TINDI šampūnas vaikams su kviečių gemalų ekstraktu ir pantenoliu

O šiandien man labai norisi šiek tiek pakalbėti apie vaikišką kosmetiką ir apie plaukus. Iki šiol sūnui rinkomės kūdikiams skirtas priemones, tačiau jau kuris laikas iš vaiko girdžiu, kad jis nebe kūdikis ir savo kosmetiką nori rinktis pats. Parduotuvėje pasiūliau pačiam išsirinkti šampūną, atrinkusi priemones be sausinančių SLS. Tarp pasirinkimų buvo ir tų pačių kūdikiams skirtų šampūnų ir pakuočių su paveikslėliais. Žinoma, maniškis pasirinko pastaruosius variantus, iš kurių pritariau tik Tindi šampūnui - pasirodė, kad sudėtis visai nebloga ir bandyti verta. Ką gi, trumpa nuomonė apie vaikišką kosmetiką šiandien laukia jūsų dėmesio.


Produktas: TINDI šampūnas vaikams su kviečių gemalų ekstraktu ir pantenoliu
Gamintojas: AB "Naujoji Ringuva". Pagaminta Panevėžys, Lietuva
Paskirtis: išplauti plaukus
Tinkamas tipas: skirta vaikams
Labiausiai patiko: gana saugi sudėtis
Labiausiai nepatiko: per stiprios kvapiosios medžiagos
Tūris: 210 ml
Kaina: 1,59 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Iki, Ringuvos el.parduotuvėje

Ką žada gamintojas: Šampūnas vaikams be SLS, SLELS, parabenų ir alergizuojančių kvapų. Su kviečių gemalų ekstraktu, kuris maitina, stiprina ir suteikia plaukams šilkinio žvilgesio bei purumo. provitaminas B5 (pantenolis) drėkina ir ramina galvos odą.

Sudėtis: Aqua, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Cocamphodiacetate, Sodium Chloride, Glycerin, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Panthenol, Polyquaternium-7, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, CI 16255


Poveikis. Matyt mano vaikas iš ties pavargo nuo pakuočių su kūdikiais, mat būtent vaikiškas paveiksliukas ant pakuotės patraukė jo dėmesį. Iš ties tai pakuotė labai paprasta, nepersistengta su kokybe ar dizainu, tačiau kai moki nedidelę kainą, greičiausiai ir nesitiki labai daug. 

Priemonė gelinės tekstūros, intensyviai kvepia vaisiais ir uogomis. Ir visgi kvapas nėra tikroviškas, labiau sintetinis. Be viso to, man jis dar ir gerokai per stiprus - nosį riečia kaip stipru. Kvapas labai labai intensyvus, todėl visiškai netikiu 'natūralia' kvapų kilme, o ir tokio stiprumo aromatai gali dirginti odą. 

Būtent kvapas yra didžiausias mano susirūpinimas, nes šiaip priemonė veikia puikiai: labai stipriai suputoja, švelniai ir švariai plauna plaukus, suteikia jiems blizgesio, purumo ir švelnumo. Ko daugiau galima norėti iš vaikiško šampūno? Atlieka tai, kam ir yra skirtas. 

Priemonė rinkausi dėl saugesnės sudėties be SLS. Visgi, sudėtis nėra visai nepriekaištinga - turime pernelyg intensyvų kvapą, turime intensyvų dažiklį, keli ingredientai potencialiai turi pavojingų priemaišų. Nepalyginsi su kūdikiams skirtomis priemonėmis, tačiau lyginant su rinkoje esančiomis vaikams, ženkliai saugesnės sudėties. Jei tik kvapas būtų bent kiek silpnesnis, o ir dažiklių buvo galima išvengti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai