COLGATE "Max White" Clay & Minerals balinamoji dantų pasta su molio ir veikliųjų mineralų mišiniu

Colgate yra mano vaikystės pasta. Pamenate reklamą "Ahoij, ponas bebre!"? va, va, maždaug nuo tada atkreipiau dėmesį, kad mokyklinio amžiaus ir paauglystėje namuose naudodavom dažniausiai būtent Colgate dantų pastas, su šiokiomis tokiomis išimtimis, tačiau matomai prioritetas buvo šio gamintojo pastoms. Ir kaip įdomu, kad vaikystės/ paauglystės prisiminimai ir įpročiai veikia ir suaugusius žmonės. Tiesa ta, kad šios kompanijos pastų kartais nusiperkam ir patys, naudojam, pripratę prie puikiai žinomos konsistencijos, prie tam tikro aštrumo ir mėtinio skonio. Šį kart naudojome pastą su  moliu ir mineralais, kurios mano dantims teko kiek mažiau, o vyrui ji buvo kasdienis pasirinkimas, tad savaime suprantama, kelis sakinius labai noriu palikti ir tinklaraštyje.


Produktas: COLGATE "Max White" Clay & Minerals balinamoji dantų pasta su molio ir veikliųjų mineralų mišiniu
Gamintojas: "Colgate-Pamolive" Pagaminta Lenkijoje
Paskirtis: išvalyti dantis, pašalinti apnašas, balinti
Tinkamas tipas: nuo 7 metų
Labiausiai patiko: puikus valomasis efektas
Labiausiai nepatiko: sudėtyje yra sausinančio SLS
Tūris: 75 ml
Kaina: 6,79 Eur
Kur galima įsigyti: prekybos centrų kosmetikos skyriuose, kosmetikos parduotuvėse, praktiškai visur

Ką žada gamintojas: COLGATE MAX WHITE CLAY & MINERALS dantų pasta su molio ir veikliųjų mineralų mišiniu valo burną ir blizgina dantis, atstatydama jų natūralią baltą spalvą. Rekomenduojama valytis dantis apie 2 min. ryte ir vakare, arba esant poreikiui.

Sudėtis: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, PEG-12, Tetrapotassium Pyrophosphate, Sodium Lauryl Sulfate, Aroma, Potassium Hydroxide, Cellulose Gum, Phosphoric Acid, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Fluoride, Sodium Saccharin, Calcined Kaolin, Xanthan Gum, CI 74260.
1450 ppmF natrio flourido


Poveikis. Jau įprasta, dešimtmečius nekintanti praktika matyti ryškiai raudonos spalvos kompanijos produktų pakuotes, tačiau negali sakyti, kad per ilgą laikotarpį pakuotės visai nepatobulėjo. Dar ir kaip patobulėjo, kito tūbelių formos ir dizainai, raudonos spalvos užbaigimas. Tarkim šiuo atveju tūbelė patogaus, minkšto plastiko su plačiu atkemšamu dangteliu. Pakuočių dizainai gausiai perkrauti akcentais užrašais ir spalviniais intarpais. Tarkim žalsvu vandens ar tai mineralų paveikslėlių. Ar patinka? Skonio reikalas, tačiau aš linkusi vertinti neutraliai. 

Tirštoka dantų pastos konsistencija švelniai žalsvos spalvos su nedidelėmis spalvotomis dalelėmis. Nesu tikra ar jos skirtos kažkokiai funkcijai ar labiau dėl grožio. Dantų pasta intensyvaus, mėtinio skonio ir kvapo - atpratus nuo Colgate kvapų ir skonių intensyvumo, po ilgesnio laiko valantis dantis atrodo, kad pasta net norėtų erzinti burnos gleivinę. Tačiau neerzina, tiesiog jaučiasi, kad tikrai stiprus skonis.

Priemonė, dėl sudėtyje esančio SLS puikiai putoja, puikiai šalina apnašas ir iš ties geba šalinti spalvotas apnašas, tad po reguliaraus naudojimo dantys atrodo baltesni. Tiesiog privalau paminėti, kad pastos sudėtinės dalys nėra pačios geriausios, todėl po dantų valymo gali jaustis burnos gleivinės sausumas. Ilgą laiką naudojant sausinančias pastas galima pažeisti burnos gleivinę ir dantenas, tačiau jei naudosite saikingai, jokių bėdų neturėtų būti.

Mes nesirenkame tokių pastų nuolatiniam naudojimui būtent dėl sudėtinių dalių, tačiau pakaitalui su švelnesnėmis dantų pastomis ar kai pasiilgstame intensyvesnio poveikio, mielai nusiperkame. Puikiai valo, šalina apnašas, ilgam suteikia gaivos ir švaros pojūtį, sudėtyje yra pakankamas flourido kiekis, tad šiuo atveju privalumų yra kiek daugiau nei trūkumų. Beje, iš visų bandytų kompanijos dantų pastų, ši man patinka labiausiai.




Ačiū, kad skaitote,
Gėlėta kosmetinė

Komentarai