2015 rudens mėgstamiausi / Autumn favourites

Ruduo, pirmiausia geltonuojantys, raustantys ir visaip kitaip nusispalvinantys lapai ir krentančių lapų tango... Toliau pažliugę žolynai ir takeliai... pirmosios šalnos ir suvokimas, kad šventės jau visai netoli... Taip pat, tai metas intensyviau rūpintis savo oda, plaukais... Tai metas, kai man daugiausia norisi kalbėti apie besikeičiančią veido odos priežiūros rutiną, jaukius vakarus su rudens metu mėgstamiausia kakava, geru filmu ar senai skaityta knyga...




Nors rudens sezonui man dažniausiai norisi šildančių dušo procedūrų, tačiau šį rudenį man mieliau ir daug maloniau buvo naudoti gaivius citrininius aromatus... L'Occitane dušo želė su verbenomis čia visiškai absoliuti nugalėtoja. Tačiau ne pats kvapas man labiausiai patiko, o kvapo poveikis mano kūnui: atrodo, kad po dušo su verbenų želė mano mintys prablaškomos, apsnūdęs kūnas pabunda, aš jaučiuosi žvalesnė. Tai ypač aktualu tingiais ir apniukusiais rudens rytais, kai keltis ir kažką daryti nėra nei noro, nei jėgų...



Dar vienas citrusinių vaisių kūno šveitiklis, kuris tiesą sakant mano kūno odai buvo šiek tiek aštrokas, tačiau po šveitimo aš tikrai jutau, kad mano oda iš tiesų švari. Aš nežinau, ar galėčiau tokį šveitiklį naudoti šiuo metu, kai mano kūno oda yra gerokai jautresnė nei įprastai, tačiau rudens (ir vasaros) metu man jis itin patiko. 



Šis ruduo buvo neįprastai šiltas, sakyčiau gerokai šiltesnis nei kada anksčiau... Klaipėdoje snigo tik kartą, ir tos snaigės iš karto tirpo ant drėgno šaligatvio... Gal todėl man visiškai nesinorėjo labai riebaus ir sunkaus kūno kremo ar losjono. L'Occitane tarp kūno priežiūros pienelių ir kremų šį rudenį be abejonės karaliavo mano vonioje, o "Milk Concentrate" migdolų kūno kremas buvo pats mėgstamiausias kūno priežiūros kremas... Lengva, labiau pienelį primenanti konsistencija ir labai malonus, migdolų žiedų aromatas buvo patys smagiausi dalykai: būtent tai, ko man reikėjo šį rudenį.



Šį rudenį aš kaip niekad daug dėmesio skyriau savo veido odai. Pirmas ir pats svarbiausias dalykas yra veido odos valymas ir kruopštus makiažo likučių ir kitų nešvarumų pašalinimas. Tikriausiai pats įdomiausias produktas šį  rudenį buvo prabangus (ir brangus) Omorovicza valomasis veido balzamas. Man nepatiko tik nemalonus jo aromatas ir gana keistas jo nuvalymas nuo odos (vien tik vandeniu nuplauti neįmanoma), o visa kita, tiesiog super.



Tačiau vien valomojo balzamo man nepakako ir iš karto po jo baigimo pradėjau naudoti prausiklį. Manau reiktų pripažinti, kad tokių priemonių atveju aš negaliu būti nešališka: man patinka būtent tokių prausiklių konsistencija. Vėlgi, čia man nepatiko kvapas, tačiau labai patiko sudėtis ir malonus efektas veido odai, geras prausimas ir itin malonus efektas mano veido odai. Būtinai kartotinas dalykas, kai tik nuspręsiu, ką dar noriu parsisiųsti iš Didžiosios Britanijos.



Ir kaip gi be micelinio vandens? Šį kartą išbandžiau visų mėgstamą ir giriamą Bioderma micelinį vandenuką ir turiu pripažinti, kad jis man labai patiko. Nepatiko tik kiek aukštesnė kaina ir tai, kaip greitai vandenukas baigiasi... O valomasis, gaivinamasis ir raminamasis efektas buvo tiesiog superinis ir labai tiko mano odai. Garsųjį micelinį išbandžiau, dabar tikriausiai bandysiu surasti pigesnę jo alternatyvą su tokiu pačiu geru valomuoju efektu.



Valant veido odą, svarbu ją kartas nuo karto nuvalyti ir atšviežinti veido odą, pašalinant negyvas odos ląsteles. Aš esu išbandžiusi tikrai daug veido šveitiklių, ir man labiausiai nepatinka, kai šveičiamosios dalelės būna pernelyg stambios... Vivi šveitiklis labai švelnus veido odai, tačiau kartu ir labai efektyvus. Man patiko šveitiklio skalsumas, tačiau naudoti nėra labai patogus. Viskas priklauso nuo požiūrio, tikriausiai priprasti įmanoma, tačiau iš tiesų tam reikia laiko.



Tinkamai nuvalius odą, būtina ją ne tik gerai maitinti, tačiau ir gerai drėkinti. Amway linijai dehidratuotai veido odai man patiko savo efektu ir tikrai kokybiškomis pakuotėmis. Tačiau man nepatiko pigus kvapas, brangios priemonės ir ilgos produktų sudėtys... Apskritai visi šie gaminiai man pasirodė labai dviprasmiški, tačiau poveikis mano odai patinka.



Net neįsivaizduoju, kodėl rudenį mane traukia visi violetiniai atspalviai: nuo tamsios slyvų iki pastelinės levandų... Dažniausiai šį rudenį rinkausi Golden Rose violetinius atspalvius, kurie ilgai išsilaiko ant nagučių, greitai nudžiūva, yra nebrangūs ir su jais paprasta dirbti.



Dar viena, tiesiog puiki priemonė yra Essence vršutinis nagų lakas, kuris džiūdamas bet kokį nagų laką padaro matiniu. Šį rudenį vos keliais brūkštelėjimais per nagučius galėjau džiaugtis itin populiaru ir madingu matinių nagų lako efektu, neinvestuodama į kaskart naujas nagų priežiūros priemones. Būtinai rekomenduoju išbandyti.



Šį rudenį stengiausi sunaudoti visas turimas dekoratyvinės kosmetikos priemones veidui ir tik tuomet pradėti naudoti naujas: tad ir itin mėgstamos dekoratyvinės kosmetikos šį sezoną neturiu. Tikriausiai reiktų pagirti tik Maybelline matizuojančią itin smulkią pudrą, kuri ne tik fiksuoja veido makiažą, tačiau ir labai tolygiai dengiasi, lengvai galima atnaujinti ant veido odos. Nors esu skaičiusi tikrai daug neigiamų atsiliepimų šiam produktui, bet man ji labai patinka.



Nors paprastai esu lengvų, gėlinių kvapų mėgėja, bet šaltuoju metų laiku aš iš naujo įsimyliu aštresnius aromatus. Mano mylimiusias šio sezono aromatas buvo ugninis Oriflame tualetinis vanduo, puikiai besiskleidžiantis krentančių lapų fone. Pačios geriausios rudens emocijos būtent su šiuo aromatu...



Dar vienas tonizuojantis produktas šiuo sezonu buvo kavos kvapo rankų kremas, kurio aromatas mane žadina kiekvieną mieguistą rudens rytą (ir žadins dar ne vieną žiemos rytą). Iš tiesų, kremas tikrai turi savų trūkumų, tačiau privalumų aš matau gerokai daugiau.


Net neįsivaizduoju, kodėl eilinį rudenį, aš daugiausiai kalbu apie veido priežiūros gaminius, nei dekoratyvinę kosmetiką? Matomai man norisi labiau rūpintis oda, nei ją puošti dekoratyviomis priemonėmis... Ir va tokie, buvo mano mylimiausi ir mėgstamiausi gaminiai ir produktai šį rudenį.
O ką šį rudenį pamilote jūs?




Ačiū, kad skaitote,

Jaukios ateinančios žiemos,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai