MARGARITA šampūnas ploniems plaukams su alaus mielių ekstraktu

Su amžiumi mano prioritetai keičiasi ir jei anksčiau dažniausiai rinkdavausi vienos linijos šampūną ir kondicionierių ar kaukę, tai pastaruoju metu šampūnui skiriu kiek mažiau dėmesio. Kodėl? Ne, mano finansinė padėtis nesuprastėjo ir taupyti plaukų priežiūrai man nereikia. Tiesiog pastebėjau, kad plaukų šampūnas iš esmės nei plaukams kažkokį efektą teikia, nei kondicionuoja, na gerai, retas kuris tai daro. Šampūnas iš esmės skirtas išplauti galvos odą ir plaukus, o plauna tiek pigesnis, tiek brangus šampūnas, šiek tiek skiriasi tik veikliosios medžiagos. Tad natūralu, kad susimąsčiau - ar man tikrai reikia prabangaus šampūno? Vietoj to, sutaupytą sumą galiu drąsiai skirti brangesnei, stipriau veikiančiai kaukei ar balzamui. Tad po tokių pasvarstymų nusprendžiau įsigyti vaikystėje naudotą šampūną su alaus mielėmis iš Margaritos. Lietuviška kosmetika aš pasitikiu, o ir su konkrečiai šiuo šampūnu mane sieja labai labai seni prisiminimai...

"Mažiausio pasipriešinimo kelią renkasi nevykėliai."
Herbert George Wells


Produktas: MARGARITA šampūnas ploniems plaukams su alaus mielių ekstraktu
Gamintojas: "Biok Laboratorija". Pagaminta Vilnius, Lietuva
Paskirtis: išplauti plaukus, juos stiprinti, suteikti apimtiems
Tinkamas tipas: ploniems plaukams, tinka visai šeimai
Labiausiai patiko: puikus kainos ir kokybės santykis
Labiausiai nepatiko: kai kurie ingredientai galėtų būti saugesni
Tūris: 250 ml
Kaina: 1,99 EUR
Kur galima įsigyti: visur - kosmetikos parduotuvėse, prekybos centruose, kai kuriose vaistinėse

Ką žada gamintojas: Ploni plaukai gali atrodyti nuostabiai, tereikia jiems truputį padėti. „Margarita“ šampūnas su natūraliu alaus mielių ekstraktu sustiprina plaukus ir suteikia jiems papildomos apimties. Alaus mielių ekstraktas – B grupės vitaminų, baltymų ir aminorūgščių šaltinis – padedantis puoselėti plonus plaukus. Skirtas kasdienei plaukų priežiūrai. Tinka visai šeimai. Patikrinta dermatologų. Intensyvesniam poveikiui pasiekti naudokite kartu su „Margarita“ plaukų balzamu su alaus mielių ekstraktu.

Alaus mielių naudą grožiui ne veltui aptarinėjo jau mūsų močiutės. Natūraliai prižiūrimi žvilgantys plaukai ir švelni oda jau nuo seno kalba patys už save. Remdamiesi dar mūsų močiučių sukauptomis žiniomis, sukūrėme meilės gamtai įkvėptą kosmetiką, kurioje grožio tradicijas sujungėme su jos teikiamomis dovanomis.


Pakuotė. Ech, kaip per tą laiką, kai vyko mano pirmoji pažintis su Margarita, pasikeitė pakuočių dizainas ir forma. Šiuo metu esantis pakuotės dizainas, puoštas augaliniais motyvais man patinka labiausiai ir nors visose etiketėse, kiek tik pamenu, būdavo apynių augalo paveiksliukas, tačiau šiuo metu ant pakuotės jie atrodo ne kaip nuskinti, o iš ties augantys. Buteliukas per laiką tapo kiek aukštesnis, skaidraus plastiko su švelniai žalsvu užsukamu dangteliu, kurio viršus patogiai atsikemša. Daili, graži pakuotė, kurios etiketė atrodo lyg iš gamtos - man regis to ir siekia Margaritos linijos dizaineriai.

Kvapas kosmetinis su lengvomis augalinėmis užuomenomis. Man regis net ir kvepia taip pat, kaip vaikystėje - jokio alaus kvapo ar apynių aromato šampūnas neturi, tad alaus pavadinimo nereiktų išsigąsti.

Konsistencija želinės tekstūros, vidutinio skystumo.


Sudėtis: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Faex (Yeast) Extract, Propylene Glycol, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Urea, Sodium Lactate, Lactic Acid, Benzoic Acid, Cocamidopropyl Betaine, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum (Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional), Disodium EDTA, Citric Acid, CI 19140, CI 42090, CI 16255.


Poveikis. Pirmoji mintis apie šampūno sudėtį - ne pati saugiausia putojimą sukelianti medžiaga, kita vertus didžioji dalis mano šampūnų turi SLS ir aš to pernelyg nesureikšminu. Pamenu koks baubas buvo išpūstas iš SLS priemonės vien dėl to, kad ji naudojama ir indų ploviklių sudėtyje... juk kalbame apie visai kitokias ingredientų koncentracijas. Be to, priemonėse esantys ingredientai subalansuoti taip, kad veiktų efektyviai, o kiti ingredientai atsvertų galimą agresyvesnių ingredientų žalą. Iš ties šampūno sudėtyje yra ir plaukus bei odą kondicionuojančių ingredientų, ir antistatiko, drėkiklių. Gamintojas pasirinko kiek saugesnius konservantus ir tik ant kvapiųjų medžiagų, kaip sakoma netaupė - jos vidutinio saugumo. Tačiau kartu reiktų nepamiršti, kad kvapų ingredientai sudėtyje sudaro mažytį lašelį, tad žalos neturėtų sukelti. O jei jau bijote - rekomenduočiau rinktis kūdikiams skirtus, itin švelnius šampūnus.

Naudodama plaukų šampūną aš nepastebėjau jokio plaukų ar galvos odos sausinimo, nors po jo man būtinas kondicionierius. Tam, kam pasisekė su plaukais, galbūt gali nenaudoti jokios kondicionuojančios priemonės. Aš nesu tarp tų laimingųjų - po kiekvieno plovimo balzamo man reikia, kitaip plaukai tiesiog beprotiškai veliasi. Šukuoti plaukus be balzamo reikštų juos tiesiog išsirauti lauk. Bet kalba čia ne apie balzamus - kalbame apie šampūną. Priemonė iš ties gerai suputoja, gerai plauna plaukus, šalina visus kvapus (įsitikinau po stovyklos), tačiau smagiausia, kad šampūnas iš ties ar tai stiprina ar vizualiai suteikia plaukams apimties. Po ilgesnio naudojimo laikotarpio pastebiu storesnę kasą, tvirtesnius plaukus. Lygiai tą patį atsimenu iš vaikystės - plaukai iki užpakalio, kuriems trūko apimties - šis šampūnas visuomet jos suteikdavo.

Man regis su kuo jau kuo, bet su Margarita plaukams neprašausi - plaukus plauna efektyviai, sudėtis man pasirodė neblogai subalansuota, o ir minimaliai didesnės apimties plaukai iš ties įgauna. Patinka, mėgaujuosi ir toliau sėkmingai naudoju su turima balzamų bei kaukių krūvele.
O ką jūs galvojate apie lietuvišką kosmetiką?




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai

  1. Taip pat jaučiu nostalgiją Margaritai, ypač šampūnams ir vis susigundau kažką nusipirkti :) tik man pakuotės vis tiek primena "oldskūlą"...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir yra šioks toks oldskūlas :) Bet man labai gerąją prasme bemaž visos Margaritos pakuotės :)

      Panaikinti
  2. Margaritos pakuotės man visai nepatinka, nesuprantu, kodėl galėjo sukurti neblogą šiuolaikišką kilig dizainą, o margarita liko nuošaly... Na, gal dėl to, kad kilig orientuota ir į užsienio rinką, o margarita turbūt ne...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sakyčiau skonio reikalas, man Kilig lyg ir norėta modernaus, jaunatviško stiliaus pakuotes sukurti. Gal tokios jos ir yra? Tačiau širdis linksta link Margaritos augalinių motyvų :)

      Panaikinti
  3. Esu naudojusi šį šampūną kartu su balzamu - mano plaukams (ploniems, natūraliems) puikiai tiko. Apskritai dažnai pasiimu ką nors iš Margaritos, Kilig ar Green Feel. Ne visos priemonės, bet dažniausiai man jos tinka...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negali tikti viskas. Yra labai geras posakis - kas tinka viskam, netinka niekam :)
      Lietuviška kosmetika net labai nebloga

      Panaikinti

Rašyti komentarą