DOMAŠNIJE RECEPTI aliejinio pagrindo ampulės plaukų stiprinimui, slinkimo ir lūžinėjimo mažinimui

Aš labai stengiuosi rūpintis savo plaukučiais, tiek, kiek įmanoma ir juos lepinti net tik elementariais kondicionieriais, kaukėmis ar aliejukais, tačiau ir naudoti aliejines kaukes, paisyti kelių plaukų priežiūros patarimų, kad jie būtų sveiki ir gražūs. Vis galvoju, o gal parašyti, kaip savo plaukus prižiūriu aš? Nepaisant negailestingos genetikos, plaukams skiriu nemažai dėmesio ir puikiai žinau, kad jei neskirčiau jiems tiek dėmesio, jie atrodytų gerokai prasčiau, negu dabar.

Viena iš aliejinių plaukų kaukių, skirtų naudoti prieš plaukų plovimą, kurias naudoju šiuo metu yra iš rusiškos Domašnije Recepti kosmetikos. Šį kartą aliejinis produktas ne įprastame buteliuke, tačiau patogiai supakuotas vienkartinio naudojimo ampulėse. O kokia jo sudėtis? Kiek potencialiai jos gali būti naudingos plaukams? Ir kiek iš tiesų tos naudos plaukams yra? Kviečiu paskaityti.

"Atmintis ir mąstymas kuria patirtį."
F. de Rochas



Produktas: DOMAŠNIJE RECEPTI ampulės dažytiems ir pažeistiems plaukams prižiūrėti "Vostanavlivajuščij"
Gamintojas: "Pervoje Reshenie". Pagaminta Rusijoje
Paskirtis: plaukams - atkurti, saugoti nuo skilinėjimo, lūžinėjimo, suteikti spindesio, elastingumo, stiprinti, sureguliuoti galvos odos riebalavimąsi
Tinkamas tipas: dažytiems ir pažeistiems plaukams
Labiausiai patiko: plaukai tampa vizualiai sveikesni
Labiausiai nepatiko: didelio poveikio plaukų slinkimui ir skilinėjimui nepastebėjau
Tūris: 8 x 5,0 ml
Kaina*: 2,95 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Martina
Įvertinimas: 4/5

Ką žada gamintojas: Atkuria dažytus ir pažeistus plaukus. Sudėtis papildyta migdolų ir alyvuogių aliejais, šilko baltymais, provitaminais B5 ir PP. Saugo nuo plaukų skilinėjimo ir lūžinėjimo. Atkuria plauko struktūrą. Suteikia plaukams žvilgesio. Ampulių skysčio sudėtyje yra natūralios kilmės medžiagų ir vitaminų, kurie intensyviai prižiūri ir atkuria plaukus. Migdolų ir alyvuogių aliejuose gausu maitinamųjų elementų, kurie stiprina plaukus ir suteikia jiems elastingumo. Šilko baltymai stiprina plauko struktūrą, suteikia žvilgesio. Vitaminas B5 saugo nuo drėgmės praradimo ir atkuria plaukus, padeda išvengti lūžinėjimo. Vitaminas PP reguliuoja riebalinių liaukų veiklą, mažina galvos odos riebalavimąsi, suteikia plaukams gyvybingumo ir švelnumo.

Naudojimas: Paskirstyti 1 ampulės skystį tolygiai ant galvos odos ir plaukų šaknų, įmasažuoti. Uždėti dušo kepuraitę, palikti 30-40 min. Plaukus ištrinkti įprastu šampūnu. Naudoti 1-2 kartus per savaitę, 2-3 mėnesius.


Paprastai aliejines kaukes ar aliejines priemones, skirtas naudoti prieš plaukų plovimą randame buteliukų tipo pakuotėse, kurios, reikia pripažinti, jog nėra pats patogiausias variantas... Jei kada naudojote tokiose pakuotėse - tai puikiai žinote, kad jos nesandarios, aliejus vis kažkokiu paslaptingu būdu išbėga lauk, o apie įsimetimą į kosmetikos krepšelį važiuojant atosotgauti, negali būti nė kalbos... Dažnai parsinešant iš parduotuvės, ar kol siuntinys pasiekia namus aliejus jau būna šiek tiek nutekėjęs. Todėl čia reikia pasidžiaugti, jog pakuotė labai patogi: aliejus sudozuotas aštuoniems naudojimams ir supilstytas į sandarias plastikines ampules. Kad ir kiek maigiau, spaudžiau - niekas niekur nepratekėjo lauk. Aišku, tai nėra stiklinės ampulės, tačiau... tokios nedūžta, yra sandarios, o ir kokybės šiuo atveju pakuotėje neieškau. Visos ampulės sujungtos kartu ir sudėtos į kartoninę dėžutę. Galbūt galėčiau prisikabinti tik prie to, kad ampulės galiuko (to pažymėto linija) nulaužti neįmanoma - kad ir kiek bandžiau, nepavyko, todėl visus reikia nuimti pasitelkiant žirklučių pagalbą.

Kalbant apie dizainą, daug pasakoti nereikia, man realiai jis nėra patrauklus akiai, ir nors naudoju nemažai rusiškos kosmetikos, tačiau pasitikėjimo nekelia gausybė rusiškų užrašų... Gal dėl to, kad daugumos jų nepilnai suprantu? 😁 Džiaugiuosi, kad informacija apie produktą aiškiai išdėstyta lietuviškame vertime. Ir dar, smagu, kad nereikėjo krapštyti etikėtės lauk - kažkodėl dauguma platingojų nusprendžia, jog labai gera mintis informacinius lipdukus klijuoti ant sudėtinių dalių sąrašo. Šiuo atveju taip nėra.


Kvapas. Nepamenu jokio konkretaus aromato - šiek tiek primena aliejų mišinį, tačiau jokios asociacijos su konkrečiais kvapais nekelia. Patyrinėjus sudėtį matome, kad jokių kvapiųjų medžiagų gamintojas nenaudoja, todėl paprastai tokias priemones, nors ir turi šiokį tokį aromatą, mes laikome bekvapėmis.

Konsistencija. Aliejinė, tokio tirštumo, tarsi saulegrąžų aliejus, nė kiek ne tirštesnis. Priemonė ryškiai geltonos spalvos, bet vėlgi, tokia spalva visiškai natūrali, nes dažomųjų medžiagų sudėtinėse dalyse taip pat nerasime.


Sudėtis: Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Isostearoyl Hydrolyzed Silk, Panthenyl Triacetate (vitamin B5), Niacinamide, Antioxidant.


Poveikis. Kaip ir sako gamintojas, aliejų paskirstau ant galvos odos ir masažuoju į ją lengvais sukamaisiais judesiais. Tiesą sakant, man to vieno ampulės kiekio vos vos per mažai - reiktų papildomų 1-2 ml priemonės, kad padengti visą galvos odą.

Tik padengusi jaučiu dilgčiojimo jausmą, kuris praeina vos laikmatis peržengia 10 minučių ribą, todėl aš nelinkusi labai sureikšminti šito fakto, bent jau padžioje. Nors manau susirūpinti reikia. Matote, gamintojas žada, jog priemonė subalansuos riebalų išsiskyrimą - turiu pripažinti, kad šį efektą pajaučiau po kokios 3-čios ampulės. Mano galvos oda gerokai pasausėjo, tačiau džiaugiuosi, jog pleiskanų neatsirado... Tad tikriausiai reiktų labai atsargiai, ypač jei jūsų galvos oda jautresnė ar sausesnė. O va greitai besiriebaluojantiems plaukams produktas turėtų puikiai tikti, bent jau šiuo aspektu.

Po pusvalandžio ar valandos, priklausomai nuo to, kiek turiu laiko, plaukus ir galvos odą išplaunu su šampūnu ir toliau tęsiu savo įprastą plaukų rutiną: kondicionierius, kaukė, serumas, aliejukas ir t.t.


Gamintojas prižadėjo labai labai daug priemonės aprašyme, tačiau ne visuomet viskas būna gėlytėmis barstyta.... Aš šitą priemonė pirkau norėdama sumažinti plaukų slinkimą bei jų lūžinėjimą, tačiau pagerėjimą šitais aspektais jaučiu labai nežymų ir nestiprų. Potencialiai vertinant priemonės sudėtį - jos pagrindą sudaro aliejai, tačiau įprastai tokiai funkcijai būtino varnalėšų aliejaus, mes nerandame. Tačiau potencialiai - sudėtinės dalys visiškai saugios naudoti, natūralios ir geros. Superinė sudėtis, tačiau pagrindinis efektas turėtų būti matomas tik laiko perspaktyvoje - panaudojus šią priemonę ne mėnesį, o porą ar net daugiau...

Jeigu dabar atsimenate, kiek įvertinau produktą, tikriausiai kyla klausimas, kodėl toks aukštas balas? Nes net ir be silpnų efektų, yra šis tas gero: mano plaukai vizualiai atrodo ženkliai geriau, jie įgauna šilko švelnumo, tampa minkšti, elastingesni ir mažiau veliasi. Apskritai, žiūrėdama į veidrodį pastebiu, kad ties šaknimis plaukų atrodo daugiau, būtent po šio aliejuko naudojimo.

Tad sudėjus visus aspektus, man atrodo jog produktas pakankamai geras, tik gal naudoti reiktų ilgiau? Šiaip veikia, tik tiek, kad pagrindiniai aspektai, kurių laukiau labiausiai mane nuvylė. Tad... jeigu norite išbandyti kažką naujo, tuomet tikrai galite pasibandyti, tik nepamirškite - atsargiai su galvos oda ir atsargiai rekomenduočiau pasižiūrėti, kaip reaguoja jūsų plaukas. Taip, jūs tikrai galite tokią kaukę pasigaminti namuose, tačiau kai tingi ar neturite laiko, tokios priemonės itin gelbsti.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Komentarai