INGRID Cosmetics "Ideal Eyes" Wet & Dry akių šešėlių paletė Nr.5.

Mama mane mokė būti labai tvarkinga: visuomet po savęs palikti švariau nei radau; atiduoti visas skolas ir elgtis taip, kad net prieš šventuosius nebūtų gėda. Gal per daug tvarkinga išmokė būti: iki vaiko gimimo buvau pedantė iki menkiausių smulkmenų, o paskui? Paskui gimė vaikas ir galėjau rinktis arba išprotėti arba išmokti praleisti dalykus per akis, nepastebėti, apsiraminti su tuo pedantiškumu. Apsiraminau, bet tvarka man lygiai tokia svarbi, kaip anksčiau. Nesu minimalistė, tačiau kiekvienas daiktas mano namuose turi savo vietą, o jei jos neatranda, greit būna iškraustomas iš namų. Apie ką aš čia su ta įžanga? Apie tai, kad vos atsiradus Ingrid kosmetikai Lietuvoje prisipirkau, susukau Youtube filmuką su pirmuoju įspūdžiu. Galiausiai, kai nusprendžiau visus įrašus paslėpti, filmukas tapo nepasiekiamas, o aš jau buvau spėjusi prisižadėti papasakoti plačiau apie kosmetiką ne su pirmais, o gerokai brandesniais įspūdžiais. Papasakojau regis apie viską? Na ne, dar rudenį atradau vieną pamirštą šešėlių paletę, kuriai jokios rimtesnės nuomonės neskelbiau tinklaraštyje. Šiandien taisau klaidą ir gražinu jums skolą, tik gal trumpiau nei įprastai.

"Neturėdami aiškių tikslų mes pamažu skęstame rutinoje."
Robert Heinlein


Produktas: INGRID Cosmetics "Ideal Eyes" Wet & Dry akių šešėlių paletė Nr.5.
Gamintojas: "Verona Products Professional" Sp. z o. o. Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: dekoratyvinė - akims
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: tik nedidelė kaina, gal?
Labiausiai nepatiko: labai prasta pigmentacija
Tūris: 7 g
Kaina: 6,28 Eur
Kur galima įsigyti: Camelia vaistinė

Ką žada gamintojas: Akių šešėlių paletė Ideal Eyes tinka naudoti tiek sausu, tiek šlapiuoju būdu.


Pakuotė atrodo pigiai juodas plastikinis indelis su dalinai skaidriu dangteliu. Pati pakuotė kledaruoja, nors kol kas nesulūžo. Spalvų sudėjimas pakuotėje lyg ir norėtas padaryti kaip dėlionė ar abstraktus piešinys iš skirtingų dalių. Visgi sudėliojimas, vaizdas labiau primena vėlyvus '90, nei dabartines realijas.

Kvapas irgi primena tuos vienus pirmųjų mano šešėlių, senus laikus, nors iš esmės tai talko ir micos kvapo mišinys, bet jis stiprus, kažkoks senovinis (žemaitiškai, mūsiška tarme norėjau rašyti senobinis).

Konsistencija. Šešėlių atspalviai labai skiriasi konsistencija. Mažiau blizgūs atspalviai beveik kietoki, minkščiausios labiausiai blizgios, šviesiausios spalvos.


Sudėtis: Talc, Mica, Kaolin, Magnesium Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Isocetyl Stearoyl Stearate, Petrolatum, Paraffinum Liquidum, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben.
May contain: CI 77891, CI 77492, CI 15880, CI 45430, CI 77007, CI 77742, CI 77491, CI 77499, CI 15850, CI 77510, CI 45380, CI 42090, CI 19140, CI 73015, CI 77266, CI 73360, CI 77288, CI 77289, CI 12085, CI 17200, CI 45410, CI 74160, CI 47005, CI 77002, CI 77163, CI 77120, Hydrogenated Poylisobutene, Palmitic Acid, Tin Oxide, Cobalt Titanium Oxide, Synthetic Fluorphlogopite.


Poveikis. Aš labai gailiuosi, kad pirkau šituos šešėlius. Pirmiausia tai pigmentacija akivaizdžiai yra beprotiškai prasta. Tokios pigmentacijos šešėliai gal tiktų 90 metams, bet ne šiais laikais, kai turime puikias technologijas, būdų ir priemonių geriems produktams sukurti.

Visos paletės spalvos blizgios. Šviesiausi atspalviai turi daugiausiai blizgučių ir yra minkščiausi, dengiasi lengviausiai. Aš labai ilgai vargau, kol išgavau spalvų pabandymus ant rankos - braukiau ne kelis, o keliolika kartų ir dengiau drėgnus, kitaip tiesiog neįmanoma. Su palete dažiausi, tiksliau bandžiau dažytis iki 5 kartų ir kas kart ji mane erzina. Šešėlius padengti yra didžiulis vargas, bet tik pabandžius sklaidyti - visiškai nebelieka spalvos intensyvumo, viskas dingsta nuo vokų ir vaizdas tampa purvino plėmo ant voko, o ne kažkokio spalvų derinio... Tad ir nuotraukoje žemiau šešėliai nesklaidyti - tiesiog nieko nematytumėte jei bandyčiau dar ir retušuoti.


Kas kart pasidažiusi esu nepatenkinta šešėliais ir rezultatu, tad kas kart pabandžiusi einu valyti akis ir darytis makiažo iš naujo... Dėl to nemanau, kad ši paletė verta likti mano namuose. Lyginant su matinių atspalvių palete, šios pigmentacija geresnė, bet niekaip neperlipa "patenkinamai" kartelės. Galbūt tik pati šviesiausia spalva galėtų būti kažkur pritaikoma, pavyzdžiui, kaip hailaiteris. Kita vertus o kam? Tepti daug, blizgučiai dideli - turiu ir geresnių hailaiterio priemonių, gražiau atrodančių blizgių šešėlių.

Jaučiuosi beprotiškai nusivylusi iš išmetusi pinigus lauk. Manau, kad Ingrid šešėliai visiškai neverti jūsų dėmesio - vargu ar būsite patenkinti tokia š... pigmentacija. Spalvų kombinacija atrodo lyg ir visai nieko - žemiškos šalto atspalvio spalvos iki pabandymo mano galvoje kūrė potencialiai neprastos priemonės įspūdį. Tačiau ar galima naudoti priemonę, kurios pigmentacija tokia prasta? Kurią sklaidant spalvos visiškai dingsta? Kuri ant akių palieka purviną kleckiuką? Man regis šitai ir tai matinei paletei laikas iškeliauti - neverta laikyti produkto, į kurį kas kart pažiūrėjus nupurto, kuris kelia blogas emocijas ir rankos net nesitiesia į tą pusę.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. nežinau kodėl, bet jaučiu didelę antipatiją tokioms šešėlių pakuotėms :D kažkaip nuo seniai kai dar maža mergaitė buvau, vaikiški žaisliniai šešėliai taip atrodydavo ir kiek pamenu iš jų nieko gero, tai dabar netgi pamačius Chanel šešėlius tokio tipo "indelyje" supurto ir galvoju neeee, nieko gero negali čia būt :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei bėda čia būtų tik pakuotė... visas šitas produktas didelis nesusipratimas.

      Panaikinti

Rašyti komentarą