THE BODY SHOP "Mango" 48h moisturizing, instantly absorbing & non-sticky gel-crem - mangų kūno jogurtas

Dar tada, kai nerašiau blogo, gyvendama Anglijoje tiesiog mylėjau The Body Shop, didžiąja dalimi tikriausiai dėl labai malonių kvapų, galbūt dėl to, kad tuomet visiškai nesidomėjau sudėtinėmis dalimis. Tuo metu niekas nesidomėjo kas yra kremo indelio viduje ar mėgstamuose lūpų dažuose - visą kosmetiką ir higieną vertinome visai kitokiais aspektais. Mylėjome kvapus, dailias pakuotes. Efektas visuomet buvo svarbus, tačiau iki sudėtinių dalių analizės visuomenė ėjo ilgu keliu. Šiai dienai šios kompanijos produktai jau senai nėra tie, kuriais žaviuosi, aš jų pati nebeperku ir man regis bene visi, kuriuos esu aprašiusi bloge yra dovanos. Šiandien apie paskutinę dovaną - lengvutį kūno jogurtą, skirtą drėkinti odą 48 valandas.

"Skirk sunkų darbą tinginiui, ir jis visad suras paprastą būdą jį atlikti."
W. Chrysleris


Produktas: THE BODY SHOP "Mango" 48h moisturizing, instantly absorbing & non-sticky gel-crem - mangų kūno jogurtas 
Gamintojas: "THE BODY SHOP". Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: drėkinti odą, suteikti švelnumo, glotnumo 
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: nežinau... idėja? o gal ir konsistencija
Labiausiai nepatiko: momentinis efektas
Tūris: 200 ml/ 198 g
Kaina: 14,50 EUR
Kur galima įsigyti: The Body Shop parduotuvėse

Ką žada gamintojas: Gaivinantis, jogurtinės tekstūros kremas įsigeria į kūno odą per keliolika sekundžių ir suteikia 48 valandų drėkinimą. Oda lieka švelni, glotni - be jokio riebumo pojūčio. 86% bandžiusiųjų rekomenduoja šį jogurtą naudoti ir ant drėgnos odos - taip drėkinimas bus dar stipresnis. Jogurto sudėtis papildyta mangų kauliukų aliejumi iš Indijos, bendruomenių prekybos ekologišku migdolų pienu bei drėkinamąja, odą švelninančia hialurono rūgštimi.
Tinka visų tipų odai. Be parafino ir mineralinių aliejų. 100% veganiška sudėtis.


Pakuotė.  Plastikinis, ryškiai oranžinės spalvos indelis su juodo plastiko užsukamu dangteliu. Iš ties indelis neatrodo kaip tradicinis kūno kremo indelis - apvalėjanti apačia, kiek siauresnė forma ir kiek aukštesnis dydis kažkiek primena jogurto indelius, tuos tokius kiek didesnius indelius. Pakuotės principas labai paprastas, o puošybai pasirinktas mango vaisiaus paveikslėlis. Deja, bet į tą paveiksliuką man norisi pabaksnoti - jei prieš dešimtmetį tokia etiketės kokybė galėjo tenkinti, tai šiai dienai lyg ir norėtųsi geresnės kokybės piešinių, kuriuose plika akimi nesimatytų žema rezoliucija. Tiesiog - gal metas, jei ne dėl pačių, tai bent dėl konkurencingumo, tobulėti?

Kvapas. Kūno jogurtas turėtų kvepėti mangais, tačiau tai nėra tas šviežiai prapjauto mango vaisiaus aromatas. Vaisinis priemonės kvapas akivaizdžiai sintetinis ir visą naudojimo laikotarpį mano uoslė mane vis klaidino, nes šalia vaisių užuosdavau aiškų arbatos aromatą. Keista, bet kūno jogurtas labiausiai priminė žalios arbatos su intensyviu vaisių aromatu kvapą.

Konsistencija itin lengva, vandeninga ir labiausiai man primena veido serumų konsistencija, tačiau priešingai daugumai veido serumų, kūno jogurto tekstūra tvirta, jis neteka nuo odos, išlaiko savo formą.


Sudėtis: Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Butylene Glycol, Parfum, Phenoxyethanol, Carbomer, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethiconol, Caprylyl Glycol, Mangifera Indica Juice, Sodium Hydroxide, Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Limonene, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Xanthan Gum, Citric Acid, Dehydroacetic Acid, CI 15985, CI 19140.

Be parafino ir mineralinių aliejų. 
100% veganiška sudėtis.


Poveikis. Kūno jogurtas TBS yra regis naujausias produktas, atsiradęs berods prieš metus? Anksčiau kūnui kondicionuoti merginos rinkdavosi riebius ir sunkius The Body Shop sviestus ir kremus, kurie labiau tiko rudeniui ir žiemai, tačiau net ir sausiaodėms - tiesiog per riebūs šiltuoju metų laiku. Tad labai džiaugiausi sužinojusi apie naujos, lengvesnės tekstūros priemonę kūnui. 

Pirmas įspūdis man pasirodė itin geras - lengvutės tekstūros jogurtas maloniai jaučiasi ant odos, nepalieka lipnumo pojūčio, tačiau pilnai susigerti priemonei reikia kelių minučių. Kiekvieną kart pasitepusi kremu jaučiu gaivinančią drėgmę, tačiau nepaprastai apmaudu suvokti, kad drėkinimas nė iš tolo neprilygsta žadamam 48 val. poveikiu. Deja, man jau po geros valandos ar poros odą ima niežėti, norisi kasytis ir tai akivaizdus signalas, kad priemonė negeba pakankamai drėkinti. Kelis kartus teko kūnui naudoti tik šį kremą ir kas kart apimdavo nusivylimas, suvokus, kad efektas mano odai tiesiog per silpnas, nepakankamas nė vienu metų laiku. 

Aš jaučiuosi nusivylusi ir sudėtinėmis dalimis: vanduo, glicerinas ir sausinantis alkoholis! Suprantu, kad norėta sukurti lengvą tekstūrą, tačiau alkoholis nėra atsakymas. Ir kaip aukštai priemonės  usdėtyje konservantas Phenoxyethanol! Reiškia visi kiti ingredientai, esantys žemiau, sudaro mažiau nei 1% - visi, kurie realiai galėtų pagerinti priemonės efektą. Nieko gero, kainos produktas nevertas, nerekomenduočiau jo pirkti, nebent šiaip norisi kvapnios želė, kuri gali dar ir odą gerokai pasausinti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai