JEAN PAUL GAULTIER "La Belle" kvapnusis vanduo moterims

Kelios pastarosios dienos man buvo labai sunkios, tiesiog neturėjau nei laiko, nei noro blogo įrašams. Po darbo apsitvarkiusi namie iš kart eidavau miegoti ir jaučiausi tokia išsekusi, pavargusi, kad norėjosi bliauti. Ir dabar norisi. Žinote, būni kartais atakuojama visokiomis žinutėm ir man kas kelias dienas ateina pasiūlymai pasižiūrėti į mano astrologinę lentelę, kartais paminima apie "transit period". Man regis dabar toks tranzitinis periodas yra šitas - akivaizdžiai emociškai jaučiuosi išsekusi. Bet nieko, periodas pasibaigs ir vėl viskas bus gerai. Normalu, gyvenime po kiekvieno pakilimo būna nuosmukiai, tik gaila, kad pastaruoju metu pakilimai ne tokie aukšti, kaip gilūs nuosmukiai. 

Na o bloge jau ne vieną dieną vis planuoju jums papasakoti apie kvepalus. Visokiausių naujų aromatų pas mane per porą mėnesių atsirado, lyg ir norėjosi naujų kvapų, naujų potyrių ir kelis nusipirkau, kelis radau kalendoriuje, su pirkiniais atkeliavo dar keli skirtingi kvepalų mėginukai ir žiū, jau yra ką uostinėti, testuoti ir bandyti. Apie ką šį kart? Apie kvepalus su istorija, apeluojančia į santykius tarp vyrų ir moterų, istorija primenančius pirmųjų žmonių santykius ir pasaulio sukūrimą. Aromatas su istorija ir išskirtiniu buteliuku.

"Sėkmingas žmogus yra tas, kuris sugeba sudėti tvirtus pamatus iš plytų, kuriomis jį apmėtė aplinkiniai."
David Brink


Produktas: JEAN PAUL GAULTIER "La Belle" kvapnusis vanduo moterims (EDP)
Gamintojas: "Antonio Puig" Pagaminta Ispanijoje
Tūris: 50 ml. Galima nusipirkti 30 ml ir 50 ml pakuotėse
Leidimo metai: 2019 m.
Aromato kūrėjas: Quentin Bisch ir Sonia Constant
Kaina: 97,00 Eur
Kur galima įsigyti: Douglas, Senukai, pigu.lt, Eurokos ir kt.
Kvapo kategorija: vaisių - vanilės

Gamintojo aprašymas: Kvepalai Le Beau ir La Belle pristato Gaultier sodą, fantastišką ir magišką pasaulį, kuriame gali išsipildyti visos Jūsų svajonės. Tai netikėtumų kupinas pasaulis sklidinas geismo ir humoro à la Gaultier.

Vieną rytą Jeanas Paulas Gaultier atėjo į savo mados namus. Jie buvo dideli, kupini šurmulio ir džiaugsmo. Jis žvelgė į moteris, žvelgė į vyrus. Ir jo mintys nuklydo prie laisvalaikio pramogų. Jis pagalvojo: moterys ir vyrai turi leisti laiką kartu. Pirmą dieną jis sukūrė sodą. Stebuklingą kerintį sodą, kuriame sklandė meniška dvasia. Antrą dieną jis sukūrė Le Beau ir La Belle. Jie gimė iš kvepalų Le Mâle ir Classic, tačiau yra visiškai nuogi. Trečią dieną jis sukūrė pačias žaviausias, nuostabiausias ir saldžiausias nuodėmes. Ketvirtą dieną jo sode vyko šelmiškas vakarėlis ir sklido dieviškas aromatas!

Tada Jeanas Paulas Gaultier sukūrė kvepalų La Belle buteliuką – moters biusto pavidalo. Rausva ir raudona spalvos bylojo apie moters kuklumą, o kaklą juosiančios auksinės rožės suteikė jai seksualumo.
La Belle dėžutė taip pat atsirado sode. Ji buvo šviesiausios žalios, beveik migdolų spalvos ir nuostabiai derėjo šio itin šiuolaikiško rojaus žalumoje. Jos auksinės raidės švytėjo ir kilo begalinė pagunda paliesti šį vaisių, juolab, kad tai, netgi nebuvo draudžiama!

Jeanas Paulas Gaultier paėmė La Belle buteliuką ir giliai įkvėpė, kad perprastų aromatą. Jis kvepėjo vanile, taip stipriai, kad nuramino sielą. Jis taip pat atpažino kvapiųjų auksabarzdžių kvapą, o nuostabus kriaušių kvapas kvietė apsikabinti.



ČIA

Viršutinė nata:  kriaušė
Širdies nata: vetiveris (kvapnusis auksabarzdis)
Apatinė nata: vanilė


Sudėtis: ALCOHOL DENAT., PARFUM (FRAGRANCE), AQUA (WATER), LINALOOL, BENZYL SALICYLATE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, HYDROXYCITRONELLAL, LIMONENE, CITRONELLOL, COUMARIN, CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, CITRAL, FARNESOL, CI 17200 (RED 33), GERANIOL, CI 19140 (YELLOW 5), CI 60730 (EXT. VIOLET 2), CI 42090 (BLUE 1).
ALCOHOL OF VEGETAL ORIGIN 79% VOL


Pakuotė. Mano kvepalai atkeliavo aukštoje metalinėje dėžutėje. Visų pirmiausia tai nustebau dėl didžiulės pakuotės. Švelniai žalsvas metalo indelis su aukso raidėmis dar buvo apvilktas skaidria plastikine plėvele, ant kurios puikavosi ingredientų sąrašas. Nulupus plėvelę bandau atidaryti viršų ir suprantu, kad nepavyksta, tik po keliolikos sekundžių pamačiau lipdukus apačioje ir suvokiau, kad viršus tiesiog nusikelia. Visai nesitikėjau nuėmus žalsvą pakuotę pamatyti ant metalinio pagrindo pritvirtintą raudoną dėklą, kuriame įdėti kvepalai. Pats dėkliukas lyg ir klotas aksomu, norėta sukurti tokį įspūdį, tačiau būtent tas raudonas "aksomas" pakuotėje atrodo pigiausiai. Išėmus buteliuką puikiai matėsi, kad jis priklijuotas ant plastiko ir sudarytas tarsi iš atskirų plaušelių. Nežinau ar buvo toks užmanymas, bet viduje, buteliukui įdėti skirtoje angoje plastikas persimato kiaurai ir labai nupigina visą pakuotę.


Buteliukas tiesiog fantastiškas! Jean Paul Gaultier pakuotės išsiskiria kūno formos pakuotėmis. Čia nėra pirmasis dizainerio moteriškų formų buteliukas, tačiau ne ką mažiau žavi. Seksualios moteriškos formos, ryškiai rožine spalva dažytas skystis ir koljė iš aukso spalvos rožių sukuria itin patrauklų, moteriško aromato efektą. Man labai patinka kaip viskas atrodo.

ČIA

Kvapas. Šitas aromatas tikrai nėra vienas iš tų gausiai natomis apkrautų kvapų, kuriuos uostant vis bandai pagauti visas natas, užuosti kiekvieną detalę. Ir dažniausiai bent dalies nepavyksta rasti ar atpažinti. Aromatą sudaro vos trys natos ir visos trys labai aiškiai jaučiamos. Tik pasipurškus pirmiausia užuodžiu gaivumą ir reikia kelių sekundžių, kol kvapas transformuojasi į saldžias vaisinio aromato kriaušes ir saldų vanilės aromatą. Aš nesu didelė vanilės kvapo mėgėja, mat vanilė dažnai kvepia infantiliai, naiviai mergaitiškai, tačiau šiuo atveju vanilės kvapas suskambėjęs su vaisine kriaušių nata ir  vetiverio gaiva sukuria moterišką aurą. Kvapas tikrai nėra brandus, sakyčiau jaunos merginos/ jaunatviškos moters kvapas. 

Aromatui džiūvant ant odos mano uoslė nuolat mane apgauna, imu jausti švelnų medienos aromatą. Mediena čia labai lengva, su saldoku vanilės kvapu, tad La Belle išlieka labai moteriška ir neįsileidžia vyriško dvelksmo.

Manau tiesiog būtina įspėti, kad šitie kvepalai labai saldūs, tiesiog  labai. Džiaugiuosi, kad aromatas nėra "lipniai" saldus, kokie būna karameliniai ar medaus saldumo kvapai. La Belle yra pats saldžiausias mano turimas kvapas.


Mano nuomone, kvapas tinkamiausias:
    ☂ labiausiai rudens sezonui, nors galėčiau dėvėti ištisus metus;
    ☀ ★ tiek dienos, tiek vakaro metui.

Aromatas kiek stipresnis nei vidutinis, jaučiamas maždaug per 1,5 metro nuo juo pasikvėpinusio žmogus, tad dėl šio aspekto ir dėl kvapo iš esmės, tikrai netiks mažose patalpose, biure, kur tokie kvapai gali erzinti. Mane labai maloniai stebina aromato išlikimas - ant mano odos retai kuri kvapas išlieka ilgiau nei 4 val. Su šituo aromatu gyvenu 8-10 val. ant kūno odos. Nors po 8 val. man norisi kvėpintis, kvapas ženkliai prislopęs, bet ir po 10 val. dar užuodžiu likučius. O jei kvapo patenka ant drabužių - išlieka ne vieną dieną, iš esmės kol neišplaunu, tol ir kvepia.

ČIA

La Belle aromatas be abejonės labai moteriškas, labai saldus, šiltas ir jaunatviškas kvapas, kuris tiesiog tobulai skambėjo rudenį, krentančių lapų fone. Mane sužavėjo buteliukas, man patiko vos trijų ingredientų harmonija, kurioje kriaušes tobulai papildo vanilė, o saldumą kiek prislopina kvapnusis auksabarzdis. Išlieka gana neblogai ir nors kvapas nėra parfumerinė revoliucija, nėra kažkas labai naujo ar sudėtingo, bet paprastumas, saldumas ir žaismingumas man patiko. Na ir žinoma - nuostabi istorija šalia aromato visuomet žavi. Man atrodo kiekvienas kvapas nusipelnė turėti savo istoriją, savo trumpą filmuką ir viziją, kodėl šis kvapas kurtas, kaip jį mato kūrėjas ir kokią istoriją mums nori papasakoti.

Aromatas panašu į:
- NUANCIELO "Pear & Vanilla"
- O BOTICARIO "Viagem Encantada"
- SWISS ARABIAN "Casablanca"



Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. vau, buteliukas tikrai max gražus :)))
    negaliu ir nepagirti tavo nagų - baisiai dailūs ir, nors nesu violetinės spalvos mėgėja, labai gražiai nulakuoti)

    linkiu greičiau atsigaut emociškai - žinau, kaip tai slegia ir užknisa tuo pat metu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitau tavo komentarą iš šypsausi :) Ačiū dėl nagų, nuotraukoje jie super ilgi, vakar nukirpau trumpai. Iš ties kuo jau kuo, bet savo nagais džiaugiuosi - čia genų loterija davė daug :D

      Kvepalų buteliukas fantastika ir kvapas man toks paprastai malonus, nors ir atrodė kad bus per saldus. Žinau, kad nuo jo neapstu kaip gera, bet patinka :)

      Nieko, visada būna nuosmūkių ir duobių, iš kurių visad pakylam ir išgyvenam geresnius laikus. Kažkada tas emocinis liūnas baigsis ir tada galėsiu džiūgauti ir gerai jaustis. tikriausiai daugumai šiuo metu tas emocinis išsekimas pareina - su kuo pasikalbi, dauguma suirzę, apatiški arba emociškai itin jautrūs. Nieko nepadarysi, kaip sakydavo tetulytė "ir tai praeis" :)

      Panaikinti
    2. aha, galėtum būti rankų modeliu, dailios :D

      Panaikinti
    3. :D :D :D ne pirmą kart girdžiu man sakant, bet gal tiek to - mano rankos jau per senos šitam reikalui :D :D

      Panaikinti
  2. Gal reikėtų perskaityti tekstą prieš publikuojant ir patikrinti rašybą bei skyrybą? Iš kart, atpeluojančia ir pan. :) Suprantu, kad gal skubate ar esate pavargusi, bet juk yra programų, kurios automatiškai ištaiso klaidas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komentarą. Perskaitau ir koreguojančią programėlę paleidau, beje būtent ji ir pataisė šitą žodį :D

      Panaikinti

Rašyti komentarą