SEBAMED Baby vaikiškas šampūnas

Žinau, kad mano blogą skaito ne toks jau mažas procentas mamyčių, todėl stengiuosi kartas nuo karto paruošti įrašų vaikiškomis temomis ir apie vaikišką kosmetiką. Dabar galvoju, ar įdomūs būtų puoduko reikalai? Mano dvimetis jau baigė treniruotis ir šiuo metu gyvenam be sauskelnių (na, dar išskyrus nakties metą, bet ir čia žadam per vasarą susitvarkyti). Apskritai, jau senokai pametėm ir čiulptuką - ir nepaprastai lengvai, dėl ko labai džiaugiuosi. Mano mažylis visai nebe mažiukas ir kūdikiškų daiktų šiai dienai praktiškai nebereikia! Tad jei jus domina puoduko reikalai ar kaip lengvai atsisakyti čiulptuko - duokit žinoti, surašysiu savo patirtis į įrašus.

Na, o šiam kartui noriu pakalbėti apie SebaMed šampūną, trumpai, nes nemanau, kad ilgos vaikiškos kosmetikos apžvalgos reikalingos. Buteliukas beveik tuščias, naudojome bene pusmetį, tad norisi tuos potyrius užrašyti.

"Taurus žmogus vienodai elgiasi tiek laimėje, tiek nelaimėje."
Aristotelis


Produktas: SEBAMED Baby vaikiškas šampūnas
Gamintojas: "Sebapharma" GmbH & Co. KG. Pagaminta Vokietijoje
Paskirtis: išplauti plaukučius, suteikti švelnumo
Tinkamas tipas: visiems, sukurtas naudoti vaikams, kūdikiams, naujagimiams
Labiausiai patiko: švelnus prausimas
Labiausiai nepatiko: alkoholis priemonės sudėtyje
Tūris: 150 ml
Kaina: 4,99 EUR
Kur galima įsigyti: visose vaistinėse (Eurovaistinė, Camelia ir kt.), pigu.lt

Ką žada gamintojas: Švelniai valo, tausoja plaukus ir galvos odą, stiprina apsauginę rūgščių plėvelę. Švelnių veikliųjų medžiagų ir ramunėlių ekstrakto derinys yra puikiai toleruojamas odos ir saugo ją nuo sudirginimo. Plaukai tampa švelnūs, paslankūs.
Naudojimas: nedidelį kiekį šampūno įtrinti į šlapius plaukus ir gerai išskalauti.

Sudėtis: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Disodium Cocoamphodiacetate, Chamomilla Recutita Extract, Coco Glucoside, Sodium Lactate, Glyceryl Oleate, Sodium Laureth Sulfate, PEG-3 Distearate, PEG-150 Distearate, Laureth-2, Alcohol, Parfum, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sodium Benzoate.


Potyriai. Visad seba med kompanijos produktus laikiau itin gerus mažam vaikui/ kūdikiui ir tinkamus naujagimiui. Tačiau aš tokio šampūno nesirinkčiau naujagimiui ar labai mažam kūdikiui, pirmiausia dėl sudėtinių dalių - sudėtyje naudojamas alkoholis!, kurio čia turėtų būti kiek daugiau nei 1 %. Net tokia, sąlyginai nedidelė koncentracija gali sukelti odos sausumą, alergijas ir pažeidimus! Apžvelgiant kitas sudėtines dalis - randame ir konservantų, ir ingredientų, kurie galimai toksiški (geltonai pažymėti), bet gamintojas išvengė SLS, kuris visuomet linkęs sausinti, parabenų. Tik seba Med - ką tur galvoji, sudėtyje naudodamas alkoholį? Suprantu, kad alkoholis pasižymi geromis valomosiomis savybėmis, bet mažylio plaukučiams jo tikrai nereikia - na kiek tų nešvarumų būna jaunuose plaukučiuose?

Šampūnas vidutiniškai gerai putoja, normaliai išsiplauna iš galvos ir lyg tai nedirgina akyčių. Kartais mažylis užmerkia akeles, kai putos nuteka veidu, kartais patrina, bet atrodo, kad jei dirginimas ir yra, jis nestiprus, nes niekad nereiškia nepasitenkinimo ir neverkia. (Norisi pabrėžti, kad kiek įmanoma visuomet saugau vaiko akis nuo šampūnų ir prausiklių likučių, bet tai padaryti ne visuomet pavyksta). Kažkokios papildomos funkcijos šitas šampūnas neturi - plaukai galbūt įgauna daugiau sveiko spindesio ir yra švelnūs. Labiau žavi gamintojo pabrėžtas pH 5,5 aspektas.

PH yra matuojamas skale nuo 1 iki 14. Kaip pH siekia 7 - produktai vadinami neutralaus pH, tuo tarpu nuo 7 iki 14 matuojamas produkto šarmingumas, o nuo 1 iki 7 - rūgštingumas. Šitas šampūnas turi pH 5,5, kas visuotinai atitinka sveikos odos pH lygį ir ne tik kalbant apie šampūną, bet ir visą šios serijos produkciją.

Šampūnas pasižymi švelniu, bet vidutiniškai jaučiamu aromatu. Matau, kad gamintojas nusprendė sudėtyje naudoti kvapiąsias medžiagas, tačiau nei jos kilmės, nei pobūdžio nenurodo (visuotinai po parfum žymeniu slepiasi kompanijų komencinė paslaptis). Man asmeniškai to kvapo galėtų ir nebūti - vaikučiams mažiausiai rūpi (bent iki poros metų tai tikrai), kaip kvepia jų šampūnas ar prausiklis. Kuo mažiau tokio tipo medžiagų sudėtyje, tuo geriau. Dabar esu nupirkusi šampūną, kur žodžio parfum net nėra ir esu linkusi manyti, kad mažiesiems piliečiams tokie yra geresni.

Vertinant apskritai - neblogas, bet toli gražu ne tobulas produktas. Niekad tokio nesirinkčiau naujagimiui ar mažam kūdikiui vien dėl alkoholio sudėtyje! 




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

* nurodyta gaminio kaina tik orientacinė. Visada galima rasti gaminio akcijas, per kurias produktus galite įsigyti pigiau. Taip pat, nenurodau jums galutinės, aukščiausios kainos, kadangi neturiu galimybės palyginti visų produkto pardavimo vietų.

Buvo aktualu? Turite minčių? Norite pasidalinti? Komentuokite!
Grįžtamasis ryšys aktualus blogo egzistavimui ir jo krypčiai bei labai labai svarbus man!

Komentarai