#63/2019 Grožio šiukšlynėlis. Spalio mėnesį baigiau...

Jūs niekada nepatikėsite, kad aš pabaigiau tiek daug dekoratyvinės kosmetikos per spalį! Sunku ir man pačiai patikėti tokiais stebuklais, jei ne faktas, kad kosmetiką dabar naudoju kasdien, o visi šiame įraše esantys dekoratyvinės kosmetikos produktai jau laviravo ties baigimo riba. Ir vistiek - kaip dažnai pavyksta realiai baigti - džiaugiuosi savimi ir tomis priemonėmis, su kuriomis atsisveikinu. Nemažai šį kart ir veido bei kūno kosmetikos, o va apie plaukus tuštučiuose beveik nėra ką kalbėti - vonioje bent trys atidaryti šampūnai ir nė vienas nepabaigtas visiškai - regis jiems teks laukti lapkričio. Tad mano baigtieji glaudžiai susispaudę pintinėlėje jau laukia jūsų dėmesio. Pasižiūrime!

"Mūsų abejonės yra išdavikai, kurie priverčia pralaimėti ten, kur dažnai galėtume laimėti, jei tik nebijotume bandyti."
Williamas Shakespeare'as


Kūnui

Niekas iš mūsų šeimos per daug nesiveržė naudoti šias vonios putas, nes jos... labai aiškiai sausino kūno odą, o iš pradžių milžinišku pasirodęs kiekis labai greit seko buteliuke. Norint kad gerai suputotų reikėjo kiek daugiau produkto, nei norėčiau. Vidutinė priemonė, kurią sunaudojome bet antrą kart nepirktumėm. Tiesa, labai norisi pagirti kvapą - stiprus, aiškus, vaisinis gervuogių aromatas šiame buteliuke buvo pats geriausias (ir maloniai stebinantis) aspektas. Bet ne, vistiek nesiveržčiau pirkti šios kompanijos vonios priemonių dar kartą.

Įdomus, kokteiliu kvepiantis kūno prausiklis mane papirko labiausiai. Na o pati dušo želė man pasirodė vidutiniškos kokybės - prausia švariai, sausinimo nejaučiau, suputojo pakankamai.
Galbūt pakartočiau.

Prausė labai gerai ir kvepėjo tiesiog dieviškai gaiviu citrusų aromatu. Tačiau bėda ta, kad tiesiog tragiškai siaubingai sausino kūno odą. Jau senai tokio stipraus sausinimo nejaučiau...
Nekartočiau, net ir turėdama galimybę.

Losjonas lygiai taip pat kvepėjo tokiu skaniu citrusiniu kvapu, kad norėjosi uostyti ir uostyti rankas. Lengva formulė greitai susigerdavo į odą ir sudrėkindavo sausas vietas. Gaila, kad drėkinamasis efektas būdavo labai labai trumpalaikis - po poros valandų vėl norėdavau tepti kūną papildoma losjono porcija.
Norėčiau tokio kvapo, tačiau geros kokybės priemonės. O šio nekartočiau, net ir turėdama galimybę.

Vasara baigėsi, tad metas atsisveikinti ir su vasariškomis priemonėmis. Šį vaikui skirtą losjoną beveik visiškai sunaudojome - likę buvo gal vienam ar dviems kartams, bet tokio kiekio visai negaila. Losjonas labai fainas, greitai susigeria į odą, kas labai svarbu mažiesiems, kurie neturi kantrybės laukti, odos paviršiuje nelieka jokio lipnumo, apsaugo regis irgi gerai, o ir sudėtis tikrai nebloga mažiems žmogeliukams ar žmonėms, degantiems raudonai. Tiesa, tikriausiai reiktų paminėti, kad naudojimo eigoje pompa tiesiog nulūžo nuo pagrindo! Naudoti ėjo, bet produktas vis išsiliedavo į dangtelį vos pavirtus buteliukui...
Kartočiau.

Sunaudojau beveik viską, tačiau vėlgi, likučiai buvo labai maži. Australian Gold apsauga nuo saulės yra iš brangesnių priemonių, tačiau verta kiekvieno cento! Itin atspari vandeniui - jos nenuplausi net ir trindamas odą (nusiplauna tik su kūno prausikliu), malonaus kvapo, lengvai naudojamas, greit susigeria, neapsunkina odos ir nepalieka nemalonios plėvelės. Superinis!
Mielai pakartočiau.

Plaukams

Na visai neblogos Dove plaukų priežiūros priemonės, bet šitas aliejukas tik vidutinis. Kaip ir tikėjausi iš jo daugiau, tačiau silikoninis aliejukas paglotnina plaukus, padeda juos suvaldyti, suteikia šiek tiek spindesio. Lyg ir tą patį, ką daro dauguma aliejukų, tačiau žinau ženkliai geresnių, kad ir iš to paties Dove.
Hmm... manau nenorėčiau kartoti - yra geresnių.

Labai maloniai ir gaiviai kvepia, tačiau ne tik išplauna galvą bei plaukus, tačiau ir pasausina. Jei naudočiau ilgesnį laiką, tikriausiai turėčiau ir pleiskanų ir niežtinčią galvos odą ir visur skraidančius, nelaimingus ir sausus plaukus.
Nekartočiau, net ir turėdama galimybę.

Kondicionierius lyg ir turėtų padėti suvaldyti plaukus, neleisti jiems veltis, tačiau ši priemonė akivaizdžiai per skysta ir per liesa. Plaukai po jo stipriai vėlėsi, buvo išsipūtę, pašišiaušę - žodžiu, nesulaukiau poveikio, kokio tikėčiausi iš savo standartinio, nuolat naudojamo kondicionieriaus.
Nekartočiau.

Veidui I

Milžiniška pakuotė, kaip vienkartinei kaukei, tiesa? Ir tai šiek tiek erzina. Apskritai visą patirtį su šia kauke detaliai aprašiau įraše, tad kartotis visai nesinori - yra ir labai malonių aspektų, ir smulkmenų, kurios mane paprasčiausiai erzina. Kalbant apie poveikį - manau kad ši kaukė labiau tinka vasarai, turi odą vėsinantį poveikį. Odai suteikia komforto jausmo, drėkinimo ir skaistumo. Ir patiko ji man labiau nei šios kompanijos Hydra kaukė.
Tikriausiai pakartočiau, bet ne dabar.

Visiškas aukso viduriukas ir puikiai gamintojų išieškotas ir išlaviruotas produktas, kuris tiks visiems: sausiaodėms - neišsausins, netemps odos; riebiaodėms - neapsunkins, nepaliks nemalonios plėvelės. Prausia gerai, nors labai atsparaus tušo gali ir neįveikti. O aš iš prausiklio to ir nesitikiu. Apskritai tai labai geras, labai malonus, labai skalsus ir visiems tinkantis reikalas. 
Pakartočiau.

Po reto toniko gali iš tiesų vizualiai matyti poveikį odai. O po šito aš iš tiesų matau skaistesnės ir sveikiau atrodančios odos efektą, jaučiu malonų komforto ir drėgmės pojūtį. Nuostabus tonikas su puikia kaina! Būtinai pakartosiu ir ateityje, būtinai.

Smagus, fainas paakių kremas, palikęs labai gerą įspūdį. Greit susigerianti priemonė gerai padrėkina paakių odą, o per ilgesnį laiką - ir suteikia paakių odai stangrumo. Man patiko, buvo skalsus, tad tikriausiai mielai pakartočiau.

Deja, bet produkto reklaminė kompanija buvo visiškas melas... Veido kaukė tikrai nėra pajėgi išvalyti inštirų - vienu metu ištraukia kokius 3, bet ir kitos priemonės gali padaryti tą patį! Apskritai anglis šiuo metu labiau trendinis dalykėlis. Aš nesakau, kad visiška tragedija - odos paviršius tikrai atrodo švaresnis, bet su tuo inkštirų reikalu tai stipriai apsimeluota...
Nenoriu kartoti, neverta.

Veidui II

Apie šias Mitomo kaukes aš labai labai geros nuomonės: nebrangios ir kokybiškos. Šitų žadamo elastingumo efekto aš nepastebėjau, tačiau smagiai sudrėkino, gerai atgaivino odą, suteikė lygumo ir sveikos išvaizdos. 
Mielai pakartosiu.

MĖGINYS.
Nepriekaištingai plauna, ne tik nešvarumus, bet ir makiažą bei atsparesnį tušą! O oda po prausimo pasaka kokia švelni, jaučiasi maloniai, komfortabiliai.
Noriu pilno dydžio prausiklio.

MĖGINYS.
Labai smagus ir odai suteikia tokį pat malonų komforto jausmą, prausia gerai, tačiau palyginus su šalia esančiu Sesderma - kiek nublanksta. Nors visai faina būtų bandyti pilno dydžio buteliuką, bet viršuje esančio prausiklio norėčiau labiau.

MĖGINYS.
Dar viena trumpa pažintis su Sesderma mane labai maloniai nustebino: serumas per nepilną savaitę ne tik drėkino odą, bet ir suteikė skaistumo, tolygaus atspalvio ir net stangrumo! Rimtai, per savaitę!
Noriu pilno dydžio pakuotės, tik šiuo metu turiu ir kitų serumų, kuriuos reiktų baigti.

MĖGINYS.
Nepaisant mano nuomonės 2015 metų įraše, šis paakių kremas man patiko - gerai drėkino, šiek tiek stangrino paakių odą. Nedidelis kiekis nedavė šanso pastebėti kitų ryškesnių poveikių, bet va tas pirmas įspūdis tikrai geras.
Kartočiau.

21. SESDERMA "Hidraderm Hyal" drėkinamasis veido kremas su hialurono rūgštimi, 2 ml
MĖGINYS.
Lengvutė kremo konsistencija pakankamai intensyviai drėkina odą jos visiškai neapsunkindama. Patys geriausi pirmieji įspūdžiai, tad mielai išbandyčiau ir pilno dydžio pakuotę.

22. L'OCCITANE šlamučių paakių balzamas „Precious“, 1 ml
MĖGINYS.
Drėkina, maitina ir suteikia paakių zonai šiek tiek stangrumo. Labai patinka. Tiesą sakant įdomu tai, kad Loccitane veido kremai iš geltonosios Immortelle Divine serijos man patinka labiau, tuo tarpu kalbant apie paakius - Precious serija jiems kažkodėl geresnė nei Divine.

23. L'OCCITANE "Precious" Immortelle veido kremas su SPF 20, 1,5 ml
MĖGINYS.
Akivaizdžiai vasarai labiau tinkamesnis produktas, mat turi apsaugą nuo saulės. Kita vertus, aš nesu tikra, kad jis tiktų vasarai - pasirodė pakankamai riebus, o ir susigerti jam reikia kiek daugiau laiko nei norėčiau. Nežinau, šito aš tikriausiai nenorėčiau pilno dydžio.

Burnos higienai

24. ECODENTA žemuogių skonio vaikiška dantų pasta su morkų ekstraktu ir kalident, 75 ml
Visai nebloga vaikiška dantų pasta - valo visai gerai ir turi tą vaisinį skonį, kuris vaikams tiek skanus, kad valgo daugiau nei iš tiesų valo dantukus. :D Man patiko sudėtinės dalys, pasta kokybiška, tad ėmėm ir vėl pakartojom.

25. DR. ORGANIC Bioactive Aloe Vera Whitening - balinamoji dantų pasta su ekologiškais alavijais "Strong Mint", 100 ml
Balinamoji dantų pasta, kuri visiškai nebalina dantų, bet čia dar būtų nieko... Blogiausia tai, kad pasta visiškai nesugeba nuvalyti apnašų - dantys po valymo jaučiasi apsivėlę, nešvarūs... Padeda tik paimta kita dantų pasta. Ši visiškai nieko verta - kas iš tos geros sudėties, jei negali net apnašų pašalinti, nuo kurių ir prasideda visos dantų bėdos...

26. ECODENTA "Pineapple Mornings" ryto dantų pasta su ananasų enzimais, 100 ml
Aš nežinau ką galvoju apie šitas dantų pastas... baigiau rytinę, ją naudojau dažniau, nei vakaro dantų pastą. Atrodo išvalo gerai, pasta skani, gaivos yra, bet... na ne tiek, kiek man jos norisi. Nesu 100% tikra, kad man šios pastos tobulos, na ne, tikrai ne tobulos - geros, tačiau... ne tai, prie ko esu pripratusi ir ne tai, ką laikau tobula gaiva bei valymu.

Dekoratyvinė kosmetika I

27. INGRID "Smoothing & Illuminating" skaistinanti makiažo bazė (praimeris), 30 ml
Praimeris lyg ir turėtų būti ta priemonė, kuri suteiks spindesio odai, tačiau deja, to spindesio blizgios dalelės negeba suteikti. Švelniai rožinė spalva irgi atrodo labiau dekoratyvinis akcentas. Na ne, nors ir greitai susigeria, bet nei spindesio suteikia, nei odos paviršių lygina, nei skaistina. Tiesiog neatlieka savo funkcijos ir tiek. Nepykstu, nieko labai blogo nedaro, bet kai nedaro ką žada, - neverta kartoti ar bandyti.

28. ESSENCE "You Better Work!" tinted day cream - atspalvį suteikiantis, vandeniui ir prakaitui atsparus, dieninis veido kremas "10 light", 30 ml
Lengvutis, nejaučiamas ir beveik nepastebimas veido kremas su atspalviu tiesiog šaunus toms dienoms, kai norisi tik šiek tiek patobulinti veido odos spalvą. Kremas tikrai neturi maskavimo, nepaslėps netobulumų. Apskritai tai labai paprasta, vasaros metu tiesiog tobulai tikusi priemonė, kai makiažo pagrindo "kaukės" (t.y. storo sluoksnio) visiškai nesinorėjo.
Man kremas labai patiko, tad mielai pakartočiau ateinančią vasarą.

29. MAC Studio Sculpt SPF 15 foundation - makiažo pagrindas visiems odos tipams "NC15", 40 ml
Labai sunkus makiažo pagrindas, suteikiantis matinį efektą - ne pats geriausias pasirinkimas sausiaodėms. O dar ir su atspalviu nepataikiau - nusipirkau per šviesų. Plius neutralus efektas ir atrodžiau kaip zombis - ačiū Dievui už bronzines pudras ir fiksavimo priemones su kiek šiltesniu atspalviu - jos mane ir išgelbėjo. Šiaip ne taip - pabaigiau visą. Aš tikrai nemanau, kad priemonė prastos kokybės - toli gražu, ji kokybiška, tiesiog ne mano odos tipui. Oij, kaip norėčiau atrasti Maco makiažo pagrindą, kuris man iš ties tinka...
Šito nekartočiau - ne man.

Sunkoka, gerai maskuojanti ir storokai dengianti kompaktinė pudra dar pasirodė esanti ir pretenzinga. Toli gražu ne su visais makiažo pagrindais ji norėjo draugauti, ne su visais gerai atrodė. Labiausiai į kompaniją jai tikdavo itin lengvos priemonės arba iš vis jokių - net ir viena kompaktinė pudra gebėdavo visai gražiai pamaskuoti odą. Sakyčiau reiktų labai gerai įvertinti savo lūkesčius priemonės atžvilgiu - ji tiks tikrai ne su viskuo ir ne visuomet. Bet jei pavyks atrasti idealią porą - rezultatas tikrai džiugins!
Pretenzingumas  man netinka, tikriausiai dėl to nekartočiau, nors šiaip pudra tikrai nebloga, jei pavyksta atitaikyti su kokiu makiažo pagrindu ją naudoti.

Viena iš priemonių, kuri atrodė niekada nesibaigs. Galbūt dėl to, kad nenaudojau nuolat? Vasarą ją nusprendžiau pabaigti ir pradėjau kasdien naudoti kaip lengvą, natūraliai atrodantį bronzatą. Sunaudojimui daug padėjo ir kasdienis naudojimas darbe, o jei dar po darbo prireikdavo atnaujinti - iš vis sparčiai ėmė sekti. Jau buvau pasiekusi dugną, bebuvo likę užbaigti likučius arba mesti lauk. Pabaigiau ir visai patiko natūralus, lengvas efektas, saikingas spindesys. Įraše džiaugiausi, kad man jos labai patinka - iš pigučių jos tikrai neblogos, bet jei kalbant plačiąja prasme - būna ir geriau.
Man regis šių pudrų net nebėra prekyboje? Tad kartočiau ar ne nesvarstau. Tikriausiai nebekartočiau - bronzatų daug, gyvenimas trumpas. 😂

Dekoratyvinė kosmetika II

32. PAESE drėkinantys lūpų dažai su argano aliejumi No.37
Kai naudoti ir sunaudoji, regis geriausias kiekvieno pabaigto dekoratyvinės kosmetikos produkto pasiteisinimas. Tereikia išsirinkti vieną priemonę ir ją nuolat naudoti. Dažus nusprendžiau pabaigti nes jie man niekur netiko - lyg ir turėjo būti paletėje su šešėliais, bet birus ir kreminis produktas vienoje paletėje reiškė, kad lūpų dažai tiesiog aplips šešėlių dulkėmis. Fuij.. tad apgyvendinau plastikiniame dėkliuke, bet jis neatrodė nei saugus, nei patvarus, tad ėmiau visur nešiotis kartu ir naudoti. Lūpų dažai labai greit nusivalgydavo, juos reikdavo vis atnaujinti, tad naudojosi sparčiai.. Nepasakyčiau, kad spalva mano ir man patiko - keistokas "senobinis" spindesys ir rožinė spalva gal ir atrodė natūraliai, bet sendino, jokio modernumo... Baiginėjant ėmiau pastebėti, kad dažai dienos eigoje nemenkai pasausindavo lūpas, tad džiaugiuosi baigusi ir... nemanau kad kartočiau, bent jau ne šitą atspalvį.

33. ESSENCE "Volume Hero" power black - itin juodas blakstienų tušas suteikiantis apimties, 7 ml
Labai nepatiko... pirmiausia efektas. Na koks ten apimties herojus, jei sluoksnis po sluoksnio, o nei tos apimties normalios, nei ilgumo, nei ryškumo nėra? Juo buvo beprotiškai sunku naudotis, teksdavo labai ilgai vargti, o galiausiai ir sutirštėjo rekordiškai greitai. Prastas tušas - nekartočiau ir išmetu, nors gal dar kažkiek ir galima bandyti naudotis...

Labai neblogas efektas, tačiau norėjosi šiek tiek daugiau apimties. Gamintojas čia prisižadėjo, kad blakstienos po tušo pradės augti ir stiprėti, tačiau turiu jus nuvilti - nieko panašaus, tik apgaulingi pažadai. Aš kažkaip to auginimo ir nesitikėjau, tad labai nenusivyliau. Apskritai tušas man patiko, buvo geras, juo dažytis malonu, bet galiausiai, kaip ir visi pigūs tušai, tiesiog ėmė ir sutirštėjo, tad metas atsisveikinti.
Tikriausiai pakartočiau, dažytis juo man patiko.

Sakiau, kad nesidažau akių pieštukais - dažausi, tik ne kasdien... Šitą pieštuką aš mylėjau... jo atspalvis kažkas tobulo žalių akių savininkėms. Pieštukas gražiai ir lengvai dengėsi, ilgai išlikdavo ir buvo tiesiog tobulas. Labai gaila, kad jo prekyboje nebėra - mielai pakartočiau.

36. FRÄULEIN 3°8 akių šešėlių šepetėlis su kempinėle
Man kartais prireikia išgauti intensyvesnę akių šešėlių spalvą ir čia puikiai pasitarnauja tokie senoviniai kempininiai šepetėliai, kuriuos dauguma jau spėjo pamiršti. O man patinka, tik paparastai tokie šepetėliai gana greit ištrupa ir nebetinka naudoti - šiam nutiko taip pat. Fainas buvo, naudojau su džiaugsmu, bet metas atsisveikinti.

37. FRÄULEIN 3°8 antakių šepetėlis
Ta kledaruojanti galvutė... ir ko tik aš nebandžiau... ir klijavau su skirtingais klijais ir bandžiau pritvirtinti ir dėmesio nekreipti, bet vis nelaiku ir ne vietoje nusisuka, iškrenta nuo kotelio, tad galiausiai man trūko kantrybė - tokių šepetėlių turiu dar kelis, šito niekaip nepavyksta sutvarkyti, jis man neteikia jokio džiaugsmo, tad metas jam tiesiog būti išmestam. Nebenoriu vargti...
--------------------------------------------------
Viskas, pagaliau mano dėžutė tuščia! Oho-ho, kiek šį mėnesį visko daug! Labai džiaugiuosi, kad ir dekoratyvinės kosmetikos pavyko visai nemenkai sunaudoti. Regis ir kitą mėnesį šiek tiek dekoratyvinės bus - kai naudoji, iš tiesų sunaudoji. O kokia bus kito mėnesio "sparnuota frazė" ir kito mėnesio tuštučiai - matysime eigoje.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Jūsų komentaras - geriausias atlygis ir didžiausia motyvacija!

Komentarai