PIRMI KARTAI: Depiliacija šildomomis vaško kasetėmis. Nuo ko pradėti? Ko tikėtis? Ar skauda? Kaip viskas vyksta? Ar patogu?

Aš tikrai esu depiliavusi kūno (ir veido) plaukelius vašku, tačiau iki šiol pašildomas vaškas man buvo naujiena. Prisipažinsiu, kad tikrai ne kartą žiūrinėjau parduotuvėse reikiamų dalykėlių tokio tipo depiliacijai ir ne kartą išsigąsdavau galimo skausmo bei savo nemokėjimo naudotis tokio tipo priemonėmis, todėl vis atidėliodavau ir grįždavau prie seno gero skutimo skustuvu. Kol vieną dieną iššūkį man metė Vitrina PRO ir pasiūlė tiesiog imti ir pabandyti - aš drąsi mergina (o gal jau moteris?😃 ), iššūkius mėgstu, o dar labiau tą malonų jausmą, kai viskas pavyksta, todėl drąsiai sutikau. Tai ar skauda? Ko reikia? Nuo ko pradėti? Ir ar verta tokiu būdu depiliuoti?

"Svarbiau apgalvotai veikti negu protingai mąstyti."
Ciceronas


⧬ Ko reikia depiliacijai?

I. Vaško kasečių šildytuvo
Net jei pirmasis depiliavimo vašku pirkinys būtų visas rinkinys iš karto, labai rekomenduoju rinktis standartinio dydžio vaško šildytuvą, kad į jį būtų galima dėti daugumą standartinių rinkoje esančių vaško kasečių. Prieš tai žiūrinėjau Veet variantą ir vis susilaikydavau būtent dėl nestandartinio dydžio. Aš turiu Lady Velvet/ beauty for sale kompanijos šildytuvą, kuris talpina visas standartines 100 ml dydžio kasetes.


Vaško šildytuvas vašką pašildo per 20 minučių, yra palyginus patogus, kompaktiškas ir smagu laikyti rankose, neskysta, neperduoda karščio. Nors man norisi kažkokio jo laikiklio, kad depiliavimo procedūra būtų dar sklandesnė. Šildytuvas gan patogiai pasistato ant pagrindo, o nuimamas laidas yra nemažas privalumas. Kita vertus, aiškiai matosi, kad kažkokios didelės prabangos ar nepriekaištingos kokybės čia nėra - plastikas atrodo labai vidutiniškai. Tačiau ar tikrai reikia vizualiai kokybiškos išvaizdos tokio tipo prietaisui? Jis gerai, tinkamai pašildo vašką ir yra padorios kainos. Vitrina Pro parduotuvėse galima įsigyti už 14,19 EUR (dabar taikoma nuolaida ir kainuoja 12,79 EUR). 

II. Vaško kasetėse
Vaško kasetes reiktų pirkti pagal savo turimą vaško kasečių šildytuvą. Paprastai standartinės vaško kasetės būna 100 ml talpos, tačiau gali skirtis ne tik talpa ar dydžiu, bet ir pločiu bei storiu.
Aš savo depiliavimo vaško kasetėmis patirtį pradėjau nuo Dimax Wax kompanijos vaško kasečių. Kasetės viena nuo kitos skiriasi ir antgalių pločiu. Jei depiliuoti ruošiatės didesnę sritį, tokią kaip kojas ar pažastis, patogesnės plataus antgalio kasetės. Tuo tarpu mažo ir siauro antgalio kasetės geriausiai tinka nedidelio ploto odos ploteliams - veido ar bikini srities depiliacijai.


- DIMAX WAX "Extra" natūralus vaškas kasetėje su plačiu antgaliu "Green" natūralus bičių vaškas su patobulinta formule, kuri leidžia vašką padengti ant odos dar tolygiau bei kruopščiau. Šis vaškas ypač rekomenduojamas jeigu oda yra linkusi į alergiškumą. Vaškas tinka visiems odos tipams ir storiems/ stipriems plaukeliams šalinti.

Sudėtis: Glyceryl Rosinate, Paraffinum Liquidum, Cera Alba, Cera Microcristallina, CI 61565.

Šituo vašku rinkausi depiliuoti kojas ir džiaugiausi labai lengvu paskirstymu, tolygiu dengimu ir labai lengvu naudojimo būdu. Savaime suprantama, kad tai pirmieji mano kartai su tokio tipo priemonėmis, bet esu labai patenkinta šio vaško kokybe. Pirkti galima Vitrina PRO parduotuvėje po 1,94 EUR.


- DIMAX WAX vaškas kasetėje su titano dioksidu su siauru antgaliu "Titanium Rosa" natūralus bičių vaškas praturtintas titano dioksidu ir vaisių bei augalų ekstraktais. Švelnus bei kreminis vaškas tirpsta žemoje temperatūroje, todėl ypač tinka jautrioms kūno vietoms, kaip veidas arba bikini zona. Titano dioksidas ramina odą bei mažina paraudimą po depiliacijos.

Sudėtis: Glyceryl Rosinate, Paraffinum Liquidum, Cera Alba, Cera Microcristallina, Titanium Dioxide, CI 15865.

Pirmiausia tai šito vaško tikrai nerekomenduočiau plaukeliams aplink lūpas ar aplink akis šalinti, kadangi rožinis dažiklis nėra tinkamas naudoti aplink lūpas ir akis. Tačiau bikinio depiliacijai man šitas vaškas labai patiko. Nors skirstosi kiek sunkiau nei žaliasis, tačiau ir tiksliau pasidengia (antgalio dėka) ir odos sudirgimas būna ženkliai mažesnis. Šio vaško taip pat ieškoti Vitrina Pro parduotuvėse, kainuoja 2,00 EUR.

III. Juostelių depiliacijai
Dar jums prireiks juostelių depiliacijai. Labai džiaugiuosi, kad mano rankose didžiulės 20 x 7 cm juostelės, kuriomis patogu iš karto depiliuoti didesnius plotus. Na, o esant reikalui juosteles lengva perkirpti ir pritaikyti prie reikiamo nudelipiuoti odos pločio. 


Juostelės labai patogios, pakankamai storos, tačiau patogios depiliacijai, gerai priglunda prie odos ir lengvai kimba su vaško sluoksniu. Lengvai nusiplėšia nuo odos.


Vitrina Pro tokio dydžio juostelių 50 vnt. galima nusipirkti už 1,30 EUR.

IV. Priemonių prieš ir po depiliacijos
Priemonių prieš ir po depiliacijos įvairovė didžiulė: populiariausi be abejonės aliejiniai valikliai po depiliacijos padedantys pašalinti vaško likučius ir nuraminantys odos sudirgimus. Tačiau galima rinktis ir losjonus, servetėlės ar kitas priemones. Aš savo rankose turiu Hive Wax aliejų, tinkantį ir paruošti odą prieš depiliaciją, ir ją nuraminti po depiliavimo procedūrų.

- HIVE WAX "Pre & after" wax oil - aliejus prieš ir po depiliacijos "Coconut & Lime", 400 ml
Lengvas, bet veiksmingas dvejopo poveikio aliejus prieš ir po depiliacijos, be parabenų. Aliejus praturtintas egzotiškų kvapų aromatu, kurie švelniai padvelks ore, o tropinis maitinančio kokosų aliejaus aromatas ir raminantis laimo aliejaus mišinys paruošia ir nuramina odą depiliacijos procedūrų metu. Šis aliejus sudaro barjerą ant odos, dėl ko vaškas prilimpa tik prie šalinamų plaukų, o oda lieka švari ir glotni.
Naudojimas: naudoti odos nuvalymui prieš depiliacijos procedūrą. švelniai įtrinti nedidelį kiekį į odą. Taip pat naudoti po depiliacijos procedūros - tada aliejus padės pašalinti vaško likučius ir pamaitinti, nuraminti odą po procedūros. 



Sudėtis: Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Citrus Hystrix (Kaffir Lime) Leaf Extract, Isopropyl Myristate, Parfum, Coumarin, citral, Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol, CI 61565, CI 47000.

Nors depiliavimo vašku procedūros metu galima naudoti ir kūdikių aliejų, tačiau šitas specializuotas aliejus man patinka daug labiau. Patepus prieš depiliaciją atrodo, kad aliejus visai kitaip, lyg ir tolygiau, lyg ir lengviau dengiasi. Visas plaukelių šalinimo procesas atrodo malonesnis ir geresnis. O ir po depiliacijos, labai lengvai pašalina vaško likučius ir apramina odą - sudirgimų būna ženkliai mažiau. Neturiu labai daug patirties su tokio tipo skysčiais, tačiau man labai patiko.

⧬ Kaip viskas vyksta?

⭃ Susiraskite patogią vietą depiliacijai ir skirkite tam pakankamai laiko. 
Depiliacija, nepriklausomai nuo jos rūšies, nėra greitas procesas, ypač jei kaip ir aš, ruošiatės daryti tai pirmą kartą. Juk nesinorės depiliuoti paskubomis, bandant bet kokiu būdu sutilpti į nusibrėžto laiko rėmus?

Paruoškite vašką depiliacijai
Įstatykite vaško kasetę į vaško kasečių šildytuvą ir įjunkite į elektros lizdą. Maniškis kaista 20 minučių. Nepakenks prieš depiliaciją perskaityti ir priemonių bei prietaisų naudojimo instrukcijas :)


Paruoškite odą depiliacijai.
Ant odos dengiame priemonės prieš depiliaciją.



⭃ Depiliuojame
Čia jau viskas atrodo paprasta - dengiame vašką ant jo dedam juostelę, prispaudžiame. Šiek tiek palaukus plėšiam prieš plaukelių augimo liniją, prilaikant odą žemiau.



Nors pirmus kartus dengimo procesas nėra toks lengvas, kaip gali pasirodyti. Depiliuojant reikia ir kantrybės, ir praktikos. Bent jau man pirmieji padengimai buvo kiek sudėtingi, nors jau baiginėjant kojas viskas vyko gerokai sklandžiau. Na, o sekantį kartą - viskas pasirodė dar lengviau. Tad, kaip ir visur - reikalinga praktika.



⭃ Užbaigiame depiliaciją
Kojas tiesiog nuvalydami priemone po depiliacijos.


⧬ Ar skauda depiliuojant? Kokia mano patirtis?

Tikriausiai didžiausias mano nuogastavimas prieš tokio tipo depiliaciją bus didžiulis skausmas. Televizijoje krūva filmų depiliaciją pateikia vos ne kaip nepakeliamo skausmo procesą, tačiau... man praktiškai neskaudėjo, na šiek tiek, tačiau, ne tiek, kad mesčiau pusiaukelėje ir nustočiau depiliuoti dėl skausmo. Apskritai, visuomet buvau (ar maniau) esanti jautri skausmui, tačiau pastaruosius porą metų skausmas tapo visiškai juokinga sąvoka - galbūt po gimdymo, o gal ir šiaip, niekad nebuvau jam tokia jautri, kokia galvojau, kad esu. Tad, nieko čia skausmingo - labiau skauda, kai skusdama kojas įsipjaunu peiliuku...


Man tokiu būdu depiliuoti patiko net labiau, nei įprastas skutimas: kojos ir depiliuojamų vietų plaukeliai pasišalina geriau ir oda tampa gerokai glotnesnė ir švelnesne, nei skutant. O ir plaukeliai, būtent dėl to, kad juos išraunu, atauga keliomis dienomis vėliau, nei tiesiog skutant peiliukais. Visos šios priemonės man be išimties patiko. Galbūt dar atskirai noriu išskirti vaškus - keista, bet po žaliojo sudirgimų buvo mažiau, nei po rožinio (kuris lyg ir turėtų sudirgimų palikti mažiau). Apskritai po depiliacijos ant mano odos liko raudoni taškeliai, su žaliuoju ir aišku su papildoma priemone jų buvo ne tiek ir daug, kiek tikėčiausi. O va su rožiniu bandžiau pašalinti plaukelius aplink lūpas (tik vėliau išsiaiškinau, kad ant veido jo naudoti negalima dėl ingredientų), ir šis stipriai sudirgino odą aplink, atsirado stiprūs odos pažeidimai, giję kelias dienas. Ne, tikrai ne žaizdos - tiesiog vizualiai beveik nematomi sudirgimai, kuriuos degino tepant toniku. Visgi, pabandžius su rožiniu kojų sritį tokių pažeidimų nebuvo...


Galbūt depiliuojant tokiu būdu išskirčiau porą rimtesnių minusų - reikia laiko, reikia netrukdomo laiko ir užtrunkama gerokai ilgiau, nei tiesiog nuskutant, tačiau gerokai lygesnė, glotnesnė oda verta to papildomo laiko ir šiek tiek daugiau papildomų pastangų. Žiū, gal trečią ar dešimtą kartą tokio tipo depiliacija taps visiškas juokų darbas!




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

PR-Sample

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai

  1. Atrodo labai patogu :) Pamenu, kaip aš prieš gerus 18 metų pabandžiau depiliuotis vašku. Tada kažkaip susiradau nusipirkti vaško, kuris buvo apvaliam indelyje ir jį reikėjo šildyti vandenyje arba mikrobangėje. Kadangi pastarosios neturėjau, tai šildžiau vandenyje, Tai buvo BAISIAI nepatogu. Tas vaškas po kurio laiko pradėdavo vėsti, tirštėti, dengdavosi sunkiai, tai vėl reikėdavo statyti ant ugnies su visu vandeniu :( Po kurio laiko spjoviau ir nusipirkau epiliatorių. Bet, matau, dabar ir vašku depiliuotis pasidarė patogiau, kas džiugina :) Tik kažin, ar pagal laiką nesigautų panašiai kaip ir su epiliatoriumi... Tiesa, vašku gal mažiau skausminga, nes vienu kartu didesnis plotas depiliuojamas. Ech tos moteriškos problemos :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho... su tuo paprastu vašku viskas tikrai daug sudėtingiau... Esu mačiusi tuos paprastus vaškus - bet ten ir dengimas turėtų su lazdele būti?
      Aš tų visų epiliatorių, fofoepiliatorių nebandžius, tai neįsivaizduoju koks ten skausmas :D
      Visai smagios tos moteriškos problemos - nori šalini plaukelius, nori ne, nori atrandi kažką naujo ir visai smagaus :)

      Panaikinti
    2. Dabar jau sunkiai pamenu kuo dengiau tą vašką, bet, žinoma, kažkokia mentelė greičiausiai buvo :) Tiesa, tų juostelių (kurias reikia dėti ant vaško ir paskui jį nuimti su visais palukeliais) tuo metu irgi nelabai buvo, tai pamenu, kad iš kosmetologės jų pirkau :)
      Na, dėl skausmo, tai vašku tiesiog iškart didesnis plotas depiliuojamas, o epiliatoriumi vedžioji aukštyn-žemyn kol plaukelių nelieka. Tuo metu man epiliatorius tiesiog buvo gerokai patogiau :)
      O jo, nešalinti plaukelių būtų paprasčiausia, patogiausia ir mažiausiai skausminga :D
      Girdėjau kad cukrum (tiksliau cukraus pasta) kažkaip plaukelius šalina. Tiesa, smulkiau nesidomėjau ir pati nebandžiau :)

      Panaikinti
    3. Jo, girdėjus apie tą cukraus pastą, bet sako sudėtingiau su ja nei su vašku - reikia priprasti ir išmokti dirbti.

      Prieš kelis mėnesius akis išpūtus žiūrėjau į kažkokio vaško reklamą, kuris pasidengia ir paprastai nusilupa be jokio skausmo pašalindamas plaukelius, bet taip ir nenusipirkau - jei rauna plaukelius kažkoks skausmas turėtų būti, logiškai mąstant :)

      Panaikinti
    4. Na taip, logiškai mąstant turėtų :) Bet neišbandysi - nesužinosi ;)

      Panaikinti

Rašyti komentarą