vieno atsakymo, nes viskas paprasčiausiai priklauso nuo jūsų odos. Jei bendrai, tai nuo odos tipo, tačiau ir čia dar labai daug visokiausių aspektų, kuriems reikia labai daug specifinių žinių.

"Sėkmės kelias - tai lyg bėgimas aukštyn žemyn važiuojančiu eskalatoriumi. Tu turi bėgti, nes jei eisi - stovėsi vietoje, jei sustosi - judėsi žemyn."
A. Zuiderveen


Liepą su manimi susisiekė Manilla kompanija ir pasiūlė sprendimą, kuris padės sužinoti odos tipą, o kartu ir Manilla priemones, kurios tiks būtent jūsų odai, jūsų amžiui ir spręs jūsų problemas. Kaip viskas vyksta? PASPAUSKITE ČIA ir pateksite į Manilla svetainę, kurios apačioje yra nemokamas veido odos testas, kuris padės nustatyti odos tipą bei parinks tinkamą Manillos priemonių rinkinį. 


Pagal testo rezultatus jums bus pasiūlytos keturios sukurtos rutinos, kurias sudaro skirtingas priemonių kiekis. Testo rezultatai man parodė, kad turiu sausą odą virš 30 metų ir galiu rinktis kokios rutinos norėčiau. Mano pasirinkta MINI rutina yra visiškai elementarus, pagrindinių priemonių rinkinys iš trijų produktų. Kitos rutinos papildytos individualiais kremais rytui ir vakarui; veido kaukėmis ir serumais, kurie padės intenyviau ir efektyviau pasirūpinti veido odą ir geriau pagerins jos būklę. Kokią rutiną reiktų rinktis? MINI rutinos visiškai pakanka pagrindiniams veido poreikiams, tačiau papildomos priemonės gali ženkliai pagerinti veido odos būklę. Tad viskas priklauso nuo to, kiek norite investuoti ir kokius rezultatus matyti. 


Sausos odos rutiną MINI (virš 30 m.) sudaro veido prausimosi putos, tonikas ir veido kremas. Būtent trys priemonės yra minimalus veido priežiūros komplektas, kuris būtinai reikalingas veido odai. Veido priežiūrai visiškai pakanka kruopštaus valymo, tonizavimo po prausimo ir maitinimo ar drėkinimo kremu. Visus tris produktus naudoju jau porą savaičių, tad noriu šiek tiek papasakoti apie kiekvieną jų atskirai.

1 žingsnis - veido prausimas putomis

Produktas: MANILLA Nuditum* gaivinančios prausimosi putos su baziliko ekstraktu ir D-pantenoliu
Gamintojas: UAB "Dermofaktorius". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: valyti veido odos nešvarumus, sebiumo perteklių, makiažo likučius
Tinkamas tipas: visiems odos tipams, įskaitant vaikus nuo 3 m. amžiaus
Labiausiai patiko: poveikis
Tūris: 150 ml
Kaina: 15,90 Eur
Kur galima įsigyti: MANILLA (ČIA)

Ką žada gamintojas: Prausimosi putos švelniai ir efektyviai pašalina ant veido susikaupusius nešvarumus, sebumo perteklių ir net vandeniui atsparų makiažą. Baziliko ekstrakto ir provitamino B5 (D-pantenolio) kombinacija pasižymi odą padedančiomis drėkinti savybėmis. Sudėtyje esantys ypač švelnūs, iš augalų išgauti, sertifikuoti prausikliai tinka net ir jautriai odai, nedirgina akių, yra greitai suyrantys ir draugiški gamtai.
Naudojimas: Išspausti nedidelį kiekį putų, prausti veido odą ryte ir vakare.

Sudėtis: AQUA, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, LAURYL GLUCOSIDE, OCIMUM BASILICUM LEAF EXTRACT, GLYCERIN, PANTHENOL, CAPRYLYL/ CAPRYL GLUCOSIDE, CITRIC ACID, SULFATED CASTOR OIL, PHENETHYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL.

Labai daug merginų šiomis dienomis kalba apie aktyviuosius ingredientus, intensyviai veikiančius odą, tačiau reta kuri akcentuoja veido valymo svarbą. Tinkamas veido prausiklis nuvalo odos nešvarumus, per dieną susikaupusias negyvas odos ląsteles, smulkias dulkeles ir nešvarumus, makiažo likučius. Prausiklių pasiūla iš ties milžiniška, o kainos varijuoja nuo pigiausių iki kelias dešimtis kainuojančių priemonių. Išsirinkti švelnią, efektyvią ir odos nesausinančią priemonę gali būti tikras iššūkis, tad čia rekomenduočiau atkreipti dėmesį į sudėtines dalis. Labai smagu matyti Manillos prausiklyje iš ties saugius, odos nesausinančius, nežalojančius ingredientus; putojimą sukeliančios medžiagos itin švelnios, nenaudojami prieštaringai vertinami konservantai, o ir kvapą stiprinančių/ sukuriančių/ šalinančių ingredientų gamintojas nenaudoja.

Tačiau turiu pastebėti, kad putos turi švelnų augalinį aromatą, jaučiamą prausimosi metu. Valomosios putos labai patogios naudoti ir skalsios - vieno pompos paspaudimo pakanka visam veidui nuprausti. Šilkinio švelnumo putas švelniai masažuoju į veido odą ir nuskalauju. Po naudojimo kas kart stebiuosi, kaip gaiviai jaučiasi mano veido oda, ji tampa itin švari, skaistesnė, labai švelni, pašalinami ne tik nešvarumai, tačiau ir makiažas (tikrai įveikia įprastą, tačiau neteko bandyti su vandeniui atspariu), viršutinis odos riebaliukas. Ir nepaprasta, bet iš kart po odos prausimo nejaučiu jokio tempimo, man nesinori kuo greičiau tepti kremu. Labai kokybiškas, universalus produktas, kurį su malonumu naudoju ir nebijočiau jomis nuprausti ir vaiko veiduko ir pasiūlyti jautriaodėms draugėms. 

2 žingsnis - odos balansavimas/ tonizavimas

Produktas: MANILLA Silentium* raminantis veido tonikas su ramunių ir medetkų ekstraktais
Gamintojas: UAB "Dermofaktorius". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: raminti, drėkinti, tonizuoti, balansuoti odą
Tinkamas tipas: sausai, dehidratavusiai, jautriai odai
Labiausiai patiko: raminatis, aiškiai jaučiamas poveikis
Tūris: 125 ml
Kaina: 13,90 Eur
Kur galima įsigyti: MANILLA (ČIA)

Ką žada gamintojas: Ramina sudirgusią, jautrią odą, drėkina ir paruošia veidą kremams bei serumams – sureguliuoja odos pH. Romaniškų ramunių vanduo ramina, malšina sudirgimą, paraudimus bei suteikia atpalaiduojantį gėlių aromatą. Medetkų ekstraktas padeda tonizuoti bei skatinti odos atsinaujinimo procesus. Alavijo sultys drėkina.
Naudojimas: Lengvai sudrėkinti toniku vatos tamponėlį, švelniai nuvalyti odą. Prieš naudojimą suplakti. Rekomenduojame prieš naudojant toniką reiktų odą nuprausti švelniomis prausimosi putomis, o po toniko naudoti raminantį serumą ir veido kremą.

Sudėtis: AQUA, ANTHEMIS NOBILIS FLOWER WATER, CALENDULA OFFICINALIS EXTRACT, GLYCERIN, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PHENETHYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL.

Ir visgi labiausiai kosmetikoje nuvertinamas veido tonikas. Tenka girdėti iš įvairių šaltinių, merginų pasisakymų ir net blogerių neva tonikas yra visiškai nereikalinga, niekinė priemonė, rinkodarinis produktas. Mano galva tos merginos arba niekad nenaudojo toniko arba niekada nenaudojo veiksmingo toniko. Tonikas skirtas ne drėkinti odą, o subalansuoti jos pH po plovimo, pagerinti kremo įsigėrimą, gaivinti odą. 

Manilla raminamojo toniko pagrindą sudaro vanduo ir augaliniai ramunėlių ir medetkų ekstraktai, kurie ramina odą, padeda mažinti odos sudirgimą ir paraudimą. Kaip ir veido putų atveju galiu tik žemai nulenkti galvą priemonių kūrėjai - sudėtyje jokių nereikalingų ingredientų, visi itin saugūs, parinkti atsakingai. Gamintoja nepamiršo ir priemonių efektyvumo - tik pasipurškusi toniku jaučiu intensyvų gaivinamąjį ir lengvą drėkinantį efektą. Jei veido odą po vienų ar kitų prausiklių tempia, tai pasipurškus šiuo toniku jokio tempimo nebesijaučia, dingsta nemalonūs pojūčiai ir nors tas raminimas nėra ilgalaikis, tačiau pakankamai intensyviai jaučiasi. Žaviuosi ne tik poveikiu: verta paminėti itin malonų, atpalaiduojantį aromatą ir labai patogią, pakuotę, kuri toniką purškia smulkia dulksna, tačiau pakankamai dideliu kiekiu su vienu pompos paspaudimu.

3 žingsnis - odos maitinimas

Produktas: MANILLA Silentium* rmaitinantis veido kremas su avokadų aliejumi ir sviestmedžiu
Gamintojas: UAB "Dermofaktorius". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: maitinti, minkštinti, apsaugoti veido odą
Tinkamas tipas: sausai, dehidratavusiai, jautriai odai ir paakių zonai. Tinka ir vaikams nuo 3 m.
Labiausiai patiko: raminatis, aiškiai jaučiamas poveikis
Tūris: 30 ml
Kaina: 23,90 Eur
Kur galima įsigyti: MANILLA (ČIA)

Ką žada gamintojas: Švelnus maitinantis kremas tinkamas visai šeimai – net vaikams nuo 3 metų. Ši priemonė šiltuoju sezonu tinka odą pamaitinti, suminkštinti ir palepinti vakarais, o šaltuoju sezonu odą puikiai apsaugo ir nuo šalčio dienos metu. Kremas praturtintas sviestmedžiu ir avokadų aliejumi, kurie minkština odą ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų. Tai greita pagalba išsausėjusiai, šerpetojančiai, gyvybingumą praradusiai odai. 
Naudojimas: Tepti švarią nuvalytą veido odą ryte ir vakare. Švelniai įmasažuoti į veido ir paakių odą, palaukti, kol įsigers. Puikiai tinka kaip makiažo pagrindas.

Sudėtis: AQUA, BUTYROSPERMUM PARKII OIL, GLYCERIN, SESAMUM INDICUM SEED OIL, PERSEA GRATISSIMA OIL, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, CETEARYL ALCOHOL, CETEARYL WHEAT STRAW GLYCOSIDES, PANTHENOL, TOCOPHERYL ACETATE, PHENETHYL ALCOHOL, CAPRYLYL GLYCOL, XANTHAN GUM, CITRIC ACID.

Veido kremas yra galutinis žingsnis, tiesiog privalomas kiekvienoje veido priežiūros rutinoje. Jau kelis mėnesius testuoju vieno prabangaus gamintojo veido kremus ir su kiekvienu jų produktu suvokiu, jog kaina visiškai nelygi kokybei; o kokybiškas kremas daro stebuklus. Manilla testas man parinko jautriai, sausai odai skirtą, kiek riebesnį kremą ir čia turiu iš kart pastebėti, kad šiomis itin karštomis dienomis kremas man kiek per sunkus, tad rytais renkuosi itin lengvą emulsiją, o vakarais tepuosi šiuo kremu. O va praeitą, lietingą savaitę kremas puikiai tiko. 

Iš pirmo žvilgsnio šis kremas paprastas ir daro tai, ką žada - maitina odą, suteikia jau švelnumo, greit palengvina pasausėjusios odos tempimą ir iš ties sparčiai gydo pašerpetojusią veido odą. Paprasta, tačiau kokybiška. Kaip ir kitose priemonėse stebina atsakingai atrinkti ingredientai, saugios sudėtinės dalys ir malonus komforto jausmas. Tik gal visgi riebesni kremai tinkamesni vakarais arba šaltuoju metų laiku - net ir sausa oda nenori prakaituoti po riebokų aliejų sluoksniu saulėkaitoje.

Kažkada senai, kai Manilla buvo tik įsikūrusi, aš bandžiau kelis kompanijos gaminius ir jau tuo metu džiaugiausi atrodo iš ties efektyviais produktais. Per pastaruosius porą metų kompanija ne tik atnaujino produktų pakuotes, tačiau ir ištobulino, apgalvojo kiekvieną sudėtinę dalį, kad priemonės taptų maksimaliai saugios net ir vaikams, tačiau efektyvios sprendžiant realias odos problemas. Naujos, sukurtos rutinos yra puikus paruoštukas tiek merginoms, kurios tik pradeda pažindintis su veido priežiūra, tiek vyresnėms, kurios galvojo, kad pakanka ūkinio muilo, o tonikas iš viso yra tik verslininkų pramanas. Veido odos testo pagalba parinktos priemonės nustebino kokybe, ypač patiko veido prausimosi putos, nustebino toniko efektyvumas ir kremo paprastumas bei saugi sudėtis. Gundausi ir premium rutinos rinkiniu, noriu išbandyti ir atnaujintus serumus. O ką jūs esate išbandę iš Manilla produkcijos?




Ačiū, kad skaitote, 
Gėlėta kosmetinė

PR-Sample

Komentarai

  1. O nebus „kas nepatiko“?... Ar čia tiesiog nupirkta reklama?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nupirkta reklama būtų ir žymima kaip apmokėta reklama, o ne 'Pr-Sample" (kas reiškia produktai gauti testavimui). Įrašo tekste prie kiekvieno produkto paminėjau kas nepatinka, tarkim veido kremas šiltuoju sezonu per sunkus ir per riebus ir t.t. Tiesiog šį kart neišskyriau "labiausiai nepatiko" aspekto - tik ar tai keičia įrašo esmę?

      Panaikinti
    2. O kaip jums atrodo? Kai nėra įprasto jūsų blogo formato, tai suponuoja į ne visai šališką nuomonę. Bet čia tik mano nuomonė.
      Esmė ta, kad per visus medijos kanalus peršama būtent ši kosmetika. Gal ji ir gera, bet kuomet per daug ir per įkyriai reklamuojama, tuomet kažkaip „neskanu“ darosi.
      Man jūsų blogas be galo patinka: jūs rašote įdomiai, apžvelgiate įvairiausias priemones, visuomet reziumuojate kas patiko, bei išskiriate priemonių trūkumus. Jūsų apžvalgas visuomet su malonumu perskaitau ir gerbiu jus už nešališkumą. O pastaroji apžvalga nepasirodė labai šališka.
      Linkiu Jums sėkmingai pildyti blogą, nesustoti ir toliau taip įdomiai ir aktualiai apžvelgti įvairias priemones. Jūsų rašymo stilius ypatingas! Tik nekeiskite formato. :)

      Panaikinti
    3. Visiškai jus suprantu: šiuo metu tikrai daug Manilla reklamos per TV, socialiniuose tinkluose, apskritai internete ir pas blogeres. Manau dauguma blogerių tiesiog sulaukė priemonių už įrašą tipo mainų. Bet gi tai ne reklama, už ją nemokama ir nuomonių neperkama (nors tikriausiai galiu kalbėti už save - nežinau kitų blogerių situacijos plonybių). Agresyvi ir perteklinė informacijos sklaida beveik visus nuteikia nemaloniai ir kelia atstūmimo reakciją. Bet renkasi tai kompanijos marketingo vadovai kiek, kuri ir kaip skleisti apie save, kur ir kaip dažnai leisti reklamas TV ir WWW.
      O jei apie pačią kosmetiką tai iš ties verta dėmesio: ir sudėtys išieškotos ir patys produktai mano nuomone tikrai puikiai apgalvoti :)

      Galiausiai noriu jums padėkoti už komplimentus mano pusėn - labai malonu, kad skaitote, sekate. Stengiuosi nepakliūti į masinius informacijos srautus, kad blogas liktų aktualus vengiantiems to didžiulio informacijos srauto ir ieškantiems. Tik keista, kad būtent tie masinės sklaidos tematikos įrašai paprastai būna daugiau skaitomi 🙂

      Panaikinti
  2. Man tiesa pasakius keistokas tas kosmetikos skirstymas iki 30 metu ir po. Lyg po 30 metu iki 100 metu niekas nesikeicia. Kazkoks diskriminacinis skirstymas. Mazdaug po 30 gyvenimas neegzistuoja. Iskirtinis pataikavimas jauniems zmonems.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, man nepasirodė keista. dauguma kompanijų turi amžiaus ribas - kai kurie naudoja 25; 30; 35; 40; 50; 60 amžiaus ribas. Tai padeda identifikuoti priemonių paskirtis ir stiprumą, padėti atsirinkti. Suprantu, kad lyg ir niekas nesikeičia pasiekus tam tikrą ribą, tačiau toli gražu ne visos domisi ingredientais ir nemanau kad va taip ir sugebėtų nusipirkti kremą (pvz vadovaujantis ingredientų sąrašu), kai dėl odos pokyčių lyg ir norisi stipresnio. 🙂

      Panaikinti
  3. aš savo bloge irgi apžvelgiau šitą rutiną, tai man nepatiko pasiūlytas nuditum drėkinamasis kremas, kuris nė velnio man nieko nedrėkino :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mačiau pas tave, kad sunkiai gėrėsi ir drėkinimo nesijautė. P.S. norėjau palikti komentarą dėl nuotraukų - puikiai juose atrodai 😉

      Panaikinti
  4. Man patiko riebios odos rutina virš 30 metų :). Tiesa, emulsija nelabai, bet kitas kremas super. Su tokia oda kebloka, riebiaodžiams paaugliams iki 30 :):):) skirta jau nelabai, bet kažkokia sunki altirelija irgi netinka, o jau ir su senėjimu norisi bent simboliškai pakovot, tai mano manymu sudaryta neblogai. O dėl reklamų, rai matau jas tik FB ir kažkaip nekliūna :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mačiau tavo įrašą 🙂
      Man elulsija - kremas tikriausiai irgi mažiausiai patikęs produktas, bet apskritai tai viskas šioje rutinoje man pasirodė neblogai. - pritariu 😉

      Panaikinti
  5. Nesu nei blogerė, nei nuomonės formuotoja, anaiptol... net instagram paskyros neturiu susikūrusi - naudoju treti metai "Manilla" produkciją, mano oda ją myli (nusivylusi likau tik lūpų balzamu ir antiperspirantu), todėl nuoširdžiai rekomenduoju ir kitiems.

    Ingrida, man labai patinka tavo įrašai - kuo didžiausios sėkmės ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkoju už komentarą ir žinoma labai malonius linkėjimus :)
      Man dabar labai įdomūs Manilla serumai - manau ateityje būtinai pabandysiu :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą