YVES SAINT LAURENT "Mon Paris" parfumuotas vanduo moterims

Paskutinis mano turimas kvepalų mėginys, apie kurį noriu jums papasakoti yra Yves Saint Laurent "Mon Paris" parfumuoto vandens miniukas. Nors buvau nusprendusi, kad ruošiant jums tendencijų įrašus tikrai nekalbėsiu apie mėginius, rašysiu tik apie pačius svarbiausius dalykus ar "degančias", senas, užsilikusias apžvalgas, tačiau... aš labai norėjau jais vis pasikvėpinti, kol po kelių purkštelėjimų pastebėjau, kad nebe kažkiek kvapnaus skysčio ir belikę, tad laukti tikrai nėra ko - metas trumputei nuomonei apie man kiek neįprastą kvapą.

"Suteik kiekvienai dienai šansą tapti gražiausia tavo gyvenimo diena."
M. Twainas

Paveiksliukas iš ČIA

Produktas: YVES SAINT LAURENT "Mon Paris" parfumuotas vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "YSL Beaute'" Pagaminta Prancūzijoje
Kaina*: 30 ml - 59,95 EUR; 50 ml - 90 EUR; 90 ml - 130 EUR
Kur galima įsigyti: Douglas, Kristiana 
Leidimo metai: 2016 m.
Aromato kūrėjas: Olivier Cresp, Harry Fremont ir Dora Baghriche
Kvapo kategorija: šipro - vaisių

Gamintojo aprašymas: 
Kokia yra meilė?

Pagavusi intensyvaus meilės romano, kuriame netrūksta drąsos išreikšti savo įsitikinimus ir gyventi euforijoje, dvasią, YSL BEAUTÉ pristato sensacingą šiuolaikinės meilės išraišką, kurią įkvėpė meilės miestas – Paryžius. Leiskite savo troškimams šiandien Jus vesti į naujas, neatrastas vietas. Pamirškite rutiną. Ir pajuskite svaigulio jaudulį, kadangi meilė perima Jūsų pojūčius ir veda į Jūsų sielos nežinomų aistrų kelionę. Mon Paris. Vaizdingas šiuolaikinės meilės istorijos pasakojimas. Jausmingas. Impulsyvus. Naujoji svaiginanti, aistringa meilė paleista į pasaulį.

Šviesi, svaiginanti, kūniška Svaiginanti meilė palieka svaiginantį šleifą. Mon Paris – tai iš naujo atrastas tradicinis šipro kvapas; kvepalai, kurie apgaubia Jus nauja intencija ir aistringu švytėjimu. Tradiciškai šipro kvapas yra labai gražios, tačiau griežtos struktūros klasika, įsikūnijusi į retro stiliaus Paryžiaus eleganciją. Mon Paris šį supratimą apverčia tiesiogine prasme ir sukuria naują grakščią harmoniją, apversdami įprastinį šipro kvapą aukštyn kojomis ir pristatydami drąsų, įžūlų, sniego baltumo šipro kvapą, pritaikytą šiuolaikiniam meilės amžiui. 

Rezultatas – itin modernus, precedento neturintis, iš kitų išsiskiriantis šipro kvapas, sukurtas ne vieno, o trijų kvepalų meistrų: Olivier Cresp, Dora Baghriche ir Harry Fremont. Nusigręždami  nuo įprastos struktūros ir žaisdami su naujomis medžiagomis bei pojūčiais, jie kartu dirbo tam, kad sukurtų visiškai kitokią šipro patirtį. Kūniška pilnatvė ir skaidri gėlių ypatybė išskiria Mon Paris kaip modernų gėlių ir vaisių šiprą; tai jaudinantis, gundantis ir visiškai prikaustantis dėmesį kvapas. Kerus paskleidžiantis, galvą apsukantis, šis naujasis baltasis šipras sužavi vos kartą pasikvėpinus, kadangi yra gryno lyg kristalai pobūdžio, kurie apjungia pačiulio kvapą ir švytinčias baltąsias natas bei padeda jam rasti balansą su muskuso jausmingumu. Kur yra tamsa, ten ir šviesa; kur tikitės rasti saldumą, randate seksualinę trauką. Kaip viską pakeičia meilė, taip ir Mon Paris.

Datura (durnaropė - GK pastaba), kurios ir bijoma, ir garbinama, yra legendinė ir kerinti gėlė, žinoma savo seksualinio pobūdžio charakterio atskleidimu naktį. Ji yra apgaulinga dieną ir vienintelis būdas užfiksuoti jos hipnotizuojančią esmę yra viršutinės erdvės technologijų panaudojimas. Pamatas – aiškus, akinamas baltumas, kuris sukelia ilgai trunkančią intrigą dėl net dviejų rūšių pačiulių. Nors jie skirtingos, tačiau papildo viena kitą. Pačiulis iš Gvatemalos mylimas dėl savo medžio, gintaro pustonių. Indonezijos pačiulio širdyje slypi aštri šiluma. Ši pačiulių pora sukuria stiprų akordą, kuris busdamas nudriekia geismo šleifą. Sujungiant jį su išskirtiniu muskuso kvapu, jie virsta į unikalią, prisotintą, baltą, ir švarią struktūrą. Klasikinis kodas sulaužytas. Jo vietoje – naujas, svaiginantis akordas.

Kaip prasideda naujasis šiuolaikinio šipro skyrius? Pagrindinis galvos akordas – jaudinančios bergamotės iš Kalabrijos su šviežių aviečių ir braškių atspalviais, o papildomos kriaušės natos suteikia sultingą, šviežią toną – aklas žingsnis į euforiją.

Toliau – širdis. Užuot pagrindui pasitelkus gryną daugeliui kvepalų būdingą šipro kvapą, Mon Paris širdis yra skaidri, švari ir šviežia, lyg spindulys, žaidžiantis kvepalų buteliuke. Žydinti, žvilganti, spindinti dėl  bijūno akordų, sujungtų su turtingu arabiniu jazminaičiu iš Indijos ir jazminų mišiniu iš Junanio provincijos Kinijoje, ji sukuria didžiulį moteriškumo sprogimą, kuris maudo daturą kerus skleidžiančioje šviesoje, o kartu apgaubia pačiulio šiluma ir žemiškumu.

Baigiamasis akordas. Ir vėl tradicijų laužymas. Užuot atsiskleidžiant „išdžiovintu“ kvapu, kuriuo pasižymi įprasti šipro kvepalai, Mon Paris nepaklūsta įsigalėjusiai tvarkai ir pasitelkia išskirtinį muskuso sprogimą, kuris vibruoja ir virpa kvepaluose, nuo viršaus į apačią ir vėl į viršų. Trijų rūšių kūniškas baltasis muskusas vaidina šį svarbų, tačiau sudėtingą vaidmenį, susijungdamas su baltomis gėlėmis, kad maudytų sniego baltumo šiprą šviesioje, baltoje šviesoje. Spindintys, gryni, kristaliniai, jie stiprina erdvinį gėlių širdies tūrį, o skaidrūs, spindintys pačiuliai įneša neįprastą permatomumo ir grynumo jausmą. Viską apjungia jausmingas, šiltas, mineralinis ambroksas, kuris įneša stiprų, kaip meilužio rankų komforto, prabangos jausmą ir subalansuoja Mon Paris ryškumą, pabrėždamas jo turtingumą, eleganciją ir savitą stilių – ir tikrai ištempdamas iš tamsių ir niūrias nuotaikas keliančių samanų.

Įkvėpimas visiems įsimylėjėliams sekti iš paskos. Vaizdingas šiuolaikinės meilės istorijos pasakojimas. Jausmingas. Impulsyvus. Įsigalėjusiai tvarkai ir miestui apsukama galva ir nauja svaiginanti aistringa meilė yra paleista į pasaulį.



Viršutinė nata: braškės, avietės, kriaušės, Kalabrijos bergamotės, calone, apelsinai, mandarinai
Širdies nata: durnaropė, bijūnai, apelsinų žiedai, arabiniai jazminai iš Indijos, jazminai iš Kinijos
Apatinė nata: Indonezijos pačiuliai, baltasis muskusas, ambra, pačiuliai iš Gvatemalos, kedras, samanos, vanilė

Pveiksliukas iš ČIA

Sudėtis: Alcohol, Parfum, Aqua, Benzyl Salicylate, Linalool, Benzyl AlcoholHydroxycitronellal, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Limonene, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Citronellol, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Salicylate, Eugenol, Citral, TRIS Citrate, Benzyl Benzoate, Farnesol, BHT, CI 17200, CI 60730.


Pakuotė. Savaime suprantama, maniškė pakuotė paprasčiausias mėginukas, kuris beje yra purškiamas, pagamintas kokybiškai. Pilno dydžio pakuotė man asmeniškai labai graži: stiklinis buteliukas su švelniai rožiniu skysčiu ir juodais akcentais. Lygiai tokia pat ir kartoninė dėžutė. Graži, patraukli, tik gal ta rožinė šiek tiek man per mergaitiška, kita vertus, pilnai atspindi kvapą tokiu spalviniu pasirinkimu.

Pilno dydžio pakuotė. Paveiksliukas iš ČIA

Kvapas. Kvapas prasideda nuo saldžios vaisinės bangos, primenančios vaisių sirupą. Pirmas 15-30 minučių aromatas tarsi spinduliuojantis, žėrintis ir keičiantis formą. Nosis pirmiausia atpažįsta itin stiprių aviečių uogų kvapą (kurį aš dievinu), tuomet seka kiek blankesnės braškės, kriaušės, apelsinai... Nudžiūvus skysčiui ant odos, jis lieka spinduliuojančio vaisinio kvapo su aiškiai jaučiamais bijūnai ir kiek silpniau - durnaropės bei jazminų kvapų. Gėliniame akorde užuodžiu minkštą muskusą ir švarų pačiulio aromatą. Visa ši nata kažkuo primena skalbinių minkštiklį ar itin kvapnių muilų parduotuvę - kvapas įgauna kažką muiliško.

Tai be abejonės kvapas, kurį pamilsite arba nuoširdžiai nekęsite. Kokį milijoną kartų bandžiau uostyti ir suprasti, ar jis man patinka, ar mane erzina. Galbūt paskaičius natas gali atrodyti, kad tai itin saldus aromatas, tačiau nusistovėjus ant odos jis tokiu nėra - saldus avietinis, baltos gėlės, pačiulis ir minkštas, švelnus, baltas muskusas jaučiasi po kurio laiko, kai visos natos galutinai nusistovi.

Tai smagus aromatas, kuris man asocijuojasi su rudens pradžia. Aromatas pats savaime nėra kažkas neįprasto, ir man atrodo šiek tiek per brangus iš to, ką užuodžiu. Vaisinis - pačiulių aromatas man įdomus uoslei, tačiau vaisinės natos šiek tiek sintetinės, trūksta gelmių, dimensijų. Kita vertus, akordų kaita gana gerai subalansuota, maloniai pereinančios natos ir truputį brandesnis aromatas, nei rinkoje esantys vaisių aromatai skirti paauglėms.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
     ☂ rudens sezonui;
     ★ nakties metui.

Kvapo išlikimu aš esu pilnai patenkinta, dažniausiai jaučiu jį apie 5 valandas nuo pasipurškimo, tad vertindama savo pojūčius bei žinodama EDP kvapų išlikimo laiką, noriu teigti, kad išlieka 3-6 valandas, priklausomai nuo kūno chemijos ir odos tipo. Tai kiek stipresnis kvapas, nei aš naudoju šiltuoju metų laiku ir jo nereikia uostyti prisikišus riešą prie nosies. Tiesą pasakius, jis užuodžiamas per maždaug ištiestą ranką, tad jausis maždaug pusmetriu aplink jus, bus aiškiai jaučiamas aplinkiniams, bet tikėtina, kad toks atstumas dar neerzins aplinkinių uoslės (vėlgi, priklausomai nuo aplinkinių uoslės aštrumo bei jautrumo kvapams).

Paveiksliukas iš ČIA

Hmm... įdomus, bet... nesijaučiu kvapo prisijaukinusi. Man jis nelabai primena Paryžių, bent jau ne iš to, ką įsivaizduoju. Lyg ir patinka vaisinė aviečių nata, patinka malonus muskuso ir pačiulių kvapas. Vertinant tai, kad visiškai nemėgstu šipro kategorijos aromatų (bent prieš metus dar labai nepatiko), Mon Paris kvepia maloniai, įdomiai, patraukliai. Tik ar pirkčiau pilną buteliuką hmm... nebent itin mažo kiekio... vis dar nesuvokiu, ar jis man patinka.

Aromatas panašus į:
- YVES SAINT LAURENT "Mon Paris Sparkle Clash"
- CHRISTIAN DIOR "Mis Dior Cherie"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai