SAMPLE SIZE. MEDIMIX "18 Herbal Ayurveda" ajurvedinis 18 vaistažolių muilas

Trumpai noriu papasakoti apie daugybę teigiamų komentarų susilaukusį Medimix ajurvedinį muilą, kuris tikriausiai buvo nežinomas tik man vienai. Pasirodo tai itin populiarus produktas visame pasaulyje ir labai gerai žinomas Lietuvos rinkoje. Kviečiu paskaityti.



Ką žada gamintojas: Vaistažolinis tualetinis muilas su 18 vaistažolių, sukurtas kokoso aliejaus pagrindu pagal unikalų receptą ir gaminamas rankomis. Vaistažoliniai augalai: balinis ajeras, kvapioji vetiverija, indinis miramedis, akuotuotasis raugerškis, himalajinis kedras, gausiažiedis kedras, gausiažiedis smaugikas, blakinė kalendra, kmyninis kuminas, ekekinė embelija, paprastasis saldymedis, indinė tirpoklė, plaukuotoji katuja, indinid nimbamedis, sėjamoji juodgrūdė, indinis plumbagis, lazdyninis svirulis, kininis sarsaparilis, kuokinis imbieras. Be gyvulinės kilmės riebalų.

"Medimix" klinikiniais tyrimais patvirtintas kaip veiksminga priemonė nuo spuogų, prakaito kvapo, prakaitinė, furunkulų ir odos uždegimų. Apsaugo nuo pleiskanų.

Balinis ajeras (Acorus calamus) - naikina bakterijas ir virusus, aromatizuoja, apsaugo nuo parazitinių vabzdžių.
Kvapioji vetiverija (Andropogon muricatus) - apsaugo odą, gydo šlapiuojančią egzemą.
Indinis miramedis (Balsamodendron mukul) - naikina bakterijas ir virusus, mažina karščiavimą.
Akuotuotasis raugerškis (Berberis aristata) - naikina bakterijas, grybelius, apsaugo nuo spuogų.
Himalajinis kedras (Cedrus deodara) - kvapnus, apsaugo nuo niežėjimo ir prakaitinės.
Gausiažiedis smaugikas (Celastrus paniculatus) – apsaugo odą nuo uždegimų.
Blakinė kalendra (Coriandrum sativum) - maloniai kvepia, vėsina, apsaugo nuo prakaitinės.
Kmyninis kuminas (Cuminum cyminum) - teikia malonų kūno kvapą.
Ekekinė embelija (Embelia ribes) - efektyviai apsaugo nuo įvairių parazitų
Paprastasis saldymedis (Glycyrrhiza glabra) - veikia kaip UV filtras, gerina odos ir plaukų būklę.
Indinė tirpoklė (Hemidesmus indicus) - vėsina odą, apsaugo nuo niežėjimo ir prakaitinės.
Plaukuotoji katuja (Holerrhena antidysentrica) - vėsina, harmonizuoja odos riebumą.
Indinis nimbamedis (Melia azadirachta) - apsaugo nuo bakterijų, grybelinių susirgimų.
Sėjamoji juodgrūdė (Nigella sativa) – teikia malonų kvapą.
Indinis plumbagis (Plumbago rosea) - apsaugo nuo grybelių, pleiskanų.
Lazdyninis svirulis (Psoralea corylifolia) - priemonė nuo psoriazės ir vitiligo, pleiskanų.
Kininis sarsaparilis (Smilax china) – mažina karščiavimą, uždegimą.
Kuokinis imbieras (Zingiber zerumbet) - apsaugo nuo grybelių, kenksmingų mikroorganizmų.

Naudojimas: Gausias muilo putas palikite ant kūno ar plaukų 3-5 minutes, po to nuplaukite.


Sudėtis: Celastrus paniculatus extract, Coriandrum cyminum extract, Embelia ribes extract, Glycyrrhiza glabra extract, Holarrhena antidysenterica extract, Nigella sativa seed extract, Psoralea corylifolia extract, Commiphora mukul extract.


Kiekis: mėginio kiekis 12 g. Pilnas gaminio kiekis 75 g
Kaina: 0,87 EUR (3,00 Lt)
Kur galima įsigyti: hiperfarma.lt; asorti.lt;


Mano potyriai. Prieš pradėjus naudoti šį muiliuką, aš panaršiau internete, ir radau, kad jis gaminamas Indijoje ir yra natūralus, žolelių pagrindu sukurtas produktas. Muiliukas tinkamas naudoti veido odai, kūnui ir plaukams: vadinasi visam kūnui. Nieko nelaukusi darau pakuotę ir bandau.


Pirmiausia man į nosį tvokstelėjo labai aštrus ir aitrus priemonės kvapas. Man jis primena žoleles, kartu natūralaus muilo kvapą, tačiau man tikrai sunku patikėti, kad muilo sudėtyje nebuvo naudojamos kvapniosios medžiagos.

Tik vėliau pastebiu, kad muilas neįprastai žalias. Gamtoje iš augalų tokias spalvas irgi išgauti sunkoka, tad ar tikrai sudėtyje nėra dažomųjų medžiagų?


Pirmiausia muilą išbandžiau ant veido. Jei pamenate, mano veido oda yra normali su polinkiu į dehidrataciją. Ir jau po pirmo plovimo pamačiau, muilas iš tiesų labai gerai prausia odą ir pašalina nešvarumus, tačiau neįmanomai stipriai sausina veido odą. Veidą beproto tempia, man atrodo tiesiog neįmanoma. Lygiai taip pat ir su kūno oda: siaubingai sausina, todėl net nebandžiau priemonės naudoti ant savo plaukų (jie ir taip sausi), o odą iš karto po naudojimo teko gausiai tepti maitinamaisiais ir drėkinamaisiais kremais.

Aš galiu daryti išvadą, kad tikrai netinka sausai, normaliai odai, o ir mišriai tikriausiai būtų sudėtinga. Manau odai linkusiai į akne ar itin riebiai odai tiktų, tačiau jokiam kitam tipui nerekomenduočiau. Panaršiusi internete radau daugybę teigiamų atsiliepimų apie muilą: taip, tikriausiai merginoms jis gali padėti susitvarkyti su odos riebumu ir spuogais, tačiau mano odai tai visiškai nereikalingas produktas. Manau sunaudosiu rankų odai plauti, jei nepradės sausinti ir jos.


REZIUMĖ. Nors tikrai galiu pagirti natūralią produkto sudėtį, tačiau mane kiek erzina aštrus, intensyvus priemonės kvapas. Muilas rekomenduojamas naudoti veido, kūno odai ir plaukams. Visgi, su juo reiktų elgtis itin atsargiai: nes mano odą jis beprotiškai sausina ir erzina; manau lengvai gali sukelti ir alergines reakcijas. Muilą rekomenduočiau tik itin riebiai, arba į akne linkusiai odai, kurią muilas gali padžiovinti ir pagydyti spuogelius.




Ačiū, kad skaitote,

Gražaus vakaro,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai