OBLEPIKHA SIBERICA Professional šaltalankių galvos odos šveitiklis visų tipų plaukams

Kad ir kaip saugausi nuo bereikalingų formavimo priemonių, tačiau kartas nuo karto tenka panaudoti tai putas, tai laką, tai sausą šampūną. Galiausiai ir plaukų priežiūros priemonių likučiai kaupiasi ant plaukų, ypatingai plaukai apsivelia naudojant aliejines kaukes, tad plaukų stilistai ir kirpėjai rekomenduoja kartas nuo karto giliai išvalyti galvos odą ir plaukus. Esu bandžiusi kelias skirtingas priemones, o pastaruoju metu kažkodėl susigundžiau Oblepikha Siberica šaltalankių šveiitkliu. Apie jį šiandien kiek plačiau.

"Šventumo nepasieksi daug žinodamas ar daug mąstydamas: didžioji šventumo paslaptis - daug mylėti."
Šv. T. Akvinietis


Produktas: OBLEPIKHA SIBERICA Professional šaltalankių galvos odos šveitiklis visų tipų plaukams
Gamintojas: "EuroBio Lab" OU. Pagaminta Tallin, Estija
Paskirtis: nušveisti galvos odą, gerinti odos būklę, šalinti pleiskanas, mažinti plaukų slinkimą
Tinkamas tipas: visiems
Labiausiai patiko: suteikia plaukams purumo
Labiausiai nepatiko: sunku išskalauti
Tūris: 200 ml
Kaina: 6,59 EUR
Kur galima įsigyti: Drogas, Eurokos, Elevita, pigu.lt ir kt.

Ką žada gamintojas: Intensyvus trigubo poveikio šveitiklis intensyviai valo galvos odą, padeda sumažinti plaukų slinkimą, pašalina pleiskanas, lengvai nušveičia galvos odą. Praturtintas Altajaus šaltalankių, Maroko argano aliejais, kurių dėka suteikia plaukams žvilgesio ir stiprumo. Sudėtyje medetkos, laukinės Sibiro mėtos, Jakutijos arkiarūgštės ekstraktai. Priemonė gerina galvos odos būklę, maitina plaukų šaknis.
Naudojimas: paskirstyti šveitiklį ant drėgnos galvos odos. Lengvai pamasažuoti, palikti 3 min., po to nuplauti dideliu kiekiu vandens, išplauti galvą su šampūnu. Rekomenduojama naudoti 1 kartą per savaitę.


Tūbelės formos šveitiklio pakuotė pagaminta iš minkšto, patogaus priemonei išspausti plastiko, su užsukamu metalo imitacijos dangteliu. Apmaudu, tačiau mano galva tokia pakuotė yra vienas prastesnių sprendimų: kiekvieną kart vos truputį prasukus priemonė jau teka lauk, kur ten vos prasukus, rodos net ir ramiai stovinti pakuotė praleidžia šveitiklį ir nuolatos, visas dangtelis būna pribėgęs. Tiesiog erzina - nemėgstu nešvarių, netvarkingų pakuočių, tad nuolat nuvalau ilgiau pas mane apsigyvenančias, o čia - valai ir vistiek nešvaru. Man atrodo jei nevalyčiau, su laiku tiesiog pradėtų tekėti per vyrius ir kraštelius. 

Ryškus pakuotės dizainas puikiai pastebimas parduotuvių lentynose: gaiviai mėlyna spalva, gausus gamtos ir augalų motyvais puoštas raštas, gausybė užrašų ir dar aukso spalvos intarpai... vargu ar galima nepastebėti. O jau patinka tokio tipo pakuotės, ar nepatinka, tiesiog skonio reikalas.

Kvapas buvo būtent tas aspektas, kuris sužavėjo iš karto, pirmuojų įspūdžiu. Dievinu šaltalankių aromatą, jis man kelia labai daug gerų prisiminimų, tėvų namuose augo trys šaltalankių medžiai ir daug vaikystės kvapų, tiek vasaros, rudens metu, tiek žiemą skanaujant uogienę ar geriant šių uogų sultis... Tiesiog, nostalgiškas kvapas, kuris ne tik labai patinka, bet ir kelia malonius prisiminimus. Šveitiklio kvapas labiausiai primena kiek pasaldintą šaltalankių uogienę, kvapas turi mažai rūgštelės, tačiau jaučiamas saldumas. Mmm... visuomet labai gera jį užuosti...

Konsistencija skystoka, priemonė gan lengvai nuteka. Skaidrios spalvos šveitiklyje matosi labai gausus kiekis šveičiamųjų dalelių.


Sudėtis: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Pinus Sibirica Shell Powder, Lauryl Glucoside, Acrylates Copolymer, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Rubus Idaeus Seed Powder, Hippophae Raimnoidesamidopropyl Betaine, Hippophae Ramnoides Fruit Oil, Menthol, Argania Spinosa Seed Oil, Pineamydopropyl Betaine, Glyceryl Undecylenate, Glycolic Acid, Mentha Piperita Leaf Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Bisabolol, Achillea Asiatica Flower/ Leaf/ Stem Extract, Arctium Lappa Root Extract, Oxalis Tetraphylla Extract, Citric Acid, Urtica Dioica Extract, Geranium Sibiricum Extract, Juniperus Sibirica Needle Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tocopherol, Rethinyl Palmitate, Sodium Hydroxide, Sodium PCA, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic Acid, PCA, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Proline, Threonine, Isoleucine, Histide, Phenylalanine, Parfum, Benzyl Alcohol, Ethylhexylglycerin, CI 16255, Caramel, CI 15985.


Poveikis. Rinkdamasi galvos odos šveitiklius iki šiol vengiau visų, kurie turi atskiras daleles ir tik šitą pasirinkau išbandyti, tačiau viskas, ko bijojau dėl tokio tipo šveitiklių pasiteisino. Įmasažuoti į galvos odą priemonę nesudėtinga, ji šiek tiek suputoja, tuomet truputį palaikome ir išskalaujame likučius. Su tuo išskalavimu ir yra didžiausia bėda - vien tik vandeniu išskalauti siaubingai sunku, tiesiog neįmanoma: stovi po vandens srove, skalauji, o ir po 10 minučių lenda lauk šveitiklyje esančios dalelės. Tik po skalavimo vandeniu ir poros plovimų šampūnu pavyksta pašalinti beveik viską. Nepaisant to, likučius pavyksta visiškai pašalinti tik po plaukų kaukės. Daug vargo išskalauti, tad pastebiu, kad privengiu naudoti taip dažnai, kaip reikėtų.

Priemonės sudėtis nustebimo gerąja prasme: daug drėkiklių, natūralių ekstraktų ir aliejų, šveitiklis turi putojimą keliančių medžiagų, šiek tiek rūgšties, vitaminų A, C ir E. Neišvengta ir kelių vidutinio saugumo ir vieno žalingo ingrediento. Pastarojo priemonės sudėtyje mažai, todėl ir pastebimos žalos neturėtų daryti. Pirmuoju naudojimo metu labai laukiau to stebuklingo švaros pojūčio ir akivaizdžiai pastebimo efekto. Akivaizdžiausiai matėsi, jog priemonė suteikė plaukams apimties ties šaknimis, juos papurino. Plaukai po šveitiklio tapo švelnesni, įgavo žvilgesio ir purumo. Mano plaukai porėti, todėl po šios priemonės man tiesiog būtina stipresnė kaukė - šveitiklis suteikia plaukams purumo, tačiau jų neglotnina, tad išsukuoti juos tampa kiek sudėtingiau. Apskritai vertinant šveitiklis net labai neblogas, man regis plaukus ir galvos odą valo, ji jaučiasi švaresnė ir visgi mane erzina pakuotė, tačiau labiausiai nepatogus, ilgai trunkantis bandymas išskalauti visus priemonės likučius.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai