2018/2019 rudens - žiemos tendencijos: populiariausi raštai

Raštų tendencijos dažnai klaidingai laikomos tik audinių, t.y. drabužių tendencijoms aktualus dalykas. Tačiau mano nuomone raštai itin svarbūs ateinantiems vėjams ne tik audiniuose. Iš populiariausių raštų galima pasisemti įkvėpimo ekperimentuojant makiaže, raštų stilių galima visiškai nukopijuoti darantis rudens įkvėptus makiažus, rinktis aksesuarus tam tikram sezonui naudojant vienus ar kitus raštus... Panaudojimo galimybės beribės, o ir parduotuvėse viskas pasidaro aiškiau, kai žinai, kokie raštai iš ties madingi ateinantį sezoną, o kurie praeito, pasenusio sezono.
Tad kviečiu semtis įkvėpimo ir pasižvalgyti po populiariausius 2018/2019 rudens - žiemos raštus.


1. Rudens gėlių raštai



2. Abstraktaus meno raštai


3. Šilkinių skarų raštai


4. Gausiai raštuotas brokadas


5. Logotipai


6. Modernūs geometriniai raštai


7. Eglutės raštas (Herringbone)


8. Houndstooth raštas


9. Langelių raštas (glen plaid)


10. Didelių langelių ir škotiškų langelių raštai (Plaids and Tartans)


11. Juostelių raštas


12. Močiutės/ kaimiški/ folkloro nėriniai ir raštai


13. Leopardo kailio raštai


14. Gyvūnų tematikos, odos ir kailio raštai


15. Neoninių spalvų gyvūnų odos ir kailio raštai

Kas svarbiausia 2018/2019 raštų tendencijose?

Kaip ir kiekvienais metais, vis dar madingi gyvūnų raštai, tik šį sezoną raštuose naujovė - kad ir kaip neįtikinamai tai atrodytų, tačiau rudenį ir žiemą bus itin populiaru neoninių spalvų gyvūnų raštai. Kaip visuomet nesuklysite pasirinkę ir įvairių formų langučius, juosteles, eglutės raštus, geometrinių figūrų audinių siuvinus... Būtent eglutės, houndstooth, juostelės ir langeliai yra patys populiariausi rudens - žiemos raštai. Derinami su '80 stilistika jie šį sezoną atsiduria netikėtose vietose - matosi iš po palto, dėvimi kaip apatinio sluoksnio drabužiai ar nuo galvos iki kojų renkantis vien tik tą patį raštą. Dar viena itin svarbi ir nauja tendencija, įkvėpta folkloro/ kaimo ir močiutės tematikos yra raštai ir nėriniai būtent šia tematika - megzti, raštuoti, tarsi jus, kaip vaikystėje nuo galvos iki kojų būtų apmezgusi močiutė. Nauja, bet atrodo itin stipri kryptis, vyraujanti ir aprangos tendencijose. 
Logotipai atrodo po truputį praranda savo pozicijas, tačiau juos mes vis dar matome tendencijose, ir atrodo matysime ilgai - tai tampa klasikiniu raštu, minimu sezoną po sezono. Na ir kaip be gėlių? Dar nemačiau nė vieno sezono, kai jos nebūtų populiarios. Savaime suprantama, renkamės rudeniui tinkančias gėles, prislopintų spalvų fonuose ir rudens spalvų skalėje. Netrukus pakalbėsime ir apie rudens spalvas. 

Ar jau išsirinkote mylimą raštą? Ką norėtume išbandyti naujo? Aš nepaprastai džiaugiuosi eglutės raštu, kaimo tematika ir žinoma - gėlėmis. O kuris tau patinka labiausiai?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai