Mano TOP 3 aromatai pavasariui

Visus praeitus metus jums pasakojau ir rodžiau kiekvieno sezono mylimiausius nagų lakus. Tokio tipo rubrika jums patiko ir matau, kad buvo mylima ir skaitoma, tačiau antrus metus iš eilės pasakoti ir rodyti jums mylimus sezono nagų lakus aš nebenoriu - manau pasirinkimas būtų labai panašus ir tokio tipo įrašas būtų atsikartojimas to, ką pasakojau pernai metais. Aromatai ir kvepalai man labai patinka - kas nenori gardžiai kvepėti? Turiu jų nemažai, tad keičiu juos ne tik palei oro pokyčius - šilta ar šalta, bet ir sezonus.

Pavasarį man norisi kvepėti lengvai, gaiviai ir gėliškai. Kai bunda gamta pamirštu visus sunkius aromatus, net negalvoju apie citrusinius ar pernelyg saldžius. Apskritai mano skonis labiau gėliniai  ir rytietiški aromatai, tačiau savo didžiulėje kolekcijoje (kuri per pastaruosius metus dar gerokai pasipildė) turiu įvairių aromatų. Tačiau citrusinius palieku vasarai, o saldžius karamelės ir vanilės - rudeniui. Šiuo metu turiu 18 buteliukų (neskaitant kūno purškiklių ir vieno universalaus kvapo), kurie tinka pavasariui (taip taip, aš kvapus skirstau pagal sezonus), tad iš tų 18 buvo pakankamai sunku išsirinkti tik tris, kurie buvo patys pačiausi šių metų pavasarį. Tikriausiai natūraliai kyla klausimas, kodėl būtent trys, o ne penki mylimiausi (kaip buvo su nagų lakais) ar ne dar kuris kitas skaičius? Kiekvieną pavasario mėnesį aplinką matome vis kitokią, lydi skirtingos nuotaikos, tad po buteliuką vienam mėnesiui, po aromatą skirtingam, bundančiam ir šiltėjančiam orui...

"Meilės žodžiai, visada tie patys, įgauna skonį tų lūpų, iš kurių jie liejasi."
G. de Mopasanas


Kvapo kategorija: gėlių - žalumos
Išlikimo laikas: 4-6 val.
Tinkamiausia: pavasariui, dienai
Charakteristika:
     ☁ Viršutinė nata: hiacintai, citrina, juodųjų serbentų lapai, obuoliai
     ☁ Širdies nata: jazminai, magnolijos, aguonos, sausmedis, liepžiedžiai
     ☁ Apatinė nata: muskusas, pačiuliai, vilkdalgio šaknis


Tiesiog tobulai tyras pavasario aromatas tam metui, kai sprogsta gamta, kai skleidžiasi nauji lapeliai ir viskas po truputį ima žaliuoti. Ramus ir tolygus žalumos kvapas maišosi ir darniai groja su žaismingomis gėlėmis, neatnešdamas saldumo ar pernelyg didelio gėlinių natų poskonio. Šis aromatas mane pasitinka apsnūdusią po žiemos šalčių ir apgobia džiugiai ramiomis, jau pavasariškomis nuotaikomis ir tyru bundančios gamtos pojūčiu... Vienas geriausių ankstyvo pavasario aromatų, tik deja, buteliukas tikrai per didelis nešiotis kasdien (piluosi į specialų rankinės buteliuką) ir maloniai nuteikiantis aromatas tikrai galėtų išlikti ilgiau, nei tas varganas keturias valandas...


Kvapo kategorija: gėlių - vaisių
Išlikimo laikas: 4-6 val.
Tinkamiausia: pavasariui, dienai
Charakteristika:
     ☁ Viršutinė nata: svarainiai, greipfrutai
     ☁ Širdies nata: jazminai, hiacintas
     ☁ Apatinė nata: muskusas, vilkdalgiai, kedras, gintaras


Elegantiškas, lengvas, švelnus, moteriškas aromatas. Dieviškai lengvas, kaip šiltėjantis pavasario vėjas ir visiškai laisvas kvapas, neprimetantis jokių taisyklių, normų ar suvaržymų, leidžiantis jaustis laisva, būti savimi, iškelti asmenybės gerąją pusę, paryškinantis tikrąjį aš. Visuomet geriausiai skamba su jau kiek pašilusiu oru, lengvėjančiais rūbais ir tyru pavasario vėjeliu - tokiu, kuris leidžia tau jaustis ypatingai laisvai, turėti prabangą jaustis ir būti laisva! Kada, jei ne pavasarį pajausti tą tikrąją laisvę?


Kvapo kategorija: gėlių - citrusų
Išlikimo laikas: 3-6 val.
Tinkamiausia: pavasariui, dienai
Charakteristika:
     ☁ Viršutinė nata: citrina, žalioji citrina
     ☁ Širdies nata: bijūnai, aviečių žiedai
     ☁ Apatinė nata: muskusas, santalo mediena


Na, o paskutinį pavasario mėnesį gamta džiugina tiesiog sprogimu visko: termometro stulpelis šokteli aukštyn ir aplink pasipila žiedai, lapai, žaluma... Gamta tiesiog sprogsta ir bunda nesuvokiamu greičiu, pavasaris įsibėgėja ir ima panašėti į vasarą, tad tokio pat sprogimo norisi ir ant odos. Jessica Simpson yra žvaigždinis aromatas, tačiau būtent šitas - labai vertas dėmesio: gėlių proveržis ir jį lydintis gaivumo akordas, romantiškai moteriška, lengvai žaisminga nuotaika nuteikia valiūkiškos vasaros pradžiai... Aromatas, kuris galbūt ne pats geriausias vasarą, bet tiesiog tobulas baigiantis pavasariui... Džiugina ir intensyvus aromatas, ir nuotaika, kurią sukuria kvapo dermė. Nori nenori imi jausti, kad tuoj tuoj į duris pasibels vasara. Ir atsipalaiduoji, vaikštai lėčiau, mintys nebesisuka tik apie buitį ar vaikus, nepadarytus darbus ir planus... žaismingas, sprogstantis, moteriškas, nors ir laviruojantis tarp jauna mergina - moteris, bet visgi užtikrintai moteriškas nei vaikiškas ar mergaitiškas. Užburia kažkuo, o kuo, man pačiai suprasti sunku, tad užmerkusi akis ir nežiūrėdama į pavadinimą, mėgaujuosi.


Šitą pavasarį tokia ta trijulė, užkariavusi mano uoslę ir privertusi jaustis laisva, laiminga, ramia, žaisminga... Kokia tik nori, bet išskirtinai nešantys pavasarišką emociją. O koks tavo mylimiausias aromatas pavasariui?

Būtų labai smagu išgirsti, ar mano top sąrašiukas jums būtų įdomus iki pat sekančio pavasario/ kiekvieno sezono metu? O gal mieliau vietoj tokios renkatės tradicines apžvalgas? Pabendraukim, parašykit 😊 📝




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. Taip, būtų įdomi kiekvieno sezono topų apžvalga, nes aš pati ir kvapus ir spalvas skirstau pagal sezonus :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū, kad parašei :) Būtinai bus ir vasaros, ir rudens, ir žiemos ;)

      Panaikinti
  2. Labai patinka tavo įrašai apie aromatus, o ką esu skaičiusi kituose tinklaraščiuose, jie ir informatyviausi. Esu kvapų maniakė, bet patinka tikrai ne dauguma. Investuoti, rizikuoti nemėgstu, tad nors tai suvaldo nuo noro susipirkti kuo daugiau buteliukų. Man įdomu, kaip tu renkiesi kvapus, internetu ar tik "gyvai", ką manai apie kokybės ir kainos santykius, turiu omenyje kainų skirtumus internetinėse parduotuvėse, "padielkas" ir t.t.☺️Taip pat, kaip vertini kataloginius aromatus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, kaip smagu, kad patinka :)
      Atsakyti galiu iš karto :) Kvapus dažniausiai renkuosi internetu - paskaitau natas, įsivaizduoju ir beveik užuodžiu aromatą, jei abejoju, ieškau žmonių nuomonių, komentarų, iššniukštinėju. Gyvai perku retai - niekad neturiu plano, kokį kvapą norėčiau nupirkti ir gyvai parduotuvėje pasimetu: imu uostyti tai šį, tai aną ir galiausiai viskas susimaišo, nieko nebesuvokiu ir dažniausiai nieko nenusiperku. Tačiau toks pasiuostinėjimas duoda naudos atmetimui - prisikaičiusi nuomonių susižavėjau Rihanna "Rouge" aromatu, bet parduotuvėje purkštelėjus ant riešo supratau, kad man jis per silpnas, neturi nieko įspūdingo ir išblėsta per pusvalandį. Tokių man nereikia - apskritai visi Rihanna aromatai dabar išbraukti iš "galimai pirksiu" sąrašo visam laikui.

      Aš nemėgstu daug investuoti į aromatus (daug tai daugiau nei koks 100-150 EUR), nes dažniausiai man tokius būna tiesiog gaila purkšti bet kokią dieną, progų retai, taip ir prastovi prabangusis buteliukas liūdnas ir beveik neliestas... Todėl mėgstu kataloginius aromatus (labai geros kokybės dauguma Avon ir apie pusę Oriflame, tuo tarpu uostyti ir purškalioti Mary Kay, faberlic įspūdžio nepaliko) pavyzdžiui pas mane tikrai nemažai Avon kvapų, kuriais mėgausjuosi, ir negaila savęs kvėpinti bet kokia proga, o kokybė tikrai puiki, gerai laiko ir dažnai geresni už tuos žvaigždinius aromatus (kainos ir kokybės santykis puikus).

      Padielkas esu pirkusi, tačiau labai senai - čia vėlgi, būna skirtingos situacijos - būna kvapai analogai, kurie dažnai nepretenduoja apsimesti kažkokiu brangesniu aromatu, tačiau kvepia panašiai. Ir tie tikrieji padielikiniai, kurių pavadinimas, bonkutė ir viskas tiesiog labai panašu. Pastarieji paprastai kvepia pigiai ir turi tą pigų poskonį, dėl ko padielkų niekad nesirenku. Nesu 100% prieš analogus, tačiau irgi dažniausiai jų nesinori.

      Patys prasčiausi aromatai man tie, kurie turi pigumo kvapą - daryk ką nori, bet jis vistiek išlenda, todėl kad ir kaip gundytų, bet jau bandyti visi be išimties Dzintars, Lidl ir Martinoje esantys aromatai man didelis ne, net ir kasdienai, jau geriau nieko arba geras žvaigždinis aromatas - pavyzdžiui, stebiuosi, koks kokybiškas šitas Jessica Simpson "Vintage Bloom" kvapas - tik buteliukas nekaip atrodo, bet pats kvapas - mmm...

      Tiesa, vis galvoju, gal metas vėl parodyti savo aromatų kolekciją, tik nežinau, ar rūšiuoti pagal sezonus, kompanijas ir ar apskritai toks įrašas būtų įdomus :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą