2018/2019 rudens - žiemos tendencijos: makiažas

Dar viena tendencijų kryptis, kuri noriu tikėti, daugumai iš jūsų laukiamiausia ir mylimiausia. Makiažas, kaip ir apranga, kinta su metais, laikotarpiu, sezonu, net amžiumi... Sakoma, jei moteris 10 metų dažosi lygiai taip pat, reiškia kažkas negerai, ir tikrai derėtų pasidomėti naujovėmis. Net tų pačių 2008 metų mados makiaže šiai dienai atrodo juokingos ir nebenaudotinos. Prancūzai turi posakį, sakantį - kas buvo madinga prieš 10 metų - seniena; kas prieš 20 metų - pamiršta; kas prieš 30 metų - vėl madinga; kas prieš 50 metų - klasika... Stebint tendencijas tikriausiai galima pastebėti, kad mados šiuo metu įkvėpimo semiasi iš maždaug 30 metų atgal, tuo tarpu prieš 10, 15 ar 20 metų buvusios mados laikomos neskoningomis ir atgyvenusiomis; vis dar laukiančiomis savo eilės...

Kaip tikriausiai jau pastebėjote, šiais metais dizaineriai ir mados namai įkvėpimo sėmėsi iš 1980 metų, tad aktualu mūsų tėvų "aukso amžiaus" mados. O kas vyrauja 2018/2019 rudens ir žiemos makiažo tendencijose? Tuoj pasižiūrėsime.

Nuotrauka iš ČIA


1. Makiažas, atrodantis tarsi be makiažo (no make-up make-up)



2. Šviesi, išblyškusi, porcelianinė veido oda


3. Nepastebimas, neryškus veido kontūravimas


4. Persikiniai ir rožiniai skaistalai


5. Nedažytos lūpos


6. Nude ir neutralių atspalvių lūpos


7. Itin spindinčios lūpos su lūpų blizgesiais


8. Lūpų tintai (lip stain)


9. Ryškūs lūpų dažai su beveik nedažyta veido oda


10. Raudonos spalvos lūpų dažai


11. Vyno spalvos lūpų dažai


12. Dideli, natūraliai atrodantys antakiai


13. Makiažas be blakstienų tušo


14. Spalvotas blakstienų tušas


15. Juodas akių pravedimas


16. Spalvotas akių pravedimas


17. Paryškinta vandens linija


18. Storų linijų katės akys


19. Kūrybingas ir/ ar abstraktus akių pravedimas


20. Sidabro spalvos vidinis akies kamputis


21. Dūminis akių makiažas


22. Ryškūs, dominuojantis akių makiažas (šešėliai) be likusio veido makiažo


23. Blokinis, spalvotas akių makiažas


24. Ryškus spalvinis akcentas akių makiaže


25. Spindintys ir blizgūs akių šešėliai


26. Mėlyna spalva akių makiaže


27. Rožinė spalva akių makiaže


28. Auksinio įdegio spalvos akių šešėliai


Kas savarbiausia 2018/2019 rudens - žiemos makiažo tendencijose?

Jei kelis praėjusius sezonus vis spėliojome, kuri tendencija populiaresnė: natūrali ar drąsi, tai šį sezoną galima sutarti, kad abi jos labai lygiavertės ir vienodai mėgiamos bei vienodai aktualios. Nesvarbu, ar rinktumėtės natūralų efektą su neutraliomis spalvomis, makiažu be makiažo ar praleidžiant tam tikrus makiažo žingsnius, pavyzdžiui, nedažant lūpų, akių ar veido; renkantis natūralius šešėlius ar neutralų kontūravimą. Ar rinktumėtės visiškai priešingai - kūrybingai ir artistiškai pažaisti su linijomis, rinktis neonines spalvas ar itin ryškius atspalvius ir susikurti pasakų herojės ar galaktikos princesės įvaizdžius - vistiek pataikysite į tendencijas, skirtas rudeniui.

Iš vyraujančių spalvų norisi išskirti mėlyną - kelis sezonus atspalvis bandė pasibelsti į mūsų širdis, tačiau visuomet nesėkmingai. Atrodo šis yra lemiamas, kai merginos nebebijo bijoti pavadintos vulgariomis ar neskoningomis ir vis dažniau pasirenka mėlynos spalvos akių makiažą. Lygiai taip pat svarbūs ir auksiniai šešėliai, kurie itin tinka prie natūralumo krypties. Ryškios, neoninės spalvos varijuoja nuo geltonų iki raudonų, nuo žalsvų iki mėlynų - visas spalvų spektras.

Nepriklausomai nuo to, kurią kryptį pasirinksite rudens - žiemos makiažui, derėtų išbandyti jau praeito sezono naujovę, bandančią įsitvirtinti rudenį ir mano širdį jau pasiekusią - praleisti vieną ar kelis makiažo žingsnius. Tarkim atlikti makiažą, bet nedažyti akių, ar veido, ar lūpų. Dar pavasarį buvau visai pamiršusi akių makiažą ir blakstienų tušą, o vasarą dažydavau tik akis ir lūpas, visiškai neliesdama veido odos.

Mane labiausiai džiugina natūrali makiažo tendencijų kryptis su galimybe pažaisti spalvomis, pagaliau į madą iš tiesų grįžtantys mėlyni šešėliai bei spalvoti akių pravedimai. O kas tau atrodo patraukliausia naujose tendencijose?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai