B.U. "Passion" tualetinis vanduo moterims

Pastaruoju metu stengiuosi kuo mažiau girdėti apie kvepalus, matyti kuo mažiau reklamų ir naujovių, skaityti kuo mažiau viliojančiai sukaltų aprašymų, bet va nuo mėginukų visiškai pabėgti nepavyksta - tai vienur, tai kitur jų kartas nuo karto gaunu, įkvėpiu maloniu aromatu iškvėpintą kosmetikos siuntinį ir laikausi, kad nesusigundyčiau nusipirkti. Maloniai kvepiantis aromatas man vis dar didžiulė silpnybė. Regis nugalėjau didžiąją dalį vidinių demonų, perėjau beprotiškais kiekiais perkamų nagų lakų fazę, aksesuarų pirkimą, galiausiai beprotiškus kiekius kosmetikos, bet aromatų fazė man dar nesibaigė. Kas kart reikia susilaikyti ir laikyti save nuo vis naujų ir naujų pagundų. O kvepalų aš turiu ir taip  labai daug, beveik visi jie man patinka, kiekvienas jų kuria atitinkamą nuotaiką ar tinka tam tikroms progoms. Regis naujų nereikia, tačiau tas noras dar vienam kvapui kol kas per stiprus. 

Jau tikrai nepamenu, nuo ko prasidėjo mano pirmosios pažintys su aromatais - tikriausiai kažkas iš serijos knisausi po mamos kosmetinį staliuką, o kadangi turėjo būti gūdūs 90 kažkelinti, tai nieko, apart kvapnių odekolonų ir Dzintars kvepalų nelabai ir galėjo būti. Pamenu mamos pakalnučių odekoloną - man jis tuomet kvepėjo ir gundė ne ką mažiau nei žaliame fone balti gėlių žiedai. Studijų laikais rinkausi iš ties nebrangius kvepalus iš serijos C-Thru ir B.U., pigesni ant odos sukurdavo kažkokį baisų pigienos poskonį, o brangesni buvo sunkiai įkandami. Paskui aišku palaipsniui atsirado Avon aromatai (vis dar, net ir šiandien manau, kad jie geri), Oriflame atradimai, palaipsniui pereinantys į žvaigždinius, o paskui ir dizainerių aromatus. Va taip va, bet šiandien paskui nosies istoriją neklaidžiosiu ir grįžime į vieną iš pradžių - studijų laikus. Šį kart apie pirmuosius įspūdžius apie naujausią B.U. "Passion" aistros aromatą.

"Visuotinė taisyklė byloja, kad nuo žmogaus prigimties labai mažai kas priklauso - žmogus yra toks, kokį save sukuria."
Aleksandras G. Belas

ČIA

Produktas: B.U. "Passion" tualetinis vanduo moterims  (EDT)
Gamintojas: "Sarantis France". Pagaminta Prancūzijoje
Leidimo metai: 2018
Kaina: 50 ml - 11,99 EUR
Kur galima įsigyti: Eurokos, Drogas, pigu.lt
Kvapo kategorija: vaisių - gėlių

Gamintojo aprašymas: Gėlių ir vaisių aromatas sukurtas romaniškai moteriai. Malonus kvapas nuteiks pozityviai ir svajingai. Šis puikus aromatas tinka kiekvienai, norinčiai atskleisti savo švelniąją moterišką pusę.

B.U. – moteriškos parfumerijos linija, priklausanti parfumerijos kompanijai SARANTIS. Lenkijos kompanija SARANTIS gamina ir populiarius STR8 kvepalus vyrams, C-THRU kvepalus moterims, kosmetiką, kūno priežiūros priemones. B.U. aromatai įkūnija eleganciją, energiją, gaivalingumą, spontaniškumą, jaunatviškumą. Vieni aromatai pabrėžia romantiškąją, kiti – paslaptingąją asmenybės pusę. B.U. kvepalai puikiai tinka kasdienai. Tai stilingos, šiuolaikiškos merginos pasirinkimas. Platus asortimentas suteikia galimybę rinktis tarp gaivių, vasariškų ir sodrių bei jausmingų aromatų. B.U. – būkite savimi!

 
Viršutinė nata: obuoliai, juodieji serbentai, žibutės
Širdies nata: jazminai, raudonosios rožės, kvapiosios tuberozos
Bazinė nata: tonka pupelės, vetiverijos (kvapnusis auksabarzdis).


Sudėtis: Alcohol Denat., Aqua, Parfum, PPG-20 Methyl Glucose Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citral, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hydrocitronellal, Isoeugenol, Limonene, Linalool.

Pilno dydžio pakuotė. Iš ČIA

Pakuotė. Mėginio dydžio pakuotę aš gavau regis kartu su kažkuriuo žurnalu, tačiau jau tiksliai nebepamenu. Nedidelis, standarinis mėginukas ryškiai raudonos spalvos su patogiu puršktuku, kuris niekur neprateka, atrodo stabilus ir tvirtas.

Labai gerai pamenu kompanijos pilno dydžio pakuotes: nusipirkus pirmą kart labai keistai nuteikė vietoj popierinės pakuotės gauti skardinę. Jos viduje regis stiklinis buteliukas su metaliniu dangteliu, atrodo labai paprastai. Didžiausią įspūdį palieka būtent metalinė skardinė - pakuotė ir dizainai, dažniausiai labai jaunatviški, labai mergaitiški. Šiuo atveju vyrauja nemergaitiška, ryškiai raudona spalva, moteriški aukštakulniai ir iš kulno kylantis būrys nespalvotų drugelių. Na vis tiek, to mergaitiško vaibo dizaine labai nemažai. Kažkada galbūt būtų patikę, o šiai dienai lieku prie abejingųjų staliuko. 


Kvapas. Tik pasipurškus aromatas užlieja sodriu, vaisių ir uogų aromatu, kurį per kelias minutes keičia puokštė stiprių aromatų, tarp kurių jaučiasi ir pudriškas rožių aromatas ir tuberozų kvapas su aiškiai jaučiamomis žibuoklėmis. Gėlių puokštė ant odos ilgiau neužsilieka ir kvapas gana greit išskiria sodresnes natas, paskleisdamas bazinę natą, kurioje dominuoja gardus kvapnusis auksabarzdis. Nusistovėjęs ant odos aromatas mano uoslei visiškai nepatinka, jis tampa duslus, sunkokas, jaučiasi pudriškas rožių ir sunkus žibuoklių aromatas ir deja... tačiau ir šiokia tokia pigių kvepalų gaidelė. Gali būti, kad tokius, ne pačius maloniausius kvapus kelia aromato molekulės, konkrečiai reaguodamos su mano oda. Kad ir kaip bebūtų, tačiau piguma, kai kvapas nudžiūva, tikrai jaučiasi - dingsta visos gardžios, sultingos vaisių natos, gardus kvapnusis auksabarzdis ir man maloniausias jazmino aromatas. Tik tas duslokas, pudirinis aromatas, kuris visiškai neprimena jokios ten aistros, jokio "raudono aromato" pojūčio. Duokite man raudoną kvapą, kuris turi prieskonių, kuriame susipina dūmai ir ugnis, kaista pipirai ir gvazdikėliai. Deja, bet gėlės ir vaisiai man visai nedera su raudona.


Mano nuomone, kvapas labiausiai tinkamas:
      ☂ rudens sezonui;
     ☀★ dienos ir vakaro metui.

Aromatas gana stiprus, jaučiamas per gerą 1-1,5 metro. Nors pagrindinės natos gana greit išsisklaido, ant mano odos aromatas jaučiasi geriausiu atveju iki 3 valandų, o po to vėl norisi kvėpintis. Trumpai, kad ir kaip bebūtų, kad ir nedidelė ta kaina, tačiau norėtųsi, kad aromatas išliktų ilgiau. 

ČIA

Bandžiau, testavau, sunaudojau ir... tiesiog nesu nustebusi. Taip, kvapas pigus, taip, pirmais papurškimais jis atrodo lyg ir visai neblogas, tačiau nudžiūvęs ant mano odos skleidžia pigiems kvapams būdingą duslų poskonį, dingsta didžioji dalis maloniųjų natų. O ir ant odos visiškai neišlieka. Girdėjau ar tai skaičiau, kad B.U. Passion yra lyginama su Carolina Herrera "Good Girl", kurį man teko pasipurkšti ant odos, tai turiu pastebėti, kad toli gražu - anas ir kvepia geriau (nors ir nėra mėgstamiausias), išlieka ilgiau ir neturi to kvapo, lyg būčiau pasitepliojusi 90 kažkelintųjų gėlių kvapo odekolonu.

Aromatas panašus į:
- CAROLINA HERRERA "Good Girl"
- GIORGIO ARMANI "Sì Passione "
- DILIS PARFUM "Twee Coral"




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip, kažkada paauglystėje ir aš turėjau šios bei
    C-Thru firmos kvepalus, tiesa, jau nebepamenu, kokius :D
    C-Thru lyg ir buvo žaliame buteliuke... O pirmųjų kvepalų, deja, nebepamenu ir išsaugojusi neturiu, o būtų visai įdomu turėti tą buteliuką, pamenu, tik kad buvo šviesioje dėžutėje...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau dauguma paauglystėje ar ankstyvoje jaunystėje naudojo C-Thru ir BU - kaina gera, o kvapai visai nieko kaip už tokią kainą. :)

      Panaikinti
  2. As atsimenu mamos berods Krasnaja Maskva kvepalus. Esu maciusi ir dabar kazkoki odekalono matyt Krasnaja Maskva flakineli koskelyje.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Krasnaja Maskva yra pirkti Eurokos. Jei neklystu, gamintojas Novaja Zaria. Tik aš nerekomenduočiau šios firmos kvepalų... Pirkau TET-A-TETE, prisiskaičiusi atsiliepimų apie šiuos vos ne stebuklingus vintažinius kvepalus... Švelniai pasakius - nesąmonė, o ne kvepalai, tokie šleikštūs, apie jokias natas net kalbėti nėra ką... O pačiame kvepalų skystyje dar ir plaukioja kažkokios dulkės - net ne nuosėdos, bet konkrečiai skirtingų formų ir spalvų kažkokios dalelės. Tai va tokia "kokybė".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man panašiai yra su Dzintars kvepalais ir nesuprantu ar čia mano oda? Moterys tai mielai juos naudoja, o kiek aš pirkau paskutiniu metu (prieš kokius 5 metus), tai smirdėjo ant odos kaip nežinau kas :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą